Home » Forum » Hoe organiseer ik dit

Hoe organiseer ik dit?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
anootje
Hoe organiseer ik dit?

Ik ben toe aan een andere baan.... ik heb nu een baan waarbij ik in de avonden en weekenden werk en door de week overdag thuis ben.
Nu heb ik een leuke baan gevonden voor drie dagen in de week (dinsdag, woensdag en donderdag) Maar ik zie gewoon niet voor me hoe ik dat moet organiseren met de kinderen en school. De schooltijden zijn van 9.00 tot 15.15 met een continu rooster dus tussen de middag blijven ze al over.
Maar de woensdagmiddag zijn ze natuurlijk altijd vrij.

Hoe gaat dat bijv. met een bso? is dat niet veel, drie dagen in de week?
Ik zal dus vóór en na school opvang nodig hebben.
Manlief kan hier weinig in betekenen want hij is door zijn werk van huis van 6.30 tot 19.00 uur.

graag jullie advies en tips....

alvast bedankt!

Pisa
Bso of gastouder

Het meest ideale is natuurlijk dat je ze op een locatie kan brengen. 3 dagen is naar mijn idee wel goed te doen hoor. Wanneer je denkt dat de BSO te druk is is misschien een gastouder bij jullie in de buurt die op je kids willen passen. Meestal zijn die via de organisatie die ook bso, kdv, e.d. regelen te vinden.
Anders is het misschien een optie om via school iemand te vinden.
Wanneer dit je echt een leukere baan lijkt dan je huidige zou ik er gewoon voor gaan.
Succes.

Mamvantwee
Wachtlijsten

Afhankelijk van waar je woont en hoeveel aanbod/vraag er is naar bso (en gastouders)kom je op een wachtlijst. Je moet dus wel even informeren of er direct plaats is op de gewenste dagen. Wij hebben ons werkrooster aangepast omdat onze gewenste dagen vol zitten en er minimaal 2 jaar wachttijd is voordat er plek is. Is geen probleem meestal, maar je moet dat wel van tevoren weten voordat je een nieuwe baan accepteert.

En verder: je zegt dat je man hierin weinig kan betekenen, maar daar ben ik het niet zonder meer mee eens. Als je dit goed regelt, kan hij wellicht best een keer een uur vroeger naar huis komen en de kind(eren?)ophalen van de bso, of een keer wegbrengen naar school. Niet eenmalig, maar structureel op een vaste dag.

anootje
Mamvantwee

hoi mamvantwee, dat is het probleem nu juist, structureel kan dat niet, incidenteel wel, het ligt eraan wat voor klus hij heeft op die dag.

Mamvantwee
Oké

Tja, als je dat zeker weet, zal ik dat niet gaan tegenspreken natuurlijk. Jullie moeten allebei tevreden zijn met de regeling die je afspreekt, dus als het voor je man te ingewikkeld wordt, dan is dat maar zo. Niettemin moet je dan alsnog zorgen dat je alles goed regelt, en dat er achtervang is als het bij jouw werk een keer uitloopt, of als je een keer wilt overwerken (indien van toepassing, ik weet helemaal niet wat voor werk je wilt gaan doen).
Ik zie allerlei verschillende combinaties van werk-bso-thuisdag van papa en/of mama. Dus er is heel veel mogelijk. Daar moeten jullie eerst zelf een weekindeling voor maken, en let dan dus ook op eventuele wachtlijsten bij de kinderopvang.

Onze kinderen gaan 3 dagen per week naar de opvang, maandag, woensdag en vrijdag. Dochter naar de bso, zoon naar de crèche. Tot vorige maand gingen ze 2 keer en werd één dag opgevangen door opa en oma bij ons thuis. Mijn man brengt de kinderen 's morgens naar school en crèche, ik haal hen weer op. We hebben allebei een dag thuis. Dit als voorbeeld van zo'n weekindeling.

anne
Hier zo geregeld

Wij vangen op maandag en dinsdag samen met de buren de kinderen op na school. Wij op maandag, zij op dinsdag (totaal vijf kinderen). Dat doen we al vier jaar naar volle tevredenheid. Verder hebben we op donderdag een oppas (jongen van 16) die voor €15 de kinderen om 15 uur haalt en tot 18 uur met ze bij ons thuis is. In verband met wisselende lesroosters van de scholieren moeten we wel bijna na elke schoolvakantie een nieuwe oppas zoeken. Ook heeft een moeder uit de buurt, die geen werk heeft, die donderdag weleens een tijdje voor haar rekening genomen, ook voor €15. Donderdag is ook onze zwemlesdag. Oppas gaat ook met ze naar het zwembad.

Onderwerp gesloten