Home » Forum » Interieuradvies wie helpt mij

Interieuradvies, wie helpt mij

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ayla
Interieuradvies, wie helpt mij

Sinds een jaar wonen we nu in dit huis maar in de woonkamer heb ik nog niet helemaal mijn draai kunnen vinden. We hebben een L-vormige woonkamer. Voorkant zuiden, achter noord. De lange kant van de L is ongeveer 10 tot 11 meter lang, de lange muur waar je dan tegen aan loopt is ongeveer 7 tot 8 meter breed. Hierin zitten 2 grote ramen dus geen ruimte voor kasten. dan een kort stuk van 4, een stuk van 3 tot 4 meter en dan weer en stuk van 6 tot 7 meter waarin 2 deuren zitten (wel vlak naast elkaar). De korte kopze kant van de L is volledig glas. Nu het probleem. Alle televisie aansluitingen zitten in de hoek van de L. Echter met 4 bij 3,5 is dat niet echt heel ruim. Ik heb daar nu een lange lage kast van Ikea staan met daarop de televisie, een eiken salontafel en een 2,5 zitsbank onder het raam en een 2 zits bank dwars. tegen de lange muur staat een grote antieken teak kast en de 6 persoons eettafel. Verder staat er in de woonkamer nog een kastje van ikea en een ronde tafel van ikea voor de kinderen en wat verdwaalde speelgoedbakken. We vinden de tv hoek te klein, met meer personen zitten is toch wel krap. Echter tegen de andere muur maakt de kamer weer erg kort en klein.

Wie heeft goede ideeen?

zal nog proberen wat foto's ergens te zetten.

ayla
Link
Yta Chalne
Hm

Ik zie het nog niet helemaal voor me. Ik ben geen held met afmetingen, maar als ik het goed begrijp heb je het over een kamer van wel ruim 50m2 die klein lijkt als je 'm anders inricht (het klinkt toch wel vrij ruim...;-))
Op de foto ziet het er inderdaad krap uit voor zoveel ruimte, ik zou me niets aantrekken van de aansluitingen en gewoon gaan slepen met de meubels. In de 'knik' van je kamer is het zicht naar alle kanten ruimer. Verder heb je zwarte meubels, dat oogt niet zo ruim. De foto's (hoewel erg mooi) zijn in verhouding groot in de volle zithoek.

ayla
Dus

televisie halverwege de kamer, zie het niet helemaal voor me met die kastjes die we nu hebben, staat dat niet raar zo halverwege de kamer.

Ja de kamer is zeker ruim, ook met die lichte vloer oogt het ruim maar op een een of andere manier lukt et mij toch niet om het helemaal naar mijn zin te doen

ayla
Dat hadden we

helemaal in het begin, alleen toen stond alles op de lange muur gepropt. Moet ik wel bekennen dat er toen ook nog een box bij stond. Voordeel was wel dat er in de hoek van de L een ideale speelhoek ontstond. Ik kan natuurlijk de kast gaan verschuiven

Yta Chalne
Yep

Het zal vast niet raar staan als je wat meer van de kamer ziet dan dat ene hoekje. Ik denk dat het prachtig wordt. Maar het is zo uitgeprobeerd, een kwartier slepen en je weet het :-) Overigens, bij zo'n grote kamer vind ik het ook wel de moeite waard om er een 'echt' advies bij te vragen, iemand die komt kijken en er een paar geweldige ideeen op loslaat.

