Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

verfkwast

verfkwast

10-07-2011 om 14:41

Iemand hier met schilderservaring die mij een tip kan geven?

Ik ben binnen in huis aan het schilderen, wat tot nu toe (redelijk) lukt. Nu ben ik begonnen om de deuren te verven : gewone deuren zonder raam.
Ik heb 'm eerst met de kwast gedaan en nagerold met een verfroller. Helaas zijn er nu allemaal strepen zichtbaar: daar waar de zijkant van de roller eindigt en waar ik overga op het volgende stuk. (De roller loopt wel rond aan beide kanten)
Iemand een tip hoe ik die strepen kan verkomen? Of komt het automatisch goed als er meer lagen verf opzit?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

10-07-2011 om 15:09

Verfkwast

Ik hoop niet dat je een gelegenheidsnick hebt genomen omdat je je hiervoor schaamt is niet nodig!
Licht opschuren, lagen niet naast elkaar brengen, maar moeten elkaar een beetje overlappen. Of had je dat al gedaan? Ik denk dat als je het zo doet het met een paar lagen egaal wordt.

Vic

Vic

10-07-2011 om 15:28

Goede verf

Ik heb dezelfde ervaring als ik goedkope (Gamma eigen merk) verf gebruikte. Met Sikkens verf wordt het in een keer wel mooi egaal. Je moet in eerste instantie verschilende kanten op rollen en eindigen in dezelfde richting. Dan natuurlijk niet alle streepjes mooi naast elkaar, maar een beetje overlappend. Voor deuren gebruik ik geen kwast, alleen een rollertje.

Niet eerst met de kwast

Tegen de tijd dat je gaat rollen met de roller is de verf al een beetje opgedroogd. Je kan beter meteen met de roller schilderen. Je moet er een beetje handigheid in krijgen, snel en vloeiend werken en goed kijken.

skik

ishtar

ishtar

10-07-2011 om 16:40

Geen kwast

en een roller die aansluit bij de soort verf. Dus een grondlakroller bij grondlak, roller voor verf op waterbasis bij verf op waterbasis. Roller niet elke keer 'optillen' gewoon doorrollen, en dan steeds een stukje verder. En vooral niet denken dat het bij de volgende laag zich wel oplost Goed schuren voor je weer gaat verven. Verf(merk) maakt bij mij niet uit. Verfsoort wel: waterbasisverf droogt heel snel, waardoor je het moeilijker gelijkmatig uitrolt. Verf op terpentinebasis duurt een hele tijd voor het droog is, maar dat geeft je wel de mogelijkheid om hem goed uit te rollen.
En een tipje (van de schilder van de buren ): als je een deur verft die ook weer dicht moet, kun je de deurpost met een laagje vaseline insmeren, dan krijg je niet zo'n 'randafdruk' Wel eerst zo lang mogelijk open laten staan. (maar een voordeur bijvoorbeeld moet ook weer een keer dicht )

Teveel druk op de roller?

Zet je niet teveel druk op de roller, of teveel verf?

Ik rol de deuren nl. altijd met een verfroller, maar krijg ook strepen als ik teveel verf gebruik of te hard op mijn verfroller druk.

Snuggle's

Snuggle's

10-07-2011 om 20:10

Verticaal-horizontaal

Ik vind duurdere verf over het algemeen wel mooier worden, maar dan vooral de kleuren en de glans, niet zo zeer de manier van verven.
Bij het verven met een roller verticaal opzetten, en dan horizontaal uitwerken met inderdaad steeds een klein stukje overlap, niet te hard duwen. Ook maar een klein stukje per keer, dus niet heel de deur gelijk verticaal opzetten en dan pas uitrollen.

Snuggle's

Margriet*

Margriet*

10-07-2011 om 21:38

Ik doe het ook niet

precies verticaal of horizontaal maar diagnonaal en dan weer verticaal en de juiste hoeveelheid verf. Met een roller uiteraard! Dure verf verkleurt minder snel en vindt ik lekkerder verven.

Vic

Vic

10-07-2011 om 21:49

Niet om nou mijn gelijk te halen

Ik heb erg veel verfervaring (helaas) en ben echt van mening dat je met een goede merkverf stukken sneller en mooier werkt. Zelfs met een kwast trekt de verf streeploos dicht en dekt in een keer. Dat lukt je nooit met Gammaverf.

Tirza G.

Tirza G.

10-07-2011 om 22:53

Vic

Amen.

