Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Frituren in zonnebloemolie

Hallo,

Ik wil graag gaan frituren in zonnebloemolie.
O.a. patat, loempia eventueel kroketten.
Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
Kan je meerdere keren frituren in dezelfde olie,
of moet je elke week zeg maar nieuwe olie nemen.
Ik wil graag overstappen op zonnebloemolie,
omdat ik frituurvet zo enorm vind stinken.

Groetjes Melanie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ja hoor

Dat doe ik altijd. En dat bevalt prima! Je kunt het meerdere keren gebruiken, ongeveer 7 à 10 keer. De temperatuur zet ik altijd op 170 graden, omdat de olie dan langer goed blijft en het schijnt gezonder te zijn. Wat je wel ziet is dat de frieten wat lichter blijven, maar qua smaak maakt dat niet uit. Ik koop het gewoon bij de Aldi. (Lekker goedkoop!)

Gr. Poezie.

Pelle

Nee, mits je er niet teveel tegelijk in doet. Dan koelt het vet even té snel af. Er wordt sowieso aangeraden om te frituren tussen de 160 en 180 graden. Bij 190 graden wordt het vet veel sneller "oud" en heb je meer kans op schadelijke stoffen.

Gr. Poezie.

Leony

Leony

07-01-2011 om 00:30

Neem arachide olie

Kan nog beter tegen hoge temperaturen dan zonnebloemolie.
Groetjes, Leony

Kan ook

Maar is volgens mij iets duurder.

Gr. Poezie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.