Home » Forum » Ik haat hitte

Ik haat hitte

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

72 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zonnebloem
Ik haat hitte

Mag ik ff klagen..?? Ik heb zo'n hekel aan hitte.. van dat plakkerige, Nederlandse 30 graden weer.. van dat weer waarbij je gelijk in het zweet staat wanneer je iets (huishoudelijks) doet.. dat je hele gezin chagerijnig wordt omdat ze 's nachts niet kunnen slapen van de warmte die in huis blijft hangen.

Echt, ik hou van zon en de zomer. Net als iedereen. Maar het van mij bij zo'n 25 graden wel op houden. Wat in Nederland nooit zo'n probleem is. Het is hier altijd 'doe-weer'waarbij je kunt bewegen zonder dat het van je hoofd naar beneden stroomt. Hittegolven zijn zeldzaam. 'Vroegah' was dat groot nieuws, zo heel af en toe eens in juli of augustus. Een paar dagen, dan een flinke partij onweer en dan was t weer voorbij en gingen we terug naar normaal. De Hollandse kwakkelzomer. Voor echte warmte ging je op vakantie, naar Zuid-Europa of verder. Waar je niks hoefde te doen behalve in het zwembad cq de zee springen. En 's avonds laat naar bed, want er hoeft niet gewerkt te worden.

Maar het lijkt verdorie wel of Spanje is opgerukt naar boven.. naar onze Hollandse infrastructuur die helemaal niet is ingesteld op zulke temperaturen.. al in april en mei! Hier geen huizen met dikke, wit gekalkte muren. En zeker geen siesta..

Het resultaat van global warming? Het zal.. ik hoorde net op de radio tot mijn wanhoop dat het na morgen niet is afgelopen. Ook donderdag worden het -weer!- 30+ temperaturen. En voor ons is de zomervakantie nog ver weg.. pff.. ik denk dat ik naar Scandinavie verhuis..

Krisje
Yeah!

Een medestander! Ik vind alles boven de 20 graden al te veel. Als ik dat tegen mensen zeggen kijken ze me aan alsof ik plots twee hoofden heb gekregen. Wij slapen op zolder en dat is dus heet, heel heet. Op de slaapverdieping hebben we nu rolluiken laten plaatsen, dat scheelt een hoop in de kinderkamers.
Ik heb geen zin om te koken, maar dat moet wel, en doe enkel de noodzakelijke huishoudelijke klussen.

lennest
airco

airco op de slaapkamer laten installeren, beste investering ever! Ik slaap weer!
Voor de rest: helemaal met je eens, 25 graden is meer dan genoeg.
Wat ik wel doe in het weekend: heel vroeg opstaan, dan alles zoveel mogelijk bijwerken (behalve stofzuigen want dan is iedereen te vroeg wakker) en terug naar bed en de rest van de dag niks doen. Heb gisteravond om 22.00 uur nog was gestreken, douche in en naar bed, heerlijke koele slaapkamer, vanochtend om 5 uur opgestaan, keuken opgeruimd en gepoetst, benedenverdieping gedweild, toilet gepoetst en om 8 uur weer naar bed tot een uur of 12.

40er
Yep

Hier nog 1. Maar ik hou echt niet van de zomer, lente herfst, prima, winter, joepie, maar de zomer, nope.

Ik probeer ook zoveel mogelijk 's ochtends te doen, maar dan ga ik er niet weer heen hoor. Om half 6 lekker met de hond weg fietsen, heerlijk koel buiten genieten van de morgen.
Het nadeel van dit weer is dat ik hele dag hoofdpijn heb. Vanmiddag al lekker in de koele woonkamer liggen slapen.

Wilgenroosje
Tegengeluid

Toegegeven...het is op dit moment wel veel van het goede, maar ik haak pas echt af als het onder de 2 of 3 graden wordt. Brrr... Ik snak vanaf eind november naar een berenhol om in onder te duiken tot half april. Stapel boeken, voorraad thee, beetje slapen. Zalig!

