Home » Forum » Hoe net is jouw huis

Hoe net is jouw huis?

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Hoe net is jouw huis?

Je kan bij ons nogal goed zien dat er wordt geleefd. Met 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 honden is het meestal wat rommelig. En na 9 jaar in dit huis is het nieuwe er ook wel af. Er slingeren boeken, speelgoed, knutsels en er ligt momenteel ook behoorlijk veel stof onder de bank. Boven ligt een berg was, ik heb een voorzolder die ik héél nodig eens moet uitruimen en de badkamer is hier nooit spic en span, er slingeren altijd badspeeltjes en lege wc-rollen. En in de tuin staat het vol met stepjes, een skelter en andere speelrommel.

Deze rommeligheid komt vooral, omdat mijn man en ik allebei niet zulke poetserts zijn. En onze kinderen hebben het dus ook niet van een vreemde. Daarbij wippen hier doorlopend mensen binnen voor gezelligheid en een kop koffie, dus ik heb ook geen tijd (en ook geen zin ) voor huishoudelijke zaken.

Bij sommige mensen waar ik kom is het altijd vreselijk opgeruimd. Ook als ik spontaan kom. Toch hebben deze mensen ook een druk gezin. Hoe doen ze dat? En hoe is het bij jullie thuis?

tonny
te netjes, te saai

we zijn nu samen over, iedereen is uitgevlogen.

Maarre... ik heb een buurvrouw met drie kinderen bij wie het altijd keurig is. Die benut elk vrij moment naast haar werk om het zo te houden, Het is kennelijk een kwestie van discipline én prioriteit leggen bij een glad huis. ze heeft daar duidelijk zin in (en jij niet ;) )

Wie geen zin heeft in huishoudelijke zaken en niet dagelijks hulp in de huishouding heeft (ofwel betaald, ofwel gedrilde huisgenoten) kan zich het beste maar tevreden stellen met enige chaos. Niks mis mee.

(denk aan het overbekende gezegde over iemand aan het eind van zijn leven: je treurt nooit over een tal dan niet keurig huis, maar over te weinig contact met je geliefden)

Dendy Pearson
Niet alleen geen zin

Het is niet alleen geen zin hoor. Ik heb overdag ook gewoon van alles te doen. En ik vind het ook heel belangrijk om dat goede boek uit te lezen als mijn kinderen op school zijn, als ze thuis zijn komt het er niet zo van.

Maar als er kinderen in een huis wonen moet je dat toch gewoon zien? Mijn kinderen liggen nu op bed en de kamer is opgeruimd. Maar er ligt een ds aan de oplader, 2 brandweerautootjes op de grond, een legobouwsel op het dressoir, een chocopastavlek op mijn bank (grrrr) en dochter is alwéér vergeten haar kleurpotloden op te ruimen. En er staat een grote kartonnen doos midden in de kamer die niet weg mag, want je kan daar zo lekker mee spelen.

neteret mut
en dan is er

ook nog verschil in huizen, het ene is nou eenmaal stofferiger dan een ander. Wij leven met hetzelfde aantal mensen en katten in een huis en in dit huis ligt altijd overal stof (of beter gezegd: wolken stof komen langs), meer spinnenwebben en ik zie meer haren. Komt het omdat het huis ouder is, omdat we een houtkachel hebben die bijna nooit gebruikt wordt of van de stookolie ipv gas? ( en dan praat ik nog niets eens over ons als gezin waarvan er niet 1 is die graag opruimt )

