Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Gratis kerstideeën

Wij zitten hier met wat buurkindertjes zeskantige sneeuwvlokken te knippen uit bruinig milieupapier A4-tjes die we zelf op maat knippen. Google maar eens op 6-pointed paper snowflakes.

Iemand meer suggesties?
Bijvoorbeeld spruitjes gegratineerd met noten, eten wij altijd op 1e KD, alweer 20 jaar.

Dit om de Crisis even Flink de kop in te drukken. Naar aanleiding van het draadje bij Werk Recht en Geld.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
krin

krin

10-12-2011 om 15:30

Dennenappels

(oké, niet helemaal gratis) Dennenappels verzamelen en goud en/of zilver spuiten/verven voor in de kerstboom.
Of papieren engeltjes vouwen, ook leuk voor in de boom.

Rieke

Rieke

10-12-2011 om 17:24

Boompjes zagen

Van triplex, stammetje van triplex eraan, met krantepapier beplakken, of gevlochten krantepapier, is iets meer werk. Beplakken met rood witte kerstfiguurtjes van de xenos, kost iets geld, en met rood wit blokjeslint van de xenos een strik hier en daar. In een pot van de kringloop zetten in oase van de wibra. Mos uit het bos erop. Ga ik dit weekend allemaal doen.
Idee heb ik uit de Eva van deze maand. Lijkt me heel leuk.

Snoeihout

ik had een hele lange tekst maar die is ineens weg dus nog eens...

van takjes van bv een catalpa kleine stukjes knippen van 1 cm en die rechtopstaand in de houtlijm laten zakken, bv op een houten plankje of heel dik karton.Daar kun je leukefiguren mee maken.

Van een boomstam(15 cm doorsnee) heb ik reepjes gezaagd en daar een gat in geboord voor een waxinelichtej.Versieren maar.
Ook restjes plank en balk heb ik waxinelicht-gaten in gemaakt, en die mozaiken.
Een pompon maken die in de boom kan.

Een goedkope strokrans bekleden met oude spijkerbroek en daar kerstspulletjes op plakken. Ik heb de broek in gesmeerd met waterdunne houtlijm dan wordt ie hard.

Chippie

Chippie

10-12-2011 om 20:12

Crisis of geen crisis...

Ik ben niet zo van de kerstversieringen. Ik doe al 10 jaar met dezelfde ballen, heb een krans voor buiten met een paar goedkope lichtjes. in Het enige wat ik koop is een grote kerstboom (duur dit jaar!). In twee gewone houten-takken kransen hang ik wat lichtjes. We halen de lampenkamp boven de tafel weg en hangen aan takken wat kerstballen. Vorig jaar hadden we op melkpapier wat wensen etc gezet en die in de boom gehangen. En ik zet grotere waxinelichthouders op de schouw en op tafel. Soms knutselen kinderen waxinelichtjespotjes.

Zoon heeft van de laagste takken van de kerstboom, wat besjes uit de tuin en wat overgebleven spulletjes van voorgaande jaren een best geinig kerstbakje gemaakt. Kost bij AH 8 euro, haha.

Bij Ikea kun je voor 20 euro een mooie boom kopen en dan krijg je er een waardebon van 19 euro bij. De boom kostte me dus 1 euro! Dat is onze kinderboom (ik heb ieder jaar twee bomen) en die hangen we vol met kerstspulletjes die de kinderen knutselen en hebben geknutseld. De avond voor kerst hang ik daar een doos kerstkransjes in en die smikkelen we de kerstdagen lekker op. We hebben ook wel eens koekjes van zoutdeeg gebakken en die in de boom gehangen (dan kun je er 3 weken van genieten, maar niet opeten dus).

Kerstdiner on a budget? Het gezelligste kerstdiner vinden de kinderen hier gourmetten (gewoon vlees aan stukjes snijden ipv dure, lang niet zo lekkere vleesschotels) met lekkere rauwkost en sausjes en een Viennetta en flikkersterretjes toe.
Wie weet doen we dat dit jaar wel weer. Tweede kerstdag eten we boerenkool met worst. Kerst gaat ons de kop niet kosten...

Grappig chippie

Je begint met "ik hou niet van kerstversieringen" en dan noem je toch een hoop op wat je zelf met je huis doet. Inclusief twee kerstbomen.

En knutseltip

Wat ik altijd leuk vond was de verzameling op school gemaakte waxinelichthouders neerzetten. Of te wel versierde glazen potten van verschillende formaten. Staat heel gezellig als het donker is.
Bij het kerstontbijt en avondeten had elk kind zijn/haar eigen (dat jaar gemaakte) pot met waxinelichtje bij zijn/haar bord staan. Heel feestelijk.
Kan je ook zelf maken voor weinig. Op sommige potten zit verf, andere zijn beplakt met bijv crepepapier.

