Home » Forum » Hoe lang gaat jullie keuken mee

hoe lang gaat jullie keuken mee?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Silone
hoe lang gaat jullie keuken mee?

De onze zit er nu ruim 8 jaar in en begint toch echt al tekenen van verval te vertonen. Het was een keuken in middenrange van een goede keukenboer met ook niet topapparatuur (meest pelgrim) maar toch. Paar scharnieren van koelkast vervangen, flessenrek van koelkast stuk, paar beschadigingen aan aanrechtblad en kastjes, belettering op oven is er af, pinnetjes van roosters afzuigkap breken af en vorige week zelfs vaatwasser moeten vervangen, maar misschien heeft die geen schuld. Hij wordt heel veel gebruikt. Toch heb ik het idee dat een keuken langer mee zou moeten gaan. Betaalt kwaliteit en dus prijs zichzelf toch terug dan?

Vesper Lynd
30 jaar

Mijn vorige keuken was van begin jaren '80, ruim dertig jaar oud dus. Volgens mij was alleen de apparatuur tussentijds vervangen (maar ook al 10+ jaar oud toen ik het huis kocht). De kastjes begonnen aan alle kanten uit elkaar te vallen en de bodem van de laden viel er steeds uit.
Op zich vind ik het niet vreemd dat de apparatuur minder lang mee gaat. De meeste huishoudelijke apparatuur gaat ook geen 10 mee.

Hanne.
10 jaar en nog niets vervangen

Mijn keuken zit er nu 10 jaar in en er zitten wel gebruikssporen op, maar ik heb nog niets hoeven vervangen. (En de apparatuur hangt ook niet met duck tape aan elkaar)

Wat mij betreft doen we er nog minstens 10 jaar bij.

Specht
25 jaar

Met onze vorige standaard brynzeelkeuken hebben wij ruim 25 jaar gedaan.
Wel hebben wij van een kastje de deur vervangen ,en ook een la vervangen.
Beide hebben wij van buren gehad, die eerder een nieuwe keuken kochten.
Dit kon makkelijk omdat het om een standaard nieuwbouwkeuken ging.
De keuken was eigenlijk na 20 jaar op.
Onze nieuwe keuken hebben we nu een jaar of vijf, en er mankeert nog niets aan.

Elfje65
Vorige keuken

Was 25 jaar oud. Was een keer verplaatst en eigenlijk mankeerde er nog niets aan toen we 4 jaar geleden een nieuwe keuken namen. Alleen de apparatuur was in die tijd wel vervangen. Behalve de oven, dat was nog steeds de originele. Het was wel een massieve keuken en niet met gefineerd hout, net als onze huidige, dat scheelt misschien.

Kaaskopje
Huurhuis

Onze vorige keuken hebben we na zo'n 11 jaar vervangen. Nog voor de datum dat de keuken officieel afgeschreven zou zijn door de corporatie. We wilden een grotere keuken. Maar de kastjes waren ook niet netjes meer. Scheefhangende deurtjes en zo. De 'nieuwe' keuken hebben we inmiddels 15 jaar. Hij ziet er nog keurig uit op een enkel beschadigingetje op het aanrecht blad na. Dan heb ik het niet over inbouwapparatuur. De kookplaat heeft vier pitten, maar het sudderpitje doet het al jaren niet meer. Geen ramp, wel eens lastig, maar blijkbaar niet ernstig genoeg om ervoor naar de winkel te rennen :-).

Lusithania
Hier

Onze keuken is 16 jaar oud. Het is nog niet zo dat de keuken vervangen moet worden maar er mankeert her en der toch wel wat aan.
Het fineer aan de randen van de deurtjes en laden is al op meerdere plaatsen gescheurd of afgebroken. Laden die weer open gaan als ze niet écht dicht geduwd zijn. En het aanrechtblad heeft op de rand aan de voorkant al jaren geen patroontje meer, dat is zeker afgesleten omdat ik er teveel overheen hang.
De oven en kookplaat zijn nog origineel (kan ook niet apart vervangen worden), net als de afzuigkap. De vaatwasser is een paar jaar terug vervangen en daar zit nu een leuke Ikeadeur voor.

Ik ben wel aan het dromen over leuke nieuwe keukens maar nu nog even niet.

Wat ik wel leuk vind, is dat de keukenkastjes nog steeds zo ingedeeld zijn, als dat ik toen bedacht had dat handig zou zijn.

StormrotS
modulair

Onze keuken is 16 jaar oud. Hij zat er al in toen we het huis kochten. Het is een goedkope keuken, en eigenlijk moet hij vervangen worden maar we willen wachten tot we grote verbouwingen gaan doen.
De toestellen zijn van whirlpool, ook een goedkoop merk. Ze zijn versleten. De vaatwasser hebben we al vervangen door een Miele, omdat die naar 't schijnt langer meegaan dan de goedkopere toestellen die gemaakt zijn om snel te verouderen. Volgende is de frigo die we gaan vervangen, ook door een vrijstaand model. Ik koop nu vrijstaande modellen, omdat ik in de toekomst een modulaire keuken zou willen, met losse elementen. Vrijstaande toestellen zijn ook een stuk goedkoper dan inbouw.