Kaaskopje
Het zal nooit wat worden

Door de jaren heen ben ik wel netter geworden, maar de perfecte huisvrouw... het zit er gewoon niet in. Ik merk wel dat 'gewenning' helpt. Vroeger zat ik er niet mee om naar bed te gaan terwijl het aanrecht nog volstond. Ik moet er nu niet meer aan denken. Als ik beneden kom in de ochtend, moet het opgeruimd zijn. Maar verder jongt troep hier altijd maar aan. Hebben we met Pasen de boel weer keurig aan de kant gemaakt, een week later zie je daar nog maar weinig van. Ik heb ook een wasprobleem. Dat droogt in de huiskamer en als het droog is, leg ik het op de bank om meegenomen te worden. Maar ja, daar is iedereen wat laks in. Er ligt dus altijd was. En dan is er nog de tuin. Daar krijg ik helemaal een punthoofd van. Hij moet duidelijk op de schop en er moet een nieuwe schutting worden geplaatst. Een schutting kunnen we nog wel kopen, maar plaatsen is een ander verhaal. Ik wil het aan niemand vragen, het aantal mensen die we dat kunnen vragen is nogal klein, en een klusjesman is te duur. Ik heb vandaag overigens een klein voorraadje pallets cadeau gekregen en ik ga eens even kijken hoe we dat kunnen gebruiken in de tuin. Creabea met pallets:-))

Yaron
bij ons

Bij ons, met vier jonge kinderen, is het meestal een chaos. De woonkamer is nu even netjes voor het zicht, doordat ik vanmiddag alles heb opgeruimd, maar morgenochtend zal daar niks meer van te zien zijn. De bijkeuken ligt meestal vol met was, schoon en niet schoon, schoenen, jassen, skeelers en dergelijke. In de hal liggen tassen, vel schoenen en jassen. De overloop staat vol, ik kan nog net bij ons bed komen in de slaapkamer, de kledingkast moet nodig opgeruimd worden. In de badkamer liggen stapeltjes was, gesorteerd om te wassen, verder de kleren die man en ik dragen en nog niet gewassen hoeven worden. En over de zolder wil ik het helemaal niet hebben... Af en toe droom ik van een super netjes huis, maar ik weet dat dat een illusie is en ik ben zo ook wel gelukkig, dus ik doe er de moeite ook niet voor.

Jasam
Haha

Man, twee pubers, 4 oppaskinderen
Gezellig rommelig is het hier meestal :)
Maar wel schoon, wordt elke dag gestofzuigd, wc gedaan en aanrecht is leeg.
De rommel bestaat uit schoolwerkjes,speelgoed, knutselspul/stiften/plakband enz, tassen, knuffels, jassen noem maar op, overdag ligt hier overal wel wat.

gruffalo
Goh

Jullie lijken er erg trots op dat het een rommeltje is, dat jullie andere prioriteiten hebben dan schoonmaken/opruimen....dan is het toch prima, niks veranderen?

Bij mij thuis is het ondanks 2 kinderen en dat we allebei 34 uur werken en geen schoonmaakster, netjes. Niet schoon maar netjes. ik heb alle frummels (beeldjes,plantjes) enzo weg gedaan zodat het eenvoudig op te ruimen is, en het niet snel rommelig lijkt, voor het speelgoed zijn er bakken (trofast van ikea). Speelgoed wordt elke avond opgeruimd, tenzij er iets van lego oid is gebouwd dan kan het er een paar dagen staan.
De was hou ik bij, heb er een hekel aan dat ik een mega berg was moet doen.
Het aanrecht wordt ook bijgehouden: iedereen stopt zijn spullen in de vaatwasser, en na het koken ruim ik meteen het aanrecht op.

Waar ik niet goed in ben is poetsen: stoffen, ramen wassen, koelkast schoonmaken....ik heb er zo weinig zin in /tijd voor. Ik hou het wat bij maar wie goed kijkt ziet dat het niet fris en fruitig is. Jammer dan, het heeft niet mijn prioriteit, maar ik weet dat het schoner zou moeten. Toiletten en badkamer worden wekelijks gepoetst, hele huis gezogen maar daar houdt het vaak op.

