Home » Forum » Geluidsoverlast soms tot wel 4 uur snachts

Geluidsoverlast soms tot wel 4 uur snachts

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lisaxmichelle
Geluidsoverlast soms tot wel 4 uur snachts

Wij wonen in de volgende situatie:

Samen met man, kind en binnenkort een baby woon ik in een bovenwoning. Zolder is onze woonkamer en op de 1ste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, badkamer en keuken (best een ruim en oud huis). Over een jaar verhuizen wij waarschijnlijk voor het werk van mijn man naar Amerika maar dit wordt pas duidelijk in februari.

Sinds de zomer (2018) hebben wij na een luidruchtige verbouwing van 3 maanden een luidruchtige onderbuurman(bijna 30 jaar en werkt in de horeca). De 1ste keer was na een feest hij nam een dame mee die hij om 23.30 nog even zijn nieuwe woning wou laten zien. 2e was een feestje na het werk daarbij kwam hij om 23.00 met vrienden een potje 60second spelen wat bij ons flink doordreunde in de slaapkamer. Zo nog 2 a 3 keer afgewacht tot er weer een vriend een potje FIFA kwam spelen en tot 3 uur veel aan het schelden was.
Daarna heb ik het pas gemeld bij de onderbuurman en huurbaas omdat wij het echt niet redden om tot 3 uur wakker te blijven en 6 uur weer op te staan.

De oplossing was geluidsisolatie tegen de deur die onze appartement met elkaar verbond. Dit werkt ook prima en het dempt het geluid ook dus daar kunnen we niet over klagen. Alleen na een gesprek werd ons door de buurman gezegt dat hij vind dat we rekening met elkaar moeten houden en dus ook met zijn plezier. Hij werkt dus vaak tot laat in de avonden en vindt dat vrienden tot 03.00 uur in de nacht welkom zijn. En wij hebben gezegt dat door de weeks 23.00 uur zat is en een weekendje tot 00.30 ook echt geen probleem is. Zo ging een maand voorbij...

Tot het weer begon en die ene vriend weer langs kwam. FIFA werd gespeeld en al snel werd het erg fanatiek. Hij begint weer met stampen en het gescheld komt door de muren, ramen en isolatie naar boven... Ik ben zelfs bang dat dadelijk mijn zoontje ook het woord kanker gaat gebruiken of vieze nazi.... Hij is bijna 1 jaar moet je jezelf voorstellen dat een kind al zoveel slechte woorden leert door overlast. En ik ben echt niet de heiligste want ik heb ook wel eens shit gezegt of kak maar de woorden die zijn vriend gebruikt gaan me te ver. Deze week waren het weer een aantal nachten achter elkaar (zondag tot woensdag 04.00 uur) en ik slaap al met oordopjes in. Door het drukke verkeer slaap ik heen en zelfs het gehuil van mijn zoontje hoor ik bijna niet meer. Maar als er geschreeuwd wordt zit ik rechtop in bed en ik ben ten einde raad.

Hoe ga ik hier mee om? Ik accepteer het al best vaak met als resultaat dat ik niet kan slapen. Het huis is luidruchtig en dat probeer ik te accepteren vooral omdat men zelf moet kunnen bepalen hoe en wat je doet. Maar elk gesprek/spel eindigt met een luidruchtige kreet... moet ik stoppen met zeuren en dit nog 1 jaar accepteren tot we eindelijk weg kunnen of is het tijd om iets te gaan zeggen.

Wat denken jullie van de situatie? En hoe zouden jullie handelen als je dit mee zou maken?

Ad Hombre
Vreselijk

Ik heb sinds een paar maanden hoge ruzie met een buurman omdat ik met de politie heb gedreigd omdat hij een tuinfeestje na 11 uur liet doorgaan. Het hielp wel, trouwens ;-)

Om dit iedere week een paar keer mee te moeten maken met een baby in huis lijkt me een absolute hel. Als klagen en dreigen niet helpen zou ik denk ik z.s.m. verhuizen...

Anna
Verhuizen

En wel zo snel mogelijk...
Dit ga je niet redden, en ook niet volhouden.
Ga echt zo snel mogelijk, ik heb lang in zo'n situatie gezeten en de schade die ik ervan had bleek later veel groter nog dan ik dacht.
Je kindje is lekker flexibel nog, je kunt nu overal wonen.