Deze lijkt me een heel mooie, maar ik vrees dat het wat boven ons budget is: http://www.meersmaak.be/wp-content/uploads/2015/07/bulthaup-b2.jpg

margaretha
Geen idee

want in de huizen waarin altijd heb gewoond zat al een keuken in toen wij erin kwamen en hoe lang al weten we niet. Vorige huis viel er van alles uit elkaar toen we weggingen na 10 jaar (zat er toen denk ik 30 jaar in, bruinig en eikenhoutachtig), apparatuur was losstaand en van onszelf. Hier hebben wij de oven/ gaskookplaat/ afzuigkap vervangen. Koelkast en vaatwasser zijn losstaand. Wonen hier ook 10 jaar en keukenkastjes / lades/ aanrechtblad zien er nog goed uit. Maar ook hier geen idee hoe lang het erin zit, wit blad, witte tegels en donkergrijze kastjes (wanneer kwam dat in de mode?)

Li
20 jaar

en nu slijt er toch wel het een en ander, maar niet voldoende om een hoop geld aan uit te geven. Het laathe gaat ook wel open zonder frontje. Die van mijn ouders zit er al meer dan 50 jaar in en doet het nog prima: massief hout...those were the days.

Thursday Next
ruim 20 jaar,

we wonen hier al meer dan 20 jaar en de keuken was net nieuw toen we kwamen (2 jaar misschien?) De vaatwasser is vervangen en de koelkast moet binnenkort denk ik.
Er zijn wat knopjes van de deurtjes af en een paar kleine stukjes fineer, de kraan lekt een beetje en de spelbak (kunststof) is beschadigd. Verder is hij nog prima.
Het is een brugman keuken.

Temet
hier

Dat de belettering van de oven afgaat heb ik ook, hier ook een Pelgrim.

Wij hebben de keuken van de projectleverancier betrokken, en ik ben niet tevreden. Nog geen echte klachten over de apparatuur - behalve die letters dan -, wel over de kastjes, waarvan het fineer op een aantal punten al na een paar jaar begon te bobbelen. Ik kijk er maar omheen, maar over een tijdje zal ik denk ik op zoek gaan naar zo'n bedrijf dat de panelen van je keukenkastjes vervangt en de kastjes zelf laat hangen (met het binnenwerk is niks mis).

In mijn vorige huis begaf de vaatwasser het na tien jaar, net toen ik ging verhuizen. En toen had ik het grootste deel van die tien jaar alleen gewoond. Nu doet een gezin van 4 met deze keuken, en dat nu 7 jaar.

Ik had ook zoiets in mijn hoofd dat de apparaten een jaar of tien meegaan. Maar het kan ook veel langer. Mijn magnetron doet het geloof ik al 20 jaar.

Groeten,

Temet

mijk
14 jaar

En nu is ie af. Redelijk goedkope keuken van bedrijdf dat woningbouwkeukens doet. Foli laat los. Apparatuur doet hetnog allleen vaatwasser begaf het snel... Maar hij is wel echt oud. Begin langzaam over nieuwe te dromen....

Mijk

Inanna
17 jaar

Onze keuken is 17 jaar oud, hij kwam van de Praxis. De kraan lekt nu aan de achterkant als je hem aandoet, dus daar zou een nieuwe kraan moeten, maar ik vind de huidige zo leuk. De oven, vriezer, koelkast en kookplaat doen het nog prima.

De tegelvloer is stuk, slechte tegels waren dat, de toplaag bladdert snel op sommige stukken, maar het hielp ook niet dat mijn man er een hamer op liet vallen toen de vloer er nog geen week in lag. Dat was wel even slikken toen.

Van 1 lade is het plastic los/gebogen, maar dat was gewoon mijn eigen schuld. Iets met een frietpan en water met een vaatwastablet en vergeten. Dat kookt behoorlijk over kan ik zeggen.

Ik ben inmiddels best wel op de keuken uitgekeken, maar ook weer niet zo erg dat ik er geld in wil steken.

Half a twin
19 jaar nu

Deze zomer staat de keuken 19 jaar 3 en de eerste tekenen van verval zijn zichtbaar. De folie van de deuren laat los. Laatjes rollen niet meer soepel open en dicht. Fornuis doet het nog geweldig. We houden hem dus nog even. Maar hij kruipt wel omhoog op het lijstje aan te pakken projekten.

wil40
Slijtage of zijn jullie slopertjes?

Rek in koelkast stuk, pinnetjes die afbreken in afzuigkap en beschadigingen op aanrechtblad bijvoorbeeld. Is dat slijtage of wild gebruik?
Ik herken het niet. Ik heb een dure keuken gehad, maar ook een keuken van Ikea. Eigenlijk heb ik nooit wat stuk, alleen de lampjes van de afzuigkap.

Marjoleine64
14 jaar nu

De keuken was de eerste grotere aanpassing aan het huis waar we nu bijna 18 jaar wonen. Toen we het huis kochten hebben we 'niets' hoeven doen behalve muren witten en vloerbedekking leggen. De keuken was al niet meer origineel, maar de vorige eigenaars hadden duidelijk geen keuken-hobby. Wij zijn nog steeds zeer tevreden met de Bruijnzeel keuken die we er toen in hebben laten zetten, met extra breed polystone blad en 90 cm brede inductie kookplaat. Die is intussen wel vervangen, met als de magnetron, de vaatwasser en de koelkast. De oven doet het nog prima. Wij kopen gewoon apparatuur die ca. 10 jaar mee moet gaan, en dan weer nieuw als het kapot is. We hebben geen zin in extra duur omdat het dan ook extra lang mee gaat. De rest van de keuken is nog prima, met uitzondering van de onderkant van de kastjes waar de koffiemachine onder staat. De damp heeft de folie toch laten loslaten, daar hebben ze ons niet voor gewaarschuwd. Jammer dan. Oja, ook de lampjes in en onder de kastjes hebben we al moeten vervangen.

Puck
Ik herken het ook niet

Mijn eerste reactie is: wat gaan jullie ruig om met je spullen Silone. Onze vorige bouwkeuken heeft er 15 jaar ingezeten en toen we die eruit gehaald hebben was er nog niets stuk. Onze huidige keuken is nu 10 jaar oud en tot 2 keer toe is daar onder garantie een nieuwe combi-oven in gegaan maar verder is er nog niets stuk of vervangen.

Pirata
uiterlijk

Maar vinden jullie zo'n oude keuken dan qua uiterlijk niet al aan vervanging toe? Hier hadden we er eentje van 7 jaar oud inzitten, maar onpraktisch en echt mijn smaak niet. Kwaliteit was wel in orde, maar toch hebben we hem vervangen. Voor een (denk ik) neutraler exemplaar.

Silone
barbaren zijn we...

Maar is zit vast een kern van waarheid in. De keuken is in gebruik genomen toen onze drie zonen de tienerfase in gingen, dus die koelkast en vaatwasser zijn veel en vast niet altijd zachtzinnig gebruikt. Dat de belettering van de oven af gaat, vind ik een fout in de productie. Dat hoort niet. Het enige waar we toen echt in geïnvesteerd hebben is de afzuigkap, omdat we die extra stil en met extra vermogen wilden hebben. En dat dan zo'n apparaat van die onstabiele aluminium lipjes heeft om de rooster vast te klemmen, snap ik niet. Niks ruigs, maar eens per 3 weken schoonmaken en terugzetten heeft na 8 jaar twee afgebroken lipjes opgeleverd. Het stoort me te weinig om te vervangen a 35 euro stuk.
Ik denk dat uiterlijk sneller een probleem geeft als er voldoende geld op de bankrekening staat, of in ieder geval als je de keus hebt om te vervangen. Niet iedereen stoort zich aan imperfectie.
Maar goed om te lezen, de keuken moet van mij nog minstens 8 jaar meegaan.

Specht
Pirata

En nieuwe keuken kost een minstens een paar duizend euro, niet een bedrag dat wij zomaar even uit onze mouw schudden, omdat we wel eens wat anders willen. Ik denk dat dat voor veel mensen geldt.

Pirata
snap ik

Ik ken de prijzen van keukens, maar het valt me op dat niemand hier een keuken vervangt vanwege het uiterljk. Alleen wegens sleetsheid.

Dorien
Haha wil

Dan heb je die lampjes vast heel wild aan en uit gedaan :-D.
Onze vorige keuken was 20 jaar oud en makeerde niets (Siematic) en is eruit gegaan omdat het de smaak van de vorige bewoners was. De keuken van nu zit er 5 jaar in, niets kapot nog.

wil40
Oude keuken Pirata.

De ene oude keuken is idd oubollig, de ander had 10/15 jaar geleden al een strakke keuken met apothekerskast en draaicarroussel.
Het is maar net wat je eisen zijn en of je het geld ervoor over hebt. En je smaak, zeker, dat telt ook mee, maar is dan weer persoonlijk.

