Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Snorrie

Snorrie

18-02-2020 om 17:05

Help, ik krijg een snor

Ik loop tegen de 50 en merk de laatste tijd dat ik ongewenste gezichtsbeharing begin te krijgen. Af en toe zit er opeens een lange haar ergens onder mijn kin. En op mijn bovenlip worden de haren nu steeds langer, dikker en donkerder.
Ik ben wat huiverig er wat aan te doen, bang dat het er alleen maar erger van wordt. Maar er moet toch inmiddels wel wat gebeuren.
Wie heeft goede tips betreft de do’s and dont’s?

Wortel

Wortel

18-02-2020 om 19:18

Gewoon

Een goed pincet aanschaffen ( tweezer, duur maar de rolls royce onder de pincetten).
Evt een vergrotende spiegel ( 10x vergroting is ideaal) en dan elke week even een rondje maken en bijhouden.

Goed licht en

Dan met een pincetje even goed kijken.ik heb niet het idee dat ze dan eerder terug komen.

Pincet, spiegel en schijnwerper inderdaad

Plukken maar! Ik kan je vertellen, het wordt een obsessie, dan voel je aan je kin en beginnend haartje en daar blijf je dan de hele dag aan denken als je er niks aan doet. Heel afleidend. Die dus ook maar een setje in je handtas en in je bureaula. Een die 10x vergrotende spiegel alleen voor je snor en baard gebruiken, niet om je rimpels of poriën te bekijken want dat is heel deprimerend.

Skik

Aagje Helderder

Aagje Helderder

18-02-2020 om 19:57

Voor boven de lip

gebruik ik bij voorkeur ontharingscrème speciaal voor die plek. De bovenlip met de pincet doe ik niet want dat voelt erg naar bij mij op die plek.

Pasgeleden heeft de schoonheidsspecialiste het geharst tegelijk met mijn wenkbrauwen die ik daar normaal gesproken laat epileren. Maar dat werd een drama, ik kreeg een enorme allergische reactie met vuurrode, opgezette huid en bultjes. Dat laat ik nooit meer doen. Wenkbrauwen kin epileer ik of laat ik epileren, bovenlip met dat andere spul.

Snorrie

Snorrie

18-02-2020 om 20:49

Dank

Bedankt voor de tips. Ik vreesde al dat er geen wondermiddel zou zijn, maar toch jammer....

Wilgenkatje

Wilgenkatje

19-02-2020 om 15:13

haha Skik!

Nou inderdaad, beperk het spiegelgebruik. Het gebit is 10x vergroot ook niet zo schitterend als in de tandpastareclame.

Tip: grijp je kans als de zon lekker schijnt. Daar kan geen lamp tegenop voor mijn gevoel.

skik

Haha, hoe herkenbaar

Miekemieke

Miekemieke

23-02-2020 om 10:48

gewoon met een scheermes

Ik ben al vanaf mijn puberteit 'gezegend' met een snor. Van alles gedaan maar wat mij het meest bevalt is gewoon om de paar dagen scheren met een scheermesje. Ik doe dat zonder creme of zo, gewoon droog.
Doe het al meer dan 10 jaar zo. Ik heb het van een actrice, veel modellen en actrices scheren hun gezicht omdat ook kleine donshaartjes oplichten bij close up. En nee je gezichtshaar zal er niet sneller van groeien of dikker worden, dat is een fabeltje.

Guera

Guera

23-02-2020 om 11:01

Prikt wel

Zodra je aan je snor gaat plukken gaat het prikken als het weer doorkomt. Ik heb vriendinnen en bij het kussen prikken ze.....
Is het echt heel erg?
Anders zolang mogelijk uitstellen of harsen. Scheren heb je binnen 1 dag dat prikken terug.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-02-2020 om 22:31

Miekemieke

Ik kon duidelijk voelen dat de schoonmoeder van mijn vriendin een scheermesje gebruikte. Ik kreeg mannelijke wangetjes en bovenlip bij een begroeting.

Als je al zo jong last van haargroei in je gezicht had, waarom heb je dan nooit aan laseren of elektrisch ontharen gedacht? Mediterrane meisjes/vrouwen kunnen er ook last van hebben en kiezen daar ook vaak voor.

Miekemieke

Miekemieke

27-02-2020 om 09:37

Kaaskopje

De schoonmoeder van je vriendin had waarschijnlijk een echt mannelijk haarpatroon in het gelaat, dan moet je echt wel echt elke dag scheren.

Laseren heb ik wel overwogen, heb het wel vaak laten epileren of dmv threading. Donsharen krijg je niet weg met laseren. Scheren is een werkje van niks en als ik bejaard zal (mogen) zijn dan denk ik niet dat het mij wat zal kunnen schelen dat ik prik bij begroetingen ; - )

Met draadje weg laten halen

Tijdje geleden bij een Thais zaakje binnengelopen, waar ze met een touwtje gezichtsbeharing weg halen. Ook donshaartjes

Afspraak met dochters

Ik heb met mijn dochters afgesproken dat als ik oud en der dagen zat ben en een flinke sik en snor heb, ze die voor mij gaan plukken, scheren, waxen, wat dan ook. In ruil daarvoor hoeven ze niet mijn Tena Lady te verschonen.

skik

Scheer het al 20 jaar iedere morgen met een scheermesje

Kaaskopje

Kaaskopje

08-03-2020 om 22:53

Miekemieke

Ik betwijfel echt of je móet scheren met de middelen die er zijn. Ontharingscrème kan ook bijvoorbeeld. Stoppeltjes zijn dan minder stevig, is mijn ervaring. Bij mij werkt een veer goed, in combinatie met een pincet voor de echt stevige haartjes.

Elektrisch ontharen gebeurt in meerdere behandelingen, verspreid over een jaar. Ik hoorde ervan dat het wel werkt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.