Home » Forum » Hoe lang doen jullie met de frituurpan

Hoe lang doen jullie met de frituurpan?

91 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jolein
Hoe lang doen jullie met de frituurpan?

Ik weet niet beter of een frietpan gaat een jaar of 4-5 mee. Je maakt hem af en toe schoon en op een gegeven moment koop je een frisse nieuwe. Maar nu gister viel ik met iemand in een (leuke) discussie: deze dame had 25 jaar geleden voor het laatst een frietpan gekocht.....die er nog altijd als fris uitziet overigens. Dus ik was benieuwd: hoe lang leven jullie frituurpannen?

ishtar
Die we nu hebben

leeft al een jaar of 6, en is nog prima
De vorige heeft het ook 6 jaar uitgehouden, was van wat mindere kwaliteit. (en die ik daarvoor had was de oude frituurpan van mijn moeder, die nog gewoon op het vuur stond;-) )

sus-anne
19 jaar

ik heb er 1 die 19 jaar is meegegaan.
moet ik er wel bij zeggen dat er hooguit 1x per twee maanden gebruik van werd gemaakt.

amk
Een jaar

dan kom ik 'm weer tegen in de kast, bedenk dat ik 'm niet gebruikt heb, en dat zo'n ding best veel ruimte inneemt. Vervolgens gaat ie weg, en toch komen ze op de een of andere manier altijd weer in huis.
Ik koop ze niet, dat weet ik wel.

Brianna F
Hier

wordt niet meer gefrituurd, ik vind een pan na een paar keer frituren al rijp voor de stort. Die taaie gele substantie die je er alleen met aggressieve middelen (lees: aceton) uitkrijgt hoeft van mij niet meer.
En dan maakte ik de pan telkens na het frituren leeg, maakte 'm helemaal schoon, maar op de rand waar het vet kwam bleef zo'n rubberen gele laag zitten.

Yura
Niet

Wij frituren niet. Vind zo'n pan zo'n smerig ding. Ik denk dat we nu al een jaar of 8 geen frituurpan meer hebben. Heel soms halen we iets bij de snackbar (4 keer per jaar ofzo) en vaak op zaterdag bak ik krielaardappeltjes in zonnebloemolie gewoon in een pan op het vuur, die daarna lekker de vaatwasser in gaat.

Groentje
Inderdaad

Altijd die vieze vette trope die er niet ui te krijgen is en dan maar niet te spreken over de stank.
Wij hebben nu dus een Airfryer van Phlips, heerlijk patat , geen olie of vet meer en dus veel gezonder en , oh wat een zaligheid, geen stank meer in huis.

Valkyre
Niet

Hier ook geen frituurpan, nooit behoefte aan gehad. Hooguit 1x per jaar frituren we filodeegrolletjes met spinazie, knoflook en feta, maar om daar nou zo'n ding voor aan te schaffen... Zou ook niet weten waar ik 'm kwijt moest (heb al niet eens een broodrooster vanwege 't ruimteprobleem in de keuken).

We eten wel vaak aardappeltjes uit de oven met wat olijfolie en evt knoflook en rozemarijn, mmm.. Friet van de snackbar hooguit vier keer per jaar.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Monet
Groentje, airfryer?

Hier gaat een frituurpan zo'n anderhalf jaar mee. Hij wordt dan echt niet meer schoon, ik haat die vetrubberen randen, brrrrr.
2 weken geleden dacht ik even een nieuwe te kopen bij de Mediamarkt, ik wilde gewoon dezelfde die we al 2 keer eerder hadden......maar.....na heel lang overwegen kozen we de Philips Airfryer. En ik heb zo'n spijt van deze dure aankoop :((((
In tegenstelling tot de Tefal-versie zou deze ook snacks kunnen 'frituren', maar jeeee wat zien die dingen er goor uit! Totaal bleek, brrrrr.
Ook de patat, ja, speciale overfrietjes, was niet om over naar huis te schrijven. Slap.....bleehhh.
Oke, niet voor 1 gat te vangen ging ik naar de zeer ruim gesorteerde grote AH-vestiging, en zocht me een slag in de rondte naar ovensnacks. Ik vond welgeteld 2 doosjes, iets met bladerdeeg, en iets met kip. Beiden niet aantrekkelijk, dus niet meegenomen.
Groentje, jij bent wel enthousiast? Wat doen wij fout??? Ik wil zo graag tevreden kunnen zijn met frikandellen, kroketten, kaassoufflees en patat uit de Airfryer!

IngridT
Ik heb...

een volledig metalen frituurpan. Dus geen plastic, en geen enkel rubberen randje. Is na zeker 5 jaar nog als nieuw. Alles kan in de vaatwasser behalve het verwarmingselement, maar die is ook dusdanig vormgegeven dat ie mooi schoon te maken is. Heerlijk.

En ik frituur altijd buiten, zonder deksel. Heerlijke frieten, en geen frituurwalm in huis...

Ingrid (die zich jullie dramaverhalen van de kunststoffen pannen maar al te goed herinnert van vroeger. Ik ben an sich een groot kunststof-fan, maar NIET voor frituurpannen!)

