Home » Forum » Houtskeletbouw uitbouw

Houtskeletbouw uitbouw?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Houtskeletbouw uitbouw?

is er iemand hier die héééél toevallig een houtskeletbouw aanbouw/serre heeft laten plaatsen ?

Graag ervaring, bouwtijd, na oplevering en ik ben benieuwd naar de prijs.

Puck2
Volgens mij wij

Ik weet er bar weinig van af, maar volgens mij is onze bijkeuken houtskeletbouw. Prijs heb ik geen idee meer van, zou ik moeten nazoeken. De bijkeuken (2 wanden + dak + elektriciteit voorbereiden + cementdekvloer, 2,5x 2 meter) was in een week of 3 helemaal klaar.
Wij hebben er een goede ervaring mee, maar dat hangt denk ik voor een groot deel af van de aannemer en de bekwaamheid van zijn personeel.

Leonhard
Hangt er van af

Wij hebben een berging laten vergroten dmv houtskeletbouw, inclusief natte cel. Best groot, 4 bij 5 meter, in twee weken klaar, maar moest dan binnen nog wel betegeld worden (zelf gedaan).
Heb adressen gevraagd van aannemers bij een bedrijf dat bouwgereedschap verhuurt, en dat bleek een gouden greep. Belangrijk is diverse aannemers offertes te laten maken. De verschillen zijn soms (m.i.) onberedeneerbaar groot.
Vergeet ook niet de kosten van architect en vergunningen.

Verder erg tevreden. Staat allemaal als een huis...;-) Met op het uitwendige houtwerk 20 jaar garantie.

Margriet*
Mag opbouw ook

Hier in de buurt op vijftiger jaren woningen houtskelet opbouwen varieren van 40.000 (zelf aftimmeren) tot compleet 80.000 eurootjes. Duurde wel wat langer 2 tot 3 maanden ongeveer.

thea
Opbouw en aanbouw

Dag,

Hier een opbouw en aanbouw. Casco (wind- en waterdicht opgeleverd). In eigen beheer: sloopwerp, afvoer puin, afwerking, gas, electra, vloeren, dragende binnenmuren begane grond, kantelramen in kap.Alle ramen en deuren van hout met HR++(?)glas.

Opbouw: bebouwen voormalig plat dak. Nieuwe verdiepingsvloer. 50 vierkante meter. Knieschot op ongeveer 1 meter. Nokhoogte circa 8,5 meter. Dragende houtskelet binnenmuur. Achtergevel met rabatdelen en openslaande deuren en combinatie draaikiepraam/deur.

Aanbouw: veertig vierkante meter. Betonfundering op staal. Achtergevel met openslaande deuren en twee keer twee draaikiepramen (boven aanrecht).

Plat dak van aanbouw: twee lichtkoepels en aluminium hek.

Verder: nieuwe goten rondom (huis is negentien bij ongeveer acht meter). Nieuwe rabatdelen voorgevel. Makelaar aan voorkant huis.

Doorlooptijd (bouw heeft tijdje stil gelegen, omdat ramen nog niet binnen waren): 2,5 maanden.

Kosten: 77.000 euro inclusief btw voor aannemer. Circa 4.000 voor tekeningen, selectie aannemer en bouwbegeleidng.

Succes (en veel plezier).

Thea

Manda Rijn
Jeetje

80.000 voor een hsb opbouw ? My god, dan was verhuizen naar een huis met een zolder wellicht goedkoper geweest ?

hmmm, hier wil ik een uitbouw/serre gaan plaatsen tussen de 2 muren in, 2,5 diep bij 4 breed (10m2), alles hout met glas en een betonnen vloer, electra/loodgieterswerk erbij, aftimmeren, stucen.

De 1e offerte (met metselwerk) zat op 60.000 en dat is bijna 2x te veel vandaar de overstap naar hsb en alle wanden dus in kozijnen. Ik hoop juist doordat er weinig metselwerk zal zijn de fundering lichter=goedkoper kan en de doorlooptijd dus ook een flink stuk korter en goedkoper wordt.

Manda Rijn
Hmm dat is al beter altair

en dan nog zat jij op 45.000. Pffff. Het wordt krap, wellicht zit het er niet in.

Er komen volgende week nog 2 aannemers een prijs maken waaronder een bedrijf die veel in hsb doet, ik blijf net zo lang zoeken totdat ik er eentje heb die richting het budget gaat.