Tirza

verfkwast

verfkwast

11-07-2011 om 18:00

Reactie

Hallo allemaal, bedankt voor al jullie reacties ! Ik verf met verf van de echte schilder, wel op waterbasis. Ik heb nu de deuren liggend geverfd en jullie tips gehanteerd. De ene duer is erg goed gelukt. De andere helaas niet (ondanks zelfde werkwijze :-S) Die moet dus opgeschuurd en opnieuw.
Rafelkap, ik vond dit wel een toepasselijke nick, vandaar En mijn echte nick (mi k) zal waarschijnlijk niet veel herkenning oproepen, want ik post / reageer niet zo heel vaak

Hier ook met (dure) krijtverf problemen

We vonden de gestucte witte muren in onze nieuwbouwwoning wel wat erg 'kaal'. Dus een tintje. En omdat we de muren juist zo mooi strak vonden (na het stuccen was het wit gespoten) bewust gekozen voor dure krijtverf; die is mooi mat. En ja echt duur; 55 euro voor 1 blik! We hebben het nu al 2 keer gedaan en je ziet heel duidelijk de banen. Man heeft het echt zorgvuldig gedaan (en heeft ook al heel wat muren in heel wat huizen gedaan), maar je ziet echt de banen althans, het stuk waar het net een stukje overlapte. We hebben een heel licht huis en het is een muur die veel licht vangt, vooral strijklicht, en je ziet het het grootste deel van de dag.
En - er zijn ergere dingen, ik weet het! - ik stoor me er ontzettend aan. Maar ja, dan voor een derde keer (= weer 55 euro!) verven met geen idee hoe het resultaat wordt?? Lastig hoor...

Kortom; alleen dure verf is geen garantie voor een mooi resultaat. Iemand ervaring met krijtverf (van Painting the Past)?

Mare

Krijtverf

Volgens mij kun je krijtverf het beste met een kwast opbrengen en dan een beetje kris-kras strijken. Pas dan krijg je het gewenste effect. Ook de extra matte verf zoals Farrow and Ball ze heeft voor houtwerk (Dead flat) kun je beter met de kwast opbrengen. Je ziet dan wel de kwaststreken, en dat is ook juist de bedoeling. Anders vraag je het de verfwinkel waar je het hebt gekocht? Ik krijg van mijn verfwinkel altijd zulke goede adviezen. Ech toplui daar.

Dorry

Vic

Vic

11-07-2011 om 20:05

Krijtverf

Ik wilde in mijn vorige huis krijtverf, maar de schilder die ik had zei dat hij dat 'geen werken' vond. Hij zei dat het alleen mooi werd als je muren echt helemaal glad waren, zonder oneffenheden. Is wat anders dan jouw probleem, dus ik weet niet hoe dat uitpakt. Hier heb ik de muren met Flexa gedaan, en dat moest ook wel twee keer. De eerste keer zag je i.d.d. nog banen, en op vlekken dekte het niet helemaal. In een andere kamer heb ik de muren eerst voorgeschilderd met goedkope latex, zodat ik geen vlekken zou krijgen waar de verf meer zou intrekken.

Chippie

Chippie

11-07-2011 om 22:18

Mare

Ik ben echt laaiend enthousiast over Painting the Past krijtverf. We hebben inmiddels de woonkamer gedaan (van wit naar redelijk donker taupe) enook de keuken en hal (andere kleur). Echt geen strepen, alles in één keer er onder, afnneembaar, prachtig mat en egaal. Helemaal naar onze zin. Onze ondergrond was helemaal glad gestuct en al twee keer gesausd (en voorbehandeld!). Misschien zit het verschil daarin? Of het materiaal waarmee je het hebt opgebracht.

Ik vond de verf trouwens helemaal niet duur omdat de verf in één keer supergoed dekte én we met nog geen drie potten onze grote woon- en eetkamer hebben gedaan.

Valkyre

Valkyre

12-07-2011 om 21:46

Voorbehandelen

Vers gestucte muren kun je het beste eerst voorbehandelen met een voorstrijkmiddel voor zuigende ondergronden. Dan wordt het ook veel egaler. En vraag inderdaad de specialist om advies!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Gestucte muren

We hadden de bewuste muur inderdaad niet voorbehandeld. Hij was namelijk al gestuct en vervolgens ook (door de stucadoor) met latex gespoten. We gingen er van uit dat voorbehandelen dus niet meer nodig was....
Misschien is de enige oplossing om het nog een derde keer te doen.

Ook de 'verfspecialist' (= mijn zus die de verf in haar woonwinkel verkoopt) snapt er niks van. Heeft zelf haar hele huis zo'n beetje met die verf gedaan, maar nergens banen....

We balen dus nog een beetje, maar hebben nog wel wat over uit blik 2, dus misschien toch nog maar een laag er overheen?

Overigens, de kleur vinden we ook echt geweldig (çhalk), en het mooie matte ook dus daar ligt het zeker niet aan!

Mare

Valkyre

Valkyre

13-07-2011 om 22:46

Mare

Ik zou 't alsnog voorbehandelen voor je 't weer probeert. En even checken wat voor soort roller/kwast zij gebruikt hebben!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.