Home » Forum » Huis tuin en keuken » Hulp gevraagd bij pyjama zoektocht

Hulp gevraagd bij pyjama zoektocht

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pietsje
Hulp gevraagd bij pyjama zoektocht

Toegegeven, het is nou niet echt cruciaal in t leven maar toch eens proberen:
Ik ben een pyjama zeurpiet, geloof ik. Waar ik vroeger het liefst bloot sliep is dat nu met een gezin enzo niet altijd handig maar ik kan niet echt vinden wat ik fijn vind. Nou heb ik bedacht dat ik een capri of driekwart broek wel fijn zou vinden. Een lange broek vind ik te warm en die korte broekjes zijn vaak ofwel heel flodderig, wat ik niet lekker vind zitten ofwel kort en strak waardoor ik er niet altijd even handig mee door t huis ga, denk aan logees bv. Vandaar het idee capri.
Verder ben ik dol op zachte stofjes en mag t niet zo wijd zijn dat het snachts allemaal om me heen gaat draaien.
Tot slot (ja ja) wil ik graag een beetje uitstraling. Dus geen Nijntje (kwam t serieus tegen) of vaalbruin of bejaardenprint. Wat mij bevoorbeeld leuk lijkt is een knipoog daar een ouderwetse pyjama of heel simpel effen mooie stof.
Makkelijk te vinden zou je zeggen 😊. Maar niet dus.
Wie heeft er tips?

Kaaskopje
Satijn

Ik heb ooit een katoen-satijnen pyjama gehad en die vond ik helemaal geweldig. Lekker geruwd van binnen, glad van buiten. In bed omdraaien of verplaatsen ging nooit eerder zo gladjes. Ik heb later ook nog een pyamajas-model nachtpon gehad van die stof, ook heerlijk. Geen idee waar je dat nu kunt kopen. De pyjama met broek had ik toen van V&D.

Alison
Sportbroek

Helaas niet in lekkere stofjes maar wel in caprimodel, sportbroeken. Ik heb er nog een hoop liggen uit mijn hardlooptijd die nu liggen te niksen dus ik gebruik ze in in te slapen. Tshirt of topje erop en klaar.
Verder heb ik een flinke stapel echte pyjama's want daar slaap ik tegenwoordig het liefst in. Sinds ik alleen slaap heb ik het altijd koud in bed. Zelfs in de zomer heb ik nog een pyjama aan en het dekbed op. Als ik mijn bed weer verschoon gaat het winterdeel ook weer op het dekbed. Het is nu 's nachts echt te koud.

IngridT
Uniqlo

Heeft denk ik wel wat jij zoekt. Google maar even.

40er
Veel

Zal momenteel met een lange broek zijn.
Mooie pyjama's vind ik Ringella. Is te koop bij linolux winkels.

Lilian1
Hema

Had van die hele zachte nacht-tshirts. Ik zou zeggen een legging eronder.
Als je graag naakt slaapt kun je ook een nachthemd naast je bed leggen, schiet je zo in als t nodig is?

Anneque
zoiets?
Hangkous
Ik heb een slipdress met "vestje"

Jaren geleden een keer bij de hema gescoord. Een slipdress als nachthemd en dat vestje is van dunne tricot (mouwen en schouders) en batist (onderste helft rug en voorpanden).
Vestje ligt al jaren in de nacht naast mijn bed, als ik er dan uit moest voor een huilend kind schoot ik daarin. Bleef ik warm voor wat het waard was en was wat gekleder dan in die slipdress. Nu doet het vestje nog steeds dienst met de zoveelste slipdress.
Het gaat ook altijd mee op vakantie, dat ik toch iets gekleder naar het sanitair kan lopen op de camping.
Probeer al jaren zo'n tweede exemplaar op de kop te tikken maar dat lukt niet zo erg. Den nood wordt wel steeds groter want vestje begint slijtplekjes te vertonen.

Carry
Livera

Heb 2 pyjama's vorig jaar gekocht bij de Livera. Die voldoen deels aan jouw eisen. Korte mouwen shirt, redelijk strakke Capri broekaar helaas wel een tekst op het shirt. Iets van ' sleep well' ofzo.

