Home » Forum » Help muizen op de voorzolder tips gevraagd 0

Help muizen op de voorzolder tips gevraagd!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ka2003
Help muizen op de voorzolder tips gevraagd!

Weet niet of dit het goede forum is maar we hebben muizen op de voorzolder.
Onze zoon slaapt er ook (deur naar slaapkamer)
Hij hoorde sinds vorige week iets en partner dacht door warmte kan het dak ook wat kraken enz.
Maar ik ben als de dood voor muizen dus wilde
voor de zekerheid een klem.
En jahoor de volg.dag zat er 1 in.
Opnieuw een klem gezet en nu zat er weer 1 in.
Mijn zoon (pdd-NOS) geeft mij de schuld dat ze
op dat eten afkomen (tenminste de 2de die gevangen is)
Maar ik kom nu dus echt niet meer op zolder, pas gelden opgeruimd allemaal bakken met o.a Lego en een schsp met spellen, reisspullen etc. maar geen eten dus vraag me af wat ze daar dan moeten.
En wil weten waar ze door heen komen, vorig jaar nog afvoer wasmachine dichtgemaakt.
Al begrijp ik dat ze bewijze van al door een frisdrank fles
gaatje kunnen, dus zo ergens binnen zijn.
Het is een schuin dak zonder ramen enz.
De verwarmingsketel zit er en verder alleen opbergruimte.
Heeft er iemand tips?
Zou zo een bedrijf willen bellen maar dat kost weer een hoop ben ik bang.
Dus mijn partner zal het eerst zo op willen lossen.
Straks zit er een nest :(
Je hebt ook muizengif maar heb daar geen ervaring mee.

@Emma
Ka2003

Eén draad is genoeg hoor ;-)

@Emma
Haha, tegelijk :-)

.

Alkes
muizengif

Hier werkt muizengif beste (gewoon van die doosjes). Dat hier is trouwens bij mijn partner. In mijn eigen huis heb ik katten en dat is allerbeste oplossing.

Emmawee
Potlood

Ga met een potlood langs alle muren, plinten, naden van je zolder. Waar een potlood doorheen past, daar kan een muis doorheen en zul je dus dicht moeten maken. Grotere gaten kun je eerst opvullen met staalwol of van die ijzeren pannensponsjes. Wij zijn op die manier van muizen in huis afgekomen. Bij ons kwamen ze vanuit de kruipruimte, langs de gasleiding ons huis in. Brrr.

Ik vond goede tips op de site van Milieu Centraal.
https://www.milieucentraal.nl/in-en-om-het-huis/ongediertebestrijding/mu...

Dendy Pearson
Gif

Hier was ons hele huizenblok de sjaak op de zolders. Met z’n allen hebben we alle kieren dichtgemaakt en gifdoosjes neergezet. Toen was het leed snel geleden.

Als jullie een dak delen met buren moet je het daar wel melden. En samen aanpakken.

Anneque
met geluid

Probeer een ultrasone muizenverjager.

Temet
zelf niet dol op gif

Sinds ik in een nieuwbouwhuis woon, en dat is inmiddels al weer vrij lang, heb ik (afkloppen) geen last meer van muizen. Vroeger had ik dat wel, en uit die tijd dateert mijn ervaring met gif. De eerste keer dat ik muizen had, kocht ik een bus gif. Dat was een serieuze hap uit mijn magere studentenbudget, en toen de familie Muis in no-time de hele bus had leeggesmikkeld (ik heb ooit eens drie muisjes gezellig van het schoteltje zien eten) en ik nog steeds keutels vond, ben ik overgestapt op klemmen.

Later werkte ik in een kantoor waar ook muizen zaten. Daar werden lokdoosjes geplaatst. Eén keer heb ik 's avonds een muis rond zien strompelen, waggelend als een dronkeman - kennelijk bezig aan het gif dood te gaan. Vond ik toch wel zielig. En éen keer werd een werkkamer meer dan een week geteisterd door een penetrante lijkenlucht, die na onderzoek uiteindelijk afkomstig bleek van een muis die in een kabelgoot was doodgegaan. Sindsdien geloof ik dat verhaal van "van gif drogen ze in" niet meer zo. Ik ben dus een voorstander van klemmen. Het beest is in éen klap dood, en bovendien weet je altijd waar het lijk ligt en kan je dat dus makkelijk verwijderen. Toen ik nog arm was haalde ik de klem leeg, toen ik iets meer geld had gooide ik de klem met muis en al weg. Ze kosten geloof ik 1,50 de twee.

