Home » Forum » Help jamontploffing in de keuken

Help, jamontploffing in de keuken

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mijk
Help, jamontploffing in de keuken

net bij het jam maken is de nieuwe (niet koude) wecpot geknapt en de hele liter jam de keuken ingestroomd. Gelukkig zijn we allemaal nog heel maar mijn vanilekleurige keukenkastjes zijn nu roze gevlekt. Iemand ervaring met dit soort vlekken?

En mochten we het niet meer schoon krijgen, is er dan een kans om iets van de schade vergoed te krijgen. Het is ook nog allemaal in ons nog gloeiend fornuis gelopen dus met een beetje pech is dat ook nog stuk... Ik ben zo slecht in dat soort dingen..

En we waren net zo lekker aan het kneuteren in de keuken. Kinderen koekjes bakken, wij jam maken. Hond onder de tafel aan het wachten tot het koekjes deeg viel.. Morgen kan ik er vast wel weer om lachen maar nu nog even niet.

Mijk

Sancy
Oef

sorry, maar ik moest eerst uitlachen ;-)
er is volgens mij een website voor allerlei vlekken reinig tips...

egberdien
Ja

je kunt het proberen met yoghurt of karnemelk. Daarmee gaan ook veel rode-vruchten-vlekken uit kleding.

Faith
Zon

rode vlekken kun je soms in de zon bleken.... maar ja, een halve keuken?????

Puck2
Geen tips

Wil alleen even zeggen dat ik met je meeleef. Ooit zelf eens zoiets gehad, niet met jam maar met een blikje tomatenpuree. Ook fijn op wit gestucte wanden en plafond ;-(

egberdien
En?

mijk, is het gelukt om de boel schoon te krijgen?

mijk
Het is een heel stuk beter

Na flink boenen maar je ziet het nog wel..Geen idee wat hioelp ik heb en yoghurt en schoonmaakmiddel gebruit (de joghurt was echt een feestje voor hondlief. Maar je ziet dus nog echt de vorm van het druipen. Ik ben er even van afgeleid omdat het dus ook helemaal in ons fornuis gelopen is en we dus aan het kijken zijn hoe dat weer uit elkaar kan. Echt heel fijn, Not.

De jam was erg lekker, dat dan weer wel (er zijn nog wat potten heel).

Anneja
Grijze sponsjes van de action

nee, echt. Daar krijg ik de meest hardnekkige vlekken mee van ons witte aanrecht, wat roze jam van keukenkastjes moet daar ook mee lukken. Gewoon met een beetje water. Ik denk dat ze powersponsjes heten of iets in die trant.
Van die bruistabletten voor kunstgebitten willen ook nog wel eens helpen (ook voor hardnekkige aanrechtvlekken :) ) maar op een verticaal vlak wordt dat wat lastig.

anne

Puck2
Oppassen met die powersponsjes

Die powersponsjes/vlekkenmuis/balboblokjes zijn idd heel goed tegen hardnekkige vlekken maar kunnen wel doffe plekken achterlaten. Dus voor een keukenkastje zou ik daar heel voorzichtig mee zijn.

pind@
Proberen bij de verzekering?

Misschien heb je dat al gedaan, maar zou je niet kunnen informeren bij de verzekering of en in hoeverre je hier voor verzekerd bent?
En qua schoonmaken heb ik goede ervaringen met Cillit Bang!

Onderwerp gesloten