Home » Forum » In het rijtje nutteloze voorwerpen de appelpartjesmaker

In het rijtje nutteloze voorwerpen: de appelpartjesmaker

42 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nasha 1st
In het rijtje nutteloze voorwerpen: de appelpartjesmaker

Soms zie je dingen in de aanbieding en denk je, wie koopt er nu eigenlijk zoiets? Zo ook met een appelpartjesmaker (mooie voor scrabble!)...als ik appeltjes heb zit 9 van de 10 keer het steeltje niet recht tegenover het kroontje onder....dus met een appelpartjesmaker kom ik nooit recht beneden en zit er dus in een deel van de partjes klokhuis....wat is er mis met schillen en snijden met een mesje?

Nor@
Nou.....

ik heb zo'n ding in een paar maanden geleden in Frankrijk gekocht! Ik zag hem daar voor het eerst...en ik kan je vertellen..het is een superding!
Hier worden door de kinderen veel appels gegeten, appeltje wassen, ding erop zetten, naar beneden duwen en klaar!

An
Elleke dag

Joh, ik gebruik 'm elke dag. Ideaal. Heel soms gaat het scheef, dan snij ik een pietsie bij.

An

Jesse_1
Briljant!

De kinderen hebben hier nog nooit zoveel fruit gegeten, dan sinds we die appelpartjesmaker hebben! (En nu in de aanbieding bij de Trekpleister of de Kruidvat, mensen: sla je slag!)
Dusseh.. goed mikken met steeltje en kroontje en niet je vinger meenemen, want die snijdt 'ie ook (en ik spreek uit ervaring :-().
Nutteloze voorwerpen... eh.... denk ik nog even over na.
Jesse

Onyx
Hier ook dagelijks in gebruik

Dochter van 12 gebruikt dagelijks de appelpartjesmaker (Ikea). Gewoon voor haar eigen lol, want ze kan ze ook gewoon al eten:-)
Nutteloze ruimtevreters:
- de eierscheider; ik kan dooier en eiwit net zo snel zelf in de schaal scheiden
- het sudderplaatje; gewoon op de kleinste pit op z'n laagst gaat ook prima
- het bladerdeeg-vulling-erin-dichtklapklemding; leek zo'n inspirerend handig ding toen ik 'm ooit kocht. Nooit gebruikt
- de verzameling puddingvormen in diverse verschijningsvormen; we eten hooguit met Kerst pudding
- de luxe bewaardoos voor de Nespressocupjes; flauwekullerige ruimte-eiser, maar cadeau gekregen
- de koffiemokken voor speciale gelegenheden (Kerst, verjaardag); worden dus maar een paar dagen per jaar gebruikt, mits we er bijtijds aan denken dan
Groet,
Onyx

Brianna F
Ideaal

In 1 keer een appel in partjes. Mijn dochter had 'm meegenomen uit Amerika, lang voordat ze hier in de winkel lagen, ben inmiddels aan mijn 3e toe, want ze mogen ze wel iets steviger maken vind ik.

Petra-
Wij hebben ook een bananensnijder

en ook die wordt bijna dagelijks gebruikt :-)

Ellen
Ideaal

Sinds ik zo'n appelsnijder in huis heb heeft mijn dochter nog nooit zo veel appeltjes gegeten!

Kaaskopje
Ooit gekocht

Toen we nog niet zo lang een magnetron hadden zag ik réuzehandige omelet'makers'. Opengeklapt is het een ronde vorm. Je vult de ene helft met ei voor de omelet, klapt het dicht en laat het in de magnetron gaar worden. Het was even leuk, maar het haalde het niet bij een echt gebakken omelet. In de kast ligt een siliconen bakvorm. Aangeschaft voor de huidige combimagnetron. Hij is een keer gebruikt... door een ander. Het komt er niet van.

Vic
Hoeveel partjes?

Een beetje stomme vraag, in hoeveel partjes snijdt dat apparaat je appels? Mijn dochters willen hun appels het liefst met schil en dan in dunne partjes gesneden (ongeveer 10 uit een appel). Dat ziet er ook leuk uit, maar is altijd wel een boel werk.

Mamba
Nou, ik vind de meeste keukenapparaten behoorlijk nutteloos

Zo heb ik geen frituurpan, geen ijsmachine, geen elektrisch mes, geen BBM (alhoewel dat misschien nog wel wat zou zijn), eh wat voor keukenapparaten zijn er nog meer? De hele Blokker ligt vol met nutteloze zooi, dat is hun brood!
O, ik weet er nog 1: een koffiepadhouder voor de senseo zodat je cappucino kunt maken.

gruffalo
Eierkoker

een electrische eierkoker... mijn moeder zweert er bij, wil er graag ook een aan mij kado doen maar ik zie daar echt het nut niet van in. kan ik toch net zo goed ff een pannetje water op zetten ipv zo'n geval ergens in de kast te hebben staan?

gruffalo

Nasha 1st
Ok ok...

dus de appelpartjesmaker is wel een handig ding :-) Dan heb ik kennelijk de verkeerde appeltjes....

