Home » Forum » Het kerstpakket

Het kerstpakket

72 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Het kerstpakket

Wij hebben dit jaar geen traditioneel kerstpakket gekregen, maar een inlogcode waarmee we voor 2 punten een of meerdere cadeaus kunnen uitkiezen. De collega's zijn er helemaal blij mee, maar ik was best gehecht aan de ouderwetse verrassingsdoos. Die kun je overigens nog wel 'bestellen', maar dat doe je natuurlijk niet. Het leuke daarvan was vooral het verrassingseffect, en niet de vage bubbelwijn of paddenstoelenragout die er in zaten.
Ik lijd nu wel aan keuzestress. Er zitten echt leuke dingen bij. Allerlei huishoudelijke apparatuur, klusgereedschap, parfum, boeken, tijdschriftabonnementen, cd's, bonnen voor sauna of schoonheid, toegangskaartjes voor pretparken, etc. Ik weet het dus niet. Kies ik iets voor mezelf (parfum, tijdschrift), of ook voor de kinderen, of een saunabon voor met mijn geliefde?
Wat zouden jullie kiezen? En hoe ziet jullie kerstpakket eruit?

Petr@
Al jaren

krijgen wij geen traditioneel kerstpakket, maar een code waar je iets mee kunt bestellen. Ik heb hetzelfde als jij: wat doe ik ermee?
Ik heb een aantal keren een goed doel uitgekozen en de afgelopen twee jaar iets voor mijzelf gekozen. Na veel getwijfel, want iets voor het gezin is natuurlijk ook leuk.
Twee jaar geleden een schoudertas en verleden jaar een bon om een foto op canvas af te drukken. Die heb ik pas afgelopen maand gebruikt en ik hoop dat die er dit jaar weer bij zit.
Ik zou dus iets voor jezelf kiezen!

Zonneschijn
Wennen

Wij hebben sinds 2 jaar dat we zelf een cadeau mogen uitzoeken doormiddel van zo'n lijst die jij noemt. Het eerste jaar heb ik wel een verassingspakket gekozen, de traditionele doos zeg maar. Waarom zou je dan niet kunnen doen? Vorig jaar heb ik gekozen voor een bon van V&D. Dit jaar ga ik denk ik weer voor een bon. Kan je zelf beslissen of je iets voor jezelf of het gezin koopt.

tara
Geen

Man krijgt al jaren geen kerstpakket meer. Dat is een jaar of 10 geleden wegbezuinigd.
Zelf ben ik gestopt met werken toen de kinderen geboren waren dus ook geen kerstpakket.
Vond het wel altijd erg leuk

Moppeke
Hier ook keuze

via mijn man dan.
Krijg je een inlogcode en dan kun je een kado kiezen. Was in het begin even wennen, maar we hebben er toch al veel leuke dingetjes uitgekozen de afgelopen jaren.

Een reistas, een rugzak, een gezinsuitje. Man en ik gaan er altijd even voor zitten en kiezen meestal iets praktisch waar we allemaal wat aan hebben. En dat zit er vaak ook wel bij.

Op mijn werk krijg ik een vvv-bon en een fles wijn. Die bon doet me niet zoveel. Sommigen zweren erbij, maar meestal geef ik m weg als man of kind iets plannen om te kopen. Dan wordt het een stukje goedkoper, dat is toch altijd leuk meegenomen.

Vroeger kreeg we allebei altijd waanzinnig leuke kerstpakketten. Ik vond dat altijd een feestje om dat thuis uit te pakken. Van mij mag dat terugkomen :-)

oregano
Ook geen verassingsdoos meer

maar bestellen met de codes. en voor iemand die moeilijk kan kiezen was dat best lastig ;)
Ik mis ook de verassing en kerstgevoel vh uitpakken vd doos.

rozenstruikje
Hier ook

Wij hadden vorig jaar ook zo'n code om via een site te kunnen kiezen uit heel erg veel cadeautjes, waaronder een kerst-verrassingspakket. De bon zou geldig zijn tot volgende kerst. Het verrassingspakket kon je maar tot 1 januari bestellen natuurlijk.
Ik vond het aanbod overweldigend en heb de bon even opzij gelegd en vervolgens pas weer gevonden in oktober. Toen heb ik iets gekozen wat door de brievenbus past, want ik heb een hekel aan thuisblijven voor een pakketje. Dat werd een tijdschriftenbon en nu ben ik er dus heel blij mee! Heb nu een abonnement voor 9 maanden wat dan vanzelf stopt.
Of je iets voor jezelf/ je kinderen of jezelf plus geliefde moet kiezen, vind ik lastig. Kies gewoon wat jou het leukste lijkt? Het mag zeker iets voor jou alleen zijn, het is immers jouw bon! Zelf zou ik pas als laatste iets voor mijn kinderen kopen van zo'n bon/ code, zij krijgen door het jaar heen vaak zat een cadeautje, een verrassing of een leuk uitje.

