Home » Forum » Hoe krijg je aangebrand lucht je huis uit

Hoe krijg je aangebrand-lucht je huis uit?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
*Sophie*
Hoe krijg je aangebrand-lucht je huis uit?

Heb zojuist een tosti mega laten aanbranden. Ik was samen met dochterlief even weg aan het dromen bij oude schoolfoto's en hoewel we toch naast de keuken stonden roken we helemaal niks. Toen ik echter weer in de keuken kwam, die 2 meter verder is, hing er me toch een walm!!! Poeh, die tosti was knetterverbrand!
Gelijk de buitendeur opengegooid natuurlijk, tosti weg, maar nu, ruim 1 uur verder en de buitendeur constant open zit ik nog in een dikke aanbrand-lucht! Hoe krijg ik die snel weg?
Iemand ervaring? ;-) Of willen jullie daar liever niet voor uitkomen? hehehe ;-)

stinkende groetjes, Sophie.

Temet
Jeetje

Ja, wel ervaring (minstens twee broodroosters de vernieling in geholpen met klemzittende pitabroodjes). Gewoon een raam zo lang mogelijk open laten staan. Het trekt uiteindelijk weg, maar ik weet niet meer hoe lang het bij mij duurde, die keer dat er laaghangende bewolking in de keuken hing ;-)

Misschien goed de vloer dweilen met flink allesreiniger, ruikt het naar as en sop, da's vast beter dan alleen as ...

Groeten,

Temet

Astertje
Pyrolyse oven

goed plan van mijn man, over met pyrolyse functie om goed te reinigen... hele huis stonk ernaar gisteren.
Ramen opengezet, vandaag toen ik thuiskwam rook ik al bijna niets meer.

Luchten, ramen open lijkt mij!
Succes

Toke
Kaarsje branden

Laat een kaarsje (wxinelichtje kan ook) een paar uurtjes branden. Dat helpt. En ik had laatst een soortgelijk probleem met pannenkoekenbaklucht (niet eens aangebrand). Bij toeval ontdekte ik toen dat een emmertje sop de geur blijkbaar ook opslorpt. Of andersgezegd: de geur van het sop gaat overheersen. Effect hetzelfde, dus die toevaltruc heb ik onthouden.

Guinevere
Allerhande

In de Allerhande stond iets over een bakje met azijn neerzetten in de keuken. Geen idee of het werkt, maar azijn heb je vast nog wel in huis. Als je er een drupje zeep in doet helpt het gelijk tegen de fruitvliegen heb ik hier vorige week geleerd!

Guinevere
Dit was het:

"Gewone azijn even laten koken, daarna in een vuurvast bakje doen, dann neerzetten in een ruimte waar het behoorlijk stinkt".

Temet
Maar

kokende azijn stinkt bijna net zo erg als verbrande tosti ;-)

Groeten,

Temet
p.s., Sophie, hoe gaat het nu?

Mamba
Lampe berger

Echt, ik zweer erbij. Ff googlen en je weet meer.

*Sophie*
Toke, temet en de anderen

Leuk dat je het nog vraagt, Temet. Ja, je kunt er zelf ook iets aan hebben, aan de tip van...
Toke! Het kaarsje was afdoende! Goed hoor! Echt bedankt, Toke!

Het was zo erg op een gegeven moment, natuurlijk had ik alsmaar van alles openstaan, maar de lucht bleef, trok ook helemaal door naar boven. Toen kwam zoonlief met een vriend thuis. Zij naar de kamer van zoon...kwam ik even later op die kamer (waar toevallig het raam nog niet open stond): een vieze lucht!!! Maar niet direct herkenbaar als aanbrandlucht, het was een hele rare vieze lucht. Dus ik dacht...en nou komt het hoor: (van onder de tafel vandaan omdat ik me kapot schaam, hahaha), ik dacht: bah! wat stinkt die jongen zeg! Wat een rare lucht heeft die bij zich!.............

Totdat ik er na een helder moment achter kwam dat het die aanbrandlucht was die in die slaapkamer gewoon heel raar was gaan ruiken!!!!!!!!!!!!! Kun je nagaan! Wat zo'n bedwelmimg al niet met je doet!!!!!!!! hahaha! Erg he, zit ik gewoon die jongen er op aan te kijken. Godzijdank heb ik er niks van gezegd zeg! Of gevraagd of hij iets onder z'n schoenen had zitten ofzo...

Nu weer van boven de tafel:
Da's dus een goede tip: een kaarsje aansteken. Nou was het hier wel een Marseillekaarsje, ruikt erg lekker! Wij zitten hier dus sinds gisteravond weer in normale lucht en we zien weer alles!
Trouwens erg grappig: laaghangende bewolking!! Ik heb hem later lekker ook gebruikt toen ik het verhaal aan manlief vertelde, net alsof die tekst door mijzelf bedacht was ;-) hehehe

Bedankt voor het meedenken.

groetjes, Sophie

*Sophie*
Mamba

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/curiositystore/?menu=category&categor...

heb ik even voor je opgezocht ;-)

Maar wat kost zo'n ding dan? Het ziet er mooi uit, maar ik had hem gister niet staan, dus had ik daar dan ff niks aan, maar wie weet voor een volgende keer? Ik zal de rest van het verhaal ook eens even lezen ;-)

Dankjewel voor de tip.

groetjes, Sophie.

Onderwerp gesloten