Check onze 10 slimme tips om geld te besparen op je volgende gezinsvakantie
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoes voor hoekbank

Hallo,

Wij hebben nu zo`n twee jaar een hoekbank, geen duur ding, gewoon van de leenbakker. Deze bank is echter van stof, kleur bruin. Na meerdere bekers ranja etc, ziet hij er niet meer fris uit. Ik heb al allerlei middeltjes gebruikt, maar niets helpt. Ook de stoomreininger helpt niet. Je blijft van die donkere kringen zien, door de vochtigheid waarschijnlijk.

Omdat de bank verder nog prima is, en erg fijn zit, wil ik hem nog wel een tijdje houden. Nu heb ik op internet al gezocht naar een bijpassende hoes, maar kan niks vinden.

Wie heeft er een oplossing om de bank weer fris te krijgen. Ik dacht zelf dat een hoes wel handig zou zijn, althans als je deze kunt wassen.

Alvast bedankt.

Olijvje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Olijvje

Olijvje

28-10-2009 om 15:28 Topicstarter

Niemand?

snik snik.........

Haha

Geduld is een schone zaak, Olijffie Niet iedere bankhoesbezitster zit de hele dag achter OOL (nee, die zit vast op die hoes )

Wij hebben een keer een hoes bij de neckermann besteld, maar dat was een ONDING, wij kregen em in elk geval niet eens om de bank heen, maar daarbij was ie ook nog eens lelijk, dus die is gauw retour gegaan.

Misschien kun je beter een grand foulard of een leuk plaid wat draperen?

Ayanna

Ayanna

28-10-2009 om 21:04

Geen hoes-idee

maar heb je al eens schoonmaakazijn geprobeerd voor die vlekken? Ik krijg er de meest vreemde vlekken mee weg op bank of vloerbedekking of waar dan ook. Zelfs 'oude' vlekken verdwijnen.
Maar misschien heb je dat al geprobeerd. En idd, de tip van Mien: een grand foulard ipv een hoes, mocht dat laatste niet lukken.

Olijvje

Olijvje

29-10-2009 om 09:06 Topicstarter

Hmmm

Allereerst Mien, moet ik bekennen soms weinig geduld te hebben.........

Schoonmaakazijn heb ik ook toegepast, maar altijd met gewoon kraanwater. Dus nooit gekookt water, wel logisch dat daar die kringen vandaan komen. Nooit over nagedacht, zou het nog helpen als ik dat alsnog ga doen? Nou ja, dat ga ik in elk geval proberen.

Grand foulard (zo schrijf je dat toch) heb ik slechte ervaringen mee, die dingen blijven nooit goed zitten als je erop gaat zitten, al helemaal niet met een paar wilde kinderen, hihi.

En daar komt nog eens bij omdat het hier om een hoekbank gaat, het erg lastig is om die kleden er goed op te krijgen, bij de hoek dan. Vandaar dat ik dacht aan een speciale hoes.

Ik denk dat ik toch nog een keer ga proberen hem schoon te maken met gekookt water en schoonmaakazijn, als dat niet lukt, misschien toch maar kijken naar een nieuwe hoekbank. Maar dan niet een van stof.........

Bedankt voor jullie reactie`s, en meer tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Olijvje

Bestaande bank en dan hoes?

Als je bij een bestaande wat oudere bank een hoes zoekt die daar omheen past, dan lijkt het me zoeken naar een speld in een hooiberg. De kans dat die past is nl. erg klein. Ik ken alleen de banken van Ikea met losse hoezen waar je na enkele jaren weer een nieuwe hoes kunt kopen.
Je zou de bank naar een stoffeerder kunnen brengen en vragen een hoes te maken, maar omdat je bank van de Leenbakker komt is de kans dat de hoes duurder is dan een nieuwe bank groot. Helaas, bekend probleem, maar voordelig niet oplosbaar. Of je bent handig met de naaimachine en maakt zelf een hoes. Anders zou ik ook een Grand Foulard doen tot de tijd dat je een nieuwe bank koopt (met losse hoes en dan direct een tweede hoes aankopen). Wat bij mij hielp om een grand foulard vast te houden in de bank was een bezemsteel zo afzagen dat je de stof klem kunt zetten in de ruimte achter de zittingkussens en de rugleuningkussens. Dat was bij mij de plek waar de lap steeds los kwam.

