Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
05-01-2011 om 20:35
Hallo,
Ik wil graag gaan frituren in zonnebloemolie.
O.a. patat, loempia eventueel kroketten.
Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
Kan je meerdere keren frituren in dezelfde olie,
of moet je elke week zeg maar nieuwe olie nemen.
Ik wil graag overstappen op zonnebloemolie,
omdat ik frituurvet zo enorm vind stinken.
Groetjes Melanie
06-01-2011 om 09:04
Ja hoor
Dat doe ik altijd. En dat bevalt prima! Je kunt het meerdere keren gebruiken, ongeveer 7 à 10 keer. De temperatuur zet ik altijd op 170 graden, omdat de olie dan langer goed blijft en het schijnt gezonder te zijn. Wat je wel ziet is dat de frieten wat lichter blijven, maar qua smaak maakt dat niet uit. Ik koop het gewoon bij de Aldi. (Lekker goedkoop!)
Gr. Poezie.
06-01-2011 om 09:39
Pelle
Nee, mits je er niet teveel tegelijk in doet. Dan koelt het vet even té snel af. Er wordt sowieso aangeraden om te frituren tussen de 160 en 180 graden. Bij 190 graden wordt het vet veel sneller "oud" en heb je meer kans op schadelijke stoffen.
Gr. Poezie.
07-01-2011 om 00:30
Neem arachide olie
Kan nog beter tegen hoge temperaturen dan zonnebloemolie.
Groetjes, Leony