Tussen muur buren en onze bestaande bijkeuken (die 2 diep is) moeten er dus openslaande meranti deuren met bovenlichten komen, zijraam, keukendeur, lichtstraat van hout/glas over de hele diepte en breedte (5.7 breed bij 2 diep), slopen/afvoeren schuur, afwerken electra/loodgieters/verwarming, dragende muur doorbreken met I balk, latei waar nu de bestaande schuifpui zit. Ik denk dat een betonfundering voldoende is.

Irma
Manda

60.000? Dat is veel zeg, heb je maar 1 offerte nog? Echt anderen vragen, zal ik je vertellen dat onze uitbouw (keuken) 19 vierkante meter, met openslaande deuren, inclusief sloop oude aanbouw, ons 19.000 heeft gekost? Dat is wel exclusief waterleding en elktrisch, maar dan kom je nog niet aan zo'n bedrag! een andere offerte was ook een bedrag van 35.000! voor hetzelfde werk zou het zijn!!!!!! bizar, voor het geld dat we nu over hadden hebben we een nieuw dak met dakkapel van 5 meter breed!

Manda Rijn
Irma?

waar woon jij ? JEETJE wat goedkoop was dat dan !

Ik heb het idee dat hier (Haarlem) het sowieso allemaal veel duurder is omdat die lui toch werk zat hebben met al die wijken met oude huizen, de een na de ander doet hier een opbouw/dakkapel/totale renovatie.

Ik zie het somber in.

Irma
Manda

In Zeeland :-)
Ja zou dat echt zoveel uitmaken? Maar ik vond de prijzen hier onderling ook erg verschillen, voor dezelfde klus, en de aannemer die wij hebben is gecertificeerd en erkend hoofdaannemer, dus ook niet zomaar wat. Na die eerste offerte zag ik mijn keuken en dak ook al niet meer zitten, en gelukkig kregen we kort daarna de andere.
Ik hoop voor je dat het wat goedkoper zal kunnen!

Angela67
Manda, ken je deze al?

http://www.beleidsimpuls.nl/piepschuim.php (dit is zo even de eerste link die ik vind door erop te googelen)

Jaren geleden heb ik er een artikel over uitgeknipt van Vereniging Eigen Huis en sindsdien altijd in gedachten gehouden voor opbouw op ons huis-met-1-verdieping. Heb me niet verdiept in de laatste nieuwtjes erover, maar toen vond ik e.e.a. vrij plausibel overkomen.
En het kost niets en het duurt kort ;-).
Angela

Manda Rijn
Angela

"En het kost niets en het duurt kort ;-) "

Dat doet mij denken aan het plastic huis uit de jaren 60, dat was ook zo'n vaag experiment. Het meest irritante was dat alles statisch werd en je dus bij alles wat je als bewoner aanraakte -de deurkruk bijvoorbeeld, niet onmisbaar onderdeel van een deur- je een schok kreeg.

Nee dus ! :-)

Angela67
Manda

Manda,
maar denk je dit of weet jij er meer van omdat je er ervaringen van hebt gehoord/gezien of onderbouwde (no pun intended) onderzoeken over hebt gelezen? Daar zou ik nl wel benieuwd naar zijn. Ik beweer ook niet dat het hemel op aarde zou moeten zijn, maar de nadelen kan ik zelf niet zo 1-2-3 bedenken. Ik ga me er tzt wel in verdiepen, maar als jij al iets weet?
Angela

Manda Rijn
Angela

ik heb mj er niet in verdiept, er is een item geweest op architectenweb.

Het 1e nadeel wat ik kan bedenken is dat het vooral erg goed fikt.

Ballerina
Maar manda

Houtskeletbouw betekent toch dat alleen het skelet van hout is?
Hier een heel huis van houtskeletbouw, maar die heb toch wel gewoon gipsen binnenwanden en stenen buitenwanden hoor. Dus geen brandgevaar hoor!

Qua prijs maakt houtskeletbouw of traditionele bouw niet uit hoor.
Als je goedkoop een aanbouw wil plaatsen moet je gewoon naar een site gaan waar ze kant en klare uitbouwen plaatsen (deze hebben vooral veel glas) en worden meestal binnen 1 a 2 weken gerealiseerd, incl. betonnen vloer. Als je de site graag wil hebben, zoek ik er wel 1 voor je op. Groetjes Ballerina

Manda Rijn
Ballerina

ja klopt, houtskelet dan is het skelet van hout en dus niet gemetseld. Daardoor lichtere fundering en minder overhead kosten en dus goedkoper.

Brandgevaar valt inderdaad wel mee, ik reageerde op de piepschuimvraag.

En ik wil geen standaard aanbouw, die vind ik lelijk, ik heb zelf een uitbouw ontworpen.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.