Home » Forum » Goede fiets kind

Goede fiets kind

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
marie
Goede fiets kind

Waar vind ik online een goede schoolfiets. Liefst 1 waar een tas voorop kan op zo een houder, of kun je die op elke fiets laten plaatsen?
Soms zie ik ook van die lichtgevende banden. Zitten die overal op.

Iemand tips waar je op moet letten en een goede online service of grote fietsenwinkel.

Jasmijn
leeftijd?

Voor welke leeftijd en voor welke school? (lagere school of middelbaar) en moeten er dagelijks veel km gefietst worden?
Hier een dochter die 10 minuten moest fietsen, op een middelbare school vaak fietsen het zwaar te verduren hadden (omgooien, vernielingen ed) dus toen was ik blij dat mijn dochter op een oudje fietste.
Als er hele lange afstanden gefietst moeten worden dan is een betere fiets met versnellingen wel fijn,maar ik zou, als het om middelbare school gaan, voor een tweedehandse gaan. Lampjes kopen wij hier altijd los, want die zijn toch heel vaak leeg/stuk.

Hangkous
Tas achterop

Van belang om stabiel te fietsen. Zo'n rek voorop is wat mij betreft vragen om problemen
Zo'n zware rugzak voor de brugklas en een kind dat het nog niet gewend is om met een zware tas te fietsen is achterop gewoon makkelijker.

Jasmijn
bak aan frame

Ik had zo'n rekje voor voorop de fiets gekocht welke vastzit aan het frame, dus geen gewicht op het stuur. En dan een krat erop vast. (heb ik zelf ook) dan fiets het prima en nergens last van.

Wilgenkatje
rugzak achterop

met zo'n rekje. Geen krat voorop. Neemt bij stallen veel ruimte in.

AnneJ
Inderdaad

Iets met een rekje, of krat, achterop zodat de tas op de bagagedrager kan.
Ik heug me nog een brugpieper die een fietstas had waar de rugzak inging en dan kon hij de fiets bijna niet meer overeind houden, dan klapte die om. Komisch om te zien, maar dus niet handig.

Wilgenkatje
ga naar een plaatselijke fietsenwinkel

(niet online), die kan je goed adviseren én service verlenen als daaraan behoefte is. Een fiets moet je even kunnen passen, voelen hoe-ie rijdt en hoe de maat is. De fietsenzaak waar je koopt zorgt ook voor servicebeurten en reparaties.

marie
Fysieke grote winkel

Wat zijn grote fysieke winkels die misschien hem ook thuisbrengen.
Ken fietsenwinkel.nl maar verder weet ik het even niet.
Wil ook eigenlijk niet zo een oma fiets maar stoere banden waar een rek voorop kan.

Luci
Jij?

Jij wil geen omafiets? Misschien wil je kind dat wel en die moet er op fietsen.

Knurf
Marie

Fietswinkel heeft ook fysieke winkels. In ieder geval in Den Haag. Daar kun je transporterfietsen uitproberen.

Erica
Hier
Dees
Decathlon

Decathlon heeft goede fietsen.

Erica
De

site is overigens niet volledig. Er zijn meer fietsenwinkels in mijn woonplaats. Zal wel om ANWB erkende fietsenwinkels gaan.

Triva
Thuisbrengen?

Bij een lekke band bedoel je? Zorg eerst eens voor de beste antilekbanden zou ik zeggen. Je hebt tegenwoordig banden die nooit lek gaan.

Als je pechhulp wil moet je je verzekeren: https://www.fietsned.nl/pechhulppassen/pechhulp-hoe-werkt-het

Erica
thuisbezorgen

na aanschaf dacht ik.

Triva
Erica

Huh waarom zou je naar een fysieke winkel gaan om een fiets te kopen en die dan niet zelf naar huis kunnen fietsen?

Dendy Pearson
Gazelle

Hier is de gazelle esprit favoriet. Ik had er al één en zoon nu ook. Degelijk en niet zo zwaar. En ook niet zo duur. Het model van 2020 heeft de koplamp in het frame zitten.

Op de basisschool hier zijn tassen in kratten/manden voorop verboden als ze bijv naar de gym fietsen. Tassen moeten gewoon op de rug.
En voor het vo zie ik hier steeds meer ‘gewone’ fietsen met zo’n rekje achterop. Transportfiets met krat raakt uit de mode.

Zelf zou ik even kijken naar waar kind op school gaat. Is het vlakbij, dan zou ik voor een simpele fiets gaan, want een fiets slijt hard in een schoolfietsenstalling. Moet kind verder, door weer en wind, dan zou ik voor een lichtgewicht fiets gaan met genoeg versnellingen.
Onze dochter gaat met de trein en heeft een redelijke stationsfiets. Hier op het station gebeurt nogal eens wat namelijk.

