Home » Forum » Hulp gevraagd ons huis te koop op funda geen kijkers

Hulp gevraagd: ons huis te koop op funda, geen kijkers..

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Drakonia
Hulp gevraagd: ons huis te koop op funda, geen kijkers..

Hallo allemaal, even onder een andere nick.
Ik heb dringend jullie hulp nodig. Ons huis staat nu al een tijdje te koop en er is gewoon GEEN belangstelling. Terwijl we zo hebben gezwoegd (en best veel geld uitgegeven hebben )om het zo strak en neutraal mogelijk te maken, en we een lage prijs hebben in vergelijking met vergelijkbare huizen in de buurt.
Ik weet het, er hoeft er maar één te zijn die het mooi vind, maar me dunkt dat je toch wel een aantal belangstellenden moet hebben die in elk geval een keertje komen kijken! Onze makelaar tast ook in het duister.
Nou vind ik dit wel erg eng, maar voor de goede zaak probeer ik het toch: zouden jullie eens willen kijken? Misschien is er iets overduidelijk mis maar ik zie het niet? Kan ik nog iets veranderen? Zijn de foto's goed, is het interieur misschien walgelijk? Spaar me maar niet! ;-(
Dus hier, de link:
http://www.funda.nl/koop/amersfoort/huis-47974114-kamsalamander-2/
Tips zijn meer dan welkom!
Drakonia

ijsvogeltje
Mooi huis

Het lijkt mij een prachtig huis! Misschien voor een groep mensen te 'apart'? Verder zie ik dat het pas 3 weken te koop staat, de kijkdag midden in de kerstvakantie viel en de veiling al begin januari is. Daar zou ik persoonlijk wat nerveus van worden. Veel mensen hebben rond kerst andere bezigheden, gaan op vakantie etc. Zou dat kunnen meespelen?

vlinder72
Veiling?

Dat zou ik dus direct weg halen. Je verkoopt een huis in een iets hogere prijsklasse. In Amersfoort (Nieuwland) staan heel veel huizen in deze prijsklasse te koop. En behalve Nieuwland heb je ook nog nieuwbouw woningen in Vathorst. En woningen in Kattenbroek etc. etc. etc. Allemaal in dezelfde prijsklasse.

Iedere makelaar of hypotheekverstrekker kan je op dit moment vertellen dat de verkoop van woningen nagenoeg stil ligt. Alleen starterswoningen lopen nog heel behoorlijk. Er zijn wel kopers maar iemand die geïntereseerd is in jullie woning heeft zelf vaak ook een woning te koop. En die wacht ook weer op een koper.

Je zal dus echt geduld moeten hebben. En je moet niet denken dat het aan jullie woning ligt. Ik ken de woningen aan de Kamsalamander en er is niets mis met die woningen. Ze zijn mooi, het is een leuk stukje van Nieuwland. Helemaal niets mis mee.

rodebeuk
Achterlijke timing

werkelijk, wat is dit voor makelaar?
Iedere onroerend goed-geïnteresseerde leek kan je vertellen dat dit de slechtst denkbare periode van het jaar is om een huis in de verkoop te gooien.
Ga maar na bij jezelf. Je hebt boodschappen gedaan, je komt thuis, een van de kinderen moet nog opgehaald worden, gelukkig heb je de wanten van je dochter nog terug kunnen vinden anders had je wéér naar de Hema gemoeten, de winterbanden zitten er eindelijk op en nu blijkt er iets aan de velg niet te deugen en je wou nog naar je schoonouders volgende week...

Nou ja, ik bedoel maar te zeggen, je bent allang blij als je eindelijk alles in huis hebt en even op de bank kan gaan zitten. Je gaat met dit weer toch niet aan een ander huis denken? Dat doen mensen in het voorjaar. En als ze het wél in de winter doen, dan niet als het zulk belabberd winterweer is en al helemaal niet in de kerstvakantie. Kijkdag op derde kerstdag, daar moet je maar zin in hebben! Je doelgroep komt dan net een beetje bij van decemberstress en Kerstvreugde.

Overigens vind ik de uitstraling wat klinisch. Ik weet dat dat een gebruikelijke stylingkeuze is voor nieuwbouw, maar een deel van het huis valt buiten het raster (feng shue-kreet voor maximaal te tekenen vierkant vanuit de deur) en op de een of andere manier komt dat terug in de foto's. Te weinig warmte naar mijn (persoonlijke) smaak.

