Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe vind ik een goede hulp in de huishouding?

Voor de achtergrond-info zie werk & recht trouwens....

Per september as ben ik op zoek naar een werkster. Voor een serieus aantal uren, zeker 2 ((lange) ochtenden in de week. (en nee, geen commentaar graag of dat in verhouding staat tot mijn werkuren. Ik ga het gewoon zo doen. Heb ik mezelf na 10 jaar TBM-schap beloofd))

Iemand slimme tips hoe ik dat ga aanpakken??? Kan natuurlijk een beetje in mijn netwerk rondvragen, op school, of een advertentie zetten, maar jullie hebben vast nog andere ideeeen!!

Ingrid

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

08-07-2012 om 21:05

Bureau

Toen wij nog beiden voltijd werkten had ik een werkster van een bureau. Het voordeel was dat als het niet klikte, je gewoon om iemand anders kon vragen zonder gedoe. (En in frankrijk kon ik de helft terugkrijgen van de belasting, weet niet hoe dat in NL geregeld is?).

En je hebt zo gelijk!

amk

amk

08-07-2012 om 21:17

Marktplaats

ik hoor van mijn collega's goede verhalen over het verkrijgen van een goede hulp via marktplaats.

Mover

Mover

08-07-2012 om 21:31

Vraag het aan de hulp van de buren

Soms hebben de hulpen een netwerkje van vriendinnen die ook hidhh zijn. Of misschien heeft de hulp binnenkort een plaatsje vrij.
Laat zoveel mogelijk mensen in je directe omgeving weten dat je een hulp zoekt. Met een advertentie op mp erbij, moet het je zeker lukken.

Via via

mijn eerste werkster kreeg ik via en vriendin,zij was razend enthousiast over haar eigen werkster en die wilde er nog wat uurtjes bij werken.
Het was inderdaad een gweldige (harde)werkster.nog nooit zo,n schoon huis gehad.
Helaas is ze gestopt toen ze oma werd,ze ging op haar kleinkind passen.
De tweede heb ik via een advertentie in de supermarkt gevonden,dit was een hele lieve vrouw,maar schoonmaken kon ze niet,ik vroeg me regelmatig af hoe haar eigen huishouden eruit zou zien,aangezien ze hier de helft van het werk oversloeg.Ik heb haar met een smoes ontslagen .
De derde werkster heb ik op marktplaats gevonden.
advertentie gezet en 7 reacties ontvangen.
ik heb drie kandidaten uitgenodigd en ben op mijn gevoel afgegaan.
Want het is niet alleen dat mijn huis schoon moet,maar vertrouwen is nog veel belangrijker,aangezien ze steeds alleen in mijn huis is.
Deze werkster is te vertrouwen,ze werkt niet supersnel,maar wel netjes,ik ben tevreden.( al mis ik heel soms nog mijn 1e werkster,daar kan niemand tegen op)
mijn ervaring is wel dat *oudere werksters * ( boven de 40)beter schoonmaken dan jongere.( maar dat kan toeval zijn)

Site

Volgens mij vind je `witte werksters` via werkster.nl.

Dc, aftrekken van de belasting...was het maar waar!

Groeten,

Temet

IngridT

IngridT

08-07-2012 om 21:56 Topicstarter

Lol...de hulp van de buren....

de 3 buren om mij heen hebben alle drie dezelfde hulp & mijn overbuurvrouw (met wie ik veel contact heb) denkt al maanden na over een smoes om haar te ontslaan. Dus dat gaat hem niet worden. ik ga maar eens op en rond school rondvragen 9denk zelfs dat er wel moeders van school zijn die zelf geinteresseerd zijn) en anders idd zelf maar een advertentie zetten op marktplaats.

Eigenlijk zoek ik iemand die er 2 keer per week een uur of 4-5 is. Die misschien af en toe dochter eens kan opvangen tussen de middag als ze geen zin heeft in overblijven, of er toevallig lekker is als er eens iemand ziek is of een roostervrije dag heeft. Zoiets. Lijkt me heeeerlijk. Ik zal aan de slag deze week. (en zo'n witte werkster, wat kost die dan per uur?? 2 ker zoveel als een zwarte? En mag je eigenlijk wel 10 uur een zwarte werkster inhuren? Of is het haar zaak wat ze met de belasting doet? jemig, heb er echt de ballen verstand van. Maar nooit meer dweilen, dat lijkt me toch echt een feest!!!)

