Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

lennest

lennest

03-07-2012 om 16:58

Folie op de ramen als verduistering?

De gemeente heeft in alle wijsheid besloten dat we nu een lantaarnpaal pal voor ons (kleine) slaapkamerraam hebben. De buren kregen een nieuwe inrit en de lantaarnpaal werd verplaatst. Er is ons niets gevraagd, op een dag stond de paal er gewoon. Eerst dachten we, ach, het went wel, het went dus niet. Er komt zo veel licht naar binnen, het is niet leuk. De lantaarnpaal weg is geen optie, we zijn aan het kijken naar andere mogelijkheden. Een rolluik: heel moeilijke en heel dure oplossing: we hebben een schuin raam. Rolgordijn valt om dezelfde reden ook af. We hebben al gekeken naar verduisterende gordijnen, niet echt mooi (vinden wij). Nu dacht ik aan een donkere folie op de ruit plakken. Het is niet zo'n groot raam en voor het licht hoeven we het niet te doen omdat aan de andere kant van de slaapkamer een groot raam zit, met een rolluik.
Kan dat, zo'n folie? En is die dan in verschillende kleuren te krijgen? Werkt 't verduisterend? Of heeft iemand een andere tip?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wat voor glas?

Dit kan niet als je HR++ glas hebt, heb ik begrepen, want dan ontstaan er rare hitteverschillen in het glas en kan het knappen. Of zoiets.

Bij gewoon enkel en ouder dubbel glas is dit vziw geen probleem.

Kan je trouwens niet gewoon een gordijn kopen met verduisterende voering? Laten maken bedoel ik, bij Hema ofzo.

Groeten,

Temet

amk

amk

03-07-2012 om 18:08

Wel rolgordijn

maar dan speciaal voor schuine ramen. Die zijn er ook verduisterende variant. Vrij simpel zelf te monteren. Type raam opschrijven, staat op de zijkant of bovenkant van het kantel deel. En bij de bouwmarkt aanschaffen.

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2012 om 19:08

Folie

Wij hebben op zolder folie tegen de zon (hitte), dat helpt enorm, ook is het daardoor iets donkerder. Gewoon van de halfords, van die folie die je op autoramen plakt. Je kan ook eerst een klein strookje kopen om eens uit te proberen hoe donker het wordt.

Velours gordijn?

Ons doornroosje slaapt alleen in een intens donkere kamer. Sinds jaar en dag hangen er op haar kamer donkere veloursgordijnen. Staat mooi en is zeer effectief (mits je dus de juiste kwaliteit hebt).

Is velours een optie?

Volgens mij is je folie-idee ook een goede optie hoor, even naar de bouwmarkt en laat je informeren?

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2012 om 19:17

Verduisterende stof

Je kan ook verduisterende stof kopen en achter je gordijnen naaien, dan heb je toch nog mooie gordijnen. Van buiten lijkt het dan of je witte gordijnen hebt.

Openbare werken

Openbare werken

03-07-2012 om 22:17

Andere oplossing

Bel de gemeente en vraag of er een speciale kap op de lamp mag. Een kap die het licht aan één kant afschermt.

Soms doen ze dat weleens....

+ Brunette +

+ Brunette +

04-07-2012 om 19:51

Verduisterende gordijnen

Je ziet ze in Spanje veel. Vaak hangt er nog een ander stel - gewone - gordijnen voor zodat je die lelijke dingen niet ziet.

Lennest, wat voor soort raam heb je nou?

Lennest, je schrijft dat je een 'schuin raam' hebt en dat daarom een rolgordijn afvalt. Maar wat bedoel je daar precies mee? Voor schuine dakramen heb je namelijk de wereld aan rolgordijnen, ook verduisterende die heel goed werken tegen onwelkom licht.

Wij hebben bijvoorbeeld voor de schuine dakramen op zolder een verduisterend gordijn van Velux hangen. Aan de zijkanten van het raam zit een lijst waarin je de gordijnen omhoog en omlaag schuift en het is pikzwart op de kamers als je ze dicht doet.

Chris

Merel

Merel

05-07-2012 om 12:17

Kan best

Een schuin raam kan je inderdaad goed verduisteren met zo'n velux systeem (of een variant daarvan) of je neemt 2 gordijn roedes, een boven het raam en een eronder. Het gordijn gaat daartussen. Je kan ook een tunnel onderin maken, dan zit ie daar ook vast, of laat het gordijn wat langer, dan hangt het langs de roede naar beneden. Vervolgens kan je door het kiezen van de juiste stof (met of zonder verduisterende voering) het zo donker krijgen als je wilt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.