Monet
Ingridt

dat rubberen randje waarover hier geschreven wordt is geen rubber, maar een op rubber lijkende vetrand, bv. bovenop de rand van de pan als je die eens vergeet schoon te maken voordat je het deksel erop doet. Hier ook een volledige RVS pan, met element dat na een paar keer echt niet meer goed schoon te krijgen is. Met keukenreiniger waren de cijfers na 2 keer verdwenen :( en echt, ik hou dat ding niet fris.

Groentje
Monet

Wij hebben bij de aankoop van Philips 2 maanden proeftijd gekregen, dat zit er volgens mij nog steeds bij.
het klopt inderdaad dat kroketten niet kleuren maar ze zijn heerlijk krokant, niet vet en geen luchtjes. Ook de belende dozen van Mota met de kleine snacks en kipfingers smaken prima, loempia's bitterballen enz altijd alles ok.
Patat en alle andere wel voorgebakken produkten kleuren wel , aardappelkroketjes, aardappelwafels enz. Wij zijn met 3 personen en een halve zak huismerk patat van de AH gaat bij ons ongeveer 15 minuten in de pan. Wel regelmatig even omschudden . De rest van de dingen daar weet ik de tijd niet zo van uit mijn hoofd. manlief kookt eigenlijk altijd . Gewoon regelmatig even kijken en omschudden.
Een vriendin van mij heeft hem inmiddels ook en is er ook heel erg tevreden over.
Succes ermee !

liora
De oplossing

Hoi allen,

De Pfaffs hebben een frituurpan ingebouwd in hun keuken. Erg gaaf! Gewoon net zoals je een grillplaat kunt hebben.

Liora

Vera*
Groentje

Op zich klinkt het goed maar als wij met zijn vieren eten hebben we al 1.5 kilo frieten nodig en dan nog de kroketten e.d. erbij. Voordat iedereen genoeg heeft ben je dan wel even bezig.

Vera

Manda Rijn
Ik heb geen frituurpan

ooit heb ik hem hier op oo gratis aan geboden en toen is hij opgehaald, nooit gemist. Friet gaat hier in de oven, of we halen bij de snackkar om de hoek. Verder kan ik geen dingen verzinnen die je moet frituren die wij eten.

Groentje
Vera

dan heb jij dus 2 pannen denk ik want die hoeveelheid kan ook nooit in 1x in de frituur . En bovendien is patat bakken in kroketten vet zo vies met al die paneer kruimels. Het duurt echt niet langer of korter dan met een frituurpan want die moet voorverwarmd worden en de Airfryer dus niet . Overigens eten wij nooit patat als hoofdmaaltijd maar altijd ipv gekookte of gebakken aardappels en dan hebben wij aan die halve zak voldoende en anders zou ik de 2e helft erin doen terwijl we de eerste helft opeten.

Risama
Totdat hij schoongemaakt moest worden!

Ik heb meerdere malen tot een jaar of 10 geleden een frituurpan gekregen en ze allemaal op het moment dat het vet vervangen moest worden weggedonderd. Wat vind ik dat een vies klusje! Wij eten dus heerlijke overpatat of halen frietjes bij de snackbar, oliebollen bak ik in een gewone pan en een frituurpan komt er hier echt niet meer in!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Pluk53
Groentje, ot airfryer

wat kan een airfryer wat een goede hetelucht-oven niet kan?

Monet
Pluk53

De airfryer is in 3 minuten heet en zal wellicht minder stroom verbruiken dan een hele oven? Ik weet het niet eens, en denk er heel hard over mijn Airfryer te koop aan te bieden......

Hibiscus
Vera

Met zijn vieren anderhalve kilo frieten en dan nog andere vette rommel erbij? Ik kan me er echt helemaal niets bij voorstellen.

Hier alleen ovenfriet, en dat dan niet heel vaak, eens per maand hooguit. Al het andere komt het huis niet in, mijn kinderen hebben nog nooit een kroket of frikandel gegeten. Een frituurpan hebben we dus niet.

Het enige wat we heel af en toe frituren in de wok zijn tempura groenten, maar dat vind ik teveel werk dus doen we het bijna nooit. Wel heel lekker om soms bij de Japanner te eten.

Een frituurpan lijkt me inderdaad ellendig om schoon te houden. Volgens mij moet je hem dan na ieder gebruik schoonmaken.

Hibiscus

sus-anne
Risima?

bedoel je dat je een nieuwe frituurpan een keer of 6 gebruikt ( dan is hij wel toe aan een schoonmaakbeurt)en hem daarna weggooit?
Dat vind ik nou echt verspilling.

Hibiscus
Anderhalve kilo

Pelle,

ik kan me gewoon niet voorstellen dat je anderhalve kilo patat in de frituur gooit en dat met zijn vieren opeet. Wat een enorme hoeveelheid ongezonde calorieen zijn dat. Voel je je dan niet rot daarna? Dat is een oprechte vraag hoor, ik kan me het echt niet voorstellen.

