Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

harry

harry

28-02-2012 om 10:43

Hond en kat samen?

Ik wil graag een hond en/of een kat op termijn. Door aankomende verhuizing lang uitgesteld, en voorlopig zijn we nog aan het klussen en verhuizen dus het duurt nog wel even. Maar dan wil ik iig één vd twee maar misschien ook wel allebei. Hoe zijn ervaringen van anderen met beide huisdieren samen? Heb zelf alleen (redelijk wat) ervaring met de zorg voor honden, katten hadden we wel toen ik zelf kind was maar daar zorgde mijn moeder voor
En vooral ook, is het echt zo handig om ze tegelijkertijd aan te schaffen? (hechting onderling etc) Of is dat alleen te doen als je echt vreselijk veel tijd over hebt? Wil het grut iig jong aanschaffen. Kinderen hebben nog niet de leeftijd vreselijk veel (echt) te helpen. Is een kitten heel veel werk? (dat een pup veel werk kost weet ik wel, paar keer gehad) Ook praktisch zie ik het plaatje nog niet zo, bijv een pup zou ik in een bench zetten, als we weg gaan gesloten, maar de poes loopt dan natuurlijk vrij rond. Zomaar wat vragen allemaal alvast, wie heeft ervaring?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Anonix

Anonix

28-02-2012 om 10:48

Vergeleken

Vergeleken met een puppy is een kat geen werk. Je moet zorgen dat er eten staat, drinken en als je 'n bak hebt moet je die af en toe verschonen. That's it. Onze kittens waren zindelijk toen ze bij hun moeder weg mochten...

'n Puppy vind ik echt veel werk.

Sancy

Sancy

28-02-2012 om 11:09

Lol ja

Wij hebben een jachthond, een reu van 6 jaar die we als pup kregen. Bijna 4 jaar geleden kwamen daar 2 kittens bij, broer en zus. Het heeft even geduurd (een maand of 3?) totdat ze aan elkaar gewend waren. De kater en de hond vinden elkaar niet zo boeiend, maar als de kater buiten is als de hond wordt uitgelaten, dan loopt hij gezellig mee naar huis. De hond beschouwt de poes als zijn vriendinnetje en neemt haar in bescherming. Die poes heeft intussen zelf 3 nestjes met prachtkittens gehad, die allemaal in de huiskamer opgegroeid zijn, dus met hond, kater, poes en oh ja, 2 vissen.
Het is hier goed uitgepakt. Ik weet niet of de volgorde van hun komst wat heeft uitgemaakt maar ik ben blij dat we eerst de hond wat manieren hadden bijgebracht voordat de katten kwamen.

Sancy

Sancy

28-02-2012 om 11:32

Izar

Grinnik. Zeg je dochter maar dat ik het nóóit andersom zou doen, eerst katten en dan een hond erbij .
(Maar zoals het gelopen is hier, is natuurlijk prachtig. Een jachthond als oppas voor pasgeboren kittens, zo bezorgd en behoedzaam voor die 100-grams bolletjes. Wat een fantastische warme en ontroerende ervaring!)

Isabella

Isabella

28-02-2012 om 19:23

Hond en kat

Vroeger thuis hadden we altijd twee honden en een kat en volgens mij is dat nooit een probleem geweest. Zoals al gezegd, in vergelijking met een pup is een kitten geen werk. Ze zijn al zindelijk. Overigens worden veel 'gewone' kittens al met 6 weken bij de moeder vandaan gehaald. Raskatten blijven tot 3 maanden bij hun moeder wat m.i. echt veel beter is. Kittens zijn wel erg ondernemend en klimmen overal op en in, vooral gordijnen zijn in trek, dat is geen fabeltjes. Dus als je weggaat de kat opsluiten in een ruimte waar hij weinig kan verruïneren.