Ingrid

Marije

Marije

08-07-2012 om 22:31

Witte werkster

Ik hen een witte werkster via een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf, kost ? 22 per uur, ja het is veel geld, maar als ze is ziek is of vrij, stuurt het schoonmaakbedrijf een andere. de mijne komt 6 uur per week, ze poetst en strijkt, h e e r l i j k! Elke week hetzelfde programma met elke week iets extra's: de koelkast, ramen zenen, keukenkasten, maakt niet uit. Ze komt nu ruim 3 jaar en ik hoop dat ze nog heel lang blijft komen! Ik krijg eenmaal per maand de rekening, ik betaal het, geef haar ieder jaar een mooi kerstpakket plus een envelop met inhoud want ik ben heel zuinig op haar! En ik doe in huis niets meer en heb dus iedere zaterdag vrij, nou dat is me 6 maal ? 22 echt wel waard. Ik had eerst een zwarte hulp, vaak een moeder die wat bij wilde verdienen en die kwam niet in schoolvakanties of bij ziekte van 1 van de kinderen, daar ben ik vanaf: ik heb, als ik dat wil, 52 weken per jaar hulp. Ik kan de hulp 5 weken per jaar zonder extra kosten afzeggen, wel 3 weken van te voren doorgeven. het contract loopt voor onbepaalde tijd door met een opzegtermijn van 2maanden.

Ool

Een oproep in vraag en aanbod?

Een witte werkster kost ongeveer 23 euro per uur. Ik denk dat je in jou geval met een zwarte werkster goedkoper uit bent. Ook omdat je schoonmaken wilt combineren met opvang voor je kinderen indien nodig. Dan lijkt 23 euro per uur me erg veel.

Jacquel

Jacquel

09-07-2012 om 00:03

Tjonge

Ik heb een witte werkster gevonden via www.ikzoekeenwittewerkster.nl en ze kost maar 12,50 per uur. Dat is inclusief vakantiegeld.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-07-2012 om 00:23

Ook marktplaats

Na er eerst een heleboel uit het viavia circuit versleten te hebben. Er wordt hier wel altijd gepoetst als ik thuis ben, met een viavia iemand ben ik daar iets makkelijker in. Maar via Marktplaats weet je nooit helemaal zeker wat je in huis haalt, dus blijf ik er toch maar een beetje bij.

Mijn hulp komt trouwens voor 4 uur per week. En ik besteed het strijken uit. Goed zeg dat je hoog inzet. Er blijft nog genoeg over om zelf te doen.

amk

amk

09-07-2012 om 07:52

Niet zwart

jij betaald niet zwart. Het is alleen zwart als de ontvanger het niet opgeeft, maar dat is niet jou verantwoording.
Je hoeft ook geen premies af te dragen, er is namelijk een speciale belastingregeling hier voor.
De regeling "dienstverlening aan huis". Als je aan de voorwaarden voldoet hoef je niets te regelen.
Het moet gaan om huishoudelijkwerk
Beide partijen moeten particulier zijn
Het gaat om niet meer dan drie dagen, let op 3x 1u per dag is ook 3 dagen.

rosa

rosa

09-07-2012 om 09:03

Heerlijk

Thuis komen in een schoon huis zonder dat je er iets aan hebt hoeven doen vind ik een enorme luxe: geniet ervan (en nog gefeliciteerd met je baan)!
Mijn eerste hulp had ik via een advertentie in het plaatselijke krantje: ze was iets ouder, en ze maakte geweldig schoon, lief mens. De tweede (en huidige) heb ik via een vriendin. Ze maakt iets minder schoon (wel goed, maar ze doet niet alles), maar ben wel tevreden.

Via via

heeft apsoluut mijn voorkeur.
Alleen, dat duurde hier soms wel anderhalf jaar. Bij hoge nood heb ik me dan wel beholpen met mensen van advertenties of het bord uit de supermarkt, maar die kunnen in mijn ervaring niet tippen aan via-via-mensen. De laatste hebben, als ze het goed doen, nooit meer een advertentie nodig.

Dus mijn advies: voor de korte termijn marktplaats oid, maar zeker tegelijk ook je schoolpleinnetwerk aanboren. Al is het maar voor later, over een jaar ofzo!

Lisa

Lisa

09-07-2012 om 22:57

Ikzoekhuishoudelijkehulp.nl

werkt prima om snel een hulp te krijgen (wellicht iets minder snel in vakantietijd), soms binnen een paar dagen. EUR 12,50 per uur (wit, als ze het maar zelf opgeven) betaal je aan de hulp, bemiddelingskosten (EUR 25 of iets meer, afhankelijk van aantal uren en eisen) aan het bureau.