Lisaxmichelle
@ad

Verhuizen voor een klein jaartje is lastig aangezien we dan voor minstens 1 jaar bij moeten tekenen. Ook zijn er maar weinig huizen in de omgeving en weten we pas in februari of we echt in NL blijven.

Tango
Wijkagent

Misschien de wijkagent eens op de hoogte brengen.

Alkes
Tijdelijk

Wat mij zou helpen in een dergelijke situatie is steeds voorhouden dat het tijdelijk is. Of jullie gaan volgend jaar naar VS. Of je weet in februari dat dat niet zo is en dan zo snel mogelijk verhuizen.
In tussentijd de wijkagent inschakelen vind ik ook aardige suggestie

Marie
tegenactie?

Kennissen van ons hadden jaren geleden ook altijd last van luidruchtige buren. Zij hadden geen werk en leefden 's nachts en draaiden dan luide muziek, kennissen wilden wel graag slapen 's nachts.
Erover praten hielp niet - het was toch hun huis? (huurhuis).

Op een gegeven moment hebben de kennissen 's morgens om 07.00 uur de geluidsinstallatie op 10 gezet met de speakers richting de buren met "Zo heerlijk rustig" van Wim Sonneveld op de replay en zijn de deur uitgestapt.
Konden de buren ook eens meemaken wat het is om proberen te slapen met muzieklawaai.

Geloof dat het wel wat geholpen heeft.

Maar dat moet je wel durven natuurlijk.

Lisaxmichelle
Het plan voor nu

Om de ochtend te beginnen leg ik mijn net kruipende zoontje op de vloer waar hij heerlijk kan trappelen(Ik kan me nog herinneren dat hij aangaf de baby wel eens te horen+voetstappen). Dit moet ook wel want zijn kamer is baby proof en anders moeten we naar de huiskamer(zolder) voordat hij naar de opvang gaat in 15min. Eerder ging ik braaf naar zolder om geen overlast te veroorzaken maar daar heb ik nu geen zin meer in.

Ik mail zo met de gemeente en de wijkagent nadat ik uit heb gezocht hoe ik contact met ze krijg. En we gaan toch alvast voorbereidingen treffen voor een koopwoning mochten we slecht nieuws krijgen over de VS. Maar eigenlijk vind ik niet dat wij moeten verhuizen en zeker niet zo gehaast. Hij heeft geen overlast van ons maar wij wel van hem (komt omdat wij al om 22.00 uur in bed gaan liggen).

Wat zou het uithalen dat bij de volgende keer weer een gesprek komt en ik ook de huurbaas aanspreek?

OND
"tegenactie?"

Brengt een oplossing niet dichterbij, integendeel: het staat een oplossing ernstig in de weg en het maakt vreedzaam samenleven zo goed als onmogelijk.

Fransien
wijkagent en woningbouwvereniging

Na 23:00 uur lawaai is domweg verboden, wordt niet zo streng nageleefd maar zeker doordeweeks na 24.00 reageert de politie echt wel op klachten.
Klagen kun je ook bij de woningbouw en dan sta je sterker als je kunt melden dat je de afgelopen week 4 keer de wijkagent hebt moeten bellen omdat het weer niet rustig was om 12 uur 's nachts (of 1 uur, of 2 uur). Het is een huurwoning dus de huurder mag geen overlast veroorzaken en lawaai waar de politie actie op onderneemt valt wel onder overlast.

Je buren mogen niet klagen over kindergeluiden, dat valt onder normale woongeluiden. Een kruipende baby om 7 uur 's ochtends die een kwartiertje/half uurtje te horen is, is normaal en bovendien op een normale tijd.
Een baby die 's nachts nog niet doorslaapt is ook normaal.
Speelgeluiden van kinderen buiten 's middags is ook normaal.

Onze gastouder heeft op een gegeven moment een buurman gekregen die via de rechter heeft proberen af te dwingen dat zij geen overlast meer veroorzaakte. In het vonnis stond dat alle kindergeluiden, op welk moment van de dag ook, als normaal woongeluid gold en dat zij als goede buur al voldoende gedaan had om onnodig geluid te voorkomen, zij had karpetten in de woonkamer en de kinderen speelden niet voor 9 uur 's ochtends buiten. De kosten van isolatie en herinrichting van de woning van de buurman moest hij zelf dragen.