Ely
Hier

Ook ik zou het graag een tandje netter hebben. Of beter gezegd; ik zou graag huisgenoten hebben die hetzelfde bedoelen als ik met 'het huis aan kant'. De rommel- én vuiltolerantie ligt bij -mn de heren- gewoon hoger dus ze stappen er letterlijk en figuurlijk overheen.
Wat hier hoop heeft gescheeld is het huis aanpassen aan ons, dus veel bergruimte en manieren om uit t zicht te brengen zonder veel moeite.
Ook zou ik graag van nature (nog) netter en georganiseerder zijn. Ik doe er mijn best voor maar ik zie mensen om mij heen die het nog meer in hun systeem hebben zitten en dat lijkt me soms wel fijn. Alhoewel... De buurvrouw met altijd huis aan kant (witte bank met twee kleine kinderen, wow) verzuchtte laatst juist dat ze wat minder wil ruimen en poetsen. Nu spelen haar kinderen vaak buiten waar andere buurvrouw en ik zitten te kletsen en van het zonnetje genieten. De opgeruimde buurvrouw besefte zich ineens dat ze op die manier ook wat mist. Maar haar huis is altijd wel om door een ringetje te halen, wat me heerlijk lijkt.

Kortom, keuzes keuzes. Misschien als ik later groot ben, dan is mijn huis VT wonen proof ;)

knope
fijner

Mijn man van en ik zijn wel netjes/opgeruimd ingesteld. Ik vind het vreselijk om in een niet omgeruimd huis te leven of te gaan zitten terwijl heel de aanrecht nog vol staat oid. Ik denk dat alles te maken heeft met de manier van werken. Ben ik klaar met lezen dan zet ik het boek op de plank bij de andere boeken, heb ik iets gegeten/gedronken dan zet ik dat meteen in de vaatwasser. Was in de wastrommel op de badkamer en als die vol is dan gaat hij naar boven en wordt verdeeld over 5 bakken (wit/donker enz) tot het gewassen wordt. Enz.
Toen de kinderen nog klein waren ging het speelgoed iedere avond in een hele rits plastic bakken (lego/autootjes/poppen enz). Dat ging natuurlijk niet vanzelf maar dat zei ik ze dan even te doen. Zo ook nu met de pubers. 1 puber is nog thuis, gooit in een spoor alles neer waar hij wil maar daar roep ik hem even voor terug. Jas/tas/schoenen, anders breekt er geheid iemand zijn nek :). Laatste jaren van oudste waren wel oorlogsjaren qua kamer en daar ging de deur maar voortaan dicht. Leuk om te zien dat ze haar kamer nu ook gezellig maar ook opgeruimd houdt.
Ook ik ben geen grote poetster. Voor het oog is alles schoon, gestofzuigd wordt er dagelijks (hond in huis). Maar opgeruimd leeft voor ons gezelliger, net zo goed ook voor de kinderen, daar hebben we het wel eens over met ze. Hoeft ook geen extra tijd te kosten als je het bij alles meteen doet.
Schoonzusjes, allebei wonend in een extreem *jan steen* huis. 1 daarvan kan zich ook zo grappig verschuilen achter het geen zin hebben om te ruimen. Maakt ze op mijn opmerkingen over anderen die geen tijd voor elkaar zouden hebben omdat hun huis altijd zo opgeruimd moet zijn.
Is echt onzin, heeft gewoon met manier van willen leven te maken. Bij ons is er alle tijd voor elkaar. Kinderen van schoonzusje vinden het niet opgeruimd zijn thuis net heel vervelend, dat laten ze dan weer aan opa en oma horen.

knope
n.a.v Ely

Wat ik idd niet doe is met buurvrouwen of vriendinnen kletsen doordeweeks overdag, maar dat heeft niks met tijd te maken. Ook ik werk 34 uur en besteed overige tijd aan mezelf (of huis) maar zal daardoor ook iets meer opruimtijd hebben

neteret mut
nee niet trots

het is meer een kwestie van de strijd opgeven

Sindbads vrouw
Rommelig

Hier in huis is het rommelig en wat mij nu nekt is het feit dat wij geen of weinig berg en kastruimte hebbben.

Boven hebben wij geen zolder, en we slapen recht onder het dak. Rechtop staan kan allleen in het midden van de slaapkamers, omdat we onder de schuine gedeelten van het dak zitten.

Wat ook mee speelt in het gebrek met ruimte, (en dus rommeligheid) is dat we hele dagen leven in de woonkeuken (16m2) met daaraansluitend een halfopen keuken (8m2). Onze kamer (24m2) is de kamer van opa geworden toen hij bij ons in kwam wonen.

