Home » Forum » Heeft iemand wel eens iets laten maken door een meubelmaker

Heeft iemand wel eens iets laten maken door een meubelmaker?

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
IngridT
Heeft iemand wel eens iets laten maken door een meubelmaker?

We hebben een nieuwe hoekbank gekocht. Die komt in december, en er moet eigenlijk ook een nieuwe (salon)tafel komen. We hebben al wat rondgeneusd, en ik weet vrij aardig wat we willen, maar we kunnen het niet vinden. Wat ik in winkels heb zien staan en leuk vond kost zomaar 1000 euro of meer, en dan was het net niet de maat die we wilden, of van het foute hout.

Dus dacht ik, heel creatief, dat ik voor dat geld wsch ook wel iets precies naar wens kan laten maken door een meubelmaker. Ik heb een beetje rondgeneusd op internet, maar ik zie nogalwat verschillende dingen langskomen. Van echte designers, tot meer ambachteliJk ogende types. Clubs die (denk ik) vnl grote projecten doen, tot sites die ogen alsof het van enthousiaste hobbyisten is. iemand vaker met dit bijltje gehakt? Tips om gemakkelijk iemand te vinden die bij onze ideeen past? Is een meubelmaker eigenlijk meestal stijl-gevoelig? Of maakt ie normaliter alles wat je vraagt? Hoeveel design moet je zelf aanleveren? Of kun je ook met een basis-wensenlijstje (maat, materiaal) naar iemand toestappen, die dan a la een architect voor een gebouw een paar lollige schetsjes maakt waar je uit kunt kiezen of verder aan kunt sleutelen? Hoe werkt dat eigenlijk? Ik a natuurlijk binnenkort een rondje bellen, maar het voelt altijd fijner een beetje goed beslagen ten ijs te komen!

Ingrid

Savon
Boekenplanken

Wij wilden in een nis in de woonkamer een boekenkast. Wij hebben een timmerman 6 planken laten maken van zo'n 80 x 50 x 4 cm. We wilden ze onzichtbaar ophangen dus er zijn sleuven aan de zijkanten gemaakt. Ook hebben we ze gelijk in de juiste kleur laten maken (donker gebeitst of zo). Niet schrikken, maar dat kostte ons 360 euro!

Even slikken, betalen en gauw vergeten. Het is overigens wel heel mooi geworden.

Ik denk dat je voor een salontafel of een bed dus meer kwijt bent dan je denkt.

Savon
En dan vergeet ik nog te melden

Dat mijnheer Savon de timmerman kende, dus we kregen ook nog korting.

Zorra
Heb je al overwogen...

...om het zelf te maken?

Wij hebben ook wel 's een keer een bijzettafeltje zelf gemaakt. Die moest ivm een hoekje precies de goede afmeting hebben en qua kleur en materiaal waren we ook een beetje afwijkend van wat standaard was. Toen hebben we het dus zelf gedaan. Allebei twee linker handen maar het resultaat is nu -inmiddels 6 jaar oud- nog steeds geweldig.

Mashumi
Ja

Een hoog bed op maat laten maken dat ergens op en om gebouwd moest worden. De meubelmaker heeft dat gedaan. En die meubelmaker heeft ook al onze leidingen in ons souterrain afgetimmerd in de vorm van een kast. Alles bijelkaar kostte dat (wit) 1500 euro, inclusief materiaal.

Kaaskopje
Net wat je wilt denk ik

Een vriend van mijn oudste dochter is meubelmaker. Ze vertelde dat ze een kamerbreed bureau wil en hij is daarmee aan de slag gegaan op papier. Dochter helemaal enthousiast omdat hij met ideeën kwam waar zij nog niet aan gedacht had.
Je zou eens rond kunnen vragen in je omgeving of iemand een meubelmaker kent. Soms werkt dat beter dan dat je een totaal onbekende uit de krant plukt.

reina
Ja

Maar dat was via een winkeltje. In de winkel stonden meubels, als je iets wilde hebben wat er niet bij stond kon je het bij hen laten maken. We hebben een kast helemaal zoals wij die wilden, met een maat die exact past op de gewenste plek. Ik ben er nog altijd erg blij mee, hij staat er alweer een jaar of 12.

