Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

linda

linda

13-11-2008 om 15:30

Gerookte zalm en pailng? wat doe ik ermee?

Hoi heb van mijn paps paling en zalm gekregen, a.s zaterdag is mijn dochter jarig en ik wil er lekkere hapjes van maken, wie heeft er een lekker recept voor me? Alvast bedankt.... Groetjes Linda

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

13-11-2008 om 17:04

Gewoon

Toastje erbij, klaar.

Offe

stokbroodje of ciabatta, nog lekkerder. Je kán ook ingewikkeld doen met salades, of casinorolletjes, maar eigenlijk heeft tinus gelijk. 't Is zo lekker, niks meer aan doen, alleen opeten.

als je er echt per se iets mee wilt doen kun je van de zalm een soort mousse maken:
met een klein beetje roomboter, wat eetlepels creme fraiche, beetje citroensap in de blender. Eventueel een beetje bieslook er door heen. Is echt heerlijk.
De verhoudingen weet ik niet, doe vaak maar wat en proef of er nog wat creme fraiche oid bij moet.

paling zou ik zo laten.

Wrap

Je kunt ook een wrap besmeren met creme fraise of roomkaas of zo, er zalm opleggen en oprollen en dan in reepjes snijden. Mmmmm....

Marieke

Marieke

14-11-2008 om 09:24

Zalm en wrap

Google eens op Zalm Wrap en je krijgt de meest lekkere en simpele recepten.
Ik maak ze zelf altijd in allerlei varianten. Makkelijk is dat je het een dag van tevoren kan klaarmaken. Rol ze stuk voor stuk strak in de huishoudfolie en in de koelkast. De volgende dag nog lekkerder en makkelijk te snijden.
Mijn ervaring is dat ook veel kinderen het erg lekker vinden.

Paling zou ik gewoon paling laten. In stukjes, prikkertjes erbij en lekker genoeg lijkt mij.

Succes ermee!
Marieke

Amen!

tinus:"Toastje erbij, klaar."
Precies! Zalm en paling is van zichzelf lekker genoeg.
Nou ja, tip nog: Zet een bakje met creme faiche op tafel en een schoteltje dille. Wie wil kan het toastje zalm dan nog opsieren.
Voor de paling: Een glaasje korenwijn er bij.
Zalm en paling kan beide goed op een bedje van rucola.
Maar eh... hoe simpeler je het houdt (in stukjes met prikkers), hoe beter.
Groet,
Miriam Lavell

Ellen Wouters

Ellen Wouters

14-11-2008 om 11:21

Deels eens

Je moet er geen mousse of andere fancy onzindingetjes van willen maken. Da's zonde.

Maar ik ben wel voor iets van kruiden of iets pittigs erbij. Dille of rucola inderdaad, of een (afgezwakt) mieriksworteldipje.

Iemand gaf me ooit de tip om bij vette etenswaren (dus kaas, vette vis enz) iets pittigs of zuurs te doen. De tip was bedoeld ter bevordering van de spijsvertering, maar het bevalt me ook qua smaak heel goed.

Groet, Ellen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.