Zere gewrichten, als het nog kouder wordt gladde wegen en maar zien hoe je komt waar je zijn moet, auto krabben, de tuindeuren dicht. Bah! Ik leef pas weer echt op als alles ontdooid is.

Dit vind ik ook niet ideaal hoor, maar als ik moest kiezen...

Sally MacLennane
Niet de enige

Mijn gezondheid heeft er echt onder te lijden als het boven de 25 graden komt en het kost me een week, ik overdrijf niet, om er van bij te komen. Gelukkig geen man en kinderen meer zodat ik niet uitgebreid hoef te koken, maar nog genoeg andere verplichtingen. Zoals ruim een uur enkele reis in een ramvolle sprinter omdat mijn hoogbejaarde ouders regelmatig bezocht moeten worden en het werk dat ik nog doe.

Airco ligt buiten de begroting, maar ik koester mijn ventilator en hou ramen en deuren stevig dicht deze dagen. En verder hoop ik dat het weer snel omslaat. Met 22-23 graden en af en toe een bui voor de tuin ben ik het gelukkigst.

Veel begrip krijg ik er helaas niet voor, en dan zijn er ook mensen die roepen "maar jullie gaan wel naar hete vakantielanden". Nou, ik dacht het niet...! Geen haar op mijn hoofd!

Vesta
maakt me niet veel uit

met dit weer pas ik mijn activiteiten aan. We doen het een tandje rustiger, als het te warm is in bed leggen we onze matjes in de woonkamer waar uberhaubt geen zon binnen komt.
Verder nemen we een kruik mee naar bed: 's morgens half vullen en in de vriezer, 's avonds wat koud water er bij en dat koelt heerlijk af.
Ventilatoren en airco's zijn geen opties, die maken geluid en dan slaap je daar zeker niet door.

Watals
Hier of daar

Ik houd ook niet van boven de 23 graden, maar ga ook niet om 5 uur mijn bed uit als avondmens want 2 gruwels op 1 dag is teveel.
Over het buitenland: vaak is de warmte ( niet overal, zelfs niet op eilanden) daar droger. Daarnaast ben je er op vakantie en hoef je die huishoudelijke klussen niet of minimaal uit te voeren.
Ik heb het warm van mezelf, bezit zelfs geen winterjas of dikke broeken. Handschoenen of sjaals draag ik ook niet. Ik kan met blote voeten door de sneeuw. Daarnaast her en der wat opvliegers dus ik vind het echt te warm als het boven de 23 graden komt ,:-)

Mijntje
ook geen zonaanbidder

Ik ben het er ook niet mee eens, met deze idioot hoge temperaturen. Slapen lukt nog wel (in onze hete slaapkamer), maar ik blijf nu extra graag binnen. Hoef ik ook niks te smeren, waar ik toch (vaak) niet tegen kan.
Vandaag nog even in het bos gelopen, in de schaduw, toen ging het nog wel.
Scandinavie lijkt me ook wel wat :-) Voor mij ook geen hete oorden.

skik
Heerlijk!

Ik word intens vrolijk van dit zomerse weer. Bij ons is het binnen ook niet te harden, al onze slaapkamers zijn onder schuin dak en ik heb nog niet overal echte gordijnen, maar 's avonds alles doorluchten en dan is het min of meer te doen. Maar verder... heerlijk. 'S ochtends op de fiets zonder jas naar het werk door het park, in de pauze op onze binnenplaats lunchen, genieten van de zwoele avonden en lekker roeien tot het zweet er van af gutst, gevolgd door een duik in de rivier. Van mij mag het van mei tot eind oktober zulk weer zijn.

skik

Teuntje
Geef mij de winter maar

Zon vind ik heerlijk, maar daar mag dan best lekkere vrieskou bij! Voor mij geen 'lekker in de tuin zitten' wat ik altijd van collega' s hoor.
Het grappige is dat ik wel erg hou van met ons tentje kamperen in Frankrijk, en dan de hele dag buiten leven. Maar ja, daar is de warmte echt anders en het leven ook.

Amsterdamse
Luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is toch behoorlijk laag op dit moment? Tenminste hier in 020 is het helemaal niet drukkend warm.