Temet
bende

Van de week kreeg ik van onze schoonmaakster de vraag/opmerking dat zij zo moeilijk kon schoonmaken, want overal ligt van alles. Papier, vooral. "En ik weet ook niet waar ik al dat speelgoed moet laten".
"Ik ook niet" was mijn antwoord. Ons gezin bestaat uit twee volwassenen en 2 kinderen van 5 en 8. De kinderen krijgen voortdurend dingen en willen niets weggooien. Man koopt regelmatig dingen en wil niets weggooien. Papier komt in een gestage stroom het huis in en dan bedoel ik niet de folders uit het andere draadje want die gaan na lezing de papierbak in. Maar brieven van instanties, afschriften, overzichten, en allerhande zooi van school en het gaat maar door en door en door. Man werkt 5 dagen, ik 4, er moet gekookt worden, de kinderen schijnen af en toe aandacht te behoeven en ik moet ook nog op tijd naar bed.

Ik heb de schoonmaakster te verstaan gegeven dat ze maar om de stapels heen moet schoonmaken. 'Ja want ik denk wel eens, kan je dan niet zo'n stapel opruimen...' 'Ja hoor, daar begin ik wel eens aan, en dan ineens is de dag om' O ja, dat was ook eigenlijk wel zo.

Schoonmaakster is duidelijk een opgeruimd persoon. Ik niet, althans niet van nature. En de bende in huis is zo groot dat de moed me al in de schoenen zinkt als ik de narigheid aanzie. En af en toe ruim ik inderdaad eens een stuk op, maar het is een druppel op de gloeiende plaat, en tegen de tijd dat ik een volgend deel aanpak is het eerder opgeruimde deel al weer volgelopen.

Het is het niveau van 'gezellig en doorleefd' al hoog en breed voorbij, en ik vind het *niet* leuk, sterker nog ik word er regelmatig gillend gek van maar zolang niemand mij een doorbetaalde vrije periode van een week of 4 zonder huisgenoten cadeau doet zie ik de situatie niet op korte termijn aanmerkelijk verbeteren.

Maar ik heb geen achterstand met de was.

Groeten,

Temet

Limi
hier niet netjes

Ik ruim vooral op als er iemand gaat komen. Anders laat ik het speelgoed gerust een paar dagen liggen. Ik snap ook niet dat je bij sommige mensen gewoon niet kunt zien dat er jonge kinderen wonen. Wij krijgen iedere keer veel teveel speelgoed. Zeg maar eens nee tegen nog een enorme bak duplo :-S Ja, we hebben bakken, maar je ziet de bakken. Bij sommige andere mensen zie ik helemaal geen spoor....
En rommelpapieren waar ik nog iets mee moet, gaan niet in een la want dan gebeurt er gegarandeerd niets mee: informatie van school kortingsbon voor de Chinees, werkbladen...

Kaaskopje
Gruffalo

Ik ben er niet trots op hoor. Het is gewoon een gegeven dat ik niet zo netjes ben. Mijn man is een betere huishouder dan ik. Mazzel dat hij nu vaker thuis is en de vloer regelmatig schoon veegt. Hij heeft inmiddels ook een paar keer de was gedaan, voorheen nooit. De tuin is netter gemaakt, maar dat is nog niet klaar. Hij doet echt zijn best. Ondertussen lopen hier nog steeds kinderen rond die de troep ook wel vervelend vinden, maar ondertussen zelf alles laten slingeren. De een erger dan de ander. Door de zandbak naast het huis hebben we altijd zand in huis. Als je net geveegd hebt, kun je na een half uur weer opnieuw beginnen. Het enige wat ik mezelf kan verwijten is dat we de zolder nooit gebruiksklaar hebben gemaakt. Dat is al 24 jaar alleen maar opslapruimte. Er zou meer mee kunnen. Het blijft bij mij voor een groot deel hangen op onze vier linkerhanden en eeuwig geldgebrek om er eens echt iets aan te doen. We zijn niet geholpen met tweehonderd euro voor een behangetje en een goedkoop vloertje. Het moet afgetimmerd worden omdat het een totaal onafgewerkte zolder is. En door het kleine aantal handigerds in onze vriendenkring, wil ik geen beroep op ze doen. Vroeger is mij al subtiel duidelijk gemaakt dat we dat niet meer moesten vragen (mijn man was er nogal makkelijk in om vriend te bellen voor hulp).

