Home » Forum » In de rij

In de rij

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dees
In de rij

Ik sta in de rij van de supermarkt. Voor me staat een wagentje waarvan ik niet weet van wie die is. Na een poosje komt een man aangelopen en legt iets in het wagentje loopt weer weg en komt later weer terug om het wagentje aan te schuiven. Vervolgens zie ik hem in het pad van de rij bij de kassa kijken bij de scheermesjes. Ik zie weer een gat in de rij ontstaan door mensen die naar voren gaan en een karretje dat blijft staan.

Ik loop om de kar heen. De man komt snel bij zijn kar staan en zegt "piept u nou voor?" Ik beantwoord met "ja u bent duidelijk nog aan het winkelen"....hij antwoord met "ja ik sta hier voor de lol" en krijgt bijval van een andere man die op dat moment aanschuift in de rij.

Ik heb besloten verder geen stennis te maken maar heb mijn plekje in de rij ook niet afgestaan.

Ik irriteer me vaak aan mensen die alvast een plekje in de rij reserveren. En dan heb ik het niet over mensen die nog even een boodschap moeten pakken maar mensen die nog een lijstje aan het afwerken zijn.

Wat vinden jullie?

wil40
Je hebt gelijk.

Dat zijn dezelfde mensen die bij het zwembad de hele dag hun handdoek op een stoel leggen terwijl ze er een uurtje liggen. Ikke, ikke. Mateloos irritant.

Pirata
ja

Erg irritant, vooral nog dat ze doen alsof zij normaal doen en jij niet.
Wie niet bij zijn karretje blijft en een gat laat vallen, die is zijn plek kwijt hoor.

Yaron
Raar en irritant

Ik weet niet of ik er veel van zou zeggen, maar ik zou me er wel am ergeren, als je nou iets bent vergeten oké, maar steeds weer wat halen... Daarom doe ik het grootste gedeelte van de boodschappen bij de AH met zelfscan, dan heb je die ergernis niet.

Hangkous
Woon je bij mij in Hangkousen dorp?

Heb het hier ook wel eens gezien bij de plaatselijke Jumbo. Sinds ze daar zelfscankassa's hebben kan je niet naar de kassa als je nog niet alles hebt. Rijen heel kort daar dus een plekje reserveren heeft geen zin.

Irritant is het wel dat "alvast reserveren" gedrag. Iedere week in het zwembad ook twee types die hun handdoek alvast aan de haakjes bij de douches hangen met daarnaast een zakje met shampoo en douchegel. Is de halve kapstok vol en dan komt de groep van aquajoggen uit het water en wil zijn handdoeken ophangen. Daar is normaal al weinig ruimte voor (20+ handdoeken op 15 haken) en met die zakjes en handdoeken van banenzwemmers die nog rustig hun baantjes trekken is het nog krapper.
Afgelopen week ging het fout, viel die ene handdoek van de "gereserveerde" haak toen ik mijn handdoek wilde pakken. Ik heb geen actie ondernomen om het ding nog te proberen te vangen met het risico dat ik er nog meer afmepte in zo'n snelle actie. Moet ik mij daarvoor schamen?

wil40
Nee hoor Hangkous.

Wie niet horen wil die moet maar voelen. Voel je niet schuldig.

margaretha
herken het niet

een enkele keer iemand die nog 1 ding moeten alen maar dat is maar heel soms. Maar vaker dan 1x ? nee . In de "grote" supermarkt hier in de buurt moet je in een rij staan die splitst vlak voor de kassa's. Een computer stuurt je naar welke kassa het eerste plek heeft. Je staat daar tussen afgezette linten en daar ben ik nog nooit iemand tegengekomen die nog iets moest halen (die afgezetten linten werken dat ook tegen).

Ginny Twijfelvuur
Herken het ook niet

Iets vergeten en even teruglopen: prima.
Hier zou ik ook niet veel woorden aan vuil maken.

Maar ik heb het ook al eens omgekeerd gehad. We stonden ergens in de rij te wachten en het duurde nogal lang. Te lang voor mijn 3 jarige. Daar ben ik dus even een klein rondje mee gaan lopen terwijl oudste in de rij bleef staan. Er was een mevrouw die vond dat dat niet kon. Als ik uit de rij ging, moest mijn kind ook maar uit de rij. We stonden daar te wachten voor oudste, dus ik heb gezegd dat ze de boom in kon...

