Home » Forum » Hoeveelheid kleding

Hoeveelheid kleding

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
MammaVan2.
Hoeveelheid kleding

Ik heb 2 meiden (10-16 jaar) en nu vraag ik me af hoeveel setjes kleding "normaal" is per seizoen.
En hoeveel geld geven jullie per maand ongeveer uit aan kleding voor de kinderen?

andereMoeder
tja

Ik vind dit altijd een nauwelijks te beantwoorden vraag. Setjes kleding? Eh... als ik naar de kledingkast van mijn kinderen kijk, heb ik werkelijk geen idee hoeveel 'setjes' dat zijn. Er liggen broeken, shirts, truien. En de meeste kleding is niet seizoensgebonden. De hoeveelheden zou ik niet precies weten. Er ligt altijd een deel in de kast, een deel in de was (of op de vloer...) en een deel hebben ze aan.

En jij bepaalt toch gewoon zelf wat 'gewoon' is?

Weet je, feitelijk hebben kinderen maar weinig 'nodig', zeker als je regelmatig wast. Maar zelf heb ik ook aanzienlijk meer in mijn kast liggen dan ik 'nodig' zou hebben. Gewoon, omdat ik wat afwisseling leuk vind. En omdat ik soms iets heel leuks zie, dat ik graag wil hebben. Voor mijn kinderen geldt dat hetzelfde.

Hoewel ik nu zie dat de oudste (student, woont op kamers) terug is gegaan naar 'niet meer dan noodzakelijk'. Die loopt al maanden op afgetrapte schoenen en heeft 2 broeken en misschien 3 of 4 shirts.

Phryne Fisher
Verschillend

Mijn jongste (13) hecht pas sinds de brugklas waarde aan haar kleding. Ik denk dat ze ca 4 broeken heeft, 6 truien en 10 shirts. Plus ca 10 onderbroeken en 3 bh’s (lastige dure maat). Oudste heeft al vrij lang kleedgeld en is uit de groei. Die heeft dus zoveel dat ze zelfs wel eens iets naar jongste en mij doorschuift. Vooral jurken, rokken en vesten. Voor een lange vakantie heb ik vorig jaar een berg ondergoed voor haar gekocht, dus daar heeft ze bovengemiddeld veel van ;-)

Tango
Setjes

Ik reken ook niet in setjes eigenlijk. Voor zoon (dochter koopt alles zelf) koop ik het liefst broeken en truien die overal bij passen. Hij heeft nu 4 passende lange broeken en een stuk of 6 truien. Verder heel veel t-shirts, enkele met lange mouw, en sportshirts. Daarnaast nog korte broeken etc. maar die draagt hij nu niet natuurlijk.
Mijn ervaring is dat meiden meer hebben, ik schreef al in het andere kledingdraadje dat dit ook door meer variatie komt. Meiden hebben ook nog jurken en rokjes. En daarnaast willen ze vaak ook meer variëren. Dochter hier heeft echt extreem veel truitjes en shirts. Zoon interesseert het niet echt wat hij draagt. Alleen overhemden en wollen truien wil hij niet.

wil40
Geld.

Mijn zoon heeft ook weinig kleding en weinig schoenen. Maar per kledingstuk kan jij er voor je dochters misschien bij de Primark een tas mee vullen. Aantallen kleding zegt mij niet zoveel.
Misschien doen jou meiden maar één seizoen met hun kleding en loopt mijn zoon er na jaren nog in. Hij geeft weinig om kleding, dus als ik niks vervang draagt hij het tot het uit elkaar valt.
Ik heb nooit een vast budget voor iets, dus ook niet voor kleding.

En complete setjes doe ik eigenlijk weinig. Als de broek van vorig jaar nog past bijvoorbeeld dan koop ik daar een nieuwe trui bij.

Koop wat nodig is en heel af en toe iets impulsiefs.

MammaVan2.
andereMoeder, Phryne Fisher, Tango, wil40

Ten eerste alle bedankt voor de reacties.
Mijn vraag komt voort uit het feit dat mijn ex man wil dat ik de kasten van mijn meiden bij hem vul met kleding. Hij "eist" 7 setjes kleding van goede kwaliteit niet verassen en geen Primark zooi. Ze zijn om de week bij hem en bij mij. Als ik zo jullie reacties lees dan zijn 7 setjes best veel.
Nu is het zo dat ze bij mij best veel kleding hebben. Zeker 7 spijkerbroeken en 15 shirtjes. 10 truien en redelijk aantal schoenen maar om nu een extra garderobe aan te schaffen ben ik eigenlijk niet van plan.

Flavia
Dan delen

Ik zou de garderobe die er nu is delen. Ze wonen bij jullie beiden even veel dan is verdelen wat mij betreft niet meer dan logisch.

wil40
MammaVan2.

In het andere draadje van jou heb ik ook gereageerd.
Dat wordt, na je uitleg in dit topic, meer van hetzelfde als we nu op je laatste posting hier gaan reageren.

MammaVan2.
wil40

Dit is mijn eerste keer hier en ik wist niet zo goed waar ik het moest plaatsen. Na wat berichtjes gelezen te hebben heb ik het andere bericht geschreven. Met iets meer uitleg. Ik wist niet hoe en of ik een bericht kan verwijderen. Had deze sowieso in de verkeerde rubriek geplaatst. Dit was wel de eerste die ik vandaag terug vond vandaar mijn reactie. Ik vind het trouwens heel tof dat er zo meegedacht wordt. Al is niet elke reactie precies wat ik wil horen maar daarvóór vraag ik juist om jullie mening omdat je zo gemakkelijk in je eigen denkwereld blijft hangen.
Dit is mijn laatste reactie op deze post. Ga verder in de echtscheiding rubriek.

Temet
Mamavan2

Tip voor een volgende keer: als je iets wilt verwijderen of verplaatsen moet je even rechtstreeks contact opnemen met Forumbeheer (er zit een link rechtsboven op de pagina). Die kunnen dat soort dingen voor je regelen.

Groeten,

Temet

zebra
verdelen

als ze bij jou thuis veel kleding hebben, zou ik dat ook wat verdelen en eventueel nog aanvullen waar nodig voor in de kasten bij je ex.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.