Home » Forum » Iets leuks voor 50 jarige vriendin

'Iets leuks' voor 50 jarige vriendin

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dymo
'Iets leuks' voor 50 jarige vriendin

In mijn vriendinnengroep zit een ontzettend leuke, lieve, hartelijke, attente, bescheiden vrouw (even om aan te geven hoe wij haar zien). Zij wordt (bijna als laatste) binnenkort 50 jaar. In onze groep is het gebruikelijk dat de anderen iets leuks organiseren, dat bij de jarige past (alleen bij lustrums hoor, niet elk jaar). Die vriendin doet altijd heel enthousiast mee met organiseren en weet vaak ook precies de spijker op de kop te slaan bij het uitkiezen van het uitje. We hebben al van alles gedaan: high tea, fotoshoot, rondvaart, museum, dansen, karaoke... steeds vond de jarige het de dag van haar leven. Zij onthoudt dingen die je ooit hebt genoemd en geeft daar dan een feestelijke draai aan.Jammer genoeg zijn wij zelf niet zo attent...
Onze vriendin verdient een leuk uitje.... maar wat? Ze houdt van hardlopen (ze is de meest sportieve van ons allemaal) maar heeft nu een blessure, van naar de film gaan, lezen, gezellig bij elkaar zijn. Ze werkt fulltime in een paramedisch beroep. Ze heeft geen relatie, geen kinderen. Ze is bij ons heel geliefd, maar als je je gaat afvragen wat ZIJ nou eigenlijk leuk vindt dan komen we niet ver. Ze is waarschijnlijk zo geliefd omdat ze het gewoon leuk vindt om mee te doen met wat er wordt bedacht en daarbij altijd op een gezellige manier aanwezig te zijn. En omdat ze bij problemen de mouwen opstroopt en even komt helpen. Je kent het type wel, gewoon een Goede Vriendin. Goud waard.
Maar nu dus dat uitje... iemand een briljant idee?

Kaaskopje
Verwendag

Ik heb het zelf nog niet gedaan, dus geen ervaring, maar een dagje wellness is misschien een idee. Met jullie samen. Lekker laten vertroetelen, gezonde dingen eten (hoop ik) en lekker vrolijk worden om het "gedoe".

Paasei
Thema bioscoop..

.. organiseert jullie lokale bioscoop geen 'ladies night'? Eventueel te combineren met een etentje vooraf? Of uit te breiden met een (trein)reis naar een stad waar zo'n ladies night georganiseerd wordt?

Watervrouw
Ideetjes

Het is mij niet geheel duidelijk waarom je een hele beschrijving van je vriendin erbij zet maar goed.
Wat ik zelf leuk zou vinden is een wandeling in een bijzonder gebied met veel eet- en drink momenten zoals een picknick en/of culinair diner na afloop.
Of een bezoek aan een stad met rondleiding zoals Catharijneconvent Utrecht. Een dag Kroller Muller, met fietstocht zou ik ook gezellig vinden, of een dag Paleis het Loo maar dat wordt momenteel gerenoveerd. En wat anders: een slipcursus of vlucht in zweefvliegtuig?

Lou
Wandelen?

Kan ze wandelen met haar blessure? Dat is gezellig en nog redelijk sportief ook. En dan natuurlijk leuk combineren met een etentje. Stadswandeling met of zonder gids (het Catharijneconvent vind ik dan toevallig niks aan maar dat is persoonlijk). Kun je ook nog combineren met iets anders gezelligs, zoals een gezamenlijk schilderij maken of zo. Elke stad heeft wel een reeks van die 'teamuitjes'.

Triva
idd

ik zou gaan voor trein, uit eten en een ladiesnight in de bioscoop (tenzij ze met die blessure wel kan wandelen of fietsen maar dan zit je in deze tijd van het jaar wel enorm met het weer) en spreek af dat jullie haar ook eens wat vaker vragen wat ze leuk vindt want het lijkt wel of zij alleen geeft en weinig krijgt van jullie.

Phryne Fisher
Wat ik leuk zou vinden

Ik zou wel een keer willen indoor skydiven, of een klimbos, of lasergamen. Of dagje Efteling.

Anneque
40UP!

Geen idee, ik roep maar wat, maar het is ontzettend leuk om naar 40UP te gaan met een vriendinnengroep rond die leeftijd. Weet natuurlijk niet of het kan met haar blessure, dansen. Maar als het kan, zou ik uit eten gaan en dan naar 40UP.

O, ik zie nu dat jullie al ooit gedanst hebben. Nou ik laat hem toch staan want het is voor anderen wellicht ook een leuk idee :)

Watervrouw
Blessure?

Oeps, die had ik gemist, sorry!

Guppie
Kookworkshop

Kookworkshop. Workshop naaktmodel tekenen. Of andere creatieve workshop. Naar een hamam.

Hilde
Schokland

Naar Schokland en dan een workshop zeemansliederen blèren. Erg leuk gehad :-)

40er
Workshop

Sieraden maken? En dat jullie het in zilver maken en die van haar in goud?

Ik vind zelf workshops heel leuk, koken, bakken, bonbons maken. Maar goed, daar moet iemand wel van houden hè. Leukste was denk ik de workshop Indisch koken, heerlijk! Al lijkt een goede sushi workshop me ook wel wat.

Guppie
Linkje workshops

https://www.1001activiteiten.nl/vriendenuitje
Ligt er natuurlijk aan hoe het budget is.

Dymo
Fijn!

Morgen hebben we een kleine bijeenkomst om plannen te maken, dan heb ik in ieder geval een hoop voorstellen. Dank!
En inderdaad, we moeten onze vriendin wat vaker vragen wat ZIJ wil, daar zijn we nu wel achter.

