Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mama-van-louiza

mama-van-louiza

07-10-2008 om 14:10

Hoe vind ik een goede masseur/massage?

Mijn moeder wordt binnenkort zestig. Ze heeft al veertig jaar rugproblemen en verzucht de laatste tijd wel eens dat ze zo graag eens echt goed gemasseerd zou willen worden. Het gaat hier dan niet om aaien, maar ook niet om geheel tot moes knijpen, maar iets daartussenin. Ik wil haar heel graag zo'n massage cadeau doen voor haar verjaardag.
Probleem is, bij 'massage' krijg ik allerlei maffe beelden in mijn hoofd: die enge tandenloze masseuse uit de reclame, een massagesalon voor kieskeurige heren, enzovoort. Waar en hoe vind ik nu een goede massage in een prettige, schone omgeving? Als iemand een tip heeft: Amersfoort of omgeving (ruime omgeving, we willen er graag een stukje voor om).
Groetjes
Marieke

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mirreke

mirreke

07-10-2008 om 14:18

Ik ken iemand

die thuis komt om te masseren. Hij is een fantastisch goede masseur die ook veel wat oudere mensen masseert. Ik kan hem je van harte aanraden. Je kunt bij hem ook een massagebon kopen die je je moeder dan kado kunt doen. Natuurlijk kun je het ook zelf regelen.
Ik ken een aantal mensen die door hem worden gemasseerd en allen zijn zeer tevreden.
Eventueel wil ik je wel mailen met zijn gegevens.
groet, Mirjam

amk

amk

07-10-2008 om 19:05

Beautycenter

zelf laat ik me altijd bij het beautycenter hier in de buurt masseren of bij de pedicure. (niet door de pedicure, zij heeft weer iemand in dienst die dat verdraaid goed kan)

Ik heb haar destijds gevonden door te googelen op massage en mijn woonplaats.

groet,
Angela

Rieke

Rieke

07-10-2008 om 20:23

In de buurt van steenwijk

Ja ik weet het, is wel wat verder weg. Maar ruime omgeving zei je. Daar zit wellnesshoeve Butterfly. Ik ben er zelf nooit geweest maar ken iemand met rugklachten die zich daar altijd (fantastisch zegt ze ) laat masseren.
Ze hebben een website. Groetjes, Rieke.

mar

mar

07-10-2008 om 20:26

Massage

Je zou gewoon kunnen googlen en de websites eens bekijken. Overigens ook via marktplaats kun je goede masseurs vinden (ik ken verschillende mensen die zich daar aanbieden, alleen niet in jouw regio), maar daar loop je meer kans om een "gek" te krijgen.
Je zou kunnen zoeken naar een sportmasseur en opletten of hij erkend is. Er zijn veel mensen die zich masseur noemen, maar alleen lekker kunnen wrijven.
Schoonheidsspecialist zou ik niet doen, die vallen meer in de categorie aaien...
Een goede masseur past de sterkte van zijn handgreep aan, aan zijn klant.
Ik heb even voor je gegoogled, wat mij wat lijkt is:
http://www.massageamersfoort.nl/index.htm
http://www.triskelster.nl/

Deze twee hebben ofwel een erkende opleiding gevolgd of zijn aangesloten bij het genootschap.

Succes!!

mama-van-louiza

mama-van-louiza

07-10-2008 om 21:42

Goeie tips!

En heel toevallig heb ik familie vlakbij Steenwijk wonen, dus dat wellness center is zeker een optie, Rieke, bedankt! Mirreke, het is niet de bedoeling dat mams thuis wordt gemasseerd, daar lopen teveel tieners rond, dan ligt ze toch niet lekker met haar achterwerk onder een handdoekje . Wel bedankt voor de tip, misschien dat ik je later nog eens mail voor mezelf (haha, ik krijg ook zin).
Amk en mar, ik had ook al gegoogled, maar ik zie door de bomen het bos niet zo. Ik weet precies wat ik voor ogen heb, en ben vooral bang om inderdaad een 'engerd' te treffen of een 'aaier'. Ik wil ook niks met aromatherapie of aura's/chakra's/reiki/noem maar op. Gewoon, lekker liggen, ontspannen, misschien/hopelijk wat tijdelijke verlichting van de rugklachten.
Groetjes, tips blijven welkom!
Marieke

Roos

Roos

08-10-2008 om 01:35

Nou

Ik vind het best een risico om iemand met rugklachten 'zomaar' te laten masseren. Lijkt me meer iets voor een fysiotherapeut? Je kunt met verkeerd masseren een hoop kwaad doen. Ik zou dus wel goed zoeken naar iemand met diploma's. Al weet ik eigenlijk niet wat voor diploma je voor masseur moet hebben.
Roos

weet ook wel iemand (een vrouw) in Amersfoort, Kattenbroek. Zij doet het bij haar thuis. Mijn vriendin gaat daar geregeld heen voor een massage. Ze heeft allerlei opleidingen ervoor gedaan.
mail me maar als je belangstelling hebt, egberdien punt apestaart punt yahoo punt com

Ineke P.

Ineke P.

08-10-2008 om 08:48

Hier

Kijk eens op deze site, het is in Baarn, dus lekker dichtbij. Ik ben hier regelmatig geweest. Zij geeft prettige massage in een goede sfeer. www.massagetherapie-chai.nl

mammie2

mammie2

08-10-2008 om 22:03

Hot stone massage

Ik weet niet of het goed is wanneer je rugklachten hebt, maar ik heb een keer een hot stone massage gehad. Ze leggen eerst warme stenen op je blote rug en vervolgens wordt je met olie gemasseerd. Het was heerlijk!

Emma

Bedoel je niet toevallig antroposofisch?

mama-van-louiza

mama-van-louiza

09-10-2008 om 21:11

Ooo nog veel meer tips!

Ik heb inmiddels door dat er tientallen, zo niet honderden soorten massage bestaan. Die hot stones lijken mij ook wel wat, inderdaad, mammie2. Ik heb al zoveel websites gezien, een mevrouw die adverteert met het percentage klanten dat in slaap valt tijdens de massage, een mevrouw die een foto van een massagetafel laat zien waarop je volgens mij nog geen kleuter fatsoenlijk kunt laten liggen als het geen klein en mager uitgevallen kind is, o je wilt het niet weten. Ik zag ook een masseuse die in haar gastenboek alleen maar familie had staan (ze hadden allemaal dezelfde achternaam). Ik moet er wel om grinniken maar heb er niet zoveel aan.
Egberdien, hartstikke leuk, die tip, ik wil haar adres wel voor mezelf. Voor mijn moeder zoek ik toch iets... tja... verwennerigers. Iets luxueuzers. Ze wordt zestig, in mijn ogen een gigantische mijlpaal - tijd voor luxe, calme et volupte, zeg maar. Ik heb nu toch een soort beauty centrum op het oog met allerlei oosterse massagetypes, het ziet eruit zoals ik voor ogen heb. Ik zal ze wel eerst even bellen om te overleggen over de rugproblemen.
Groetjes en bedankt! Emma B, die antroposofische ritmiek klinkt ook niet gek.
Groetjes
Marieke

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.