Home » Forum » Hoe verwijder ik kalkaanslag van een douchewand

Hoe verwijder ik kalkaanslag van een douchewand?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sassefras
Hoe verwijder ik kalkaanslag van een douchewand?

In onze nieuwe woning hebben wij een doucheruimte met een kunststof douchewand. Ik probeer het goed schoon te houden door na iedere douchebeurt de wanden met een raamwisser af te nemen en het regelmatig te behandelen met Antikal. Toch blijft er kalkaanslag achter, en ik krijg het niet weggepoetst.
Heeft iemand de ultieme kalkaanslagverwijderings-tip?
Alvast bedankt! Sassefras

Bastet
Tip

Doodgewone schoonmaakazijn.Spotgoedkoop,en ontkalkt prima.Trek wel handschoenen aan als je ontkalkt,je nagels ontkalken namelijk ook.....en laat het even inwerken op de kalk,en niet gelijk afspoelen.
Groetjes,Bastet

Mien*
Cillit bang

wij maken ons glazen douchemuurtje 1 keer in de 1 à 2 weken schoon met Cillit bang, dat helpt fantastisch!

De voegen even goed natmaken voordat je het erop sprayt, omdat anders de voegen aangetast raken, alles insprayen, inpoetsen en afspoelen. Manlief droogt meestal nog even na met een theedoek en het glimt weer als een..... in de maneschijn ;)

Ha, ik geloofde nooit zo in die reclamepraatjes, maar dit werkt echt.

Kranen die ik wil ontkalken, daarvoor gebruik ik schoonmaakazijn, bij hardnekkige kringen onder een kraan leg ik doordrenkte wattenschijfjes rondom en dan laat ik het een nacht intrekken (wel uitkijken of je kraan er tegen kan)
Succes!

steffie G
W5

van de Liddle werkt ook geweldig, een keer per week spuit ik voor ik ga douchen de wand in, naderhand drogen met een trekker en klaar is kees. Gebruik het ook voor de kranen, toilet etc..
groeten Steffie

Lynna
Glazen douchewand

Kun je die middelen ook gebruiken voor glazen douchedeuren? Want daar zit ook een heleboel kalk op bij mij.

Bastet
Lynna

Ja hoor,geen probleem!
Bastet

Jaymza
Hier niet

Ik heb ook een glazen douchewand met veel aanslag en inmiddels alles wat hier ooit is aangeprezen en wel meer geprobeerd. Niets heeft echter geholpen. Wat doe ik fout? Kalk is kalk zou ik zeggen.

Jaymza

Mickey
Azijn

Hm, die azijntuc moet je me dan eens leren Bastet, op glazen deuren blijft dat namelijk niet lang genoeg zitten om in te werken :-)

Bastet
Azijn tip

Gewoon goed inwrijven met azijn,en het goed laten intrekken,bij hardnekkige aanslag desnoods een hele nacht.Dan pas afspoelen.Er blijft altijd wat achter,ook al loopt het er gelijk af voor je gevoel.:)
Groetjes,Bastet

Bastet
Ja

Ja,hoor,doe het maar eens op hardnekkige plekken rondom kranen,dan werkt het 'snachts gewoon door.Ik ben helaas door de woningbouw verblijd met tegels die niet tegen dergelijke agressieve reinigingsspullen kunnen,dus ik heb veel kalk helaas.Zelfs azijn kan niet..:(
Bastet

Mickey
Ja, dat met die kranen

... dat lukt mij ook. Een oude tandenborstel bewaren is trouwens een goed idee. Ik zag laatst ergens in een openbare gelegenheid een meneer die de toiletten aan het poetsen was, en die was ook met een tandenborstel bezig bij de kranen. Moest er toen een beetje om lachen maar eigenlijk is het een geweldig idee.

Ah, dus die azijn blijft wel zitten ook al lijkt het meteen weg te lopen? Nooit geweten, maar ja ik heb dan ook nooit leren poetsen van mijn moeder :-)

Bedankt Bastet!

Bastet
Mickey

Geloof me,ook ik heb nooit leren poetsen van mijn moeder,ze vindt het nog steeds he-le-maal niks..:))
In mijn geval:al doende leert men,dat idee.De basisprincipes heb ik ook wel meegekrgen vanuit mijn opleiding,ziekenverzorging.
Groetjes,|bastet

+ Slimme Brunette +
Poetsen, niet alleen een middeltje erop

Misschien een overbodige opmerking, maar bij hardnekkige aanslag is azijn of wat dan ook en dan afspoelen niet genoeg. Gebruik eerst een schuursponsje of een plastic spatel en spoel daarna pas af.

Lynna
Mieke: toilet schoonmaken?

Hallo Mieke,

ik ben dan wel benieuwd hoe je het toilet het beste schoonmaakt? Ik ben echt een huishoudelijke onbenul hoor, heb eigenlijk sinds ik op mezelf woon een werkster gehad en sinds kort dus niet meer. Ik heb vandaag voor het eerst van mijn leven ramen gelapt:-) (heb eerst op internet gezocht hoe dat moest.....).

Bastet
Mieke

Ja,ik heb nog steeds zoveel profijt van die opleiding,in allerlei opzichten.
Groetjes,Bastet

Lynna
Dank!

Hallo Mieke,
toch handig, zo'n opsomming. Ik doe ook al die dingen, maar mijn volgorde is anders. Ik ga wel die van jou aanhouden, die is logischer! En hygienischer denk ik, ik begin namelijk met de wc-bril, de pot en pas als laatste de lichtknop en de deurknop.

Sassefras
Bedankt!

Sorry voor de late reaktie, maar helaas nogsteeds geen i-net aansluiting hier.:( Hartelijk bedankt voor alle tips!
Heb inmiddels schoonmaakazijn in huis (had er zelfs nog nooit van gehoord) en mocht dat niet lukken dan ga ik de Cillit Bang eens proberen. Overigens Slimme Brunette, jouw tip om met een schuursponsje te gaan poetsen op een kunststof douchewand lijkt mij geen aanrader. Dan krijg je toch allemaal krassen?
Sassefras

Puck2
Blue wonder voor sanitair

Laatst heb ik in onze enigzins achterstallig in onderhoud zijnde douche schoongemaakt met blue wonder voor sanitair. Verdunnen volgens de gebruiksaanwijzing (iets sterker gehouden) en dan in een sprayflacon op de douchedeuren en wanden gespoten en een kwartiertje laten inwerken. Daarna met een doekje even schoongeveegd en weg was de kalkaanslag. Werkte super, wel goed ventileren want het spul slaat giga op je luchtwegen.

Onderwerp gesloten