Mover
Cd-kast laten maken

Wij hebben ook een meubel laten maken door een meubelmaker. Stel je voor: half open keuken met een barretje tussen woonkamer/keuken. Het barretje heeft hetzelfde-doorlopende aanrechtblad. Daaronder is dus een kast gebouwd, met behoud van het aanrechtblad. Dezelfde kastdeurtjes/handgrepen als de rest van de keuken, en nu is dat een mooi geheel. In de woonkamer zijn andere deurtjes gemaakt die weer mooi bij de rest van de kamer passen. Het is ook een doorgeefkast naar de keuken.
Deze kast kostte heel veel maar dat lag vooral ook aan de dure houtsoort die wij hebben gekozen, en omdat het vrij gecompliceerde opdracht was.
Laten maken is dus niet altijd goedkoper, maar je krijgt wel iets wat exact past (bijvoorbeeld) of precies het goede materiaal is. Succes met kiezen.

Damajo@
Bed laten maken

Ik wilde een wat hoger bed met bergruimte.Daar ben ik ,10 jaar later, nog erg blij mee. Ik leg er de slaapzakken en dekbedden onder,kleding van het andere seizoen en kleding die mijn zoon nog te groot is.Eigenlijk een kast onder mijn bed dus.

Kaaskopje
Pelle

Ik weet niet in hoeverre hij al in opdracht werkt. Hij schijnt het goed te doen volgens dochter. Ik kan het wel eens vragen uiteraard.

Polly Shearman
Ja!

heb andere reakties nog niet gelezen, maar naar volle tevredenheid heb ik mijn 3 zoons laten maken door een meubelmaker!! whahahaha

IngridT
Woehaa! polly! (en de rest)

Woon je bij mij in de buurt? En werkt ie ook in opdracht, die man van je?

En iedereen...bedankt voor jullie blij stemmende goede ervaringen. Ik ga idd maar eens een rondje bellen langs wat websites in de buurt. En eens rondvragen of iemand er eentje kent in de buurt...ik hou jullie op de hoogte! het lijkt me wel een lollig projectje! (bank komt in december, dus ik heb nog even, maar geen idee of een meubelMAKER net zulke absurde levertijden heeft als een meubelWINKEL

Ingrid

purk
Ja!

wij hebben in onze study (ja, een hele serieuze studeerhoek hebben wij boven) een bureau met bijpassende kastenwand laten maken. Heerlijk, je kan precies zelf kiezen hoeveel planken, kastje, deurtjes etc. er komen. We hebben ook nog een kastje voor de badkamer laten maken. Ook ideaal, precies indelen zoals jij het wilt.
Onze ervaring was dat meubelmaker langs komt, doorspreekt, daarna komt met tekeningen en offerte. Levering was ook redelijk vlot.

Vrienden van ons hebben een wandkast en eettafel laten maken bij een meubelmaker. Ook prachtig geworden en precies op maat dus.

Wij willen nu graag voor onze jongste zoon een hoogslaper c.q. tweede verdiepinkje in zijn slaapkamer laten maken....dat gaat ook door een meubelmaker gebeuren. Het bevalt ons dus prima!

Succes met bedenken hoe je het precies wilt hebben.

groetjes van Purk

Wilma
't is het nooit écht geworden en nu staat 't buiten.

Wij hebben de teeveekast laten maken bij een meubelmaker, gevonden via een advertentie. Ze hadden een zaak en als het niet naar de zin was kon je je wensen kenbaar maken en gingen zij aan de slag. Het is nooit echt geworden wat wij zochten. Hebben het nog een kans gegeven door 't wit te laten verven (door een school, dus daar waar de leerlingen leren meubels verven, erg goedkoop en érg goed gedaan), maar 't was 't nogsteeds niet écht.

