Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoelang duurt het om de achtergevel te verven

in het kader van de bezuinigingen willen we dit jaar zelf onze achtergevel verven. Hoeveel tijd moeten we daarvoor uittrekken? Zijn twee weekenden met twee personen genoeg?

Het gaat om een gewoon jaren '70 huis met van die latten onder de ramen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

20-05-2012 om 21:48

De gevel of de kozijnen?

Wat wil je precies gaan verven, de gevel zelf, of de kozijnen? Indien de gevel, dan ben je met twee dagen klaar. Indien de kozijnen, dan hangt het er vanaf hoeveel kozijnen het zijn, of er 1 of twee keer gelakt moet worden, of er hout vervangen moet worden, etc. Ik ben met het verven van een deurkozijn, 2 keer lakken (+ schuren e.d.) een halve dag bezig bij elkaar, en dan ben ik best snel voor een niet-schilder.

En wat dacht je van het weer?

Je kunt niet zomaar op de gok twee dagen/ weekends whatever plannen, want als er íets is dat meespeelt, is het wel het weer.

Je kunt niet schilderen in de felle zon, wind is hinderlijk (stofjes op je verf) om over regen maar niet te spreken. In de praktijk doen veel mensen dit geschilder als klus tussendoor. Schuren kan altijd wel, maar netjes aflakken is een ander verhaal.

ishtar

ishtar

21-05-2012 om 09:38

Aan tijd

zou je met 2 weekenden en 2 personen genoeg moeten hebben. Maar dat ligt ook een beetje aan wat er moet gebeuren: zit er hout bij dat vervangen moet worden, schuren kost veel tijd, als je moet plamuren moet dat weer drogen. Als je verf al erg slecht is, schuur je waarschijnlijk tot het hout kaal is en moet je ook weer 2 lagen gronden (wat weer moet drogen)
Wanneer staat de gevel in de zon? Je kunt wel schilderen in de zon, maar dan mag het niet te warm zijn, (krijg je 'blazen' van in de verf) dat kun je ook oplossen door een soort tentje te maken van zeil, helpt ook bij regen.
Zoek om te beginnen een weekend uit waarop je in ieder geval het schuren en gronden, als dat moet gebeuren, af kan krijgen. Het verven daarna heeft minder haast. Dat kun je dan doen als je een dag tijd hebt en het weer meewerkt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.