Niny
Wij hebben een appelschilmachine

Vorig jaar op de Koninginnemarkt kocht Ninyzoon voor 10 cent een appelschilmachine. Compleet met doos en wervende teksten in snorkend Duits. Deze "Apfelschälmaschine" wordt zeer regelmatig gebruikt, je prikt de appel op het houdertje, draait aan een molentje en langzaam wordt de appel door een ronddraaiend mesje (doet me altijd aan Monty Python denken, 'rotating knives') geschild.
Oké, de amusementswaarde is misschien groter dan het praktisch gemak (het schoonmaken moet met beleid, lees: niet door de kinderen gebeuren) maar ik had nooit gedacht dat we hem vaker dan een keer zouden gebruiken!

Niny

gruffalo
Pelle

pelle,
de manier om eieren te koken zonder dat er iets mis gaat en een fluitje van een cent: de eieren al in het koude water leggen. water + eieren aan de kook brengen, op het moment dat ik getik hoor (borrelend water met eieren er in dus het kookt) even op de klok kijken en voor de vergeetachtigen een kookwekker zetten. 6 tot 7 minuten later water uit het pannetje gieten en koud water er op.

nooit kapotte eieren, geen moeite, en geen extra ruimte in mijn kast
:-)

Gruffalo

Holiday
De slacentrifuge

Nooit gedacht maar ik wil nu ook wel zo'n appelpartjesmaker!

Alle nutteloze dingen zijn hier wel zo'n beetje naar de rommelmarkt verhuisd. De meest nutteloze was wel de ijsmachine. Maar ook een slacentrifuge heeft het hier niet gered.

Nee in mijn keukenla niet veel onnodigs meer. Hoewel wat dacht je van een 16 delig spaghettibestek. Of van een set in grootte oplopende piepkleine bakjes met deksel. De kleinste is ultraklein en de grootste klein. Daar heb je ook geen bal aan.

Nee, dan mijn dunschiller.....die is met het groenafval meegegaan in de bak en ik mis hem heel erg.

inkie1979
Nasha en de verkeerde appeltjes

als je sceve appeltjes hebt is het handig even een stukje van d eonderkant te halen waarmee je hem dus recht maakt, dan gaat het prima ;)
ik had dat probleem ook namelijk van de scheve appeltjes...

en iemand vond hem niet sterk, die van ikea zijn toch echt behoorlijk sterk hoor!

Nasha 1st
Lijkt wel

een titel van een boek: Nasha en de verkeerde appeltjes....LOL...

Nou, misschien ga ik dan toch maar eens kijken voor een appelpartjesmaker ....

Triple
Blender?

De appelpartjessnijder wordt hier ook regelmatig gebruikt. Best handig.
Mijn vriend heeft het al tijden over het aanschaffen van een blender. Kan iemand mij uitleggen wat zo'n ding nou anders/handiger kan dan een staafmixer? Of wordt het een van de nutteloze voorwerpen in de toch al overvolle keukenkastjes?

Guinevere
Heu...sudderplaatje?

Ik zie met verbazing dat iemand een sudderplaatje overbodig vindt! Zonder sudderplaatje zou ik hier heel wat aangebrande pannen van de rijst en suddervlees hebben hoor. En in de weg liggen doet ie niet, opbergen doe ik gewoon onder de pannen.
Eigenlijk barst mijn keuken voor de rest wel van de onzinnige voorwerpen. Als ik op vakantie ben kan ik opeens toe met een snijplank, 2 pannen een houten roerder en wat bestek.

Triple
Pandia

Pandia, bedankt voor je blender-uitleg. Zoals ik al dacht voegt een blender weinig toe als je al een staafmixer hebt. Pijnlijke duimen heb ik trouwens nooit gehad! :-)

Het onzinnigste voorwerp in mijn bestekla was een plat, ovalen schijfje met daarin gaten in verschillende afmetingen waarmee je zou kunnen afmeten hoeveel spaghetti je voor 1, 2, 3 of 4 personen moet koken. Nooit gebruikt. Laatst maar eens weggegooid.