Nu hebben we een andere teevee en die past er niet in, nog geprobeerd om 't collosale ding te verkopen, maar voor 't weinige dat ik ervoor kreeg, wilde ik 'm niet kwijt. Nu staat ie buiten op 't overdekt terras, met zooi erin.

't Kostte toen rond de duizend (!) euro, best veel geld dus.

Even totaal niet relevant, wij krijgen onze nieuwe bank ook zo'n beetje net voor kerst. Zijn ook benieuwd of onze huidige salontafel er dan nog wel bij past.

Groetjes,
Wilma (eh, Ingridt, 'k wacht nogsteeds op een foto in vol ornaat van je ;-) ).

Morgana Fata
Proest ingridt (ot natuurlijk)

Hoezo, je wil ook drie kinderen van Polly's man? Laat je dan meteen even weten of hij echt zo goed kan zoenen?

Margriet*
Best veel

hebben wij door een meubelmaker laten maken, zowel uitbesteed als een handige man in huis ;-D. Man in huis heeft bureau gebouwd en in vorige huis een mooi inpandige kledingkast.
Nu hebben we stoelen van een meubelmaker, speciaal hoger laten maken omdat man zo lang is (zou ik trouwens niet weer doen, man zit goed maar de rest zit allemaal net te bungelen met benen, ik zelf zit net goed ben ook redelijk lang). Die kosten toen 700 gulden per stuk.

En voor de het raam hebben we een laag meubel laten maken. Ik zag een tafel in de VT wonen combi van metaal en hout van Jan van Ijken, oude bouwmaterialen in Eemnes (zoiets http://www.oudebouwmaterialen.nl/31-03-2010/IMG_0622.jpg). Wij hebben toen een lage tafel met twee planken boven elkaar laten maken, de onderste plank ligt net als de bovenste plank op het metaal. Was iets van 850 euro, als ik het me goed herinner. Helaas zag je dit soort tafels daarna heel veel, wij hebben hem al 6 jaar.
Voordeel van maatwerk, dat het vaak origineel is en degelijk gemaakt. Voordeliger is het niet.

IngridT
Lol fata.

natuurlijk maakte ik een grapje!

Ingrid

Polly Shearman
Ingrid

whahah volgens mij maakte jij helemaal geen grapje~! 3 zoons met ADHD wie wil dat nou niet??!?!?
whahahah

Sancy
Grijns, polly

"3 zoons met ADHD wie wil dat nou niet??!?!?"
En ik heb altijd gedacht dat ze het van hun moeder hadden? ;-)

Polly Shearman
Ooooh sancy

Dat neem ik je niet kwalijk hoor, ik ben ook volkomen hysterisch!! maar dat is de buiten kant, ik kan vreselijk goed plannen, organiseren, concentreren enz
Wij zeggen hier thuis altijd de H hebben ze van mij en de ADD van mijn man ( die is nl heel rustig, maar heeft verder wel alle kenmerken)

Kaaskopje
Pelle, helaas

De meubelmakervriend van mijn dochter moet de studie nog afmaken en dan kan hij pas vrije opdrachten aannemen. Hij heeft nog geen eigen werkplaats en op zijn school mogen ze alleen opdrachten vanuit school uitvoeren. Ik heb foto's gezien van zijn werk en hij kan het beslist. Maar hij heeft nu dus al een wachtlijst voor de opdrachten die hij heeft gekregen. Gouden beroepskeuze zou ik bijna zeggen.

Poezie
Nogal naïef

Om te denken dat je door een meubelmaker wat kunt laten maken voor evenveel of minder geld dan kant en klaar in de winkel.
Moet je eens naar een kleermaker gaan, je bent met confectie echt véél goedkoper uit! Tja, dubbeltje op de eerste rang bestaat niet.....