ayla
Foto bijgezet

haha manlief vind het vreselijk als ik ga slepen maar met de tv heb ik hem toch echt nodig, vanavond eens lief aankijken en een beloning in het vooruitzicht stellen ;-)

albana
Wij hebben

wiij hebben net zoiets...alleen een verschil wij hebben aan de andere kant ook zo'n L (dus 2 LLen en in 't midden de gang/hal met trap naar boven).
maar de zit-L hebben wij net iets anders dan jij. wij hebben aan de raamkant de 2 banken staan. 1 in de ene hoek scheef (de 2-zitter) (dus je houd een soort driehoek achter de bank over) die op de t.v. uitkijkt en tegen het korte muurtje aan en 1 (3 pers.) tegen de lange muur aan ook scheef (dus kijkt ook tegen t.v. op korte muurtje aan en als je naar opzij kijkt kijk je de hele kamer door. tussen de banken onder 't raam staat de tafel (wel beetje van muur/verwarming af hoor. de tafel fungeert dus meer als bijzettafel. de tafel overlapt het stuk tussen de banken. bij de 3-zits staat er een wat kleinere variant aan de andere kant nog weer naast. daarnaast een gewone stoel. die normaal vrijwel tegen de muur staat (wel iets scheef) maar die bij grote drukte een beetje naar voren wordt geschoven (dan zit je gezelliger, maar is wat lastiger om er omheen te lopen). wordt het nog drukker dan pakken we een stoel uit de achterkamer en zetten die naast de t.v. tegen het kleine muurtje. ons t.v. kastje is beduidend kleiner dan jullie kast. onze is ong. de breedte van de t.v., dus daar past nog best een stoel naast. wordt het nog drukker dan zet ik die een beetje scheef en ernaast (tegen de 2zitbank) nóg een stoel. en dan zit het wel zo ongeveer vol. komen er nóg meer dan moet de lange kant erbij betrokken worden of verwijs ik een gedeelte van 't bezoek naar de achterkamer (nog een bank) meestal de kinderen dus...
dat scheve van de banken lijkt misschien gek als je het zo hoort, het lijkt er kleiner door te worden, maar dat is niet zo...het is ruimelijker omdat je weg kijkt en niet meer in je blik beperkt wordt door allerlei muurtjes. de tafel ertussen is ideaal....hij staat niet in de weg en lekker handig dichtbij en door de ruimte die in 't midden overblijft kun je makkelijker lopen. er ligt bij ons een dik kleed, ideaal voor de kinderen om er op te liggen (t.v. kijken,spelletje etc.).
probeer dat eens uit?
dus: 2-zits bank iets verder bij de krantebak tegen de muur.
3-zits bank op de plek van 't groene tafeltje.
de tafel onder 't raam tussen de banken.
de lampen hebben wij in 't lege stuk achter de bank (wel lastig met grondschakelaars...)
groeten albana

winky
De banken

Wat al eerder geoppert is,
de banken verzetten tegen de muur zodat je en open ruimte creëert.

Overigens heb je een hele mooie vloer

Maak je ook foto's als je verhuist heb?

Winky

woutje
Ik zou

de zithoek ook naar achteren trekken (zoals Emma B voorstelde). Daarmee maak je ook meer een eenheid met de rest van de woonkamer. De tv zou ik vanuit de hoek naar rechts schuiven naar het midden van de muur. Bank er pal tegenover, maar dan meer naar achteren dus, en bank aan de korte muur tegenover de ramen zodat je zicht op buiten hebt. Speelhoekje onder de ramen. Misschien een kleinere salontafel, meer een vierkant blok (of twee) die je meer bij de banken zet. Dan hou je de middenruimte meer open, ook fijn voor de kinderen (leuke foto's trouwens).

Margriet*
Contrast

Of kast naar de speelhoek en 1 bank tegen de muur en andere gericht naar buiten.
Overigens vind ik het contrast in je interieur erg groot. Het is veel zwart of wit. In de korte poot zou je ook een muur een kleurtje kunnen geven. Wordt het iets intiemer van. Maar daar moet je natuurlijk wel van houden.

Jujube
Banken

Ik zou 1 bank naar achteren trekken tegen de muur waar nu die 2 bloemenschilderijen hangen. De andere bank voor het raam, klein tafeltje in de hoek tussen de banken. Grote salontafel weg, evt. nog een kleine tafel naast de bank. De tv in het midden tegen die korte muur van de L tegenover de bank die tegen de muur staat. Je creeert dan een open ruimte ipv een kleine gesloten zithoek.
Groet,
Jujube

Onderwerp gesloten