Fiorucci
Gekeken

Als je van modern houdt, is dit een prima huis. En zou ik me zeker niet laten afschrikken door de kleur van een boekenkast.Als tuinliefhebber vind ik de tuin een ondergeschoven kindje en zeer ondergeschikt aan het huis, dat is jammer. Dat je nog geen kijkers hebt, ligt aan de tijd van het jaar,denk ik. En de tijd is relatief, het beeldschone appartement van mijn schoonouders staat deze kerst al drie jaar te koop.....

Judith-t
Enig huis

Wellicht wat wit maar vind het niet echt kil overkomen. Leuk dat blauw overal terug te zien. Ben helaas niet op zoek. Heb echt geen enkele opmerking. Sorry :/

Petr@
Eens met rodebeuk

v.w.b. uitstraling. Het huis is ruim en heeft veel licht, maar weinig warmte.

Kari1
Je wilt

te snel denk ik. Sinds 3 weken op de markt, kijkdag 27 december en veiling 7 januari?? Net wat rodebeuk zegt, trek maar gerust een aantal maanden méér uit. Wees blij als je het binnen een halfjaar verkoopt, te beginnen bij het voorjaar, en ga maar uit van langer...
Qua foto's niet veel mis denk ik. Juist door dat strakke en klinische kunnen mensen hun eigen stijl in hun gedachten in het huis plaatsen.
Kari

Kari1
Rodebeuk (o.t.)

Buiten het raster? Maximale vierkant achter de deur? Leg eens uit? Ik denk dat er heel weinig huizen zijn waarin de gehele plattegrond in een vierkant achter de deur past toch?
Kari

alleen
Ik vindt het een leuk huis

lekker licht en het ziet er mooi uit. Alleen ik kom niet uit de buurt dus ik weet niet wat jullie prijzen zijn.
Maar het is in het algemeen wel veel geld.

Dit is niet voor een beginneling maar voor 2 verdieners.

Je hoeft er volgens mij niets meer voor te doen.

Zus
Niks mis mee

Mooie foto's waarbij je een duidelijk beeld krijgt van het huis. Lekker neutraal. Maat wat ook eerder gezegd is, is dit gewoon niet de tijd van het jaar om aan een nieuw huis te gaan denken, laat staan om huizen te gaan bekijken. Geduld dus, rustig afwachten.

rodebeuk
Kari

Ik kan het zo snel niet bij mekaar googlen. Maar het heeft ook met bagua te maken. Er worden acht zones onderscheiden en als een deel van de plattegrond buiten een vierkant valt waarvan een van de zijden de voordeur omvat dan moet je wat trucs uithalen om die ruimte weer bij het huis te trekken.

Het heeft te maken met het idee dat er een achthoek is die alle aspecten van het leven omvat, en die achthoek (die ook als een raster met negen hokjes, 3x3 en een leeg midden wordt weergegeven) moet compleet zijn.

Nou ja. Zowel mensen die tegen zweefdingen zijn als die hard adepten van feng shui zullen me nu wel afschieten.

Ik heb iig onthouden dat een ongemakkelijk gevoel bij een huis soms coïncideert (ja ja, ik sluit op voorhand iedere causaliteit uit) met een voordeur die zodanig ligt dat een deel van het huis buiten het raster valt. In dit geval minder de keuken, maar vooral die flap die schuin aan de woonkamer hangt. Dat geeft gewoon een niet zo gezellig idee.

Nasha 1st
Mwah...

Qua ruimte is het wel een lekker huis, de 1e foto doet het geen recht, een beetje beknepen gemaakt lijkt het wel, alsof de verhouding niet klopt. Zelf hou ik helemaal niet van dat steriele wit. De accentkleuren zijn ook niet mijn smaak. En het voelt niet alsof er geleefd wordt, een beetje toonzaalachtig. Mensen die van modern houden zal het wel aanspreken, maar je mist een grote doelgroep die gewoon van gezellig houdt. En ook bij modern kan het best gezellig zijn...Misschien is het toch beter om beneden alles in 1 kleur te hebben, dus niet en lime-groen en blauw....
maar zoals ik al zei, dat is MIJN mening....

Nasha 1st
Nog iets

net even op google-maps gekeken, ik zou zou de 3e foto weghalen. Die voegt niet veel toe. Ik begrijp nu dat die als een soort uitzicht is gepresenteerd, maar het leek eerst alsof je huis in dat rijtje stond. Het is een 2 onder 1 kap, en dat zou ik meer uit laten komen...Die maffe punt in het huis zou overigens voor mij een afknapper zijn, meestal heb je niks aan dat soort ruimtes, qua inrichten....

