Home » Forum » Frituren in kokosolie

Frituren in kokosolie?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Eira
Frituren in kokosolie?

Op zoek naar een gezonde levensstijl kwam ik bij kokosolie terecht. Om in te frituren, patat e.d.
Ik heb kokosolie gekocht, frituurpan vol maar wat een drama! Het schuimt de pan uit en de frietjes smaken naar kokos! Had ik ook wel verwacht maar ik had overal gelezen dat dat niet het geval zou zijn.. Wat doe ik fout?

ilsepilse
Yikes

lijkt me heel goor koskosfrietjes , hehe
ik denk dat je dan beter arachide olie kan gebruiken ook natuurlijk maar geen bijsmaak.

Ik kocht die vroeger altijd in Belgie in GB of Delhaize in 3l flessen, in Nl vind je die niet zo vaak...

liora
Gezonde leefstijl

Hoi,

In een gezonde leefstijl past frituren denk ik niet. Ja bij uitzondering, eens per zes weken of zo.

En dan lijkt me elke plantaardige olie prima.

Liora

Brianna F
Ja hoor

In geurloze kokosolie.

Eira
Aha!

geurloze kokosolie! En dan echt geen kokoslucht of smaak?
Nee in een gezonde leefwijze past frituren niet nee, maar je hoeft jezelf toch ook weer geen geweld aan te doen door nooit meer iets ongezonds te nemen? Daarom zo gezond mogelijk:)
Bedankt Brianna

Wikke
Rijstolie

Rijstolie is ideaal om in te bakken en te frituren, en schijnt heel gezond te zijn.

Dat iedere plantaardige olie gezond is, daar komt men weer van terug. Zonnebloemolie heeft bijv. veel Omega-6 vetzuren, die de balans met de gezonde Omega-3 vetzuren (uit vette vis bijv.) verstoren. Bovendien kunnen plantaardige olieën bij verhitting omgezet worden in slechte stoffen. Dus zeker niet elke plantaardige olie is geschikt. Maar kokosolie (zit cholestrol in, maar dan goede) en rijstolie schijnen juist goed te zijn.

In kokosolie heb ik nog nooit gefrituurd, maar zelfgebakken friet (van verse zelfgesneden aardappels natuurlijk) gebakken in rijstolie is zalig. Één keer bakken is genoeg trouwens (recept Sylvia Witteman).

Er zijn trouwens ook mensen die beweren dat frituren in het ouderwetse ossewit gezonder is dan in plantaardige olie (vanwege de instabiliteit van veel plantaardige olieën, de Omega-6 en de transvetten).

Dus tja. Afwisselen dan maar. Gevarieerd eten. Dan kan je het nooit heel erg verkeerd doen...

Maar wat je zeker niet moet doen is harde margarine gebruiken!

Brianna F
Eira

Ik bak al jaren in geurloze kokosolie en mijn gezin haat kokos, maar deze olie is neutraal van smaak, dus ik krijg er geen commentaar op.

Petra.v.S.
Met tahoe is het wel heel lekker

Ik vind tahoe wel echt veel lekkerder als je het bakt in de kokosolie (dan in zonnebloemolie). Maar verder gebruik ik het eigenlijk alleen om mijn droge huid bij mijn voeten en scheenbenen mee in te smeren, werkt ook super.

Eira
Ga het proberen

Wel jammer van die ander kokosolie, die staat er nu maar..
Weet niet goed wat ik daarmee moet.
Ik bak alles altijd in olijfolie.
Ik las ook dat je heel lang kon frituren met kokosolie, wel een half jaar, klopt dat?

Josha
De andere kokosolie

Die met kokosgeur kan je heel goed gebruiken in wokgerechten of indonesische gerechten. Ik maak altijd satesaus met kokosolie (doe ik er geen santen meer in).

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.