Home » Forum » Huis te koop vraag

Huis te koop vraag

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Astertje
Huis te koop vraag

Er zullen hier ongetwijfeld ervarings-deskundigen zijn...
Sinds afgelopen weekend staat ons huis te koop en we werden gisteren door de makelaar gebeld dat er al 4 bezichtingen geplanned stonden;

Wie weet of er zo iets is al een tsja regel zal ik het niet noemen, maar gemiddelde van: bij 10 bezichtigingen heb = wel eentje ertussen die een bod doet.

IN marketing land heb je veel vuistregels in de geest van bij een mailing ben je al blij met 2.5% respons of zo.

Wat zijn jullie ervaringen met de verkoop van jullie woning? Hoeveel bezichtingen monden uit in een bod? een op de 3, een of de tien?

Alvast bedankt voor de reacties

Een hyper huisverkoopster

angel3
Van veel afhankelijk

maar ons huis stond 1 dag op funda en de dag erna al 3 kijkers. Dag erna weer zoiets waar een bod tussenzat. Ondanks dat na het weekend weer kijkers met een overbieding. Binnen een dag of 10 verkocht, iets van 8 kijkers en 2 biedingen.
Maar goed het is van zoveel afhankelijk. Is het een erg gewild huis of plekje? is het echt een goede prijs? is wat je op funda ziet ook what you get?
Suk6!

woutje
Hier: 1e kijker = koper

In ons geval werd de ochtend nadat het huis zichtbaar te koop stond gebeld dat er twee dagen later een bezichtiging gepland was. Dat bleken dus meteen de kopers te zijn; na een tweede bezichtiging door hun was het binnen een week rond.
Een huis bij ons in de straat (wel ander type) stond twee weken voor ons huis te koop, en is nu na bijna 10 mnd nog niet verkocht en inmiddels in prijs gezakt.

Onze makelaar zei dat vaak in de eerste drie weken de beslissing valt. Als dat niet zo is volgt er meestal een dipje in de belangstelling tot er weer opnieuw geadverteerd wordt of er bijvoorbeeld een openhuis-dag wordt georganiseerd.

Astertje
Angel13

Klopt wat je zegt, ligt aan veel factoren.
ons huis is typisch een starterswoning, vraagprijs net onder de twee ton.
Helemaal instapklaar met recente keuken, sanitair, badkamer, etc nieuwe elekra, dubbelglas en ga zo maar door.

Wijk heeft wel een "naam"maar waar wij wonen heb je er totaal geen last van.

Foto's van Funda geven m.i een reeel beeld van de woning.

Vind het gewoon giga spannend ! Vanavond maar ff de spelenboel van zoonlief opruimen en zo en afwachten maar.

Ik weiger pertinent een huis te kopen alvorens deze woning verkocht is of bijna verkocht. Daarnaast hebben wij het voordeel dat wij zoeken naar een 2de stap huis, tussen de 2 en de 3 ton, en die blijven doorgaans langer in de verkoop staan. Het is natuurlijk wel cru als je al een woning op het oog hebt, maar niet durft te bieden omdat je eigen woning nog te koop staat, maar ik neem liever dat risico dan dat we dadelijk opgezadelt worden met dubbele lasten voor een hele lange tijd...

margje van dijk
Kan ook tegenvallen

Wij hadden ook meteen 4 kopers in de agenda, het stond er nog maar amper op, en de week daarna weer 3 en daarna hadden we elke week of twee weken een kijker.

Maar het is pas na een jaar verkocht. We hebben drie keer daadwerkelijk een bod gehad. De allereerste kijker bood meteen, maar toen waren wij nog overmoedig. (Het bod was niet heel hoog). Het tweede bod was (te) absurd laag. Het derde bod was nadat we zo'n 40 bezichtigingen hadden gehad en al met dubbele lasten zaten en de verhuizing er aan kwam. Uiteindelijk is dat uitgekomen op iets hoger dan ons allereerste bod.

We hadden ons dus een jaar van onzekerheid kunnen besparen om op hetzelfde uit te komen.

Maar dit zegt helemaal niets. Als we dat gedaan hadden was ik me misschien altijd blijven afvragen 'of we er niet veel meer uit hadden kunnen halen'. Nu weet ik hoe het was.

HEt enige advies wat ik je kan geven: doe iedere keer alsof het het deze keer raak kan zijn, maar hou je hoofd koel als dat dan toch weer niet het geval is ;-)

Wij wonen nu een jaar in ons nieuwe huis en we zijn hier helemaal gelukkig. Het was het allemaal waard. Alles is betrekkelijk.

Succes, Margje

mama-van-louiza
Eerste kijker ook koper

Ons vorige mini-appartementje stond maar kort te koop. De eerste kijker heeft het uiteindelijk gekocht, maar ik heb het huis wel zes keer grondig schoongemaakt omdat er twee gegadigden waren (waarvan een dus de uiteindelijke koper) die nogal lang deden over het biedingsproces. Uiteindelijk hebben we van allebei een eindbod gevraagd. Nou ja, we. Dat deed de verkoopmakelaar in onze plaats. Hij heeft hard onderhandeld en er 7000 meer uitgesleept dan twee taxaties voorspelden.
Groetjes en succes!
Marieke

Realtor
Cijfers?

Dit is hoe ze er in de VS over denken. Weinig animo in de 1e 3 weken, dan is je huis "overpriced". Heb je wel veel bezichtigingen, maar geen bod, dan is het de conditie van het huis.
Als makelaar doe je geen taxatie (de bank van de koper laat dit doen door iemand die hiervoor een licentie heeft), maar een markt analyse, waarna je een strategie met je klant overlegt, die prijs en marketing inhoudt.
Probeer zo veel mogelijk je huis rommelvrij te houden, haal persoonlijke fotos van de muren/het dressoir en creëer rúimte. Zie je eigen huis als een product, de koper wil het zien als een eventueel "thuis". En wees nóoit aanwezig als er een bezichtiging is...
groetjes, Realtor

ayla
Hier

2 kijkers, waarvan 1 enthousiast, toen de latere kopers een avond opeens voor de deur stonden, half in paniek, het is toch nog niet verkocht he, we willen het zo graag hebben. Die zijn de dag erna officeel komen kijken en een week later was alles rond, Binnen 3 weken was het huis verkocht

Pisa
Hier

Heeft ons huis 3 maanden te koop gestaan. In totaal 13 bezichtigingen waarvan 5 tijdens een open huis dag. Veel hangt idd af van conditie van het huis. Nu staat in dezelfde straat sinds eind feb. een zelfde huis te koop en in die tussentijd is er nog een zelfde huis verkocht. Aan beide huizen moe(s)t het nodige gebeuren.

Astertje
Hebben al bod!

Niet te geloven...eerste kijkers vorige week hebben al een ( redelijk goed) bod uitgebracht... We waren echt verbaasd !

Vraag nu is natuurlijk wanneer moeten wij beginnen met bieden op een woning die wij op het oog hebben...
Maar behoorlijk wat animo tot dusver ( 5 bezichtigingen al geplanned)in een week tijd

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.