Rozenstruikje

reina
Niet leuk

Ik kreeg vorig jaar voor het eerst sinds jaren (daarvoor niets of iets heel kleins) weer een ouderwets kerstpakket, vond ik echt leuk! Mijn zoon kreeg een keer zo'n bon, daar vind ik persoonlijk niks aan, ik vind juist dat verrassingseffect zo leuk!

Luna
Bonnen

Mijn man mag de afgelopen jaren ook zelf iets uitkiezen. Meestal kiest hij een bon van een restaurant en gaan we daar samen van uit eten, vinden we niet erg ;-)
Op mijn werk mochten we vorig jaar uit veel verschillende bonnen kiezen. Toen had ik een Irischeque geloof ik. Ik heb nu een boekenbon gekozen.

Maar heel eerlijk vond ik de ouderwetse kerstpakketten ook wel erg leuk.

Luna

Terpi
Ouderwetse doos

Ik zit hier nu al enige tijd te peinzen... want als eenieder toch zo graag een ouderwetse doos heeft is dat toch voor je binnen handbereik? Je stopt enige tijd met ontbossen en voor je het weet heb je een ouderwetse doos! Daar hoef je niet eens voor te werken :D

fladder
Terpi

Ik twijfel nog tussen de kleuterdoos en de glitterdoos...

Temet
Niks

Ik ben zelfstandige, en dan niet zo eentje met een glamorous baan met zakenrelaties die kerstpakketten sturen. Ik krijg dus nul komma niks.

In mijn vorige wijk schreef ik voor de buurtkrant en daar kregen de vrijwilligers met kerst een gezellig avondje en een kerstpakket (trefwoorden: ramsj, Xenos). Was ik dan als een kind zo blij mee, met dat pakket ;-)

Groeten,

Temet

fladder
Temet

Hier altijd een fles met iets lekkers plus bon voor de freelancers en zzp-ers bij een bepaalde opdrachtgever. Nou weet ik niet of mijn branche uitermate alcoholist-aantrekkelijk is, maar het wordt altijd enorm op prijs gesteld.

sus-anne
En hier

man krijgt altijd een superleuk kerstpakket,met aparte ,grappige dingen er in.
ik ben dit jaar begonnen bij een nieuwe werkgever en heb geen idee of ik iets krijg voor kerst.

Kaaskopje
Zal wel traditioneel worden

Wij hebben hem nog niet gehad, maar het zal wel een traditionele doos worden. Het grappige voordeel van dat man en ik collega's zijn is dat we samen niet voor 2 personen koffiebekers of zoiets krijgen, maar 4 stuks. Handig toch?:-))

Sikmone
Niets

Particuliere thuiszorg : we krijgen een kerstkaart en verder niets. Best balen maar mijn man is vrijwilliger bij een verzorgingshuis en krijgt daar wel een mooi kerstpakket. Zoon krijgt altijd een mooi traditioneel en lekker pakket: hij haalt eruit wat hij lekker vindt en de rest krijg ik. Dus ik bof krijg ik anderhalf kerstpakket.....

Wenli
Vandaag gekregen

En wat was het???
Een doos met daarin: 4 soepkommen (gebroken wit met als oortjes een uitstekend leeuwenkopje), 4 bordjes met als opdruk een berg sla, een blik tomatensoep, een doosje bonbons, 4 plastik placemats met allemaal tomaten als opdruk en een plastik boodschappentas, ook weer met die enorme hoeveelheid tomaten.
Ik vroeg nog aan mijn baas of het pakket soms van de SP afkomstig was, maar hij keek me aan alsof-ie water zag branden....
Ach ja, ik vind erg leuk dat het bedrijf waar ik werk een kerstpakket geeft, en daarom ben ik er ook blij mee, maar of ik het zelf vrijwillig had gekocht???Mwah...

Rembrand
Terpi

We gaan gewoon gezamelijk voor de blije doos ;-)
( volgens Brigitte Kaandorp is één ding dat niet blij is na de bevalling en dat is je .........).
M.

Tirza G.
Schaamteloos

Wij krijgen ook sinds een aantal jaren zo'n inlogcode. Dan kom je op zo'n schaamteloze website met verwenpakketten, saunadozen, badjassen, warme stenen die je op je rug moet leggen, frituurpannen ooooooo ik erger me wild. En vervolgens erger ik me weer blauw aan mijn eigen blase-heid. Want ik hóef het allemaal niet, ik word narrig van het aanbod.
Ik wil een grabbeldoos. Met blikjes met wikkels die je anders nooit ziet met producten die je anders nooit koopt. Die je dan fijn in je voorraadkast zet, terwijl je tegelijkertijd hetzelfde type blikje van het pakket van vorig jaar wegmietert. Ik wil daarover zeuren: wat móet een mens toch met vier soorten marmelade in zo'n rotklein potje. Dát is mijn kersttraditie. En dat je dan in die doos leuk je kerstspullen op kunt bergen. Offffff je oud papier van de kerstkadootjes. Dát wil ik. Erg he.
Gelukkig mag ik ook zelf kerstpakketjes maken. Budget: max. 10 euro per persoon. Dat is altijd reuzeleuk shoppen bij de Xenos etc. en de ontvangers zijn er dolblij mee. Want het gaat om het gebáár. Juist. Een echt iets krijgen, al is het een prul, uit de handen van een echt mens.