Drakonia
Verschillende reacties..

Daar ben ik heel blij mee. Want er stáát 3 weken te koop, maar het is al meer dan drie maanden. (Heeft met de veilingsite te maken zegt makelaar). Het is wel goed te horen dat jullie denken dat er met de kerstdagen sowieso waarschijnlijk niets gebeurt, ik was zelf nl. altijd op zoek naar een ander huis ongeacht de periode..Vond de kerstvakantie juist wel leuk om woningen te bezichtigen.
Over dat klinische, dat is bewust gedaan. Alle troep en speelgoed is uit beeld (in kasten geflikkerd, achter de fotograaf gezet) Zo ziet het er in het dagelijks leven niet uit gelukkig.. Ik dacht dat dat goed was voor de verkoop, maar schrikt het mensen juist af? Mmm.
Die derde foto zal ik weg laten halen. Ik had daar al mijn twijfels over, is verwarrend.
De schuine muur vonden wij destijds lekker speels maar is idd vrij onpraktisch en vast zeer on-feng sui.
De blauwe boekenkast is een crime om te schilderen, dan zou ik hem eruit slopen denk ik. :-( . Zou dat nog wat toevoegen?
En de tuin is best wel mooi, maar tijdens het fotograferen was het rotweer dus dat lukte niet, misschien, nee zeker, in het voorjaar een nieuwe foto laten maken.
Leuk om te horen dat er niks mis is met onze buurt, daar begonnen we ook al aan te twijfelen..
Ik kan hier echt wat mee. Misschien ook gewoon wat minder foto's op funda zetten.
Dank dank dank!

Guinevere
Kleed

Ik mis een groot kleed in de zithoek. Een heel strak kleed houdt het geheel rustig voor het oog en dan oogt het niet steriel en veel gezelliger. Bijvoorbeeld zo'n groot wit IKEA kleed.

Guinevere
Nog iets

Ik vind je zithoek niet op de goede plek van de kamer staan. Die zou ik naar de andere kant verplaatsen, waar nu 2 kasten naast elkaar staan. Dan oogt die kant van het huis veel prettiger, en je hebt niet al je "leefdingen" in één rechte lijn vanaf de keuken naar de achterkant van het huis lopen. Ik denk dat het dan ook direct ruimtelijker overkomt.

Dorry1
Mijn 5 centen

Ook ik zie een heel strak en modern huis. Iets wat mij absoluut niet trekt. Bedenk ook dat jullie doelgroep, de mensen met geld, waarschijnlijk wat ouder zijn en dus misschien minder strak en modern zoeken? Limegroen kan leuk zijn in een kinderkamer, maar de keuken of de woonkamer oogt dan snel als een tandartspraktijk.
Als ik nu naar de hal kijk, wit met een visgraatparket en een rieten lamp, daar spreekt al weer veel meer warmte uit. Kun je dat niet verder doortrekken? In de woonkamer zie ik een soort opgeblazen plastic plant??? Onduidelijk wat het is, en dan roep je alleen maar vragen op.Die zou ik weghalen. De meubels zijn ook allemaal tegen de muur opgesteld, dat schept ruimte, maar daar hebben jullie geen gebrek aan. Maar de zithoek zo dat de fauteuils tegen over bank staan. Leg zoals al eerder aangegeven is een warm grijs of taupe kleurig kleed onder de zithoek. Ook de ouderslaapkamer komt kil over; een beige of taupekleurige sprei kan wonderen doen. Of warme velours gordijnen.
Ook krijg ik geen duidelijk beeld van hoe de plattegrond van de woning is. Misschien dat als laatste foto toevoegen?
Toen ik destijds ons huis te koop zette, heb ik een vriend van me die fotograaf is foto's laten maken. Daarbij heeft hij veel gebruik gemaakt van een gouden scherm om te reflecteren zodat je veel warmte kreeg op de foto's. Ook toen stonden er huizen al langer dan anderhalf jaar te koop in onze straat. Ons huis was binnen 2 weken verkocht. Warmte is het toverwoord.