Saar
Hoeft niet

Volgens mij hoef je niet meer rekening met haar te gaan houden, zij kiest haar eigen plek binnen jullie kring, dit is blijkbaar haar plek.
Mits de vriendenclub veilig is, en jullie clubje klinkt heel veilig en hecht met voldoende ruimte voor iedereen.

Als je iets wilt dat bij haar past zou je met dit gebrek aan gegevens ook iets kunnen doen, iets ludieks. Daar bijv een maf lied over maken, of een spel, of...
Of samen komen en wat opties hebben en haar laten kiezen, want zij is daar zo goed in.. (hoeft dan ook niet perse op dat moment)
Of toch iets sportiefs, maar dat ligt aan haar blessure. Waarschijnlijk met hardlopen iets aan haar benen/voeten, dan zou je kunnen gaan roeien bijv.

Kenfan
Of....

misschien doe je haar wel het meeste plezier met een weekendje weg met zijn allen op een plek waar je mooi kunt wandelen met zijn allen zonder verder al te veel poespas of georganiseerde activiteiten. Beetje spelletjes doen, een serie er doorheen jassen met een hapje en een drankje erbij. Ze heeft zelf geen gezin en ouders zijn op die leeftijd vaak of weggevallen of hulpbehoevend, en houdt veel van gezelligheid en andere mensen het naar de zin maken.

rode krullenbol
Hmm ...

Zou een ballonvaart misschien een goed idee zijn? Lekker uitwaaien, terwijl je onvergetelijke indrukken opdoet!

Maike
Idee

Escape room?

Overigens Kenfan, ben ik van dezelfde leeftijd en mijn ene ouder is net met pension en de andere nog niet eens gerechtigd, dus dat op die leeftijd de meeste ouders weggevallen of hulpbehoevend zijn valt denk ik wel mee. (Ook te zien aan de ouders van mijn oude schoolvriendinnen). ;)

Alkes
Maike

De vriendin wordt 50. Het is mogelijk dat haar ouders net rond de 67 zijn, maar tamelijk onwaarschijnlijk.
Het is veel waarschijnlijker dat haar ouders ergens tussen de 75 en 85 zijn. Als ze nog leven.

Ik zou wat voorzichtig zijn met uitjes in trant van skydiven, ballonvaart of klimbossen. Voor mensen met hoogtevrees is dat echt een gruwel (weet ik uit eigen ervaring ;-)

Ik vind workshops altijd leuk, je doet iets met je handen en ondertussen kun je over van alles kletsen. Recentelijk een workshop beeldhouwen gedaan en workshop metaalbewerken (erg leuk, leren lassen, walsen etc).

Tijgeroog
Sportiefs

Ik zou iets sportiefs kiezen, omdat je schrijft dat ze sportief is. Uiteraard kijken wat mogelijk is met haar blessure. Naar een klimhal of klimbos (ik kan meestal gewoon klimmen als ik een blessure heb voor het hardlopen, en omgekeerd), indoor skiën, schaatsen (met privéles?), bowlen, boogschieten, dagje zeilen... even googelen op sportieve uitjes geeft heel veel ideeen.

tsjor
Kookworkshop

In een kas in mijn buurt organiseren ze kookworkshops met groenten uit eigen kas. Geweldig leuke combinatie van samen iets doen, nieuwe dingen leren en samen eten.

Tsjor

Dymo
leuk

We gaan vanmiddag 'vergaderen'.
De moeder van onze vriendin is overleden, haar vader is oud maar nog redelijk zelfstandig.
Eén van ons gaat eens nonchalant informeren hoe het met de blessure is en of er wel gewoon gewandeld kan worden. Dat vind ze namelijk ook leuk. Dan kunnen we een mooie natuurwandeling combineren met een leuke workshop of zo.
Leuk dat jullie zo meedenken!

Maike
Alkes

Alkes, ja, ik word ook 50 en mijn oude schoolvriendinnen ook. Kennelijk hebben wij allemaal wel erg jonge ouders dan.

Maar zo serieus was mijn antwoord niet bedoeld hoor. Natuurlijk zijn er qua leeftijd meer variaties dan je maar kan bedenken. Vond het alleen grappig om te lezen dat de ouders van een 50-jarige als standaard weggevallen of hulpbehoevend worden beschouwd. Ik zag het gezicht van diverse van 'onze' ouders voor me als ze dat zouden weten. :)

Inge
Tjonge

bijzonder dat jouw ouders en die van je schoolvriendinnen al op 16-jarige leeftijd kinderen kregen! Mijn ouders waren 26, maar misschien is dat al weer oud voor die tijd.

Rixt
Mijn ouders

Mijn moeder was 17 en mijn vader was 18 toen mijn broer werd geboren, dus jonge ouders op je vijftigste kan wel. Bij mij waren ze 8 jaar ouder, maar bij mijn broer en zus 19 en 20 en 23 en 24.

Lou
Rixt en Maike

Natuurlijk kan dat. Maar de *meeste* ouders van mensen van rond de 50 zijn toch echt (ruim) boven de 70.

Ik had vroeger één meisje in de klas met zo'n piepjonge moeder, zij werd geboren toen haar moeder zestien was. Dat was toch wel een uitzondering hoor.

Mayi
Cd

Samen een lied opnemen in een opnamestudio, lachen verzekerd.

Ps: mijn ouders zijn dan wel 75+ maar fitter dan menig 50 jarige dus bij hulpbehoevend zouden ze in lachen uitbarsten.