Phryne Fisher
Warm

Het is wel warm op het moment maar echt niet verzengend heet. En volgens mij is het ook dezelfde warmte als op vakantie, maar daar trek je het wat beter omdat je dan niets hoeft te doen. Als ik moet kiezen tussen dit en het gure najaarsweer van het voorjaar, mag het van mij jaarrond 30 graden zijn.

mijk
Als de lucht maar blauw is...

Dan vind ik zon met -5 heerlijk en met 28+ maar als de lucht grijs en donker is word ik zo ongelukkig...

Mijk

Kaplablokje
Ik vroeg

Vandaag nog aan mijn man of hij niet dringend onderzoek moest doen in Ierland, Schotland of Noorwegen. Doe mij maar guur najaarsweer. Veel herkenning hier: lig nu ziek op bed, blijf het liefste binnen, ook omdat ik allergisch ben voor zo zonnebrandcrème. Zon prima, maar graag iets fris in de lucht. Meer dan 22 graden hoeft het voor mij niet te worden.

Egel
heerlijk!

Duidelijk: ieder vindt er wat anders van.
Maar ik vind het net als Skik echt heerlijk! Geef mij maar driekwart jaar zomers weer!
Ik heb het niet te warm meestal (en zo wel, dan doe ik iets verkoelends). Ik word er veel zorgelozer van. Lopen op blote voeten, de deur naar de tuin open, veel in de tuin zijn, autoramen open (of airco aan), zonder jas naar mijn werk. Alles losser en vrolijker. Hoera!

Egel
trouwens

We zijn een paar keer in Scandinavie geweest en vaak is het daar 's zomers heerlijk. Ook wel eens echt behoorlijk warm.

Eens waren we in Finland geweest. Toen ik terugkwam zeiden onder andere collega's: 'oh dat doe ik nooit meer hoor, noordelijke landen. Nee hoor, wij zijn naar Frankrijk en Italie geweest'. Ik wist dat het dat jaar in Europa over het algemeen een belabberde zomer was geweest. Daar vroeg ik dan naar. 'Ja, ja, inderdaad, dit jaar was het niet veel soeps helaas, maar dat was overal in Europa zo'.
O?
We hadden 2 weken 35 tot 40 graden in Finland. Eén dag vond ik het zelfs te gortig worden.

Vesta
haha Egel

die ervaring heb ik ook. Collega's weggeregend uit zuid Frankrijk, en wij met 30° in Bergen (No) niet kunnen skieen want de gletscher smolt te veel en niet kunnen raften want te veel smeltwater.

Triva
relatieve vochtigheid

is nu (site verandert met de tijd) wel hoog in het noorden: meer dan 80

https://www.weerplaza.nl/actueel/relatieve-vochtigheid/

Amsterdamse
Verschil

Inderdaad Trivia, de luchtvochtigheid wordt hoger. Vanmiddag nog rond de 50 in Amsterdam en nu 65. In het noorden een stuk hoger. Bij dit kaartje kun je terug in de tijd:
https://www.buienradar.nl/nederland/gezondheid/luchtvochtigheid/3uur-terug

De meeste mensen vinden een hoge vochtigheid vervelend, ik vind het ook wel lekker.

Kaaskopje
Niet te heet

Als het echt plakweer is, ga ik me steeds vervelender voelen. Gewoon omdat het zo vies voelt al dat zweet. Dus beweeg ik zo min mogelijk. We eten op dat soort dagen vooral sla met gebakken aardappelen, of ook wel eens kant en klare salades. Heerlijk :-). Allebei een eigen bak. De hond moet wel uitgelaten worden natuurlijk en daar ben ik dan wel heel erg voorzichtig mee. Ik probeer van schaduw naar schaduw te lopen, trek hond bij putdeksels vandaan en steek de asfaltweg ook echt alleen bij een schaduwplek over. Hond en ik drinken met dit weer lekker koele karnemelk. We hebben hetelucht verwarming, die je ook op een koele stand kunt zetten. Als het zo heet is komt er dus wat koele lucht uit de verwarmingsroosters. Ik zet de ventilatie ook aan, die zuigt de warme lucht weg. Evengoed blijft het altijd erg warm in ons huis.

