Home » Forum » Hoe vaak verschoon je een bed

Hoe vaak verschoon je een bed?

70 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Viola
Hoe vaak verschoon je een bed?

Onlangs een discussie over dit onderwerp. Hier een keer in de week alles (onderlaken, overtrek en sloop) en twee maal per week de kussenslopen.

Marjoleine64
Meestal 2 weken

Meestal verschoon ik het beddengoed pas na 2 weken. De kinderen douchen meestal 's avonds, man en ik hebben een kantoorbaan en douchen 's ochtends. En we dragen allemaal een pyama in bed. De bedden worden dus niet echt vies. Als het erg warm en zweterig is, of als er iemand erg ligt te snotteren, of een bed wordt om andere reden sneller vies, dan doe ik het wel vaker. De moltons gaan zo af en toe ook in de was, ik denk iedere 2-3 maanden of zo.

ijsvogeltje
2 weken

Meestal 1 x per twee weken. Hoeslakens en kussenslopen soms wel iedere week.

MarSy
Het hoort

Iedere week, ik vind dat ik het een keer in de 2 weken zou moeten doen, in de praktijk meestal minder.....

Zus
Te weinig

Denk ik, geen idee 'wat zou moeten' eigenlijk. Ik doe het 1x in de 4 weken, schat ik. En nadat iemand ziek is geweest. Het is een hele berg was ook altijd meteen, vandaar ook geen lust om het elke week te doen.

Tine Winkel
@MarSy

het hoort iedere week... zo'n opmerking triggert mij dan wel. Wie zegt dat dat hoort? Of staat dat dat in het inburgerings-examen :)

Maar goed, hier normaal gesproken 1 keer per 2 weken, tenzij... En dat tenzij kan dan zijn dat er bv. iemand ziek is geweest (dan vaker voor dat bed of juist minder vaak voor de rest van de bedden, omdat we al zoveel moeite hebben om de rest van het huishouden draaiend te houden) of bv. dat we logees krijgen of... nou ja, verzin maar allerlei redenen om van een regel af te wijken.

Reiger
Mmmm

Ik ben ook opgevoed met 'het hoort eens per week'. Maar dat redden wij echt niet. Eerder eens per maand, alleen het bed van zoonlief wordt zeker twee keer per week verschoond. Midden in de nacht, als hij weer een ongelukje heeft gehad....

wil40
Theorie en praktijk.

Het liefst zou ik het iedere week doen maar in de praktijk is het 1x in de 2 of 3 weken. Bij een discussie hierover lieg ik, getver, 1x in de 3 weken.....hoeft een ander niet te weten:-)

MarSy
Het hoort

Vanuit hygiene regels in de theorie. Ik geef huishoudkunde en leer mijn studenten dat zij de bedden van hun cliënten elke week moeten verschonen.

Deed ik vroeger op de groep ook, deze hygiene regel is al heel oud, daarom hebben veel mensen dit ook vanuit de opvoeding meegekregen,

Ik pas deze regel in mijn eigen huishouden dus slecht toe ;-) net als wil40 lieg ik daar ook over!

40er
hier

Wekelijks, liefst nog vaker. Vind een schoon bed wel zo lekker! Helemaal als het beddengoed buiten heeft kunnen drogen!

angel3
2 weken

want dan vind ik het echt wel muf gaan ruiken. Als dat niet zou gebeuren zou ik het minder vaak doen :). Soms gooi ik kussenslopen tussentijds in de was erbij.
Maar standaard 1x in de 2 weken doe ik het en dan s morgens aan de waslijn en s avonds weer erop.

Arendje
hier

om de week. En bij elke seizoenswisseling was ik ook het dekbed (vier-seizoenendekbed).

Dendy Pearson
Hoera, weer een wasdraadje!

Officieel eens in de twee weken. Maar in de praktijk komt het erop neer dat ik het doe als ik de slaapkamer inloop en ons bed ruikt. Eens in de maand zo'n beetje.

