Home » Forum » Hoe kan een kastanje uitlopen

Hoe kan een kastanje uitlopen?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sancy
Hoe kan een kastanje uitlopen?

Hoi,
wij zijn met een experiment bezig, dochter en ik. Zij wil graag van een kastanje van opa's Kastanjeboom laten uitgroeien tot een nieuwe kastanjeboom omdat opa's boom binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk weg zal moeten.
We hebben al allerlei manieren bedacht om een kastanje te laten ontkiemen, maar helaas niets lukt. Wie heeft een goed idee of kent dé manier?

Sancydochter
Wat wij hebben geprobeerd

in de grond stoppen en half in een glas water.

reina
Hier

Ooit ( een jaar of 10 geleden) stopte mijn zoon een kastanje in een pot aarde en hield dat goed vochtig, in de pot staat nu alweer jaren een boompje. Tegelijkertijd stopte een buurmeisje een kastanje in de grond, daar staat nu een boom die ze gaan rooien omdat hij teveel licht wegneemt ( en een van de kastanjes van die boom gaat de grond weer in.)

Sancy
In de grond dus?

Goed, dus we kunnen het beste een aantal kastanjes in de grond stoppen, begrijp ik/ En hoe diep zullen we ze stoppen dan? Schaduw of zon? ochtendzon, middagzon? en dan pas in het late voorjaar klagen als ze niet uitgelopen zijn?
we hebben een kastanje in een glas water staan (bovenkant droog) omdat het ons zo leuk lijkt dat proces van dag tot dag te volgen, maar daar komt nu de schimmel op :(
ik begrijp dat we véél meer geduld ook moeten hebben? Jullie snappen het, hier iemand met grijze vingers...

dirksmama
Geduld

Geduld is het recept ja. De winter komt eraan dus een slimme kastanje laat het wel uit z'n hoofd om nu uit te lopen. Reken op maart, of op z'n vroegst februari, en poot er veel, want er zitten nogal wat 'blindgangers' tussen, anders zou een kastanje nooit zoveel kastanjes maken elk jaar.

Bastet
Nou nee hoor

Ik zou toch oppassen met teveel in de grond stoppen,je staat anders echt heel,heel veel boompjes uit te rukken,en zelfs hele kleine zijn erg hardnekkig.
Groetjes,Bastet

Sancy
Diepte

mensen, alvast bedankt voor de antwoorden tot dusver. ik hoor ook nog graag of het een zonnige beschutte plek moet zijn.
Nu de diepte nog. Kruin zichtbaar? Net bedekt? 5 cm? 10 cm? mag de vorst er grip op krijgen of moet het diep genoeg om de vorst te ontlopen?
Jullie snappen het, ik ben een totale nitwit op dit gebied! (Dat opa een kastanjeboom heeft was puur toevallig, ik heb die kastanje ooit in de grond gestopt als kind van 9 of zo. Geluk is met de dommen ;-))
Sancydochter heeft een rotsvast vertrouwen in haar moeders virtuele community, help me!

myar
Site
Bastet
Nou....

Jullie hebben gelijk,ik was zeer in de war met eikenbomen!Pebbels heeft er veel in haar tuin,en staat dus jaarlijks enorme hoeveelheden miniboompjes uit het pad te rukken,en dat is geen makkie.
Sorry dames!:))
Bastet

Maxime
Gewoon ingraven

Hoi,

Ik zou gewoon meerdere kastanjes ingraven op zo'n 20 cm diepte. Desnoods kleine bordjes erbij zodat je in de gaten kan houden waar het ook alweer was. Vervolgens degene die goed uitgekomen is rondom uitgraven en op de juiste plek zetten (waar plek is voor een kastanjeboom dus)

Maxime

Sancy
Lol bastet

Mijn dochter vroeg nog: mama, mag ik eikels rapen onder opa's kastanjeboom?
:-D

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.