Home » Forum » Even spoed hulp nodig voor maken pruik voor dochter kamp

Even spoed! hulp nodig voor maken pruik voor dochter (kamp)

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
*Sophie*
Even spoed! hulp nodig voor maken pruik voor dochter (kamp)

Wie o wie kan me een goede tip geven om deze pruik te maken:

http://nl.youtube.com/watch?v=-Mp115afFIA

en dan bij 2.25 minuut en verder. Die blonde megabos met haar, bedoel ik dan.

Ik dacht zelf aan een stevige haarband met daarop vast gestikt een netje van tule voor aan de voorkant en dan voor aan de achterkant iets van repen stof of uitgeplozen wol of....

tja, wat denken jullie? Iemand een goede tip??? Ze gaat woensdag al op kamp, dus ik heb ook nog eens best wel haast :-(
Ze gaan 's avonds in het bos iets doen en dan moet iedereen onherkenbaar zijn. Daarna disco...dochter is gek op dit nummer en make-up en dus dacht ik daar iets mee te doen...

Kan iemand me helpen? Please?

Alvast megabedankt.

groetjes, Sophie.

*Sophie*
Uh...ja...

hartstikke goeie site, knetter veel keus... maar we zouden hem toch ook graag zelf maken ofzo, als dat zou kunnen...

Maar als niks lukt, of als niemand hier meer reageert...snik!...
dan heb ik altijd die site van jou nog als laatste redmiddel! ;- )

dankjewel voor de tip iig.

groetjes, Sophie.

Maxime
Misschien

Hoi Sophie,

Het is wel heel veel "haar" hé dat blonde. Ik denk niet dat je dat aan die haarband kan krijgen? Ik zou het inderdaad van uitgeplozen touw of wol maken, maar misschien dan eerder met een dun mutsje? (als je dat kan vinden hoor, maar het is voor buiten dus anders eventueel gewoon een wintermuts) (maar misschien kan je iets met een groot vallende baby/peutermuts, van dat tricot spul?) Dan hoef je de voorste rand niet te doen, dat is zeg maar die haarband en dan op de rest van de muts die haren. Met een grote naald door de muts steken en vastknopen? Of stukjes stof en die vast maken op de muts en in reepjes knippen, maar dan moet je ook meerdere lagen maken.

Maxime

Maxime
Zat nog even verder te denken

Hoi,

Ik zit nóg even over die pruik te denken. Je zou natuurlijk ook een platte strook stof kunnen nemen, donkere kleur, dat is de haarband. Dan leg je daar allemaal draden wol op. Meerdere lagen op dat ene stuk stof. Eerst een laag lang, daarop een laag korter, en daarop weer een laag korter. Bijvoorbeeld de eerste draden allemaal 45 cm lang, die daarop 30 cm en die daarop 25 cm. Iedere rij ongeveer 30 draden. Dan doe je textiellijm op die band en je plakt er een zelfde band overheen. Dit laten drogen (iets zwaars erop leggen? Of eventueel met de naaimachine die draden vaststikken. Als de band droog is de draden wol uitpluizen. Je zou die band dan onderin de nek kunnen vastknopen, dus op het voorhoofd plaatsen en een knoop onderin de nek.
Ik denk dat ik het zo zou proberen. Ik zou de haarband van twee banen tricot maken (oud truitje verknippen bijvoorbeeld)

Succes
maxime

*Sophie*
Cameron en maxime

Hee, hartstikke bedankt voor jullie meedenken!
Dat vilt voordat het vilt is ken ik eigenlijk niet, nooit gezien. Waar zou ik dat kunnen kopen?

Maar ik denk dat ik vandaag eens in de weer ga met een reep tricot idd waar ik ook nog een stevigzittende haarband doorheen heb geschoven) en daarop vastgestikt een soort mutsje van gaas zodat ik met een haaknaald van die slierten wol erdoorheen kan halen, zet zoals ze een tapijt maken. Het is een goede tip op meer bovenop kortere draden te nemen! Dan staat het denk ik ook makkelijker boller uit. En ook om die reep tricot dan achter in de nek nog te kunnen knopen, zo blijft hij nog beter zitten, hoop ik.
En misschien kan ik daarna die draden dan ook nog uitpluizen, een soort touperen ofzo. Het is hier marktdag vandaag, dus kan ik daar misschien wel iets vinden, anders heeft de Zeeman vaak wel heel goedkope wol ;- )

Ik laat wel weten of het is gelukt, oke?

bedankt voor de creatips!

groetjes, Sophie.

Onderwerp gesloten