Dees
Pretparken

Nou ik zie het in pretparken ook wel gebeuren. Staat 1 iemand van een familie in de rij en komt ineens een horde mensen die zich tussen de rij heen drukt met de mededeling wij horen bij haar of bij hem. Dat stoort mij dus ook. Want dan zijn er zo ineens weer een zooi meer voor je.

Jippox
keuze

of je je stoort of niet is een keuze. Ik denk vaak: oh jij hebt zeker heel veel haast. Ik laat trouwens ook vaak mensen voor.
Probeer maar eens, voelt veel beter dan je ergeren!

Lou
Dees

"Ik loop om de kar heen. De man komt snel bij zijn kar staan en zegt "piept u nou voor?" Ik beantwoord met "ja u bent duidelijk nog aan het winkelen"...."

Die had ik laatst ook, bijna letterlijk hetzelfde. Alleen zei ik: NEE u bent duidelijk nog aan het winkelen :-)

Vond ie ook niet leuk. Prima, ik ook niet.

Verder ben ik ook sterk voorstander van niet-ergeren. Maar toch, soms hè. Grrrrr.

Hangkous
Niet ergeren

Dat is het beste ja.
Vanmiddag was ik ook weer in de super waar een verweesde kar stond. Ik er dus voor gaan staan. Mevrouw een beetje pissig.
Wat zegt de caissière:
Mevrouw ik ga hier niet met een groeiende rij staan wachten tot u alles heeft gepakt. Als u er niet bent dan help ik de volgende klant.
Ik ben meestal op hetzelfde tijdstip in de supermarkt en dan kom je mensen tegen die ook altijd rond die tijd gaan.
Deze dame heeft er hopelijk van geleerd. Ben ik van deze plekje claimer af.

@Emma
Nog erger

Mensen die, als je ze hierop aanspreekt, op agressieve toon gaan roepen: "Nou, ga dan maar voor want IK ga er geen ruzie over maken hoor!"
Alsof je zo een knal kunt krijgen.

wil40
Ik laat ook mensen voor gaan.

Degene die achter mij staat met een paar dingen in een mandje of die ouder die snel naar het schoolplein moet het kind ophalen. Maar die krijgen voorrang, ze némen het niet.
Niet ergeren, ja dat is het beste.

Dees
Jippox

Ja je niet eraan storen kan ook doe ik vaak ook maar soms lukt het niet. Zeker in periodes dat mijn eigen vrije tijd beperkt is.

@Emma
Wil

Ja dat doe ik ook, iemand met een of twee dingetjes voor laten gaan. Zeker als ik een volle kar heb. Wordt je altijd in dank afgenomen ;-)

Hangkous
Schaam

Enige weken geleden ben ik op de markt schaamteloos voorgekropen. Er stonden meerdere dames en heren bij een kraam toen ik kwam aanlope. Een van de verkopers had net de vrachtwagend weggebracht naar de parking, het was nog vroeg. Hij loopt de kraam, in waar zijn broer al aan het werk was, en vraagt: "Wie is de volgende?"
Niemand gaf antwoord, iedereen keek naar elkaar, vragen jij? U? Heen en weer maar niemand nam de beurt. Toen riep ik heel jolig: "Dan is het mijn beurt!". De dames en heren bleven discussiëren maar nog steeds werd er geen appel of banaan besteld.
Toen ging de groentenman mij maar helpen, tijd is geld.

Triva
Nee herken ik niet

de kassarijen gaan hier snel genoeg, men neemt dat risico niet. Wel eens iets vergeten maar zoals jij beschrijft heb ik nog nooit meegemaakt.

Wilgenkatje
geen herkenning

alleen het geval van 'iets vergeten' en dan is een beetje meebewegen (ook die verlaten kar dus) wel zo vriendelijk. Een andere keer kan het jou overkomen.

Lucy
Aldi

Hier bij de Aldi heb je altijd een rij bij de kassa, dat WEET je als je er heen gaat. Als iemand dan zegt (vragen is het niet echt) ik heb maar een ding dan kan ik wel even voor want ik heb haast. Toen heb ik ‘nee’ gezegd, ik stond er met een paar dingen (waar ik voor kwam was er niet) en die persoon was dan ná mij aan de beurt.