Ely
Ha!

Dan moet ik natuurlijk wel even om mijn imago denken ;). Ik werk vier dagen, 32 tot 36 uur per week. Maar dan ben ik nog steeds drie dagen per week vrij en met dit weer zit ik graag buiten. En de dagen dat ik werk wil ik nog weleens vroeger stoppen om uurtje buiten te zijn met de kinderen en als ze op bed liggen nog even lekker in alle rust te werken. Ik werk in een kantoortuin en zit direct bij het team wat ik aanstuur dus die rustige avonduren zijn win-win-win ;).
Buuf is op zo'n moment vaak aan het poetsen/ruimen en dan let ik op haar kind :).
Hier trouwens ook geen vol aanrecht ofzo, ik denk dat het hier best netjes is (is toch het makkelijkste bijhouden) maar ook door ruimtegebrek (een bijkeuken of logeerkamer lijkt me heerlijk) kan het mi beter/netter.

knope
organiseren

Het ging in beginpost ook vooral over rommel, poetsen doe ik ook maar 1 keer in de week. Ik zit nu ook te lezen maar alles is wel opgeruimd. Dat kostte vanochtend ook helemaal geen moeite omdat gisteren ook alles opgeruimd is wat gebruikt is. Niet dat ik de wijsheid in pacht heb maar daar zit het 'm denk ik in, er blijft teveel liggen wat net gebruikt is. En idd bergruimte, dat hebben wij wel. Leuke rieten manden onder de kast waarin tijdschriften/opladers ed/plaids om maar een voorbeeld te geven. Wat post betreft drie bakken waarin post verdeeld ligt, onzin/belangrijk/moet nog opgeruimd worden. Dat helpt ons te organiseren.

Katniss
Pijnpunt ;-(

Ik kan echt wanhopig worden van de rotzooi hier in huis. Vorig weekend zijn we een weekend weg geweest en toen had ik 'opgeruimd' voor de kattenoppas. Na een week met de kinderen thuis (vakantie) lijkt het nu weer of er een bom ontploft is. Mij lukt het altijd nog wel aardig om de troep te laten waar het hoort, maar de kinderen lijken zich niet te storen aan rondslingerende zooi.
Vanaf de bank heb ik nu uitzicht op de salontafel: knutseltouwtjes, een doekje, een kinderportemonnee, drie flesjes nagellak en een leeg boterhamzakje (waarom?). Op de eettafel liggen 50 potloden en een lege etui ernaast (waarom?) een bakje met puntenslijpsel (oh, zeker punten geslepen?), twee spellen en een stapeltje post (dat laatste is van mij). In de huiskamer heb ik 3 stoelen, op eentje ligt een atlas, een Spaans boek, en de huiswerkmap van jongste (die kwijt was, dus waar komt die ineens vandaan?), op de tweede stoel alleen kattenharen, en op de derde een tekenblok (?).
Zonder mijn hele huis te moeten beschrijven kan ik nu alvast concluderen dat alleen mijn eigen slaapkamer netjes is. Daar staat wel een wasrek, maar dat vind ik een normaal huishoudding. Het is ook niet zo erg dat die als kast fungeert ;-)
De kinderkamers zijn onbegaanbaar. Volgend weekend moeten ze opgeruimd worden want dat is de laatste week van de schoolvakantie. Goede gewoonte hoor, dat periodiek opruimen, je hebt er alleen teleurstellend kort plezier van.

Katniss
Oh, ik wilde afsluiten net als Temet

Ik heb geen achterstand met de was. De wasmand gaat hier iedere week leeg, en alle was wordt minimaal een keer per drie weken gevouwen en in de kasten gelegd (streven is een keer per week).

amk
netjes

vooral sinds ik ongeveer 70% van alles afgevoerd heb. En nu de regel ingesteld heb: iets er in is minimaal 2 dingen eruit.
Een kast die leeg is wordt afgevoerd, resultaat in mijn woonkamer heb ik nu 1 kastje waar de tv in staat, 1 kastje met glaswerk dat verstopt is achter een deur en een paar plankjes aan de muur. De tv kast is het volgende dat op de nominatie staat om te verdwijnen. De tv kan op die planken aan de muur, stond ie vroeger ook. Geen tierlantijnen alleen 2 mooie foto's/schilderijen aan de muur.

