Home » Forum » Flubberende bikinis

Flubberende bikini's

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anna
Flubberende bikini's

Op vakantie merk ik dat mijn bikini's van 2 jaar oud alweer flubberen. Vooral het broekje maar soms ook het bovenstukje. En het is niet zo dat ik in de zomer maandenlang dagelijks in mijn bikini rondloop. Meestal maar een paar weken per jaar.

Ligt het aan het merk? Doe ik iets verkeerd? Is het normaal?

Wie oh wie herkent het en, belangrijker, heeft evt. een tip om langer met een bikini te doen? Ik heb gewoon geen zin om aldoor weer een nieuwe te zoeken, ook omdat ik met mijn kleine maat en smaak niet heel makkelijk iets geschikts vind.

Vesta
uitspoelen

Mijn bikini's gaan nu al zeker een jaar of 5-6 mee. Ik spoel ze wel elke keer na gebruik goed uit. Was ze niet te vaak en te warm.
Ik heb bikini's van echte zwemmerken: Speedo, O'Neill, die van de Hema blijven idd niet zo lang mooi, maar voor € 5 verwacht ik ook niet zoveel.

Anna
niet hele goedkope

Ik heb niet hele goedkope bikini's van 5 euro, wel 30-50 euro denk ik. Maar niet specifiek bepaalde merken.

Marie
wassen?

Behalve dragen, wat doe je er nog meer mee?

Er zijn mensen die alles in de wasmachine doen en dus ook zwemkleding. En dat moet juist niet! Alleen met lauw water uitspoelen is vaak voldoende, vooral na zwembadbezoek (chloor tast het materiaal aan).
En dan echt heel soms een handwasje.

Zo houd ik al jaren mijn zwemkleding mooi.

Pug
alleen uitspoelen

Zeker niet in de wasmachine. Nooit. En niet met wasmiddel.

Ook gaat zwemkleding eerder slijten als die te los zit en er lucht onder kan. Bij mensen die geen strakke sportbikini dragen zit het eigenlijk altijd te los.

Phryne Fisher
Wassen

Op vakantie spoel ik mijn bikini/badpak uit met water maar thuis gaat hij wel in de wasmachine op 30 graden. Mijn badkleding is behoorlijk prijzig. Floddermodelletjes van H&M flatteren bij mij echt niet en ik wil wel goed passende cups e.d. Ik heb bikini's van 8 jaar oud die nog prima zijn. De badpakken slijten wel eerder omdat ik daarmee naar binnenbaden ga en wel eens een glijbaan neem ;-)

Wanda
Wel wassen

Hmm ik was mijn badkleding juist wel, bij voorkeur met een sportwasmiddel en anders met een fijnwasmiddel, in de wasmachine met het handwas- of fijnwasmiddel. Geen wasverzachter.

Met alleen water spoel je het chloor er echt niet goed uit. En juist het chloor tast de elasticiteit aan.

Hier badpakken en zwembroeken van H&M, goede kwaliteit.

Wanda
H&M

De corrigerende badpakken en bikini's zijn echt geen floddermodelletjes!

Dendy Pearson
Hier ook wasmachine

Vanwege mijn appelfiguur heb ik dure badpakken en die gaan altijd gewoon mee met de 30 gradenwas. In de zomer zwemmen wij veel in natuurwater, dus ik vind s avonds zand en groene dingetjes in mijn zwempak. Ik vind de wasmachine dan een frisser idee.

Ik heb ze al zeker 6 jaar en nog geen slijtage gezien. Maar dit zijn dus stevige badpakken en geen flubbermodelletjes.

Pug
de stof

De 'oude' verhouding van 80/20 polyester/elastaan slijt sneller. Een badpak van endurance stof rekt niet zo maar slijt dus ook niet zo.
Met prijs heeft het niet zoveel te maken, wel met stof en merk.

Lilian1
De badpakken

Van dochter gaan altijd mee op 40 graden was,soms zit er ook wel eens eentje tussen de 60 graden was als ze niet oplet. Gaat al jaren goed( ze stopt ze ook in de droger....)
Ik denkdat t ook aan de materiaalsoort ligt. We hebben ook wel eens een ander soort badpak gehad en die was al naar een half seizoen lelijk en flubberig. En de prijs is vanallemaal t zelfde hier,dus daar lag t niet aan.

BX
zwemkleding

Ik heb hier O Neill onze zwemkleding gekocht en ben er echt super blij mee.

OND
Vreemd

die goed boerende influencers op Instagram en Youtube hebben daar nooit last van...
Die houden altijd hun ideale maten en hun gesponsorde zwemkledij rekt of krimpt nooit.
Het moet aan jullie liggen, dames ;-))).

maan.
Niet douchen met zeepproducten

Tip die wij kregen in sportzaak, ga na zwemmen niet je haren of je lijf zepen dan doe je langer met je badkleding. Na zwemmen goed uitspoelen op de hand met evt beetje wasmiddel.

Dochter zwemt al jaren en badkleding gaat aardig lang mee, op een keer na dat was een setje van newyorker.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.