Of tegen een ouder vrouwtje zeggen dat ze wel voor mag met die paar artikelen die ze vast had, gaat ze haar boodschappentas leeghalen en ligt de hele band voor.

Silone
meestal wel

Meestal laat ik iemand wel voor die een boodschapje heeft, en erger me ook niet echt als er dan toch stiekem ineens veel blijkt te zijn. Tenzij mensen voordringen zoals Lucy beschrijft. Ik zeg dan geen: nee, maar: het spijt me, een volgende keer, nu heb ik zelf ook haast. Ik erger me niet zo snel, maar kan me de tijd herinneren dat ik met drie kleine kinderen boodschappen ging doen, dan weet je niet hoe snel je die winkel weer uit wilt.

Lou
Die tas vol

Ja, die tas vol boodschappen herken ik ook. Is dat iets van de Aldi of zo, dat mensen geen mandje pakken? Ik zie het nooit in andere winkels en altijd in de Aldi, iedereen stopt alles alvast in zijn eigen tas, het lijkt alsof ze alles aan het jatten zijn maar dat is niet zo, ze pakken alleen maar geen mandje. Inmiddels doe ik het zelf ook. Maar als ik dan voorgelaten wordt met mijn halfje brood los in de hand, zeg ik natuurlijk wel 'nee joh die hele tas zit ook nog vol haha' en dan blijf ik netjes op mijn plaatsje staan.

Nanda
of de band vol leggen

Ik was mijn kar nog aan het uitpakken, komt er een vrouw aan en zij gaat ook haar boodschappen op de band leggen. Ik zei, ik ben nog niet klaar hoor. Ze negeert het en zegt, daar is nog plek (vooraan de band) maar de band was al aan het lopen, want de cassiere was al aan mijn boodschappen begonnen. Dus daar kon ik het eigenlijk niet meer kwijt, tenzij ik heel, heel snel alles daar naartoe zou leggen, maar dan zou ik het eigenlijk nog niet redden, dus toen ben ik eigenlijk expres een tandje langzamer gaan uitpakken waardoor onze spullen door elkaar kwamen te liggen. Op een moment heb ik toen haar boodschappen wat naar achteren geduwd, toen werd ze boos want er vielen wat vleeswaren aan de achterkant van de band af (die gleden iets te hard, maar waren gewoon erg glibberig want zo hard duwde ik niet). En de rest moest ze toen snel tussen mijn boodschappen uitvissen. Ik moet zeggen, ik werd er eigenlijk heel geïrriteerd van, stom, want het was mijn probleem niet, maar ik denk meer omdat die vrouw net deed of het allemaal mijn schuld was.
Einde van het verhaal, er moesten zelfs boodschappen teruggescand worden omdat die per abuis al waren gepakt door de cassiere, dus ze schoot er helemaal niets mee, op, alles werd er vertraagd door.

Guppie
Piepen

Ik zou zeggen, je piept niet voor. Eigenlijk piept hij voor omdat ie al in de rij staat, voordat ie boodschappen heeft gedaan.

Ginny Twijfelvuur
Ja Nanda

Dat herken ik ook.
Mega-irritant.

En als je er dan iets van zegt, zijn ze op hun best hoogstverbaasd.
Zulke mensen snap ik echt niet...

Triva
Het is heel simpel

ik zou het zo doen: kar naar voren duwen en pas op het moment dat de band 5cm vrij komt voor de nieuwe klant: kar naar achteren en er langs gaan. Dan heeft diegene geen poot om op te staan en ik heb er verder geen last van. Oh sorry ja de volgende was aan de beurt en ja als ik dan niemand zie ga ik niet wachten tot er iemand komt....

Bennikki
Bij pinnen

Ook een variant: hier is een geldautomaat buiten naast de supermarktingang. Regelmatig parkeren dan mensen om "even te pinnen' niet in een parkeervak, maar vlak naast de automaat op de weg. Zodat niemand er meer langs kan rijden. Vanmiddag nog, 5 auto's konden niet doorrijden of wegrijden. Bestuurder staat rustig, met ronkende motor natuurlijk, te pinnen.
Man er naartoe, zegt "dit kan toch niet uw bedoeling zijn?" Pinmeneer kijkt verbaast om zich heen, hij had al die andere wachtende auto's niet opgemerkt. Heel apart.