Opruimen is elke avond een kwartiertje. Papieren die bewaard moeten worden gaan na opening naar de werkkamer waar ik elke week een uurtje aan besteed.

Verder ook 4 dagen werken dat voorkomt dat het weer een zooitje kan worden.

Vroeger moest je ook over de zooi heen stappen, dat is niet meer zo.

Juno
Geen puf

Met een baan die meer uren vraagt dan ik krijg, een man met een baan waardoor we zelden samen vrij (als in: een weekend) zijn, drie kinderen met in totaal vijf diagnoses in het hele gezin zeven diagnoses heb ik gewoon Geen Puf. Schoonmaken is niet erg, maar voor ik kan gaan schoonmaken heb ik toch echt eerst een bulldozer nodig om het hier begaanbaar te krijgen. We hebben een tijdje een schoonmaakster gehad maar dat was geen succes. Ook omdat het opruimen het meest lastig is.
Vanochtend zat ik achter de computer voor wat ik dacht een uurtje werk zou zijn. Uiteindelijk heeft het me uren gekost. Dat ik tussendoor op OOL zat komt omdat ik steeds moest wachten tijdens het uploaden van de foto's.
Als ik heb gewerkt, gegeten, de kinderen aan hun huiswerk heb gedwongen en heb begeleid, zelf mijn werk heb afgerond is het 22.00. Als het meezit. Dan wil ik he-le-maal niets meer.
Mijn huis is waarschijnlijk zoals dat van Temet met uitzondering van de was, daar ben ik altijd mee achter. En weet je, ik heb het opgegeven. Vroeger vond ik het verschrikkelijk, zo'n zooi. Nu vind ik het nog steeds verschrikkelijk maar ik heb besloten om me er niet meer zo aan te ergeren.

Katniss
Nu bezig met de gang

Ik heb besloten vandaag eerst de gang op te ruimen voordat ik ga stofzuigen. Er staat dus nu een tasje met 8 paar schoenen van jongste, in de maten 32-34. Volgens mij heeft ze op het moment maat 35 maar ik kan ze niet zomaar weg gooien omdat ze dan zeker zal beweren dat ze haar slippers (2 paar) nog wel aan wilde, of haar wandelschoenen. Oudste heeft ook ladingen schoenen, maar die zet ik maar onder haar bed (daar ligt genoeg ;-) En misschien moet ik mijn schoenen die ik zelden draag (sportschoenen bijvoorbeeld) ook maar boven ergens in een kast zetten. Dan moet ik ze wel eerst stofzuigen... zucht.

Jaina
Redelijk

Het is hier meestal redelijk netjes. Het zou van mij nog wel netter mogen. Mijn grote voorbeeld op dat gebied is een van mijn schoonzussen die ondanks 5 kleine kinderen een huis heeft wat inderdaad zo in de VT wonen kan. Hoewel VT wonen misschien zelfs zou zeggen dat hoe opgeruimd haar huis is weinig reel is met 5 kinderen. Maar zij kan dat dus echt. Nu is zij ook altijd bezig met opruimen en schoonmaken. Aan de woonkamer zie je nauwelijks dat er kinderen wonen. Nu heeft ze ook 100 regels op dat gebied zoals dat de kinderen alleen een speeltje tegelijk mee naar beneden mogen brengen.
In elk geval zo netjes is het hier niet. Het is wel redelijk opgeruimd meestal. Ik functioneer niet goed in chaos. Ik word er onrustig van en kan dan niet rustig zitten voor het een beetje netjes is.
We hebben een schoonmaakster en dat scheelt natuurlijk enorm in tijd.
Als ik thuis ben dan ruim ik wel een aantal keren per dag op, vertel de kinderen dat ze op moeten ruimen, dreig met het weggooien van spullen die niet worden opgeruimd en dat soort dingen. Gelukkig zijn ze inmiddels redelijk geoefend daarin en houden ze zich er ook aan (zeker nadat ik echt een paar keer wat heb weggegooid)
Er zijn natuurlijk nog altijd momenten dat ik thuis kom en dat er lege glazen en kopjes op de salontafel staan en er een stapel stripboeken verspreid ligt over de grond en dat er allemaal troep ligt op het aanrecht. Dat is niet prettig thuiskomen en daar reageer ik ook meestal niet zo aardig op.

