Home » Forum » Ik meer werken hij minder wat levert dat op

Ik meer werken, hij minder, wat levert dat op?

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
magdalena
Ik meer werken, hij minder, wat levert dat op?

Even een vraagje hoe ik kan berekenen wat precies de financiele consequenteis zijn als ik meer ga werken en mijn vriend minder? En ik vroeg mij af hoe dit zit met belastingen, maakt dat dan uit want ik heb wel eens gehoord dat de bijdrage aan ziektekosten vanuit de werkgever in gevaar kan komen als je te weinig werkt?
Ik wil 32 uur werken en hij dan 12 of 8 uur ipv 16 uur, maar ik wil eerst berekenen wat dit kost

amk
Ooit

was er een mooie website waar je dat precies kon zien. Maar helaas die is per 1 januari 2008 uit de lucht gehaald.

Waar je wel info kunt vinden of anders vragen is het Nibud.

groet,
Angela

magdalena
Weet niemand het?

Is er geen goede site met berekeningen, deze vraag zal toch wel vaker gesteld worden?

Mamasan
Niet zoveel denk ik

Volgens mij maakt het weinig uit of je 16 of 8 uur werkt per week. Misschien dat je met 8 uur niet boven je algemene heffingskorting uit komt, maar het verschil krijg je dan sowieso van de belastingdienst terug. Ik denk dat je het beste kunt kijken wat het verschil is in jullie uurloon, en dan bekijken wat de verandering in uren betekent voor je bruto salaris. Als je fors meer gaat verdienen kan dat verschil uitmaken voor je belastingtarief (31, 42 of 52%), maar dan nog krijg je voor meer werken meer geld. De grens voor zorg- en huurtoeslag kan wel van invloed zijn op wat je over houdt.
Tegemoetkoming ziektekosten van je werkgever moet je nakijken in je CAO. Bij ons is de tegemoetkoming helemaal geschrapt toen het nieuwe stelsel in ging. Voor die tijd kreeg een parttimer naar rato, wat ik erg oneerlijk vond omdat je toch de volle mep betaalt voor je ziektekostenpremie (maar dat terzijde).

Pisa
Intermediair

Magdalena, op www.intermediair.nl kun je een berekening maken van je bruto-netto salaris. Daarmee kun je dan iig het verschil in besteedbaar inkomen berekenen wanneer jij meer, hij minder gaat werken.
Vwb de ziektekosten kan ik geen antwoord geven.
De belastingen is afhankelijk van wat je bruto salaris is. Door een hoger of lager salaris kan je in een andere belastingschijf komen. Wat dan ook weer invloed heeft op je belastingteruggave bij bijv. een hypotheek. Doordat je eventueel in een lagere belastingschijf terecht kom krijg je ook minder terug.

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.