Wel vnl. jongere hulpen, niet zoveel van 45+ (die zitten minder op internet). Die kan je weer beter via via of via een lokaal krantje zoeken.

Succes ermee.

margje van dijk

margje van dijk

10-07-2012 om 11:09

Ingrid! held!

Tjeee, wat gaat het goed met jou. Ik vind het zo geweldig wat je doet!

Qua hulpstrategie sluit ik me aan bij Rodebeuk: viavia. Maar ik heb mijn laatste hulp al een jaar of 12 geleden uitgezwaaid dus ik heb geen recente ervaring. (De paradox is dat ik 10 jaar een hulp heb gehad, vooral toen we nog geen kinderen hadden. Sinds de kinderen er zijn poets ik zelf). (Maar dit is geen advies aan jou). (Zeker niet). (Ik vind het heel erg verstandig van je).

Succes ermee!
Margje

marije

marije

10-07-2012 om 17:01

Kosten hulp oppas

Weet je wat ik raar vind? Een hulp in huis is duurder dan een oppas. En aan een oppas vertrouw je je kostbaarste 'bezit' toe: je kinderen, maar als zo'n mevrouw 15 euro vraagt, vinden we dat veel terwijl we dit wel betalen voor een hulp die komt poetsen. Aan de kinderopvang stellen we, terecht, hoge eisen, kosten zo'n 6 euro per uur, per kind, 6 kinderen per leidster, 36 euri's per uur. Trek daar de kosten van huisvesting en voeding af en de juf kost al gauw 25 euro per uur. Wit, ja dat klopt. Maar als we een poets hebben, betalen we die al gauw 15 euro zwart per uur, maar als diezelfde mevrouw ook op onze kinderen moet passen, willen we daar niet meer dan een paar euro per uur voor betalen. Da's toch raar?

Rieke

Rieke

10-07-2012 om 18:20

Lisa

Pff, voel me bijna bejaard bij jou woorden: boven 45 zit weinig op internet. Via lokaal krantje proberen. Ik ben dan wel geen hulp maar wel 49, krijg geen lokaal krantje en doe alles via internet.
Zo dit gezegd hebbende: zorg ervoor dat je hulp komt op je werkdagen. Anders heb je nooit je huis meer voor jezelf. En via via heeft bij mij ver de voorkeur.

krin

krin

10-07-2012 om 21:53

Marije

Helemaal eens. Al kun je er wel bij aantekenen dat de oppas niet drie uur continu in touw is, zoals een schoonmaakster. Misschien speelt ook mee dat schoonmaken als rotter werk wordt gezien dan oppassen?

Fiorucci

Fiorucci

10-07-2012 om 22:02

Krin (ot)

Ha, laat mij maar lekker poetsen, helemaal alleen in m'n eentje,zonder kindergekwek..)

amk

amk

10-07-2012 om 22:05

Marije

je betaalt de huishoudelijke hulp NIET zwart. Zie mijn post eerder in het draadje.
Je betaalt haar waarschijnlijk wel contant, maar dat mag, daar wordt het niet zwart van.

krin

krin

10-07-2012 om 22:12

Fiorucci (ot)

Ik kan me er van alles bij voorstellen. Fluit je er ook nog bij? Vreemd genoeg zou ik vermoedelijk schoonmaken bij een ander minder erg vinden dan bij mezelf.

Cersei

Cersei

10-07-2012 om 22:34

Oh ik mis gre

Die heeft jaren bij me gepoetst en ik had haar via marktplaats. Nu wonen we in een middengroot dorp, dus bij de kennismaking zoek je dan gemeenschappelijke kenmerken en kennissen en opeens is het vertrouwd en durf je haar alleen te laten. Helaas is ze met pensioen gegaan en op marktplaats en viavia zie ik niets. Volgende week komt er iemand van hulpstudent voor een intake, ben benieuwd, moet niet teveel vergelijken met Gre.....

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

11-07-2012 om 08:48

Krin ot

Nee,nog net niet, ik geniet van de stilte..)

ijsvogeltje

ijsvogeltje

11-07-2012 om 10:20

Studentes

Via Hulpstudent. Is wit, je betaalt 13 euro per uur. Inmiddels hebben we geloof ik al de vijfde via dat bureau. Ervaringen wat wisselend (het zijn toch vaak jonge meiden), maar met deze zijn we erg blij. Maakt in drie uur niet alleen het huyis schoon, maar strijkt ook nog behoorlijk wat overhemden weg. Voordeel van zo'n bureau is dat je makkelijk van je hulp af kunt als je niet tevreden bent, en in geval van ziekte. vakantie ofzo gewoon iemand anders kunt krijgen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.