Opruimen neemt niet zoveel tijd in beslag als je het de hele dag door doet: dus gewoon steeds alle kleine dingen opruimen en constant tegen de kinderen zeggen dat ze ook moeten opruimen. Dat helpt wel is mijn ervaring. Op een gegeven moment doen ze dat ook wel.

Tine Winkel
ongeveer zoals juno en temet

vaak rommelig hier in huis. Ik word er soms wel eens gek van, maar na een jaar met studie naast mijn werk, kinderen en mans werk, is het echt een puinhoop. Hoog tijd om weer eens aan de slag te gaan, maar nu ik eindelijk meer vrije tijd heb wil ik er ook even van genieten (=boek lezen in de zon of zo).
Misschien moet ik toch maar weer eens met het kastje per dag aan de slag, zoals het andere draadje hier ergens? Vorig jaar dapper mee begonnen - die kasten zijn het minst erg.
Maar hier idd ook veel zooi van de kinderen (schoolwerkjes, zelfs nog kdv-werkjes van dochter op het voortgezet) wat niet weg mag. Als ik alleen zou zijn en zou mogen opruimen, yes, ik zou het wel weten, dan gingen er heel wat grijze kliko's vol.
Wat bij ons de zooi nog een beetje binnen de perken houdt is de werkster: als zij komt wil ik het huis min of meer opgeruimd hebben om voor haar het schoonmaken te vergemakkelijken - dat lukt gelukkig meestal aardig. Voor 't zicht dan: alles verdwijnt dan in de kasten (bomvol zitten ze) en als ze geweest is komt alles weer uit die kasten haha. Maar als de kasten dus te vol zitten (en ik het voor de werkster niet meer kan opruimen), dan gaat er dus wel echt iets weg. En vaak ook voor verjaardagen en sinterklaas - dan weet je dat er een hoop nieuw spel gaat komen, daarvoor maken we dan preventief ruimte.

Rafelkap
lukt niet

Ik probeer het wel, maar het lukt niet. Soms even. We hebben sommige dingen aardig goed georganiseerd, maar nog lang niet alles.
Maar ach, ik vind het wel gezellig, ik blijf wel aan de gang om mijn huisgenoten eraan te herinneren iets op de vaste plek terug te leggen.
Met die kastje per dag kan je nooit stoppen eigenlijk. Ik ben nooit klaar en aangezien ik ook andere prioriteiten heb wordt het nooit een vt wonen huis hier :-)

Dendy Pearson
idd prioriteiten

Ik had me voorgenomen om vandaag de stofzuiger even door het hele huis te halen. Maar net komen de kinderen dat ze met het bootje willen gaan varen op een plas hier vlakbij. Prachtig weer ervoor.
Nou ja, dat stof ligt er morgen ook nog wel:-)

Monique D*
Was hier ook een bende.. en nu is het huishouden georganiseerd

..en het werd maar erger en erger. Totdat wij het allemaal zat werden. Wij begonnen ons te schamen en te verontschuldigen als er bezoek kwam! En wij ruimden vaak op voor het oog (kasten werden vol gepropt, achterstallige was werden in zakken geprop en verhuisde dan naar een andere kamer) en dan kon het ermee door. Maar een dag later was het weer zover... want als we wat nodig hadden dan moesten wij die kast induiken om dit uit die 100 spullen te vissen en ja... dan was het weer zover..