Succes!

Dorry

Maxime.M

Maxime.M

29-10-2009 om 09:58

Heb je losse kussens?

Hoi,

Als je losse kussens hebt zou je kunnen proberen zelf iets in elkaar te naaien. Heb je dat niet dan vind ik ook grand foulards ondingen. Ze gaan altijd los, zeker bij mijn familieleden die ook niet hun best doen om een beetje netjes te gaan zitten,verzitten of opstaan, dus binnen 5 minuten was de grandfoulard half van de bank af (tot mijn grote ergernis,want ik hou van 'strak'. Misschien dat de truc met de bezemsteel wel werkt trouwens. Ik weet niet wat de maten van je bank zijn, maar je zou kunnen kijken of toevallig een hoes van de ikea zou passen, desnoods als je hem een klein beetje vermaakt.

succes
Maxime

Olijvje

Olijvje

29-10-2009 om 10:55 Topicstarter

Tja

Naaien, nee dat is niks voor mij. Als de knuffels van de kinderen gaatjes vertonen, dan wel, maar meer ook niet. Dat is dus geen oplossing.

Die bezemstok, hoe kom je erop, dat ga ik nog eens proberen, wie weet. Verder heeft de bank ook nog een losse hocker, das ook lastig.

We zullen zien. Jammer dat er niet gewoon een hoes voor te koop is. Zal de maten is opnemen, kijken of de hoes van de ikea geschikt is.

En jammer, dat ik niet eerder over die kalk heb nagedacht dat in het gewone water zit. Daar komen natuurlijk die kringen vandaan, en die kringen zijn ook het ergste! De vlekken waar het om ging, zijn nu wel weg, maar heb er dus van die oerlelijke donkere kringen voor terug gekregen.......

Bedankt.

Olijvje

Maxime.M

Maxime.M

29-10-2009 om 12:05

Zijn het nou wel of geen losse kussens?

Bij losse kussens kun je namelijk met 2 lappen aan de slag, een over de bank, kussens erop. Om de kussens heen kan je ook heel stevig een lap slaan, en deze desnoods ergens aan de onderkant met klittenband vastmaken.

Maxime

Olijvje

Olijvje

29-10-2009 om 12:24 Topicstarter

Maxime

De bank bestaat gewoon uit één geheel op de hocker na. Dus de zitting en rugleuning zitten aan elkaar vast, er is dus geen sprake van losse kussens.

Ja de sierkussen, maar dat bedoel je niet.

Zoals ik al zei, ga nog een paar pogingen wagen om hem weer fris te krijgen, en dan met gekookt water, en idd niet met te veel water.

Ik baal er echt van, want het is verder een erg leuke bank. Ook zit ie erg lekker, maar zoals ik al zei, we hebben hem goedkoop gekocht, dus we gaan er niet veel geld aan uitgeven.

Het gekke is ook, dat hij het eerste anderhalfjaar erg mooi is gebleven. Het is pas van de laatste tijd dat ie zo vies werd. Daarvoor maakte ik hem gewoon schoon met de stofzuiger, er kwam nooit een doek aan te pas.

En toen ik daar dus mee begon, werd het alleen maar erger.

Bedankt.

Olijvje

annemoontje

annemoontje

29-10-2009 om 17:11

Anders laat je hem schoonmaken door een professional..

wij hebben onze bank (ook met hocker en hoge leuningen ed) laten schoonmaken door een bedrijfje die daarin gespecialiseerd is, koste 200,- maar de bank was weer helemaal schoon en voorzien van een soort anti vuillaagje, een middeltje wat een beetje was-achtig aanvoelt en goed werkt. Even googlen op "meubel reinigen" en je vind vanzelf wat bedrijfjes.
Of je zou iemand kunnen zoeken die een hoes kan maken?
succes ermee!

Mariska10

Mariska10

02-11-2009 om 20:10

Olijfje

Heb je alleens bij wehkamp gekeken die heeft de wereld aan hoezen
Mariska

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.