Dan was ik het trouwens wel op 60 graden. Dat geeft dan weer een fris idee.

Beddegoed van de kinderen was ik mee als ik ruimte in de trommel heb bij de gewone was.

Ely
Minimaal elke week

En soms vaker want ik vind een schoon bed heerlijk :). Van ons dan he, eerlijk gezegd van de kinderen onregelmatig maar die gaan ook anders met hun bedgebruik om ;)

Dees
Eens per 2 weken helemaal

De ene week de onderlakens incl moltons, de andere week de dekbedden en slopen. Zo nu en dan doen er alles in 1 keer.

AnneJ
Onregelmatig

Vroeger deed ik dat elke week vanwege huisstofmijtallergie. Nu als de pubers weg zijn, dan kan ik het wassen en weer terugleggen, of als ze het even samen met mij willen doen.

bieb63
hier

Dochterlief doet het zelf (wil ze zelf en ze is schoon op zich zelf) en doet dat 1x per week of anderhalve week.
Ons beddengoed 1x per 3 weken ongeveer. Geen tijd en zin voor.
Wel was ik beddengoed altijd op 60 graden.

Half a twin
Iedere 10 dagen ongeveer

Ons bed iedere 10 dagen of 9 of 11, hangt af van het weer. Als het buiten kan drogen doe ik het wel eens een dag eerder of later.
De kinderen hun bed meestal na 14 dagen, hoewel ik dochte's bed nu vaker ga doen die zweet nu ze pubert wat meer.

Zus
Het mag nog minder vaak! :-)
Vogel
Fijn zus! ;-)

Dan was ik dus eigenlijk nog te vaak! Heel geruststellend.
Hier elk weekend een beddengoedwas, ene week de kinderen, andere week het ouderlijk bed. Met wat er dan aan sokken ligt erbij heb ik precies een volle trommel. Na 12 tot 24 uur aan het rekje boven het trapgat is het droog.
Slopen doe ik soms elke week, moltons een paar keer per jaar als ze groezelig worden. En de synthetische dekbedden van de kinderen bij de wisseling van zomer- naar winterdekbed.

Minna
Eens per twee weken

Eens per twee weken. Vaker is niet nodig. Eens in de drie weken komt weleens voor, maar dan gaat het muffig ruiken en ziet een wit hoeslaken er ook niet meer schoon uit. Eens per twee weken is een prima frequentie voor hier. Kussenslopen doe ik soms tussendoor nog een keer.

MamavanSenH
Geen vaste tijd

Wanneer ik naar het bed kijk en denk: dat moet verschoond worden. Dan verschoon ik het. Vaak heb ik dan geen idee of het er een week of twee weken of misschien wel 3 weken op heeft gelegen.

Krullevaar
wat een mooi draadje!

Ik voel me altijd schuldig als het met niet is gelukt de bedden binnen 2 weken te verschonen. Nu weet ik dat niet iedereen zo stipt is en ik me geen slons hoef te voelen. :-)

Slons
pffff gelukkig

Dank je wel voor deze link Zus! Elke week of elke 2 weken ga ik echt nooit redden. Wat je zegt, het is zo'n enorme berg was.
Wij wassen het beddegoed als we eraan denken... en dat is niet wekelijks. We leven allemaal nog ;)

Lilian1
elke week zo ongeveer

en dat is de ene x op woensdag en de andere keer weer op vrijdag,ligt eraan. Dan ben ik vrij en trek ik gauw t bed eraf. Heerlijk eens schoon bed.Dat ik er tegenop zie om t dekbed dr weer in te schudden weegt niet op tegen een schoon bed. Zoons bed ook elke week,dat ruikt sneller, soms zn sloop nog vaker omdat hij nogal wat gel gebruikt.Ik haal af en hij dekt weer op. Dochter doet t zo min mogelijk, soms zeg ik wel tegen haar dat t tijd wordt, na een aantal weken maar zij vind een beslapen bed weer lekker ruiken.

