

Huis, Tuin en Keuken

Anneque
18-03-2016 om 10:39
Geen trassi in huis (Silone ben je er?)
Ik heb geen trassi in huis en wil boemboe roedjak vlees maken. Kan ik de trassi straffeloos vervangen door vissaus? Of gewoon een ansjovisje er doorheen mikken? Of maar beter weglaten?

Silone
18-03-2016 om 11:51
Trassiloos? Ramp!
Nou nee, geen van beide is echt een vervanger natuurlijk. Zonder dan maar?
Ik heb bij een Amsterdamse toko een groot blok trassi gekocht, (wel beetje gehannes om de juiste hoeveelheid er af te snijden/hakken). Doe je veel langer mee dan die kleine pakjes en mégaveel goedkoper. Ik bewaar het wel goed afgesloten, hoewel ik de geur eigenlijk wel lekker vind.

Hortensia
18-03-2016 om 12:28
trassi
En dan liefst de ouderwetse bak-trassi zodat de buren kunnen meegenieten! (bijv. dat blok van Silone
).
Als er echt geen trassi op korte termijn te krijgen is, zou je eventueel een ansjovis of wat vissaus kunnen gebruiken, maar trassi is trassi en net wat Silone zegt: geen trassi is een ramp
Ik heb geen druppel Indisch bloed in mijn aderen lopen, maar ik vind weinig zo lekker als de lucht van het bakken van trassi. Liefst met knoflook

Anneque
18-03-2016 om 12:52
Ik weet het...
Geen trassi is een ramp. Ik vind het heerlijk ruiken en moet altijd zo lachen als de kinderen bij het tuinhek al kokhalzend thuiskomen
Ik ben eigenwijs geweest en heb er toch wat vissaus ingemikt. Ik laat nog wel horen hoe ons dat bekwam
Hoe lang is dat blok houdbaar denk je, Silone?

Tine Winkel
18-03-2016 om 15:06
tussenweg
man en kinderen houden niet van indonesisch, dus dat eet ik zelden meer, helaas. Maar sambal trassi, daar heb ik nog wel een potje van staan. Superlang houdbaar (als je niet op de datum let - welke bacterie wil er nou in sambal groeien?) en als ik dan eens voor mezelf kook, heb ik het toch nog een beetje, die trassismaak.

Silone
18-03-2016 om 15:10
Ik zie dat het ook gewoon bij albert heyn te koop is:
http://www.ah.nl/producten/product/wi235293/jeeny-s-trassie-belachan-blok

Anneque
18-03-2016 om 15:20
Heeeee
Mooi, en anders kom ik binnenkort wel weer in een toko.
Maar kijk eens wat ze zeggen: "Deze trassie is vergelijkbaar met de vissaus in Thailand. "
Ha!

Hortensia
18-03-2016 om 15:43
vergelijken
Dat is hetzelfde als een bak friet vergelijken met een gerecht met zoete aardappel. Het is toch allebei aardappel?
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.