Hele leuke site!

elke dag nieuwe ideetjes, in deze tijd natuurlijk vooral kerst ideetjes, http://creatiefblogvandeweek.blogspot.com/

Deze vind ik bijv. ook erg leuk http://creatiefblogvandeweek.blogspot.com/2011/12/kerstboompjes.html

en deze heb ik vorig jaar als nieuwjaarswens verstuurd
http://creatiefblogvandeweek.blogspot.com/2009/12/kerstballen.html

jippa

jippa

11-12-2011 om 21:52

Crisiskerst

Helemaal een crisisoplossing: ik zag vorig jaar een heel mooi kerstboompje bij het vuilins, met kluit en al. Ik heb het meegenomen en in de tuin geplant, met lage verwachtingen. Maar echt hoor: hij staat er prachtig bij. Dat is dus een gratis boom! Alleen aan deze tip heb je pas wat over een jaar...en bovendien moet je plek hebben in je tuin en een dosis geluk.
Andere tips: van zandkoekjesdeeg ringen bakken en die in de boom hangen.
Van gekleurd papier kerstklokken knippen.
Zelf kaarsen maken van restjes kaarsvet.
En een oud dienblad zilver verven en vol met verschillende potjes met waxientjes zetten. Of van die blikjes van tomatenpuree met waxientjes.

Chippie

Chippie

11-12-2011 om 22:06

Fay

Tja, dat zat ik me ook te bedenken, maar als ik zo om me heen kijk zie ik echt alleen 2 bomen (da's toch geen kerstversiering!), kerstballen en hier en daar wat lichtjes. Heel minimaal. Dit jaar heb ik de lichtjes voor in de kransen (die er altijd al hangen) gekocht, 2 euro. Nou dat kost me de kop niet.

Biene M.

Biene M.

12-12-2011 om 06:37

Izar

Die twee bomen ziet Chippie als ze om zich heen kijkt in haar eigen huis Ze noemt het minimaal omdat ze geen sprookjeswereldwonderland van haar huis heeft gemaakt compleet met rendier voor het raam en discoverlichting.

Jessica O

Jessica O

12-12-2011 om 07:30

'glas' ornamenten maken

Ik vond het zo`n leuk idee, van snoepjes een soort glas ornamentjes maken. Wil het nog gaan doen met zoonlief.

Hier de link naar de site http://www.homemademamas.net/2011/12/day-8-candy-ornaments.html

Jessica

Fiorucci

Fiorucci

12-12-2011 om 10:51

Jessica

Dankje,wat leuk!

Zeker leuk jessica!

Ik ga ze maken met jongste kind. Eigenlijk had ik zuurstokwandelstokjes beloofd in de boom, maar dit is nog veel leuker!

judiths mama

judiths mama

12-12-2011 om 11:23

Deze is vind ik heel stoer

http://www.instructables.com/id/Super-cool-easy-6-pointed-snowflake/#step1

Hij ziet er heel professioneel en ingewikkeld uit, maar is supersimpel om te maken.

Brianna F

Brianna F

12-12-2011 om 12:00

2 bomen!

Wij hebben 2 bomen, want er zijn 2 woonkamers waar we om en om zitten, dus wilde ik kerstsfeer in beide kamers.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-12-2011 om 12:54

Brianna

2 woonkamers?

tq

tq

12-12-2011 om 15:13

Kerstkaarten vorig jaar?

deze kun je oopniuew gebruiken door de beschreven kant er af te halen. Wat overblijft hoef je dan alleen in een envelop te steken.

Jessica

Wat leuk die snoepjes smelten! Ik heb ooit zoiets eens eerder zoiets gezien en ik weet nog dat ik me toen wezenloos gezocht heb naar zuurtjes met niks er in. Heb jij toevallig al iets gevonden dat gewoon door en door keihard is?

Brianna F

Brianna F

12-12-2011 om 20:20

Kaaskopje

Ja, best wel decadent eigenlijk, eentje van 40 m2 en eentje van 30 m2. Voorheen waren het een slaapkamer en een rommelkamer, gescheiden door een kastenwand, Toen dochter uit huis ging hebben we daar weer één kamer van gemaakt.

tonny

tonny

12-12-2011 om 23:50

Ikea/kerstboom van 1 euro

mooie nordman, prima kwaliteit, mooie vorm. Gezien bij mijn zoon thuis.