Tango
Elke 2 weken

Hier ook eenmaal per 2 weken, altijd in het weekend. De ene week de bedden van de kinderen, de andere week ons bed. Ik ben blij dat hierboven wordt bevestigd dat elke week niet hoeft, want dat zou ik echt teveel vinden.
Verder las ik iemand die sokken en beddengoed samen wast. Dat vind ik wel de meest verkeerde combinatie eigenlijk. Ik was bij voorkeur niets samen met het beddengoed en zeker geen kleine spullen want die belanden altijd in de dekbedhoezen, waardoor ze dan soms weer zoek raken.

Tango
Overigens

Deed mijn moeder het vroeger precies hetzelfde als ik. Dus ook eenmaal per 2 weken. Ik heb dus ook niet anders van thuis meegekregen. Vaak gooi ik 's avonds hetzelfde beddengoed er weer op, meteen uit de droger. Zoon wil dat ook, want hij heeft 1 favoriete hoes. Mijn moeder deed dat dan weer niet, want kussenslopen moesten eerst nog gestreken worden en bovendien had ze geen droger.
Verder deed mijn moeder altijd 2 kussenslopen om de kussens. Ik deed dat eerst ook, maar ben er mee gestopt. De kussen werden er naar mijn idee niet minder zweterig van en af en toe gooi ik ze gewoon maar in de wasmachine.

Pien
Hier

Eens in de 3 weken, altijd in het weekend.

Sokken: eens met Tango, die doe ik er juist nooit bij. Eigenlijk doe ik nooit ander wasgoed erbij, het beddengoed van de 5 bedden hier, zijn precies twee volle trommels. Wel hele volle merk ik de laatste tijd, nu de lakens groter zijn geworden ivm kinderen die grotere bedden kregen.

Ik was áltijd ook de moltons. Ik snap ook niet waarom je die minder vaak zou moeten doen. Al het zweet trekt toch door de lakens zo de molton in?

Ik maak altijd 1 volle wastrommel met hoeslakens en die draai ik op 95 graden. Niet perse nodig voor de lakens, maar wel goed voor de wasmachine en zo denk ik eraan om dat eens in de zoveel weken te doen. De rest draai ik dan op 60.

Temet
o hieperdepieperdepiep!

O mensen, wat een heerlijk draadje is dit! Mijn kinderen eten minder gezond dan ik zou willen (man ook, maar die zoekt het maar uit...). Mijn huis is een complete k... zooi. De ijskast heeft meer bacterie- en schimmelculturen dan een gemiddeld medisch lab. De achterstallige klussen zouden, als ze werden opgeschreven, een lijst vormen van plafond tot vloer.

Maar nu ben ik toch nog ergens een keurige huisvrouw. Want ik verschoon de bedden eens per week. Altijd. En altijd op dezelfde dag, namelijk zondag: twee wassen beddengoed. Volledig op de automatische piloot (zijn we op zondag weg dan ligt mijn schema in de war. Maar dan nog verschoon ik de bedden wel, alleen doe ik de was dan op een ander tijdstip).

Alleen als in een week een bed een aantal nachten niet beslapen is (zoals nu, kinderen in de vakantie uit logeren) dan schuift de boel een weekje op.

Potverdikke, dat ik toch nog ergens schoon en netjes in kon zijn, ik ben verbijsterd!

Groeten,

Temet

Jamie
foei temet

Je bent net een struisvogel, en nog een luie ook :)

Voortaan dus eens per drie zondagen de bedden verschonen en die twee andere gebruiken voor het huishouden!

Urslau
dat wordt lastig

Jamie: dat wordt lastig bij Temet. Ik lees namelijk dat ze de bedden iedere week verschoond, tenzij de bedden onbeslapen zijn.

Temet: als de ene week de bedden verschoond zouden worden, zou de andere week iets aan huishouden gedaan kunnen worden. Of is dat geen optie?

Hier doe ik de bedden gemiddeld eens in de 14 dagen. Soms vaker, soms korter.
Leuk draadje.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.