@Emma
Tegenactie

Zou ik ook niet doen, tenzij gezamenlijk met het hele blok. De wijkagent is een goed idee, met in je achterhoofd dat je snel weg bent.

Alkes
tegenactie

Ik heb wel eens bij geluidsoverlast 's nachts van een medebewoner (studentenhuis) 's morgens vroeg bij hem aangeklopt/gebeld met de vraag of het misschien de volgende keer wat zachter kon. Op zijn boze reactie "het is hartstikke vroeg, ik sliep nog, kun je dat niet later vragen", heb ik alleen maar fijntjes gelachen. Na drie keer kwam de boodschap wel over.

Jasmijn
Op het moment zelf?

Het is een beetje spannend, maar ik ben een keertje gewoon om 4:00 uur 's nachts naar de buren gegaan, en aangebeld. Vertelt dat het de zoveelste keer was dat ik wakker lag en uitgelegd dat het echt te veel herrie is. De huizen zijn gehorig, en zeker 's nachts moet je gewoon rekening met elkaar houden. ( overdag natuurlijk ook, maar 's nachts slapen de meeste mensen )

Lisaxmichelle
Bedankt voor de tips

Ik ga even afwachten tot het weer gebeurt en ga dan eerst maar weer langs. De buurtagent heb ik op de hoogte gebracht en ik heb een telefoonnummer gekregen.

Hierna ben ik van plan het nog 1 keer te bespreken met bewoner en de verhuurder daarna ga ik verdere stappen ondernemen. Het is verder een aardige man en niets mis mee alleen het geluid is dan het probleem

OND
Zeer verstandig

mevrouw.

Ik stel me toch wel de vraag, maar da's een beetje OT hier, welke laagwaardige kruipkoten ze bij jullie eigenlijk wel bouwen, als al een rond kruipende baby voor geluidsoverlast zorgt.
Of misschien ligt het aan jullie gevoelige trommelvliezen. Dat laatste zou je nochtans niet zeggen, afgaande op de luidruchtigheid als toerist, van sommigen onder jullie... Gelukkig een minderheid.

Anna
Och

Ik ben iedere keer naar mijn buren toegestapt als ze te veel lawaai maakten. En op dat moment stopten ze dan ook wel.
Maar sommige mensen zitten zo in een ander leven, ze vergeten het gewoon weer. (of het boeit ze natuurlijk niet) En dan komt er weer een volgende, en weer een volgende keer.

Natuurlijk sta jij in je recht en zou hij moeten verhuizen. De vraag is of je zelf de last in de tussentijd er voor over hebt.
Terugkijkend op mijn eigen periode met overlast blijf ik zeggen:wegwezen. En al helemaal met een baby. Je hebt je rust heel hard nodig. Een gevecht van nog een jaar met je buren gaat je uitputten.

Natuurlijk kun je klagen bij woningbouwvereniging en politie enz en dat zou ik in de tussentijd ook zeker doen, maar je kunt je tijd en energie toch zeker beter besteden?

Anna
En

dat iedere x opstaan midden in de nacht bij overlast, dat aankleden en naar buiten om naar je buren te gaan, daar te wachten tot ze je horen (geluid zo hard dat ze vel niet hoorden:() is echt vreselijk. Zeker als je weet dat je nacht maar kort is door druk leven/kleine kinderen.
Dan is het lawaai gestopt en lig jij je verder in je bed op te vreten van frustratie.

Lisaxmichelle
Verkeerd begrepen

Meneer ligt vaak tot 10 uur uit te slapen omdat hij het zo laat maakt. Als er dan in de ochtend een baby flink trappelt zou dit gehoord kunnen worden. Wij horen hem alleen laat in de avond/nacht en dit doordat ze gewoon hard praten/schreeuwen.

We wachten februari af als we weten waar we naar een woning moeten zoeken maar voor nu dan maar overleven en melding maken. De oordopjes heb ik weer iedere nacht in voor de zekerheid zodat ik zeker weet dat ik niet overdrijf. Soms krijg je eenmaal het gevoel dat het aan jezelf ligt...

OND
"Meneer" werkt dan ook de horeca.

Stop met dat gedoe en die subtiele stemmingmakerij: daar haalt u enkel uzelf mee naar omlaag.

Lisaxmichelle
Menselijk

Dus

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.