Home » Forum » Grindtegels niet meer hip

Grindtegels niet meer "hip"....?!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
beertje
Grindtegels niet meer "hip"....?!

Toen wij in ons huis kwamen wonen, was de enorme tuin 1 grote kale bedoening. Er moest ook veel gebeuren in het huis zelf dus dat had voorrang. Alleen nu budget op en sparen voor mooie tuintegels komt nu even niet zo uit. Er ligt in de tuin zelf al een bescheiden terras van o-zo-hip (retro!) grindtegels maar we willen nog een heel stuk terras er bij hebben. Nu mogen we van een buurman een hele berg grindtegels hebben maar ik twijfel nog want tja...mooi is anders :-)
Maar ja, een groot terras is ook voor de kids lekker praktisch en wij kunnen ook weer es in het zonnetje zitten. Wat is wijsheid? Wie heeft er tegenwoordig nu nog grindtegels. Misschien komen ze ooit wel weer in de mode haha?!

mirreke
Je kunt ze ook omdraaien

Dan leg je ze met de grindkant naar beneden, heb je gewone betontegels.
Zelf kan het me niets schelen of iets in of hip is, wel of iets handig is. En grindtegels vind ik vreselijk onhandig, vooral met spelen, vallen, enz.
Kortom, draai ze lekker om en neem vooral die stapel tegels van de buurman aan. Heb je fijn een groot terras voor geen geld.

tinkerbella
Omkeren?

Misschien als je de tegels omdraait en schoonspuit? Ik weet natuurlijk niet hoe ze eruit zien na al die jaren. Betonlook is wel erg hip :-))

Misschien zou je ook eens kunnen kijken op Marktplaats? Ik heb bijvoorbeeld de splinternieuwe betontegels die in onze voor- en achtertuin lagen toen onze woning werd opgeleverd erop gezet. Vaak kun je ze gratis afhalen.

Overigens verfde mijn moeder vroeger een aantal stoeptegels die wij in de tuin hadden liggen in een leuk kleurtje met betonverf.

Genista
Mode?

Je legt toch gewoon neer wat je zelf mooi vindt. Onze achtertuin ligt ook vol met grindtegels, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om ze te vervangen door "hippe" omdat de mode dat wil :)

Bastet
Nou en?

Ik heb ze ook liggen hoor,onverwoestbaar.Het zal me roetsen of het hip is.Kijk uit met omkeren,de randen kunnen dan scherp zijn,aan de onderkant van grindtegels.
Bastet

reina
Hip in de tuin?

Trends in de tuin vind ik zo onzinnig, een tuin groeit in de jaren en je legt 'm aan voor jaren. Je kunt er ook samen met andere stenen een leuke patroon van leggen.

mirreke
Scherpe randen

Daar moet je bij het leggen even mee uitkijken, maar als alles strak tegen elkaar aanligt heb je er geen last meer van (sprak zij uit ervaring, want gezien bij vrienden).

Risama
Marktplaats staat vol met gratis tuintegels

Dus als je eigenlijk toch niet van grindtegels houdt, zou ik gewoon even een paar dagen MP afstruinen. Vorig jar hebben we geheel kosteloos 2 terassen en een pad aangelegd met hele leuke klinkertjes en waaltjes van MP. Allemaal voor niets! We hebben geholpen met ze uit de tuin halen en vervolgens weer mensen blij gemaakt met de stoeptegels die eerst in onze tuin lagen. Tot mijn grote verbazing was daar ook gewoon voldoende interesse in terwijl MP helemaal volstaat met gratis stoeptegels en grindtegels....

Risama

Margriet*
Omgedraaid echt mooi

of het hip is is een tweede. Persoonlijk vind ik die dingen spuuglelijk en ze zouden mijn tuin niet inkomen (nou hebben we het makkelijk want we hebben al een prima klinker terras, gelegd door de vorige bewoners).
Ik heb de buurman vorig jaar ook geadviseerd ze gewoon om te draaien nadat een deel van zijn terras verzakt was. Nou heeft ie een rij gedaan en dat staat wat lullig (vond het een goed idee maar vond het teveel gedoe om alles om te draaien terwijl hij hetzelf ook mooier vond). Een tuin hoeft niet hip te zijn van mij maar ik wil hem wel graag een beetje leuk ingericht hebben.

liat
Draai ze om!

Ik klus bijna nooit, maar het is me wel gelukt onze grindtegels om te draaien. Ik vind het ideaal met kinderen. Ze mogen van mij naar hartenlust het terras volkalken met stoepkrijt. Mamma gaat niet stressen over het dure terras. Ze zijn glad en lopen dus lekker en ik vind ze er erg neutraal eruit zien. Tot mijn verbazing hebben sommige mensen zelfs geroepen: "Wat een mooie tegels, waar heb je die vandaan?" Maar als je inderdaad ook een mooi terras wilt, zou je de tegels kunnen omdraaien en er rijtjes klinkers tussen kunnen doen. Zelf vind ik die blauwe Engelse klinkers heel mooi (ik kan even niet op de naam komen).

Manda Rijn
Ja

hier geen geld om mooie tegels te kopen dus we gaan met betontegels tijdelijk een terras maken, die liggen hier nog in de tuin dus die gebruiken we dan maar totdat het geld weer binnenstroomt ;-)

Overigens heb ik wel een mooi bestraat voortuintje met oude gebroken waaltjes die ik voor een habbekrats via marktplaats heb gekocht.

Jessica O
Pas ergens gezien

dat er ook verf te koop is voor tuintegels. Was op een of ander klus programma en het zag er wel heel leuk uit. Grindtegels omdraaien, kek kleurtje erop en voila, je terras is als nieuw!

(ik weet alleen niet of die verf heel duur is)

Jessica

beertje
Omgedraaid!

Bedankt voor de tips. Ik had er zelf idd ook aan gedacht om ze gewoon om te draaien. Manlief zag dat eerst niet zo zitten (het hele idee van zulke grote ondingen..het zijn ook wel ruggebrekers)maar hij is toch om. Er ligt al een heel stuk en we crea-bea-en het wel wat op met klinkertjes er tussen en er langs (klinkt nog rommeliger haha) maar het wordt echt heel leuk!

Idd heb ik mijn voortuin een jaar geleden ook bestraat met 2e hands Marktplaats klinkertjes. Is ook leuk geworden :-)

Onderwerp gesloten