Totdat wij onze vloerbedekking (zeil) gingen vervangen in laminaat. Dat betekent dat de hele inboedel op zijn kop moest (lees: weg moet wat weg kon, want wij konden niets weg doen). Voordat die laminaat werd gelegd hebben wij alles weggegeven via de site Gratis Ophalen (je weet niet wat je tegenkomt, kleding van alle levensfases van de kinderen, beeldjes, tassen, speelgoed waar ze wel afstand van moesten doen, etc.). De ophalers waren heel blij en wij waren blij dat wij ervan af waren. Ook hebben wij kapotte kasten weggedaan en na het leggen van die laminaat nieuwe kasten met veel opbergruimte gekocht. Ook hier slingerden allerlei papieren rond. Om dit tegen te gaan heb ik ordners gekocht om die papieren die bewaard moeten worden daarin op te bergen. Wij dachten: dit overkomt ons nooit weer. Nadat alle troep die wij niet meer nodig hadden weg hadden gedaan en meer opbergruimte hadden gecreëerd, ziet ons huis een stuk netter uit. Wel gelden hier regels: wat wij hebben gebruikt gaat weer terug naar zijn plaats. Ook hadden wij een vaatwasser gekocht, het voordeel is dat de afwas in de vaatwasser gaat, nadat een van de kinderen dit hebben uitgeruimd. Wat niet in de vaatwasser kan doe ik op de hand tijdens het koken. De was doe ik 1 of 2 x per dag en de schone was wordt opgevouwen en wat voor de kinderen is brengen ze zelf naar hun kamer. Sinds het huishouden is georganiseerd ziet het er netjes uit. Maar behalve stofzuigen en dweilen ben ik zelf niet zo'n poetser.. maar het is wel netjes.

Verder ben ik het eens met Knope: bijhouden is het toverwoord.

Rafelkap
verhuizen

Wauw MoniqueD. Dus eigenlijk moeten we dus verhuizen of de vloer eruit gooien? :-)
Hier moet de benedenverdieping nog wel een keer weer worden geschuurd en gelakt, maar het probleem zit 'em meer boven. En daar zijn de vloeren nog mooi. Of ik moet de boel weer eens gaan verfen (ook nodig), ai ai ai..

Jasmijn
snelle opruimer

Ik ben een hele snelle opruimer. Dus als ik 10 minuten door het huis race is het spic en span (niet onder de bank kijken want daar ligt stof) maar ik word heel onrustig van een rommelig huis. We hebben voor alles vaste, hele makkelijke en efficiënte plekjes. Ik ben dol op manden (met deksel) en bakjes. Dus rondslingerend papierspul van de kinderen gaat in een leuk houten bakje in de keuken, alles wat met telefoons en opladers te maken heeft in een mandje (met deksel, want dat oogt netter) in de woonkamer. Verder hou ik alles wel zo'n beetje op zijn plek en er staat heus wel eens een kop koffie of onbijtbordje, maar geen echte rommel.
Wasgoed vind ik ook verschrikkelijk, dus ik was maar een keer per week (4 wassen) veel gaat in de droger, en wat niet in de droger mag hangt even een middag+avond te drogen in het zicht en daarna ruim ik het gauw op.
Dus ja, als je hier komt, ziet het er altijd erg netjes uit. (als je maar niet op zoek gaat naar stoffige hoekjes, want die zijn er zeker wel)

AnneJ
keuzes keuzes

Samen met dochter hebben we slaapkamers opgeruimd. En zoon, aangestoken, heeft zijn eigen slaapkamer opgeruimd. Niet helemaal. Nu staan alle ruimtes, inclusief de woonkamer en de keuken vol met zakken afval, weg te gooien spul, zakken voor de kledingactie, zakken met was, zakken, zakken, koffers die nog geen eindbestemming hebben.
Bovendien lukt het maar niet om te kiezen of we die matrassen die over zijn nou weggooien of erbij doen onder de matrassen van het bed. Nu liggen ze stof te vangen onder het bed.
Een veel te zware spiegel kreeg vandaag een experiment. En inderdaad, de poes loopt de spiegel om. De spiegel is te zwaar om op te hangen. Maar te mooi om weg te doen.
Ik niet hoor, ik mieter alles weg, maar ik heb het niet meer alleen voor het zeggen.:-(

Pagina's