Home » Forum » Het valt me even zwaar maar ik mag niet klagen van mezelf

Het valt me even zwaar, maar ik mag niet klagen van mezelf

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
daantje123
Het valt me even zwaar, maar ik mag niet klagen van mezelf

Hoi allemaal,

ik weet gewoon even niet wat ik met mezelf aanmoet. Ik wil er niemand mee lastig vallen, want daar zit niemand op te wachten. Dus val ik jullie maar lastig.....;-)

Ik vind het niet meevallen om een thuisblijfmoeder te zijn. Toen de oudste werd geboren (nu bijna 8) ben ik gestopt met werken. Het was geen baan waar ik tot mijn pensioen wilde blijven, dus die keuze was niet echt heel moeilijk. Na 1,5 jaar werd nummer twee geboren en inmiddels is die ook al 6.
In de tussentijd ben ik gescheiden (na een jaar relatietherapie en denken dat het weer goed zou komen) en dat is een verdrietige tijd geweest. Maar gelukkig heb ik een hele lieve vriend gevonden en daar ben ik een paar weken geleden ook mee getrouwd. Helemaal gelukkig, leuke man, leuke kinderen, leuk huis, leuke omgeving.
MAAR.....ik vind het vreselijk om te zeggen, maar nu val ik dus in een soort van gat. Ik zoek geestelijke uitdaging. Inmiddels heb ik een paar cursussen gevolgd en wil ik een bedrijfje beginnen in webdesign en fotografie. Ik wil onder schooltijd werken omdat ik thuis wil zijn als de kinderen (al dan niet met vriendjes) uit school komen. Ze zijn om het weekend ook al weg en ik wil er gewoon voor ze zijn.
Ik kan mijn voldoening niet vinden in stoffen en stofzuigen. Ik werk een dag in de week als vrijwilliger en dat voldoet, maar ik wil ook graag geld verdienen.
Klinkt dat heel erg verwend? Ik vind van wel! Ik heb alles wat ik wensen kan en nog ben ik niet tevreden.
Op zulke dagen als vandaag heb ik echt een hekel aan mezelf.
Ik merk aan mijn man dat hij me ook niet op z'n leukst vindt als ik in zo'n bui ben. Dan wordt ik daar weer boos om, want ik vind dat hij me ook wel wat meer mag steunen.....bah, bah, bah wat een geklaag!
Getver! Is er hier iemand die dat ook wel heeft en wat doe je dan?

Groet, Daan

Manda Rijn
Zit niet te zeuren daantje

en ga nu gewoon aan de slag, hup, zet dat bedrijf op !

Temet
Tja

nee, ik heb dit niet, maar ik heb dan ook nooit het idee gehad dat het leuk was om thuisblijfmoeder te zijn. En ben het dus ook niet geworden.

Vroeger heette zo iemand huisvrouw. Over die rol zijn behoorlijk wat vrouwen ontevreden geworden. Tweede feministische golf enzo ;-) Dat het nu tbm wordt genoemd maakt het niet ineens een paradijselijke situatie.

Of, zoals ik wel eens roep: iedereen zou een huisvrouw moeten hebben. Maar de meeste mensen willen het niet zijn :)

Dus nee, niet gek dat je er niet blij mee bent, zo lopen er bosjes rond.

Iets anders: er loopt ook ergens (weet niet meer waar) een draadje van iemand die weer aan de slag wil. Lees dat ook even, en wordt veel zinnigs in gezegd. Met name een vrij recente posting van iemand (kennelijk een PZ-functionaris) die waarschuwt voor de valkuil van het 'lekker werken onder schooltijd'.

Succes!

Temet

daantje123
Ben ongeduldig....

Hoi Manda Rijn,

ik ben bezig en maak intussen ook wat reclame. Maar helaas nog geen klant.....ik weet het, ik ben ongeduldig!!!!
En Temet, ik ga dat draadje zoeken, bedankt!

Daan

Emmalynn
Niet verwend

Ik vind je niet verwend hoor. Je bent toch al aan het bedenken wat je wilt? Nou, dat is in ieder geval een stap in de goede richting. Je hebt destijds een bewuste keuze gemaakt en nu ben je toe aan iets anders. Dat kan.

Je zegt dat je een eigen bedrijfje wilt beginnen. Hoe ver ben je daarmee? Gaat dat lukken, denk je? En mocht dat (nog) niet lukken, dan zou je misschien tijdelijk een parttime baan kunnen zoeken voor twee dagen? Onder schooltijden werken wordt misschien wat lastig, maar misschien kun je opvang voor één dag regelen (BSO) regelen en zou je man de tweede dag op tijd thuis kunnen zijn voor de kinderen? Is dat misschien een optie? En als je dat niet kunt of wilt, zou je in ieder geval heel hard aan de slag kunnen gaan met je eigen bedrijfje. Ik kan me voorstellen dat je alleen al uit de voorbereidingen daarvan veel voldoening kunt halen.