Als het én warm en vochtig is buiten, dan heb ik daar ook best last van ivm gezondheid.

Ik ben echt een lente- en zomermens, ondanks de ongemakken van echte hitte. Ik ben wel blij dat we in het Noordwesten wonen. Ik moet er echt niet aan denken dat 30 graden eerder normaal dan uitzondering is.

Triva
amsterdamse

Toink, die is nu, vijf uur, op veel plekken 99%! Ik zoek al jaren naar een kaartje die terugkijkt, die van jou al drie uur. Dank je wel. Via mijn link kun je ook de hitte-index bekijken. Dat is een maat voor de combi temp en luchtvochtigheid. Wel in de schaduw, die is hoger in de zon. https://www.weerplaza.nl/actueel/hitte-index/ kaaskopje, dat kun je ook gebruiken om te zien hoe zwaar dat lichamelijk voor je is.

Kaaskopje
Triva

Ik heb 'm nu opgeslagen. Dank je wel :-).

Paddington
Ik ben altijd blij

dat we het weer niet direct kunnen beïnvloeden, anders was er weer iets om ruzie over te maken.
Persoonlijk vind ik dit weer verschrikkelijk. Ik hoop dat het niet erger wordt, ik mis de 'echte' winters.

Kaaskopje
Paddington

Ik denk dat ik je die hoop moet laten varen.

Mijntje
niets te willen

Naar buiten op de fiets zonder jas, de was in de tuin, op blote voeten (in sandalen), dat vind ik ook allemaal erg prettig. Zo heet dat ik sloom wordt vind ik alleen niet zo fijn.
En ons jongste kind (gehandicapt), die kan niet goed tegen deze hitte, hij slaapt nu ook niet goed, waardoor ik half 9 naar bed moet om hem koest te houden en er vijf uur weer uit moet en dan 3,5 uur moet wachten voordat het busje komt.
Winterweer vind ik prima, maar dan niet dat ik uitglibber buiten.
Maar helaas, we hebben niets te willen, we moeten het maar ondergaan en er het beste van maken.

zebra
deze hitte

vind ik vreselijk. Op de fiets is het wel te doen hoor maar lopen is niet fijn. Ik blijf zoveel mogelijk binnen, indien mogelijk, maar deze week moet ik ook veel buiten zijn ivm mijn werk dus ontkom ik niet aan een flinke portie hitte.

Paddington
Wellicht

mij dan toch maar verdiepen in een mogelijke emigratie naar een koeler klimaat.

Inanna
mijntje

Ik heb op een FB groep voor ouders van kinderen met een bepaalde beperking de tip gelezen om een koelmat te gebruiken om je kind te helpen afkoelen. Die zijn eigenlijk voor honden (tja). Ze hebben ze wel eens bij de Action voor 3 euro, maar ik zag ze nu niet op de site.
Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ik hoor positieve verhalen. Misschien heb je er iets aan.

tineke
overdreven

Ik vind wat zomers weer best lekker. Maar dit is weer erg overdreven. De hele week boven de 30 en donderdag 34. Ieuw. Zo maar eens de ventilator opzoeken.
Wat doen jullie trouwens met eten met dit weer? Ik kan toch ook niet een week lang maaltijdsalades eten?

Walnoot
Ritme aanpassen

Ik pas mijn ritme voor zover mogelijk wel aan. Op het werk is het prima uit te houden. Huishouden doen we niet of in de late uurtjes even snel. Daar maak ik mij ook niet zo druk om. Koken, de bbq staan aan. Ik heb gisteren een pastasalade gemaakt voor een paar dagen. Ik pas dat dus ook aan. Ik ga nu echt niet boven de pannen hangen. Onze keuken is op het zuiden. Slapen gaat redelijk goed. Ik houd i.i.g van de zon. Het mag van mij wel iets koeler. Rond de 20 - 25 graden. Maar ik verkies dit wel boven de winter en najaar. Oja, nog een bijkomend voordeel. Ik eet veel minder :-)

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.