Behalve klemmen werkt een kat vziw ook goed. Die hoeft geen muizen te vangen, de lucht van de kat kan voldoende zijn om de muizen weg te jagen. Misschien kan je een kat lenen, dat heeft een vriendin van mij wel eens gedaan, en dat hielp ook.

Sterkte ermee, muizen zijn niet leuk.

Groeten,

Temet

Jippox
kat

Nooit last gehad van muizen in huis, tot we katten hadden. Die nemen regelmatig nog levende exemplaren mee naar huis. Ik heb zelfs een keer een muis op z'n gemak een kattenbrokje uit het voerbakje van de katten zien eten terwijl er een kat naast zat toe te kijken...

Knurf
Hahaha Jippox

Wat een attente kat!

Mijntje
Jippox

Zo'n kat had ik ook! :-)

Kaaskopje
Actueel dit onderwerp

Mijn dochter was bij een evenement afgelopen zondag en kwam daar een buurtbuur tegen. Deze buur vertelde mijn dochter dat hij muizen bij onze muur had gezien. Dus... je ouders hebben waarschijnlijk muizen. Zij appte gelijk naar ons, de buurman heeft muizen gezien. Oh jakkes, dacht ik, dat probleem hoopte ik niet te krijgen. Maar ook jakkes, hoe lang heeft die man dan naar onze tuin en huismuur staan staren?? Van schrik heb ik niet zo'n handige actie ondernomen. Ik dacht, weet je wat, ik strooi bloem, dus meel, bij dat stuk muur, dan zie je de volgende dag witte pootjes op de tegels. Helaas had ik niet op het weerbericht gelet, dus nu is het een witte plak die ik snel moet verwijderen. Dom dom :-). Ik sprak mijn dochter er gistermiddag nog een keer over en toen werd het probleem opeens gereduceerd tot een muis en het was ook niet zeker of die muis wel het huis in en uit ging, dat bleek hij niet te kunnen vertellen nadat ze mij geappt had. Hoe dan ook ben ik geschrokken, dus ik ga het wel in de gaten houden en ik vind de tip van de schuursponsjes wel slim. Lijkt me een goed plan! Het zou best vervelend kunnen worden als wij een muizenkolonie achter de muren hebben, want het héle huis is achter de buitenmuren en het dak van hout. Knibbel, knabbel, knuisje...

Kaaskopje
Oh ja, wat katten betreft...

niet best voor de herkenbaarheid eigenlijk, maar onze kat heet... rijmt op huis. Waarom zouden 'naamgenoten' daar van onder de indruk zijn? ;-).

Paddington
Muizen

zaten bij ons in het plafond. Vallen werken in mijn ogen ook het beste. Wel even op een plank schroeven, sommige zijn niet meteen dood en nemen de val mee.

Onze katten zijn wel echt jagers. De jongste (nog geen jaar) weet nog niet precies wat ze ermee moet, maar de oudste vindt muizen heerlijk.
Vrienden hebben een hond die regelmatig een veldmuis toevoegt aan haar dieet.

Ik heb ook wel eens begrepen dat de geur van andere knaagdieren ook zou kunnen helpen. Bewijs daarvan heb ik nog niet gezien.

Kareltje
Muizen eten letterlijk alles

Ze kunnen zich zelfs met gips in leven houden. Wij hadden er ook 1 en het duurde 6 weken voordat hij eindelijk, jn de val was gelopen. Liep in de huiskamer en gelukkig bleef hij daar ook. Vergif at hij niet en ook niet van het eten in de (5) vallen. Uiteindelijk kwam hij er toch in met zn achterkant. Sindsdien hebben we een kat. Muizen komen door de kleinste gaatjes. Gif en vallen plaatsen. Je moet voorkomen dat ze jongen, want dat doen ze heel vaak en snel. Ze lopen ook tegen muren op, erg lastig tegen te houden. Sterkte ermee.