Home » Forum » Geur van hond

Geur van hond

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Geur van hond

Even getwijfeld of ik hier moest posten of bij huisdieren, toch hier. Er hangt een hondengeur in huis en in de auto: thuis los ik het op (meestal) door goed te luchten, se deken van de hond vaak te wassen en hondenbeest 1 keer per maand door de wasstraat te halen. In de auto is het vreselijk, omdat de hond er altijd in zit wanneer we van het bos of strand terugkomen, en hij nat en modderig is. Er ligt een deken boven een plastic kleed in de kofferbak, wordt regelmatig schoongemaakt maar de auto stinkt naar natte hond. Ik vind het vervelend. Heeft iemand de gouden tip? Hond is groot, harig en zwemt graag: dat gaat dus niet veranderen 😉
Sini

Dendy Pearson
Vochtvreter

Natte hondengeur wordt vaak versterkt door vocht in de auto. Een vochtvreter helpt hier goed.

De hondendeken zou ik niet in de auto laten liggen, maar alleen gebruiken als hond meegaat. Verder gewoon in de schuur bewaren.

Kaaskopje
Speciale hondenkleden

Wij hebben een speciaal hondenkleed voor in de auto, maar die ligt op een plek die ik niet meer weet :-)). Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed dat die deken minder ruikt dan een echte deken. Ik zou sowieso geen echte deken gebruiken. Ik heb hier een hele stapel voor de hond, maar na gebruik krijg je de geur er gewoon niet meer uit.

Ik heb even gegoogeld en ik zie dat, vooral als je hoofdsteunen op de achterbank hebt, er aardig wat keus is. Deze kleden zijn bankbreed, een aantal ervan deelbaar met een rits, sommigen ook met ingebouwde beveiliging zodat hond niet tussen de bank en voorstoelen kan schieten. Ik denk dat zo'n kleed beter is dan een mensendeken. Mocht je er dan toch ook nog iets onder willen leggen, dan denk ik aan een picknickkleed. Ik zie bij Decathlon bijvoorbeeld een voor 10 euro. Daarnaast heb je middeltjes waarmee je meubels kunt insprayen. Dat haalt de geur ook wat weg, maar dan moet je wel weer tegen die toch altijd enigszins chemische geur kunnen. Ik zit nu opeens te denken, dat je eigenlijk meerdere picknickkleden zou moeten hebben, die met wasverzachter wassen en met die geur onder het hondenkleed in de auto. Zo bouw je al een geurtje in. Ik denk daarbij wederom spontaan aan een wasverzachter met een babygeurtje. Een Zwitsal-geurtje :-). Wij hebben hier een Big Bazar en die heeft ook zo'n geurtje in het assortiment.

Kaaskopje
Meerdere picknickkleden

Ik wilde daar bij zetten: die je na elke rit wast. Als je er meer hebt, hoeft je dat niet direct te doen, maar leg je een stapeltje voor het grijpen. Met een stuk of 3 kom je een heel eind.

Marie
voer?

Mij is wel eens verteld dat de geur van een hond te maken heeft met wat voor voer hij eet (heb zelf geen hond). Wellicht is daar nog wat aan te veranderen?

Biebel
luchten en nog een speeltje?

Onze auto stonk een aantal weken ook verschrikkelijk naar hond. Alle kleedjes gewassen, dashboard afgedaan en nog steeds: vieze lucht.

Totdat manlief erachter kwam dat de flos, die we gebruikten op de training en wel eens nat was geworden, in de auto lag. Tsja, dat wil wel lekker (not) gaan ruiken. Flos uit de auto maakte een behoorlijk verschil

En verder zou ik inderdaad alle hondenkleedjes luchten. Dus met de hond mee de auto uit. Wij gebruiken wel gewoon paardendekens, met daarop een vetbedje (bv die van zooplus: https://www.zooplus.nl/shop/honden/slaapplaats/vetbed/vetbedden/300640) Dat klinkt als iets heel engs, maar is een kleedje dat op 60 graden de wasmachine en daarna de droger ingaat en dan weer fris ruikt. Chemische luchten houd ik zelf ook niet van, maar toen onze viervoeter te maken had met een giardia besmetting, moest ik alles naspoelen met dettol naspoelmiddel. En dat vind ik zelf dan weer fris ruiken.

Overigens was ik onze hond niet, maar dat zal het verschil tussen een kortharige en een langharige zijn.

Dendy Pearson
Oja

Ligt er misschien een nylon hondenriem in de auto? Die kunnen ook ontzettend stinken is mijn ervaring😁

Guera
Koffie

Zakje koffiepoeder/bonen in auto leggen

Lilian1
Voer

Voer kan inderdaad tot meer geur leiden.
Ook een trimbeurt kan helpen? Oude haren en huid lekker eruit en dan scheelt t soms ook.

40er
Of dit
Kaaskopje
Riem en tuig

Oh inderdaad, vooral een tuig kan ook lekker gaan stinken, brrrr :-). Een hond die niet gladharig is ruikt eerder 'honds' dan gladharig, dat is waar, daar doe je niet veel aan, behalve af en toe wassen, maar dat kun je nu beter niet doen als het niet per se moet. Als ik erbij stilsta, dat is niet zo vaak :-), dan veeg ik weleens wat lavendelolie door de vacht. Dat is ook nog eens goed tegen vlooien.