Home » Forum » Goede ouderwetse naaimachine gezocht

Goede ouderwetse naaimachine gezocht

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MoederMop
Goede ouderwetse naaimachine gezocht

Ik ben op zoek naar een gewone, mechanische naaimachine van goede kwaliteit, maar ook niet superduur.
Helaas schijnt het huldedicht van Paul van Ostaijen op de Slinger Singer naaimasjien achterhaald te zijn en moet je er één hebben van ouderwetse kwaliteit.
Ik heb geprobeerd via Marktplaats een kwaliteitsnaaimachine te kopen, maar helaas bleek er van alles aan te mankeren. Bij een andere poging bleek ik achter het net te vissen door niet op tijd (binnen een paar uur) te reageren.
Dus nu mijn vraag: waar kan ik het beste een mechanische naaimachine van 20e eeuwse kwaliteit kopen en van welk merk?

MoederMop
P.S. niet geheel mechanisch

Geen trap-naaimachine, de machien mag wel gebruik maken van elektriciteit!

margaretha
oei

ik had je bijna de naaimachine van mijn moeder aangeboden, diewerkt met alleen een handwieltje. Ziet er wel heel mooi uit dat zwart met goud (Singer uit 1934 ong).
Serieus: ik heb een jaar of 20 geleden een Toyota naaimachinde gekocht. Mijn ervaring ermee is prima, maar veel naaien doe ik niet. E ik heb geen idee wat er nu te koop is

MoederMop
Wel de tweede deel van de 20e eeuw

Ja die van de eerste helft van de 20e eeuw zien er wel geweldig uit!
https://nl.pinterest.com/n5670/old-school-sewing-machines/

Maar ik dat zoek ik dus niet, het gaat mij om het gebruik.

@Emma
2e hands

Speciaalzaken hebben ook vaak tweedehands machines. Je moet er wel heen.

40er
Pfaff

Singer is idd niet meer wat het geweest is. Pfaff is heel fijn. Eventueel een Husqvarna. Heb je een goede naaimachine winkel in de buurt? Die heeft vaak ook goede tweedehands.

40er
Oh ja

Bernina, ook goed. Maar echt, probeer bij een winkel te kijken!

Wilgenkatje
naar een speciaalzaak

... en die verleidt je dan vast tot een aankoop die je eigenlijk niet van plan was maar waar je heel, heel tevreden mee bent (zoals ik met mijn Pfaff)

Maar als het goed is, kunnen ze je er ook helpen aan een prima tweedehands apparaat. Dus niet via Marktplaats, maar naar een winkel waar je een machine kunt uitproberen.

MoederMop
Hoppa, weg met die Corona

Dan kan ik naar een naaimachinewinkel.

margaretha
re moedermop

Ik wil hem ook niet kwijt,juist vanwege dat uiterlijk en indien nodig, als de stroom uitvalt en ik toch iets moet naaien dan kan ik die wel gebruiken (ik moet toch een smoesje hebben om hem te houden).
Verder sluit ik me aan bij de anderen, speciaalzaak en dan vragen naar een tweede hands. Garantie en zeker dat hij goed is nagekeken en werkt. Sterk in je schoenen staan zodat je niet iets koopt waar je niet tevreden over bent

40er
Moedermop

"mijn" naaimachine winkel is "gewoon" geopend. Met vragen ed helpen ze gewoon, wel op afstand. Misschien nu al eens gewoon binnen lopen, wie weet hebben of krijgen ze net de perfecte machine voor je! Als je wilt wachten tot het corona gebeuren over is moet je denk ik nog wel even wachten.

@Emma
Gewoon open

De ultieme speciaalzaak in Amstetdam is gewoon open hoor! Ik kan me niet voorstellen dat je dicht blijft met al die klanten die mondkapjes willen maken ;-)
Gewoon heengaan, overal hebben ze maatregelen.

MoederMop
Dan hopen dat er een goeie op fietsafstand is

Zo ergens tussen Rotterdam en Den Haag, wie weet een goeie?

Niki73
Bernette

Een goede vriendin van me heeft vroeger veel genaaid en is onlangs weer begonnen. Ze heeft een Bernette (eenvoudige Bernina, heeft niet 101 siersteken) gekocht en is er heel tevreden over. Hij kostte 350 euro en werd aan huis geleverd door de naaimachinewinkel. Het is een stevige, degelijke machine zonder poespas, zegt ze.

MoederMop
Dat klinkt als iets waar ik naar zoek

Ik ben, zoals mijn moeder het ook noemde, een naaister-in-nood. Als er iets gerepareerd moet worden, of ingenomen, of een kussentje voor de cavia's, dan komt de naaimachine tevoorschijn. Dus rechte steken, zig-zag en een knoopsgat, dan heb je het meeste wel gehad wat ik gebruik.

Angela67
pfaff

is mijn merk :-). En inderdaad, tweedehands via winkel kopen.
gr Angela

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.