Ik heb even gechecked, er ligt een halve zak ovenfriet in de vriezer van 907 gram, we hebben dus de laatste keer met zijn vieren ongeveer 450 gram gegeten, natuurlijk niet als enige eten. We eten er dan bijvoorbeeld kipfilet bij, sla en 2 soorten groente. En dan zitten we echt allemaal vol. Man fietst iedere werkdag 2 uur hard en heeft echt wel trek als ie thuiskomt.

Blijkbaar zijn we geen grote eters.

Hibiscus

amk
Hibiscus

die 1.5kilo is als je alleen patat eet, zonder vlees en groenten erbij.

Nu moet ik zeggen dat ik altijd samen met mijn 5.5 jarige 1 patatje deel van de snackbar, ze hebben daar ook de variant grote patat, maar dat is voor ons samen echt veel te veel. Zij eet er dan een kidsmix bij: mini kroket, mini frikadel, mini nasiding (die ze niet op eet) en een kipnugget. En zelf eet ik er dan nog een kroket bij.

Ovenfriet komt er hier niet meer in, er komt nog meer vet uit dan uit gewone friet. Ze zijn niet knapperig te krijgen (ik doe vast iets verkeerd) en wij vinden ze gewoon niet zo lekker als de frietjes in het zwembad.

Hibiscus
Single lady en amk

Vera zegt dat zij met z'n vieren 1,5 kilo friet eten en dan nog kroketten e.d., het is dus nog meer dan alleen die friet. Ik denk dat je rustig in zo'n maaltijd (met sauzen?) bijna 3/4 van je dagelijkse behoefte aan calorieen naar binnen werkt. En het klopt, ovenfriet zijn ook vet.

Single lady, ik kan me niet voorstellen dat 100 gram sperciebonen en 100 gram broccoli net zoveel calorieen bevatten als 250 gram gefrituurde friet. Ik weet het wel zeker. En dat kipfiletje, ach, omdat biologische kip loeiduur is delen we met z'n vieren 2 kipfilets. Met de vloeibare becel waarin ik bak haal ik echt geen kroket of twee per persoon denk ik. Maar inderdaad, vlees braden is ook niet calorie arm. Dat zijn van die calorieen die naar binnen sluipen.

Maar goed, daar gaat het helemaal niet om. Het lijkt mij helemaal niet lekker om 350 gram gefrituurde friet te moeten eten en dan nog kroketten oid. Ik zou het simpelweg niet opkrijgen. Dat was mijn vraag, of je dat dan echt lekker vindt en daar een prettig gevoel aan over houdt.

Hibiscus

Annet
Hier elke week 1x frites

maar dan wel als vervanger van aardappelen/rijst/pasta.
Wij eten nooit frites met snacks. Dat vinden we gewoon niet lekker genoeg.
Aan een kleine frituurpan hebben wij ook ruim voldoende.

Risama
Geen nieuwe

Ik heb nog nooit een frituurpan gekocht, kreeg ze altijd, 2e hands dus. Gooide ze ook niet meteen weg, gebruikte ze niet meer omdat ze schoongemaakt moesten worden en dan gaan ze op een gegeven moment in de weg staan.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Temet
Hibiscus

"Ik zou het simpelweg niet opkrijgen. Dat was mijn vraag, of je dat dan echt lekker vindt en daar een prettig gevoel aan over houdt."

Tja, als mensen voedingsmiddelen tot zich nemen waar i.h.a. op neergekeken wordt en waarvan men weet dat er niet per se gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn, dan mag je er denk ik wel vanuit gaan dat ze dat doen voor het lekker. Ik bedoel, het is niet op doktersadvies dat mensen patat eten, toch?

Kijk als je zo'n soort vraag nou stelt over - pak m beet - tofu, of Becel, of light cola, dan snap ik m...

Groeten,

Temet

wil40
Hibiscus

Ja, wij eten zo`n 1x in de 2 weken friet met snacks. Heerlijk. Sausjes op tafel en smullen maar. Ik bak zelf, vers vet in een schone pan.
We eten zo`n 250 gr. friet per persoon en meestal 2 snacks p.p. En ja, we vinden dat echt lekker.

wil40
Jolein

Onze pan is nu een jaartje of 4 oud. Het schoonmaken van de pan zelf is geen probleem. Ik vind het mandje wat lastiger om echt mooi schoon te krijgen.

Fiorucci
Wil

Hier ook hoor, ook ongeveer een keer in de twee weken eten we lekker "vies". Patat met wat snacks inderdaad. Varierend van kroket tot loempia.

Margriet*
Goh

dat is precies wat mij weerhoudt van het aanschaffen van een frietpan, elke week frietdag. Hoewel je ze dan wel lekker vers hebt, slepen wij ons een keer in de 5/6 weken (of nog minder....) naar de snackbar, of gaan na ergens naar toe te zijn geweest wel eens patat eten. Dan heb ik de kosten er graag voor over, ik hoef niet elke week friet.
Bij mijn schoonouders krijgen we ook standaard friet (speciaal voor de kinderen) dus wij krijgen ons portie wel.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.