Maar goed, ze zitten wel lekker.

Jasmijn
beetje offtopic

Mij valt het ook op dat veel pyama's stomme teksten bevatten of poppetjes (bij de hema een poes bijvoorbeeld van Jip en Janneke, bij de dames-pyama's hé) Bij de heren pyjama's zie je dat nooit, rare teksten of figuurtjes. Ik ben werkelijk benieuwd hoe de gedachtengang van designers is, denken ze nu werkelijk dat vrouwen liever tekstjes op hun nachthemden hebben ipv effen? "good morning" "bonjour baby" "lets go to bed" "wake up" "dreaming" "meet me under the stars" "let your dreams fly". Gelukkig zie ik wel steeds meer ook effen, maar het is altijd langer zoeken daarna.

Hangkous
Stomme tekst

Hing vandaag aan een waslijn van het flatje tegenover mijn huis: nicest woman of the world
Bij het appartement van de "boze buurvrouw"
zo genoemd, omdat alle kinderen tot een jaar of 12 doodsbang van haar zijn.
Dan denk ik: toch leuk, dat ze dat zelf geloofd dan is er een iemand die haar aardig vind. Haar inner self of zo.

Heb zelf vorig jaar ook een miskoop gedaan. Tekst was iets van sleep wel of zo maar grote plastic letters, wat was dat zweterig.

Phryne Fisher
Shirt

Ik slaap in een gewoon simpel T shirt en als ik opsta en niet gelijk ga douchen doe ik mijn gestreepte flanel pyjamabroek aan met een vest.

Pietsje
Dank dank dsnk

Voor het meedenken. Mij was ook opgevallen dat veel dames nachtgoed nogal infantiel te noemen is. Of heel sexy natuurlijk. Maar dan vaak weer minder praktisch. Blijkbaar zijn wij vrouwen in bed of een klein meisje of een stoeipoes volgens de marketing/positionering leute
Ik kom wel andere looks tegen hoor, mooie basics maar helaas nog niet met de capri. Jullie adviezen heb ik nageplozen maar helaas nog niks gevonden waarvan ik dacht ‘ja die!’ Misschien ben ik toch te kritisch hahaha. Ik blijf zoeken.

Anneque
is dit geen (bijna-)capri?

Ik vind dat dit het toch wel dicht benadert....geen rare tekst, fijn stofje (denk ik, Schiesser voelt meestal wel lekker)

https://www.myunderwear24.nl/schiesser-pyjama-lange-broek-d-161067-804-b...

Kaaskopje
Wat ik bedoel gevonden

Over de uitvoering kun je twisten, maar zo'n pyjama https://www.otto.nl/p/10070425801/pyjama/#?fid=10069640398&c=dames-badmo..., vond ik dus helemaal geweldig zitten in bed. Ik hou helemaal niet van pyjamabroeken in bed, maar met dit stofje gaat draaien en verliggen juist extra soepel en het is ook behaaglijk.

Dit is een gewone katoenen, met capri-broek: https://www.otto.nl/p/10050125248/buffalo-capri-pyjama-van-puur-katoen/#...

Arina
Lidl heeft geregeld pyama's met capri broek
Phryne Fisher
Goh

Die laatste uit het bericht van Kaaskopje vind ik echt wel leuk. Ik heb het liefst korte mouwen en geen broek, maar dit ziet er wel comfortabel uit.

Arina
Ja, dat dacht ik ook

Maar toen ik beter keek, zag ik dat de onderkant van de broek elastisch is, of in ieder geval een soort band heeft.
Zou dat niet omhoog kruipen en dan hoger vast blijven zitten?

Flavia
modificeren

Kleding moet je toch altijd aanpassen aan je eigen wensen?

Dat geldt ook voor nachtkleding.

Band er van af halen, omzomen en in 10 minuten is het wel zo als je wil.
Zo veel werk is dat niet.

rode krullenbol
Pyjama

Alleen al de spelling van het woord zou een mens nachtmerries kunnen bezorgen! En dan nog de gedachte (alleen al) om in je nachtgoed op straat te belanden.

