Home » Forum » Goedkoop dagje uit in den haagscheveningen

Goedkoop dagje uit in den haag/scheveningen

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
rodebeuk
Goedkoop dagje uit in den haag/scheveningen

iemand nog een wereldtip voor een goedkoop/gratis uitje in Den Haag of Scheveningen morgen? We zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen van 5 en 6....

Ik heb er heel veel zin in, het gaat om iemand die even niet uit vrije wil moet consuminderen, en ik wil er de leuke kant van laten zien... zit ook al te denken aan een bezoekje aan de Jumbo, of gewoon een leuke speeltuin. Het hoeft niet heftig te zijn. Maar ik ken de omgeving niet genoeg om te weten waar ik het beste heen kan gaan.

Massi Nissa
Tja

Ligt wel heel erg voor de hand, maar ik bedenk meteen dat ik een fikse strandwandeling zou gaan maken op blote voeten in de branding (en regen), thermosflessen warme chocolademelk mee om aan het einde op te drinken. Als je nog geld wilt uitgeven: daarna vis kopen.
Groetjes
Massi

rodebeuk
Strand ligt voor de hand idd

...maar dat is dan ook al ingepland.. ;-)
kennen ze ook natuurlijk.
Het ging mij natuurlijk om kleine extra dingetjes... jammer dat ik Gale Zwankezwaan niet kan mailen..

Fély
Zuiderpark

Een groot park met speelweides/speeltuinen en een kinderboerderij. Binnenstad (Paleis Noordeinde, Haagse Bluf, gezellig kopje koffie en een speeltuin in hartje Den Haag). Scheveningse Binnenhaven en over het strand richting Boulevard.

Kiki
Fietsen naar het pannenkoekenhuis bij meijendel

daar kaartjes kopen voor de Kijfhoek en Bierlap en daar wandelen. Het is daar altijd superrustig en je komt daar zelden iemand tegen en de kaartjes kosten maar een paar euro.

Maar goed, ik vind flaneren op de lange Voorhout ook altijd wel sfeervol (maar alleen met mooi weer en de bomen in bloei, dus dat kan je denk ik vergeten morgen)

Verder wordt het morgen geloof ik weer tergend herfstachtig, ik wil je ook wel koffie aanbieden als het consuminderen moet zijn en er geen koffie en warme chocolademelk op de boulevard gedronken kan worden.

Overigens zou ik net als Massi doen, eindpunt tram 12 pakken en dan daar naar door de duinen naar het strand wandelen. Dat is het rustige deel. Of de bus pakken naar de Savornin Lohmanlaan en daar het stille strand op

Fély
O ja

Er rijdt in Scheveningen ook een treintje van de Boulevard naar de havens. Ikzelf kom uit Kijkduin en persoonlijk vind ik het strand daar leuker, intiemer en je kan heerlijk in de duinen wandelen om daarna poffertjes te eten op de promenade. Kan ik niet mee (ik woon in jouw heimat)

Kiki
En het zuiderpark natuurlijk

of de Haagsche bosjes of Merlot (en dan even naar de koningin zwaaien)

Ik zou zelf misschien park Clingendael doen en dan kunnen je kinderen daar op de stadsboerderij kijken en kunnen jullie door de Japanse tuinen wandelen

Fély
Ja kiki

Savornin Lohman de duinen in, strand op en het is dan niet ver naar Kijkduin. Daarna met bus naar Zuiderpark of Binnenstad (Binnenhof, Ridderzaal en inderdaad Lange Voorhout), of andersom.

rodebeuk
Leuk he

Ik heb al weer inspiraties voor 10 uitjes!
Kiki bedankt voor de virtuele koffie, tgaat zo ook wel lukken maar fijn om me zo welkom te voelen...

Eigenlijk zouden we dit voor alle regio's moeten doen. Je moet altijd weer even op ideeën gebracht worden.
Vorige keer zijn we (zonder noodzaak) met zijn 2-en gaan fietsen tijdens een EK of WK, ja WK was het vorig jaar he, voetbalwedstrijd. Rondje BZH, BNH,Scheveningen, andere kant weer terug... zo mooi, met "zeevang" of hoe die rare vochtige wind van zee heet, op een juniavond. Dat was toverachtig (ook even aan het strand gezeten trouwens).
Vooral toen het bijna donker werd door die ambassadebuurt. Super.

rodebeuk
Hmmm..binnenhof

.. misschien is zes toch wel een leuke leeftijd om iets over de Koningin en de regering te horen en vooral te zien...

Picasso
Hertjes

Altijd leuk voor jonge kinderen: hertjes kijken! Tegenover Centraal Station staan er een boel.

Binnenhof vond mijn jongste (5) totaal niet interessant, oudste (9) wel.

Ook leuk: Ooievaart.Zie alleen dat dat duurder is dan ik dacht. Oh ja, de stoomtreintjes in het Zuiderpark is misschien ook wat.

Kiki
Ja de vogelkelder is heel tof

dat vinden je kinderen ook heel leuk!
De keizerstraat is trouwens ook echt een leuk stuk Scheveningen en Scheveningen-dorp natuurlijk. Daar werk ik in de buurt en we vinden dat altijd erg gezellig.

Alleen is het strand aan het einde van de keizerstraat nu afgesloten, dus dat is niet zo'n handige plek. Het is in ieder geval ook dicht bij de Haven en daar kan je ook een visje eten.

Valkyre
Te laat misschien maar..

Vanavond is het vuurwerkfestival in Scheveningen! Gratis en voor niks!

Ik woon ook in de regio.. Niet ver van, goh wie was het nou ook al weer - Biene? Kiki? Ik weet 't niet meer...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre
Oh

5 en 6 is misschien een beetje jong voor het vuurwerkfestival :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

bibi63
Westbroekpark

Het Westbroekpark is prachtig en gratis. Staat bekend om z'n rozen. Maar ook leuk voor kinderen (vond ik vroeger ook), omdat het spannende beelden, heuveltjes, doorloppjes en verstopplaatsen heeft. Sprak voor mij als (klein) kind tot de verbeelding. Daarbij kan je er voor een habbekrats een roeibootje huren. Verder is er een leuke (gratis) speeltuin en je kunt er midgetgolven (ook niet duur).
gr. Bibi

Egel
Valkyre ot

Hoi Valkyre, ik dacht op de een of andere manier een keer gelezen te hebben dat je uit Utrecht kwam! Je hoeft uiteraard niet te zeggen waar je precieze woonplaats is, maar ik zit er dus in ieder geval helemaal naast?
Groeten Egel

Groentje
Leuk

Voor kinderen is de speeltuin op de zandvlakte van de Ary vd Spuiweg echt heel erg leuk en gratis . Dat is de 1e halte na het Vredespaleis. Die speeltuin is zo groot en er staat zoveel leuks. Mijn kinderen gingen er altijd op schoolreis in groep 1 en 2.
En het vuurwerk is vroeger dan normaal, is dit jaar al om 21.45. Misschien wel leuk als afsluiter van de zomervakantie .

ElvO
Pier

Naar het strand en dan de Pier op. (gratis)

Valkyre
Egel (ot)

Je zit er inderdaad naast - ik heb nooit in Utrecht gewoond!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten