Home » Forum » Hoe lang in peuterbed

Hoe lang in peuterbed?

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
angel3
Hoe lang in peuterbed?

Hoe lang is een peuterbed nog leuk? qua lengte kan ze er lang in maar hoe lang WILLEN kinderen dat ook? Dochter van 3 is verliefd geworden op de roze MAMMUT van Ikea, het peuterbedje. Ik vind het ergens onzin en best een duur bedje nog. Als ze het nou nog leuk vindt als ze 7 is a la maar is dat reeel? Wil ze niet als ze 5 is of 6 een gewoon groot bed?
Hoe is de ervaring?

Damajo@
Misschien wel ja

Mijn ervaring is dat kinderen van 3 ook zo weer ergens overheen stappen. Je zou kunnen kijken of je het tweedehands kunt kopen.Aan de andere kant zul je het bedje wellicht tzt weer door kunnen verkopen.
Toch zou ik zelf eerst op tweedehands sites zoeken en dan ook naar goedkopere bedjes kijken, daar wordt ze misschien ook wel verliefd op ;)

Damajo

Carlotte
5 jaar

Mijn jongste van 5 slaapt in een peuterbed. Hij vindt een heerlijk bedje. Het is ook niet echt een kinderachtig bed: donkerblauw.
Dus hij blijft er waarschijnlijk gewoon in tot het niet meer past. Ik vind het grote voordeel dat de kamer niet zo vol staat met zo'n enorm bed.

Jvo
Hier..

Mijn kids liggen in een junior-stapelbed (70x1.50m) en mijn oudste is inmiddels al 9 (de jongste 7)! Nu is hij klein van stuk, dat scheelt (hij is 1.30m). Past nu nog makkelijk, maar we zijn wel aan het kijken naar iets groters.

Jvo

Manda Rijn
Tot 5 jaar

heeft dochter in een peuterbedje gelegen en dat pastte goed want het is een klein figuurtje, ze was blij dat ze een echt groot bed kreeg want dat peuterbedje werd wat kinderachtig volgens haar. Ik zelf zou het dus niet doen en als troost (mocht dat nodig zijn) een mamut stoeltjes oid kopen. Dochter is nu 5,5 en heeft een compleet andere smaak dan toen ze 3 was.

Christientjo
Eh.... 12

Mijn dochter gaat komende maand onder protest uit haar peuterbed. Ze is 12!
Ja, ze hecht nogal aan alles wat met huis en haard te maken heeft. Iedere verandering is er een teveel, en weggooien kan ze ook niet. Ze is 1 m 55 of zo, en het bed 1 m 50 of 60? Past dus nog prima volgens haar, maar ze zal toch wel binnenkort gaan groeien en dan moet ze er van ons toch uit. Het uitgekozen nieuwe bed komt in de aanbieding bij IKEA, dus dat is de datum bij uitstek om over te gaan.
Het is overigens wel een leuk bed, als bank te gebruiken en niet in roze, dus of jouw dochter het ook tot haar 12e haalt betwijfel ik.

Roos
Voorlopig nog wel

Mijn dochter is 6 en blijft voorlopig nog wel in haar peuterbed liggen, past prima en neemt minder ruimte in. En ze zal best in de loop der tijd eens gezegd hebben dat ze een ander bed ook mooi vindt, maar dat is dan jammer :). Vind het een beetje apart om te stellen dat peuters smaak veranderd en dat er daarom een nieuw bed zou moeten komen.
Roos

Onderwerp gesloten