Dendy Pearson
Online

Wij hebben trouwens online gekocht. Maar mijn man is erg handig en onderhoudt onze fietsen allemaal zelf. Service van een fysieke winkel hebben wij dus niet nodig.

Erica
Ik

heb de indruk dat Marie geen fietsenwinkel in de buurt heeft en het liefst online een fiets aan zou schaffen. Na het advies om te passen wil ze wel voor de aanschaf naar een fietsenwinkel gaan, maar de fiets dan thuis laten bezorgen, omdat de winkel mogelijk niet in de buurt is. Ze heeft een voorkeur voor een grote winkel, misschien heeft ze die niet in de buurt.

Erica
Lichtgevende banden?

Ik weet niet wat je daarmee bedoelt, maar witte of gele reflectoren op de velgen of banden zijn verplicht.

Lente
Decathlon zou ik niet doen

Hebben wij geprobeerd in de brugklas. Fiets fietste prima maar was niet bestand tegen het vochtige weer in NL. Veel roest, problemen met versnellingen, etc.

Triva
Dendy

"Zelf zou ik even kijken naar waar kind op school gaat. Is het vlakbij, dan zou ik voor een simpele fiets gaan, want een fiets slijt hard in een schoolfietsenstalling. Moet kind verder, door weer en wind, dan zou ik voor een lichtgewicht fiets gaan met genoeg versnellingen."

Bij een school ver weg slijt de fiets niet hard in de schoolfietsenstalling? Ik snap best wat je bedoelt overigens maar het staat er wel wat vreemd.

AnneJ
Onderhoud

Denk ook na over hoe het met onderhoud gaat. Kun je het zelf, dan prima. Zoek, geeft niet waar, een goede fiets. Heb je af en toe of regelmatig onderhoud nodig, al is het maar banden plakken of vervangen, of snel een fiets vervangen vanwege diefstal, of de mogelijkheid van een tweedehandsje dan ben je beter af bij een echte fietsenmaker in de buurt.

Wij hadden hier veel mazzel, want de beschikbaarheid van een fietsenmaker moet je ook maar treffen. Die zat hier op de route tussen school en thuis. In een enkel geval kon dochter de fiets wegbrengen, verder met de bus, en kon ik later de rekening overmaken.

Floria
google

Je kunt gewoon googlen op fietsenwinkels. Zelfs op google maps fietsenwinkel intikken werkt.

Van de laatste twee gekochte fietsen hier hebben we er eentje online besteld; die moet je dan zelf verder in elkaar zetten (platte doos). De andere heb ik in de buurt gekocht omdat ik er meteen eentje nodig had. Er zijn wel 5 of 6 fietsenwinkels op loopafstand. Ik kon na aankoop een paar uur later terugkomen om hem te halen; toen was hij op maat afgesteld en alles was nog even nagelopen.

Je hebt je eigen fiets en de vorige fiets van het kind toch ook ergens vandaan?

marie
Weinig fietsen

Hier in de buurt zittten wel fietsenwinkel maar die hebben weinig staan. Die verwezen door naar online vandaar. En dan is ophalen best lastig.

Wat ik bedoel met lichtgevende banden is dat je tegenwoordig banden ziet die reflecteren als een auto erop schijnt. Geen idee of dat standaard is.

Oude fiets hebben we overgenomen van iemand vandaar.

Decathlon dacht ik ook al zelf aan.
Wat geven jullie gemiddeld uit aan een fiets van 26 of 28 inch?

Rixt
Gemiddeld

Voor de fietsen van onze middelbare school kinderen hebben we per kind tussen de 750 en 800 euro uitgegeven, maar zij moeten elke dag 30 kilometer fietsen. Toen ze jonger waren kochten we tweedehands en dan gemiddeld 75 euro, soms echt een pracht fiets voor maar 40 euro, ze fietsten dan vaak maar één of twee keer per week een stukje.

Erica
In

Nederland zijn reflectoren op de banden of velgen sinds 1987 verplicht, dus als ik een fiets koop, ga ik ervan uit dat die dat heeft.

Floria
Ongeveer 200-250

Voor een 26 inch jongensfiets online

Triva
Serieus

Een fietsenwinkel die in de zomer weinig heeft staan en verwijst naar online????

Erica
Ander land

denk ik.

Floria
Erica

Nog steeds niet logisch :-) als je in een ander land zit ga je niet vragen waar men in NL fietsen koopt en hoeveel die kosten.
Lijkt mij.
Maar ik zou zelf eerst een rondje Google doen. Of een rondje bekenden.

Pagina's