Lou
Nog steeds gratis

We hebben onze keuken 15 jaar geleden gratis opgehaald, nou ja keuken: kastjes en lades onder, kastjes boven, aanrecht, spoelbak. Zelf vaatwasser, magnetron en koelvries erbij gekocht. Na 12 jaar nieuwe vaatwasser en koelvries gekocht. Ik heb nog nooit een complete keuken gekocht. Vind het ook wel humor dat hij het zo lang volhoudt. En niet eens lelijk, gewoon een licht houtachtig kleurtje. Ik weet het merk niet eens.

Inaya
oude keuken

'Maar vinden jullie zo'n oude keuken dan qua uiterlijk niet al aan vervanging toe?'

De keuken hier is pas 8 jaar oud en nog helemaal netjes, maar wel een standaard Bruynzeel-model. Ik zou zooooo graag iets anders willen. Maar ja, dat winnende lot wil maar niet aan mij verkocht worden :-(

Triva
Ikea

Hier een Ikeakeuken van nu 7,5 jaar oud en er is echt helemaal NIETS mis met de kastjes, de greepjes, de plankjes etc.

We hebben alleen van twee dingen spijt: de vaatwasser van Ikea (iemand kwam vrolijk voor 200 euro onze vrijstaande Miele vaatwasser halen) en dat we het hebben laten installeren door iemand die niet gewend was aan Ikea spul. Advies: laat het altijd doen door Ikeamensen.

Wat er nu aan de hand is: de vaatwasser wast niet meer goed schoon (hoera, we hebben altijd gezegd dat we daar geen cent aan betalen en bij problemen meteen weer een Miele kopen en daar zijn we nu serieus mee bezig), de kraan lekt en dat geeft al een afwijking in het aanrechtblad, er zijn een paar bakjes stuk van de koelkast (maar het werkt allemaal nog, je moet gewoon niet teveel gewicht in het bakje van de deur zetten, eigen fout dus), de elektrische ontsteking van de kookplaat doet het niet altijd bij 2 vd 4 pitten maar dan duw je gewoon op een andere knop en de caroussel heeft nooit goed gedraaid. Verder is er met de oven, magnetron en afzuigkap niets mis.

margaretha
vorige huis

Daar zat een bruinige , eikenachtige keuken in waar wij 10 jaar mee gedaan hebben (toen verhuisd) en steeds wel gedacht hebben om hem te vervangen maar dan moet je keuzes gaan maken, tijd en geld erin steken, in de rotzooi zitten enz. Nou ja het is erbij gebleven (net als we nu al 10 jaar met een badkamer doen die eigenlijk niet naar wens is)

Hanne.
oud wordt retro

Vervangen omdat het uiterlijk aan vervanging toe is. Nee komt niet in me op. Misschien omdat mijn smaak tijdloos is misschien omdat ik niet zo veel om spullen geeft. Ook mijn meubilair is al 10+ jaar en ik heb er nog nooit aan gedacht om het te vervangen (tenzij stuk).

En als je lang genoeg wacht wordt oud vanzelf retro en weer hip. In mijn vorige huis zat een keuken uit de jaren 50. De oude kranten zaten nog onder op het aanrechtblad geplakt. Heerlijk retro ;)

Appeltaart
12 jaar

Onze keuken is 12 jaar oud, de kastjes zijn nog prima, en eens in de zoveel tijd verzakt de draaicarroussel iets, maar dan bel ik de keukenboer en die komt gewoon weer even een schroefje vastdraaien. Dat is het voordeel van een lokale keukenboer.
We hebben vorig jaar een nieuwe vaatwasser gekocht en ook het draaimotortje van de combimagnetron heeft het al een keer of vier begeven. Gelukkig is mijn man handig en die repareert nog wel eens wat. Als dat niet zo zou zijn zou ik toch eerst een paar keer zo'n witgoed-bob bellen voordat ik een compleet nieuwe keuken zo komen.

Die van ons kostte zo'n 10.000 euro, waarvan eenderde voor de apparatuur, eenderde voor de kastjes en installatie en eenderde voor het blad (graniet); en daar hoop ik toch wel een jaar of 20-25 mee te doen, behalve dan apparatuur die zo nu en dan eens moet worden vervangen (ik reken dan op 10-15 jaar, dat klopt dus aardig voor de vaatwasser en combi-magnetron). Als ik een nieuwe keuken zou kopen zou ik hier en daar wel wat modificaties aan brengen. Ik mis een echte oven (combimagnetron is wat aan de kleine kant, en rond, niet handig met bakken) , koelkast is wat klein voor een keer in de week boodschappen doen. Maar aan de andere kant: over 10 jaar zijn we nog maar met zijn tweeen thuis, en dan wordt dat ook weer anders. Vervangen omdat de keuken niet meer bevalt qua looks, neu, daar ben ik te zuinig voor (en vind het ook verspilling, ben ik tegen.).

Pirata
en

En knap je die oude keuken dan tussendoor nog eens op? Ander kleurtje, ander blad?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.