Dorry

amk
3 maanden is kort

zelfs voor een super gewilde starterswoning. Die staan hier minstens 6 tot 10 maanden te koop. Het huis van mijn ex staat inmiddels ruim 3 jaar te koop en ze hebben al 2 kijkers gehad. Met drie maanden zou ik zeker nog niet in paniek raken.

Maxime.M
My 2 cents

oke, ik ben het met de eerdere posters eens. Foto 3 vond ik ook meteen verwarrend, het zegt mij niet waar jullie woning nu is. Verder vind ik het persoonlijk altijd prettig nog plattegronden te kunnen zien.(beetje dit idee, met kleuren kan je dan ook duidelijk zien welke ruimtes waar zitten; http://www.chalet-marie.nl/images/wagenaar/Chapelle-beneden.jpg) Wellicht kan je zelf online iets in elkaar zitten, ik heb voor de lol wel eens een plattegrond van ons eigen huis gemaakt.
Ook even zeuren over de ouder slaapkamer, ik vind jullie bed zo in een hoekje gepropt staan, klopt dit? Komt vreemd over.

Maxime.M
Wel plattegrond!

Oh ik zie het, er zit wel een plattgrond bij. Meestal zie ik die tussen de foto's staan, nu staat ie los in een ander tabblad. Verder is de voorkant een stuk mooier op de google-maps foto's. Wat een beetje volle begroeiing wel niet doet he, dus als het nog nodig is, in de lente toch maar nieuwe foto's van de tuin (alhoewel ik hoop dat het dan misschien al verkocht is!)

liora
Prachtig

Ik vind het prachtig! Zou er zo willen wonen, helaas kan ik het niet betalen en staat het niet in Amsterdam :-)

Liora

Nasha 1st
Maxime

dat vond ik nou ook, op de google-maps foto's ziet het er net even iets mooier uit....Overigens, iets verderop zag ik een speeltuintje. Voor de verkoop doet zoiets het ook altijd goed voor gezinnen, dat er een speelplek in de buurt is. Foto 3 er uit, foto van het speeltuintje erin.

Heb nog eens gekeken, maar die blauwe kleur zou ik echt weghalen. Ook al is lime mijn kleur niet, het staat wel netjes, maar het blauw is teveel erbij.... En misschien inderdaad een warm kleed op de grond. De tip om niet alles langs die lange muur te zetten vond ik ook wel een goede....
Ik zie dat je wel veel bij IKEA komt ;-) Niet erg, maar er zijn mensen die dat niet in zo'n soort huis (herenhuis) verwachten....

Holiday
Mooi ruim huis

Ik weet zeker dat je dit wel gaat verkopen hoor. Maar wat is dat joh, die veiling. Ik ben blijkbaar niet bekend met huizen kopen, wordt het geveild? En wat is daar het voordeel van? Voor de koper dan he.. Lijkt mij helemaal niet leuk. Ik zou zelf een bod willen doen!

Ik heb even zitten kijken of je misschien iets te hoog zit in prijs in vergelijking met andere huizen te koop in je straat. Maar zo te zien zijn jullie de enigen! Ik ken jouw buurt niet, je moet even goed bekijken of de vraagprijs in orde is. Het wil nog wel eens helpen om 10.000 onder de andere vergelijkbare huizen in de buurt te gaan zitten. Maar dat kun jij alleen beoordelen.

Mooi huis hoor. Lukt vast wel. En de foto's zijn helder en duidelijk. Die grote nepcactus is geweldig, maar op de foto is hij een beetje too much. Maar wie interesse heeft kijkt wel door dat soort dingen heen. Iemand zei iets over een kleed. Volgens mij ligt ie nu in je logeerkamer, verhuis die naar de zithoek in de woonkamer. In ieder geval ruimte zat en alles lekker neutraal.

En in het voorjaar (dan is ie natuurlijk allang verkocht) kun je misschien een iets gezelliger tuinfoto toevoegen.

Succes!

ol3
Geweldig huis!

helemaal mijn smaak, ook de inrichting! En mooie Starck stoelen in de tuin :-)
het woord klinisch zou ik nooit gebruiken, dan zie je dat dit echt een kwestie van smaak is. De ruimtes zijn mooi en licht, idd gewoon geduld hebben!

Manda Rijn
Mijn 2 centen

ik schrik wat van een veiling, dan zal er wel wat mis zijn ofzo. Dat werkt niet, zeker na 3 weken (! super kort!!!) niet.