Het is een of andere combi met een bon van 19 euro die je in januari moet gebruiken. Maar dan heb je inderdaad een boom van 1 euro!

Heb zelf geen kerstboom maar alternatieve versiering; kale takken uit de tuin wit gespoten, voor de ramen gehangen met nylondraad en versierd met witte kerstversiersels die ik al had. Sneeuwvlokken, vogeltjes, dat soort spul.

Jessica O

Jessica O

13-12-2011 om 07:28

Savon

heb nog niet gekeken moet ik bekennen, maar volgens mij moet dat wel lukken.
Je hebt vaak van die zakken met harde snoepjes erin, denk dat ik die haal.
Eventueel zou je een paar lolly`s aan diggelen kunnen slaan...

Jessica

Savon

Ik heb de eerste lading klaar. Ik wilde eerst even uiproberen voordat ik er met de jongste mee aan de slag ga. Ik heb drie zakken harde zuurtjes bij de action gehaald. Die werken perfect. Geel, oranje, groen en rood, nog leuke kleuren ook. Ik heb mijn siliconen muffinvorm ervoor gebruikt. Er staat dat je bakspray moet gebruiken, maar dat heb ik niet. Ik heb miniscuul ingekwast met maisolie maar dat is volgens mij helemaal niet nodig. Drie snoepjes in elk cupje. In de oven, als het gesmolten is eruit halen. Vijf minuten laten afkoelen, als het iets opstijft met een satepirkken een gaat erin roeren. Klaar! Zo leuk!

Jessica en silone

Lolly's, dat is ook nog een idee. Action zit wel in de stad maar ik weet niet of ik daar nog kom.

Enne Silone, om het wiel niet opnieuw uit te vinden ga ik lekker gebruik maken van jouw kennis: hoe warm heb jij de oven gezet en hoe lang stonden ze er in?

Jessica O

Jessica O

13-12-2011 om 12:52

Silone

Ik ga vanmiddag even kijken bij de action!! Bedankt voor de info.
Heb er helemaal zin in om ze te maken.
Ging het ook makkelijk met er een gat in maken voor de lintjes?

Jessica

Jessica en savon

Ik had gisteren de oven toch al de hele middag aan staan, vanwege quiches en speculaashuisje. Dus 200 graden, ging prima. Blijf wel even in de buurt, het duurt niet zo lang. Het gaatje erin maken ging eerst wat lastig, omdat ik te vroeg was, het suiker nog te vloeibaar waardoor ik draden trok. Even wachten (5 min?) totdat de bovenkant begint te stollen. Dan kun je heel makkelijk met de botte kant van een sateprikker een gaatje maken. Ik heb even 'geroerd' zodat er een iets groter gat komt, waardoor makkelijk een lint past. Het laat echt supermakkelijk los van de siliconenvorm zodra het droog is.

Jessica O

Jessica O

13-12-2011 om 14:17

Silone

ben net terug van de action, ga zo maar eens proberen of het wil.
Had nog gekeken naar een leuke siliconen vorm, speciaal voor kerst, maar ach, hartjes is ook leuk....

Siliconenvormen

hoef je toch nooit in te vetten?

Jessica O

Jessica O

13-12-2011 om 15:04

Leuk leuk

heb ze uit de oven gehaald. Heb er ook wat met verschillende kleurtjes gedaan (glas in lood effect).
Had de vormen wel iets ingevet, dan kan het er makkelijker uit.
Zou ze wel invetten Savon, als je een cake (met boter) bakt dan zit daar wel vet in, maar hier komt niet echt vettigheid vanaf.
Had de gaatjes gemaakt, maar ze liepen weer iets dicht. Daarna iets groter gemaakt en nu zijn ze perfect. Staan nu in een (koude) bijkeuken af te koelen.

We gaan er zeker meer maken...

Morgen

ga ik aan de slag, tenminste als ik zuurtjes kan krijgen. Misschien moet ik eerst de boom neerzetten om ze in te hangen

Cicade

Cicade

13-12-2011 om 21:30

Alternatief voor de zuurtjes

Als je lastig aan zuurtjes kan komen, kun je ook gewoon wat caramel maken. Gewoon suiker laten smelten, ik heb evt. wel het precieze recept als iemand het wil.
Zo heb ik rond valentijn grote hartlollies gemaakt.
Je kan dan met kleurstof (toko) wat verschillende kleuren maken.

Enne, die versieringen kan je later ook nog lekker opeten, heb je mooi geen spullen om te bewaren. De lollies die ik maakte waren echt lekker, de mislukte exemplaren had ik lekker zelf opgesabbeld.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.