Succes!

Emmalynn

Manda Rijn
Daantje

heb je het plan al helemaal uitgewerkt dan ? Hoe ga je aan die klanten komen ? Hoe ga je adverteren ? Ben je al eens naar een kvk avond geweest ? Hoe doen andere het ? Waarin onderscheid je je met je concurrenten ? Kan je jezelf koppelen en dus meeliften aan aanverwante bedrijven ?

kom op, niet zielig naast de telefoon gaan zitten wachten totdat iemand je gaat bellen want dat werkt niet zo, erop af, denk na en probeer !

Manda Rijn
Dus

WAT HEB JE TE BIEDEN ?

commercieel denken !

juno
Afrika

Boek een vliegticket naar een derde wereld land en ervaar hoe slecht mensen het daar hebben maar toch niet klagen.

*Sophie*
Opvoedregel

1 opvoedregel ben ik nooit vergeten en dat is dat je kinderen (en waarom geldt dat niet voor iedereen?) nooit moet confronteren met een vergelijk met de mensen uit de arme landen. Het is niet eerlijk om ze dat voor te houden, je speelt op het schuldgevoel (beroerd!) en het is niet aan de orde want hier is de situatie anders.
Niemand daar in de arme landen is er mee gebaat als je dit doet terwijl iedereen er mee gebaat is als je goed voor jezelf zorgt en zo daardoor ook meer ruimte krijgt voor hulp aan anderen.

groetjes, Sophie

daantje123
Jongens bedankt!

wat doet me dat goed dat er mensen zijn die op het idee komen op mijn berichtje te reageren!!
(Juno, ik werk 1 dag als vrijwilliger in het ziekenhuis en word daar voldoende geconfronteerd met mensen die het in alle opzichten slechter hebben dan ik, dat maakt alleen maar dat ik het nog minder van mezelf accepteer dat ik me af en toe zo voel als vandaag)

Verder heb ik deze middag gebruikt om frisse lucht te happen en te brainstormen hoe ik mijn websites aan de man ga brengen. De wil is er!!! Sommige ideeen ook, nou verder uitbouwen.

Maar beste allemaal, heel erg bedankt voor het begrip. Alleen dat al maakt het iets beter te accepteren!!!!

Groet, Daan

Maylise
Juno/sophie

Ik kan me wel een beetje in Juno's reactie vinden. Het kan inderdaad heel verhelderend en relativerend werken door je soms voor te houden in bevoorechte positie je eigenlijk leeft. Natuurlijk maakt dat je eigen leven niet gelijk beter maar het kan wel helpen om de schouders er onder te zetten en er wat van te maken.

Sophie: Die regel kende ik niet. Net als mijn moeder voor mij herinner ik mijn kinderen bij gezeur (om eten of zo) regelmatig aan de arme kinderen. Gewoon omdat ik me enorm aan sommig verwend gedrag kan irriteren. Het moet natuurlijk ook niet een soort gewoonte worden. En ik geef onmiddelijk toe dat dit het soms wordt maar ik vind het wel belangrijk dat ze zich bewust zijn van hoe bevoorrecht ze eigenlijk zijn.

Maylise

ps: oh ja dat doet me altijd denken aan episode van Coronation Street enkele jaren geleden. Een van de personages, Sally Webster, zei tegen haar dochter dat ze iets moet opeten en dat er kinderen in Afrika waren die enorm blij zouden zijn geweest met wat ze op haar bord had. Ik zal nooit vergeten hoe het meisje Sophie Webster vervolgens op keek en haar moeder toebeet: oh yeah name one. Het was vooral hoe ze keek, dat maakte het zo komisch. Sindsdien kan ik dit ook niet meer serieus brengen.

juno
Midlife crisis

Misschien heb je wel een midlife crisis?
Probeer in ieder geval aan de positieve dingen te denken en het is misschien niet aardig maar het helpt soms wel om aan die mensen te denken die het veel slechter hebben. Een vriendin van mij heeft een zwaar leven maar is altijd positief in wat voor shit ze ook zit. Ze zegt bv. ik heb in ieder geval een dak boven mijn hoofd etc. Als je niet positief denkt dan ga je eraan onderdoor. Sterkte!

Yvon Meijer
Bah..

Wat een dooddoenders; de arme kindjes in Afrika, er zijn altijd mensen die het slechter hebben, je hebt een midlifecrisis of waarschijnlijk pms. Niet zeuren, vooral blijven lachen.

daantje123
Euh yvon.....

ik ben inderdaad ongesteld, zou dat ook een oorzaak zijn.....

Daan

Yvon Meijer
Daantje

:-) haha

Em
Jij bepaalt je eigen omgeving!

Als je niet happy met met je huidige situstie: doe er dan wat aan!! Ga lekker aan de slag! Wat houd je tegen?

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.