Boehoe. Ik wil geen internetkerst.

Tirza

fladder
Zelazny

"Mag ik even opmerken dat ik oprecht hoop dat niemand flessen wijn en blokjes kaas uit zo'n ouderwetse doos trekt ;-) "

Mijn ex-schoonzus heeft op de spoedeisende gewerkt en eens een boekje open gedaan van wat ze daar allemaal binnen kregen in dozen...

Fiorucci
Fladder...

Je weet het he, als je A zegt.....vertelvertel!

Fiorucci
En hier....

Op de zaak van mijn man is het traditie om een kerstpakket te krijgen met allerhande versnaperingen, soms een nonfood aardigheidje,etc. En voor elk kind in het gezin een kadootje. Zoonlief werkt bij TNT, dat is elk jaar een verrassing.

Polly Shearman
Oh mijn eerste echt kerstpakket in 12 jaar!

Sinds september werk ik weer buiten de deur, nadat ik 11 jaar thuis heb gewerkt voor mezelf, en ik kreeg eigenlijk nooit een kerstpakket ( ook niet van "klanten"
En nu heb ik een brief gehad waarin staat dat ik mijn kerstpakket dan en dan mag komen ophalen! oh wauw...
nou werk ik in de zorg.. dus ik verwacht er niet veel van. Dat geld kunnen ze wel beter gebruiken, maar ik vind het toch super leuk.. maakt me niet uit wat het is.
groet, polly

Rembrand
Ook een ouderwetse doos gekregen ;-)

De helft gebruik je niet, of vind je niet lekker, maar toch altijd weer leuk om uit te pakken.
M.

Tirza G.
Lidwientje

Dat is het hem juist lieverd. Doordat je zo akelig moet manoeuvreren met die stenen, verrek je je rug en weet je weer precíes waarom je ze nodig had. Ze houden zichzelf gewoon in stand, die warme-stenen-boeren.
Kun je niet én wijn én stenen doen? Dan lukt het waarschijnlijk nog steeds niet om die stenen op je rug te krijgen, maar dan kan het je niet meer schélen. Dat is dan wel weer het mooie van wijn. Zoals de Engelsen zo fijntjes zeggen: I drink too much. But when I drink, I pass the point of worrying about it.

Tirza

Terpi
Hahaha

danku mede dozenbeelddenkers, doe mij maar een blije glitter ouderwetse doos met kaas en wijn Woehahaha!

Lynna
Rondje lopen en zelf uitkiezen

Afgelopen jaar (en waarschijnlijk dit jaar ook weer) stonden er kraampjes met allerlei verschillende kerstkadoos opgesteld bij ons in het restaurant. Kon je zelf kiezen uit een douchepakket voor mannen of voor vrouwen, een koffie-of theepakket en zo waren er nog wat andere pakketten. Leuk hoor.

Zoonlief werkt bij AH en heeft eergister een enorme doos met allerlei heerlijke dingen meekregen. Dolgelukkig is ie er mee!

Vic
Ik weet het nog niet

Het wordt in ieder geval iets voor mezelf, maar wát weet ik nog niet. Ik dacht in eerste instantie aan parfum, maar er is 'maar' keuze uit een stuk of 20 en mijn favorieten staan er niet bij. Ben vandaag nog wel bij de parfumerie geweest om te ruiken, maar toch niets van mijn gading. Jammer, want het zijn wel luxe geurtjes (Burberry e.d.). Ook een boek vind ik lastig, want ik heb geen specifieke wensen op het moment.
Neig dus momenteel naar, oh zo supertruttig, een handdoekenpakket met 6 handdoeken en twee badlakens. Ik heb alleen maar handdoeken waar je doorheen kunt kijken, dus op zich kan ik die wel gebruiken.

Fiorucci
Tnt

Zoon kreeg net het TNTpakket,met oa een kleine bbq, die neemt hij mee naar Rock am Ring in juni..:) en verder marsh mallows, chips,sausjes etc.

dirksmama
Niets

Al sinds vorige eeuw niet. En ik mis het. Vind die grabbeldozen echt leuk.

fladder
Ik ben even helemaal stil...!

Terwijl ik nota bene OOL zat te lezen, ging de bel. Kerstpakket van een onbekende OOL-er...

Lieverd, ik weet niet wie je bent, maar ik zit nu te janken als een kind! Ben er helemaal confuus van, wat vind ik dit lief!!!

De inhoud past helemaal bij ons, ik weet zeker dat de kinderen het ook geweldig vinden!

Ik heb woorden tekort, om je goed te bedanken. Zo lief!!!

Pagina's

Onderwerp gesloten