Sancy

Sancy

29-02-2012 om 11:06

Isabella

"Overigens worden veel \'gewone\' kittens al met 6 weken bij de moeder vandaan gehaald." -> los van of dat een verstandig idee is, mág een jong niet zo vroeg uit het nest gehaald. De wet zegt dat het minstens 7 weken in het nest moet blijven.
En vind jij dat een kat altijd opgesloten moet worden als je niet thuis bent? Dat vind ik erg. Ik heb het nooit gedaan en het is ook nooit nodig geweest.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-03-2012 om 00:53

Als je nu al weet

dat je een hond én kat wilt, zou ik ze allebei tegelijk in huis halen. Dan is het huis nog een niemandsland en kan er geen territoriumgedoe ontstaan. Als je een pup en kitten wilt dan verwacht helemaal ik geen problemen.
Wij hadden vroeger een boxer, die niet gewend was aan katten in huis. Hij vond katten zo interessant dat we het verstandig vonden geen katten bij deze boxer te nemen. Toen de boxer dood was hebben we wel katten genomen. Daar is later weer een hond bij gekomen en dat is nooit een probleem geweest.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-03-2012 om 12:26

Ha lekker nederlands

Verwacht helemaal ik, moet verwacht ik helemaal... Hoe ik het heb geschreven klinkt wel een beetje arrogant

Hier

Onze hond was 10 toen wij onze eerste kitten kregen. Maar dit ging gelukkig erg goed. Alleen de kitten bleek een erge ziekte te hebben. Toen hebben een we een nieuwe kitten in huis genomen. Dat ging nog beter. Nu hebben we zelfs weer een nieuwe kitten erbij maar de hond vind het helemaal geen probleem.
Ik zou nu kiezen als je ze allebei wilt dan samen te nemen. Een pup van ongeveer 8 a 9 weken is de ondergrens en voor kittens eigenlijk pas 13 weken.
Onze maine coons mochten pas met 13 weken uit het nest. Dan zijn ze compleet ingeënt, gechipt en hartstikke zindelijk. Een hond mag je nog dan aan beginnen met zindelijk maken.
Ik zou op dit moment eerder kittens nemen. Bij ons klimmen ze niet in de gordijnen hoor, zorg voor voldoende aanbod van speelmateriaal en een goede krappaal of krapton.
Een hond is veel meer werk, vooral in het begin moet je ze vaak naar buiten laten. Misschien ´lastig´ als je fulltime werkt of langer van huis wilt (dagje weg). Poezen kunnen gewoon de hele dag thuis zijn. Bakje brokjes, water en schone kattenbak en een poes is tevreden.
Gr. Rymcke

Isabella

Isabella

02-03-2012 om 18:52

Sancy

Onze katten mogen als wij niet thuis zijn niet in de huiskamer. We hebben hier namelijk slechte ervaringen mee (lees kapotte gordijnen, omgevallen vazen en opgevreten planten). Dus sluiten we ze op, maar dat is minder erg dan het klinkt. Ze kunnen dan namelijk nog in de gang, overloop, twee trappen en op de zolder, die echt heel groot en licht is.

Sancy

Sancy

02-03-2012 om 22:43

Dat is iets anders dan ik dacht, ik zag ze al hele dagen op de badkamer zitten
Onze katten hebben we kunnen leren om uit de gordijnen te blijven, en planten heb ik niet, dus die kunnen ze niet eten.

Rymcke (ot)

Oh je hebt Coons!! Leuk hè? Ik heb er momenteel 8 (waaronder 5 kittens).
En on topic: een kitten kan inderdaad het beste tot 13 week bij de moeder blijven. Als je een kitten krijgt die tot 13 week bij de moeder is gebleven, heb je een goed gesocialiseerd beestje die inderdaad al zindelijk is.
Een pup heb je veel meer werk aan, maar dat weet je natuurlijk wel.
Een pup en kitten samen kan prima. Veel succes.

lennest

lennest

05-03-2012 om 21:31

Hond en poes samen kan heel goed

We hebben heel lang een hond en een aantal poezen gehad. Een van de poezen heeft haar jongen in de hondenmand ter wereld gebracht met de hond er bij. Als mama-poes uit wandelen ging, nam surrogaat-moeder, hond dus, de verzorging over. Oh ja, de poes was er eerder dan de hond, gen idee of dat verschil maakt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.