Puck2
Sudderplaatje

Ik heb niet eens zo'n ding in huis en van aangebrande pannen heb ik toch echt geen last hoor Guinevere terwijl ik toch ook heel regelmatig suddergerechten maak. Gewoon een goede gietijzeren pan met dikke bodem gebruiken en dan is er niets aan de hand, ook niet met gerechten zoals Rendang.

Guinevere
Maar puck

Maar Puck, ik heb helemaal geen gietijzeren pannen...alleen maar gewone. En dan is dat plaatje dus wel regelmatig reuze nuttig. Ik heb gelezen over de voordelen van gietijzeren pannen, alleen als ik die koop dan degradeer ik mijn huidige pannen richting "nutteloze voorwerpen". Dat doe ik wel als mijn zoon de glazen deksels een keer teveel heeft laten stuiteren (hij moet de vaatwasser inruimen).
Over nutteloos gesproken: Glazen deksels voor pannen vallen zéker in die categorie. Je kunt er toch niet doorheen kijken vanwege de condens/stoom.

Guinevere
Deksel

Pandia, als de glazen deksel ook zwart begint te zien, dan hád je dus een sudderplaatje moeten gebruiken... ;-)

Puck2
Maar guinevere

Als jij vaak sudderpotjes maakt dan zou ik persoonlijk een goede braadpan van gietijzer een must-have vinden. Daarmee degradeer je je andere pannen niet tot nutteloos, je hebt dan alleen het juiste gereedschap voor de juiste klus. (maar toegegeven een gietijzeren pan neemt wel veel meer ruimte in dan een sudderplaatje). En mijn rijst kook ik ook in een gewone pan en dat kookt en brandt ook nooit aan, ook de paprijst niet.

egberdien
Vis

De appelpartjesmaker wordt hier bijna dagelijks gebruikt, ik heb wel een staafmixer en geen blender. Wat bij mij in de la ligt enblijft liggen zijn vissen van metaaldraad, om vis op de barbecue te leggen. Volgens mij 1x gebruikt, meestal gaat vis gewoon in alumiiumfolie met wat groente en/of kruiden. Verder nutteloos: siliconen cakevorm.

sharon*
Sudderplaatje

Hmmm, of je een sudderplaatje nodig hebt heeft meer te maken met je kkokplaat dan of je wel of niet een gietijzerenpan gebruikt.
Vorige kookplaat had ik echt een sudderplaatje nodig, ondanks mijn gietijzeren pan. Heb nu een andere kookplaat en geen sudderplaatje nodig.

Tja, ik vind een hoop keukenspullen nutteloos, vooral omdat als ik ze eindelijk een keertje nodig denk te hebben, ik ze, tot mijn grote frustratie, nergens kan vinden!
Maar een paar dingen die ik nuttelozer vind dan andere:
pizzasnijder (een pizza knip ik met een keukenschaar, veel handiger)
pastaopschepding, ik gebruik gewoon 2 vorken
glazendeksel, inderdaad! dat ding valt alleen maar kapot hier!

Wat ik overigens een ontzettend handig nutteloos keukeding vind is de oestermes, die je gratis bij oesters krijgt.
Heel handig te gebruiken als schroevendraaier!

Holiday
Nog even..

Gisteren bij de huis-tuin-en-keukenwinkel gelijk gezocht naar de appelpartjesmaker. Ik had me er het hele weekend op verheugd.

Zegt de verkoper, nee ik weet wat u bedoelt want ik stond er bij de leverancier vandaag nog mee in mijn handen. Maar ik dacht, daar is nou echt helemaal nooit vraag naar, die neem ik maar niet.

Ik heb wel voor u een eiersnijder, een champignonsnijder, een radijsjessnijder of een tomaatsnijder. Die heb ik vooralsnog maar niet genomen, of het moet zijn dat jullie zeggen...

Nu gaat ie hem voor me bestellen! Heb ik over een week ook een appelsnijder!

Triple
Glazen deksel

Mijn moeder zweert bij glazen deksels sinds ze een keer toen haar aanstaande schoonvader (nog in verlovingstijd) bij haar kwam eten en ze per abuis de soep had afgegoten ipv de aardappels.....
Ha, ha, ha, een keukenprinses is ze nooit geworden.

Linnie@
In de lijn van glazen deksels...

een frituurpan met een kijkvenstertje! Ding wordt spekvet dus veel zie je er niet door en als je er recht boven gaat hangen om te proberen toch iets te zien, brand je je hoofd omdat er kokendhete stoom uit het filter komt.

Holiday
Kastanjet

Ik had die dag geen tijd om naar de stad te gaan, maar fietste na mijn werk even langs de huishoudelijke artikelenzaak hier in mijn dorpje. Maar inmiddels heb ik hem hoor, hij is geweldig!

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.