Gr. Poezie.

IngridT
Poezie....

Ik ben niet naief, en ik wil niet voor een dubbeltje op de eerste rang. Misschien mijn beginposting nog eens lezen. Het gaat me er bovenal om dat we een tafel krijgen naar onze zin. En als de tot nu toe meest-in-de-buurt-komende winkeltafel een italiaans design geval is van over de 1000 euro dan denk ik dat het mij heel prima gaat lukken om voor een vergelijkbaar budget (grofweg, het hoeft dus niet goedkoper, en wie weet word ik zo enthousiast dat het zelfs duurder wordt) DE tafel te laten maken die we willen.

Overigens weet ik (want al eens nagevraagd) dat ik bij onze uiterst vakkundige turkse kleermaker in het dorp voor minder geld een hele mooie maatjurk kan laten maken dan wanneer ik naar een echt dure kledingzaak ga. Tegen de Hennes kan ie daarentegen natuurlijk niet concurreren, dat lijkt me logisch.

En designers (of het nou om meubels gaat of om kleren) bestaan zeker weten in een breed scala aan prijsniveaus. Ik schat in dat we prima uit de voeten kunnen met het dorps-kleermaker-equivalent meubelmaker, en niet perse op zoek gaan neer een genre-Chanel.

Ik zal het hier tzt nog wel even laten weten, hoe blij we zijn & wat het gekost heeft...

Ingrid

Rieke
Hier in de buurt

Bij ons in de buurt is een meubelmaker die mooie dingen maakt, hij heeft een website; bertharmens.nl Ik hoor daar wel tevreden berichten over. Zal niet goedkoop zijn. En een kennisje uit de buurt heeft een hele mooie sloophouten tafel ( ja daar heb je em weer PHE) met een soort zinken/metalen poten laten maken door een timmerman. maar ja ze is zelf nogal creatief en heeft al dat tekenwerk enzovoort zelf gedaan.
Wij daarentegen hebben gewoon een mooie eettafel van B&B italia (showroommodel) en bij onze nieuwe hoekbank hebben we 2 tafeltjes bij Pilat&Pilat besteld, je kunt je eigen maten opgeven en de houtsoort uitzoeken. Wel duur maar de bank was relatief goedkoop. Die zit toch bij in het hoge noorden P&P ? Lijkt me ook leuk om eens te kijken.

Hes@
Hartstikke fijn!

10 jaar geleden hebben wij onze eettafel laten maken door een meubelmaker in Den Haag. Zijn bedrijf heet(te) geloof ik de houten aarde en de man zelf Gerlof.

We waren in die tijd net op zoek naar een tafel en konden eigenlijk niets vinden. Hij had wat tafels buiten staan en daarom gingen we eens kijken. Nou, perfect!

We konden alles kiezen: formaat, materiaal, hoe de poten er uit zouden zien, hoe het blad op de poten zou worden bevestigd, of er sierrandjes in zouden worden gefreesd, of de afwerking met lak of met olie moest. Meer keuzes dan wij konden bevatten en daarom kregen we ook prima advies. Hij heeft een hele mooie tafel voor ons gemaakt. Prima vakwerk en gemaakt met liefde en enthousiastme.

Het was niet goedkoper dan een dure tafel uit de winkel maar je hebt dan wel een meubelstuk voor de rest van je leven. Ik word nog elke dag blij van onze tafel.

jippa
Op maat gemaakt

Wij hebben veel op maat gemaakt. Soms door mijn man, soms door een meubelmaker. En zelfs een kapstok bij een smid laten maken. Veel leuker dan kant en klaar uitzoeken vind ik. Glas in loodraampjes heb ik ook allemaal zelf getekend en laten maken. Ook de keuken hebben we laten timmeren en het kost zeker niet meer dan de bedragen die ik van vrienden hoor met nieuwe keukens.

Onderwerp gesloten