De door Rob Reiner in het leven geroepen formatie Spinal Tap – naar het verhaal verluidt ’s werelds luidste heavy metal band ‘ever’ – heeft zelfs een nummer gewijd aan dit schrikbeeld. Het heet Rock ‘n Roll Nightmare.

Ja, ja; het is wat, als je een legendarisch imago wilt opbouwen of behouden.

Rode krullenbol

Zie voor de ontstaansgeschiedenis van Rock n Roll Nightmare: https://youtu.be/YdhAm7PWzPU en voor het nummer zelf: https://youtu.be/jzuxUSab_7c.

Kaaskopje
Flavia

Je moet wel een naaimachine in huis hebben als je het aan wilt passen :-). Daarnaast vind ik het toch wel handiger om meteen iets te kopen wat de bedoeling is. Op het gebied van pyjama's moet dat lukken lijkt mij. Ik kan me wel voorstellen dat een lange broek die over het geheel genomen mooi en lekker zit, maar bij de boord net wat te wijd, dat je dan even gaat prutsen om het iets strakker te krijgen.

Arina
Flavia, voor mij wel

Eerst moet ik weken moed verzamelen. De band eraf halen is zo gedaan. Dan de naaimachine te voorschijn halen en op tafel zetten. Erachter komen dat de draad niet meer goed door de machine heen loopt. Draad erin zetten, shit spanning is niet goed, tijdje rommelen, proefstukje. Met veel geluk krijg ik dat goed, soms niet.
Daarna zomen, alle zooi weer opruimen.

Dat heb ik niet over voor een pyamabroek.

Met de hand naaien is geen optie. Dan heb ik de rest van de week pijn in mijn handen.

Clowntje
Bonprix

Heeft pyjama's met capri broeken en zonder tekst.

rode krullenbol
P.S. bij #20

Mijn broer Jerome appte me zonet: “Helemaal verkeerd begrepen dat liedje van Spinal Tap! Zingen niet over op straat rond springen in pyjama.”

Dat is waar ook, constateerde ik na het filmpje nog een aantal keer te hebben beluisterd. Typisch een gevalletje ‘projectie’ van een eigen angst op anderen. Sorry!

Rode krullenbol

Flanagan
Leuke collectie bij bon prix
Dorry1
Zo maar n idee
rode krullenbol
Nou!

In zo'n chique Henry I. Siegel pyjama durf ik wel rondspringend op straat te worden gesignaleerd. Prachtig hoe die streepjes van het shirt terugkomen in de 3/4 broek.

Pietsje
Heb geen naaimachine

En eigenlijk is de kleding die ik koop ook altijd gelijk goed, anders koop ik het niet haha

Iedereen ontzettend bedankt voor het meedenken en zoeken, jullie zijn kanjers!

Voorlopig is de door rode krullenbol bejubelde pyjama het dichtst in de buurt van wat ik bedoel. Bon prix had ook een aardige maar die hadden ze alleen in maatje piepklein

Flanagan
Manchetband

Die pyjama is mooi, zonder twijfel. Ik weet alleen. Ietof zo’n band aan de broekspijp wel lekker slaapt. Vaak gaat die band tijdens het slapen opkruipen en slaap je met een afgeklemd bovenbeen.

Biebel
yogabroeken

Sinds ik de tekst "never wake me up" op een nachthemd zag staan, dat manlief had meegenomen voor me terwijl ik in het ziekenhuis lag, draag ik .nooit. meer echte pyjama's. Stel je voor dat de anesthesist deze boodschap serieus genomen had!

Wat dan wel: Bij decathlon heb ik een stapel goedkope yogabroeken gekocht. Ook in Capri (https://www.decathlon.nl/browse/c0-sporten/c1-yoga/c3-yoga-broeken/_/N-3...). Lekker zachte katoen, op 40% in de was én in de droger te wassen. En daar draag ik dan simpele katoenen shirts bij. Zwart/grijs of streepjes.

Bijkomend voordeel: als ik er midden in de nacht uit moet om de hond uit te laten/ de tiener binnen te laten of omdat er iets op straat te doen is, lijkt het net of ik heeeeel sportief ben.