Verder zou ik de zithoek wat anders qua opstelling doen, het ziet er nu wat eenzaam en verloren uit en nu lijkt het op de foto wat klein, terwijl als je die bank in het midden (los van de muren) zet en de stoel dan daar haaks links of rechts op dat deel er prettiger uit ziet en werkt. Die wat kleine planten (3 stuks) zou ik niet zo neer zetten. Ik zou 1 heel grote plant doen in een grote pot. het staat iig nu te dicht op elkaar en die stoelen moeten voor de schuifpui weg, je moet zo die deuren open kunnen doen. Waar is de tv ?

En persoonlijk vind ik die cactuspoef echt niet kunnen. De gekleurde kast vind ik dan wel weer geslaagd.

De tuin ziet er nu niet optimaal uit, misschien kan je een foto van de zomer erbij doen ?

Drakonia
Wow

Lekker veel reacties, ik ben zo blij dat ik dit gedurfd heb!
Een foto van het speeltuintje erin zetten is een goed idee. De zithoek op een andere plek zetten is eigenlijk bijna niet mogelijk ivm schuine muur en convectorput. Een kleed heb ik altijd liggen in de zitkamer, alleen tijdens de fotoshoot niet-de vloer was net in de olie gezet en dan mag je er 3 weken geen kleed op leggen ivm brandgevaar. Maar tijdens bezichtigingen ligt-ie er weer. Misschien moet ik een van de witte kasten weghalen, lijkt het wat minder krap.
En ja, Ikea is om de hoek.. Ben er zelf ook wel een beetje klaar mee moet ik zeggen.
Voor wat betreft de stijl; ik heb zelf wat moeite met oude spullen in nieuwbouw huizen. (Had ik een oud huis, jaren 20 (!) daarentegen..) Ik merk ook uit de reacties dat de een het mooi en de ander het kil vindt. Het is wel een van de strakkere en 'modernere' huizen uit de wijk heb ik gezien, misschien past dat niet zo bij de mensen die in deze buurt willen wonen (wat wel weer klopt want wij passen hier zelf ook niet zo goed).
Ik denk verder!
Drakonia

Manda Rijn
Trouwens

is dat de random ight van bertjan pot ? Laat maar lekker zien !

Verder vind ik het een mooi huis, volgens mij moet je gewoon meer geduld hebben en zeker geen gekke dingen nog gaan doen. Eerst maar eens wachten totdat het voorjaar begint en dan pas wat met de prijs ed doen.

Hebben jullie toendertijd ook andere makelaars gevraagd ? Ik heb nu het idee dat dit een wat haastige makelaar is, ik vind de tekst ook niet heel duidelijk. Te wervend, te veel armslagen, te weinig exacte cijfers.

Marije
Mooi!

Ik zou willen dat het hier stond, zou er zo willen wonen! Kleuren, kleedjes of het gebrek eraan zouden me niet storen.
Goh, ik krijg gelijk inspiratie om alle overbodige zooi (niet zo heel veel want ik hou niet van overbodige zooi) mijn huis uit te gooien!

Drakonia
Veiling en manda

Ja, die veiling, we wilden het gewoon proberen, we willen er snel vanaf. Ik had verwacht dat mensen dan zouden denken dat het een koopje was, niet dat er wat mis mee was..We laten de veiling niet door gaan denk ik, zonder kijkers heeft dat weinig zin. Dan halen we het van funda en zetten het er opnieuw op.
Voor wat betreft de indeling, dank Manda. De stoelen staan niet voor de schuifpui, we hebben openslaande deuren en nog meer ramen links van de stoelen. Ik probeer te bedenken hoe de bank in het midden moet staan? Midden in de kamer bedoel je? Die planten zijn natuurlijk makkelijk te veranderen!
Groet, Drakonia

Drakonia
Veiling en manda

Ja, die veiling, we wilden het gewoon proberen, we willen er snel vanaf. Ik had verwacht dat mensen dan zouden denken dat het een koopje was, niet dat er wat mis mee was..We laten de veiling niet door gaan denk ik, zonder kijkers heeft dat weinig zin. Dan halen we het van funda en zetten het er opnieuw op.
Voor wat betreft de indeling, dank Manda. De stoelen staan niet voor de schuifpui, we hebben openslaande deuren en nog meer ramen links van de stoelen. Ik probeer te bedenken hoe de bank in het midden moet staan? Midden in de kamer bedoel je? Die planten zijn natuurlijk makkelijk te veranderen!
Groet, Drakonia

Pagina's

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.