Home » Forum » Invriezen van geraspte kaas

invriezen van geraspte kaas

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Plien
invriezen van geraspte kaas

kun je geraspte kaas goed invriezen, is dit na het ontdooien dan ook nog lekker? Hier wordt regelmatig geraspte kaas gebruikt maar ik vergeet het helaas wel eens terug aan te vullen waardoor ik dan zonder zit. Maar als dit goed in te vriezen valt, dan is dat zeker een optie.

Krisje
Ja

Gaar prima!

Kaori
nog een ja

ik vries het in kleinere porties in als we over hebben.
Ik rasp het zelf even voor we gaan eten, is goedkoper

Plien
zelf raspen

is natuurlijk ook een optie als we van een blok kaas nog een restje over hebben. Maar in elk geval ga ik het dan zeker invriezen.

rode krullenbol
Is het nodig?

Kaas is toch al het product van menselijke inspanning om overtollige melk langer te kunnen benutten?

Yvan
Ja

beschimmelt nogal snel snel: groot aan de omgeving blootgesteld oppervlak hè.
Ik koop overigens nooit geraspte kaas of plakjes. Altijd een blok(je). Zelf snijden, het restant raspen en jawel: in de diepvriezer. Of zelf wat kaaskroketten mee maken.

Plien
nodig?

echt nodig misschien niet. Maar we vinden het wel lekker om geraspte kaas over de pasta te strooien. Als ik lasagne maak, dan neem ik genoegen met zelf geschaafde plakken kaas.

Doenja
Nee pasta?!?!?

Plien je doet toch wel parmezaans of peccorino kaas over je pasta aan tafel? Goudse geraspte gaan hier in quiches als ik er veel moet maken of over de nacho’s uit de oven. Dat vliegt er doorheen op feestjes. Populairder dan bitterballen of kaasblokjes dus is haast geboden bij het maken. Vier braadsledes vol vaak. Jummie. Kaas invriezen lukt me nooit. T is al op voor die tijd!

Plien
Doenja

nee, meestal is het een zakje goudse geraspte kaas uit de supermarkt. Peccorino kaas ken ik niet, parmezaanse wel.

Yvan
Een Italiaans gerecht vraagt natuurlijk om een Italiaanse kaas

maar ook niet overdrijven hè: die Italianen lachen zich ongetwijfeld te pletter over onze "Bolognaisesaus", die ze in Bologna niet kennen...
Gemalen kaas koop ik nooit. Ik koop wat kaassoorten en maal die zelf in de keukenrobot, op zo traag mogelijke snelheid.
Goedkope maar erg lekkere Parmezaan, Pecorino en Grana Padano liggen hier gewoon in de Aldi.
Kaas uit een Italiaanse delicatessenwinkel is natuurlijk beter, maar kost 2, 5 tot 10 keer meer.

Tijgeroog
Doenje

Die nachos, is dat nachos, kaas erover en een minuut of wat in de oven of komt er meer bij kijken? (dit weekend verjaardagsfeestje :-))

Inanna
Tijgeroog

Ik ben geen Doenja, maar dat is precies hoe ik het doe, nachos in een ovenschaal, kaas eroverheen, beetje door elkaar schudden, want wij willen ook graag een beetje kaas verder onderin, maar de meeste kaas ligt bovenop en dan een paar minuten in de oven. Dochter en ik eten er graag sour cream bij.

Boink
Nacho's
Doenja
Nachos a la hopsa

De basis is een zak nacho ook wel tortillachips in een ovenschaal. Jalapeno pepers erover verdelen, kloddertjes zure room, mais, tacosaus wat schepjes hier en daar, bosui in ringetjes erover en dan geraspte kaas. In de oven en serveren met guacamole; avocado knoflook citroensap verse koriander lepel paprikablokjes, peper en zout en chilipepers. Staafmixer en dan bosui en zure room erdoorscheppen. Pit in de guacamole terugdoen dan wordt t niet bruin.

Brave Hendrik
Geraapte kaas ontdooien?

Misschien wel een erg oud draadje, maar kan je ingevroren geraspte kaas snel ontdooien? Wanneer je namelijk een bakje in de magnetron zet, dan smelt het gelijk.

Lilian1
Ligt er aan

Hoe het in gevroren zit. Als een dikker blokje of platter. Is het in een zakje dan zou ik flink breken en wrijven. Dan is t zo klein en snel ontdooit. In een bakje zal t lastiger zijn denk ik. Over doen in een zakje?

OND
Ja

Gewoon in een bakje doen en even op lauw-warm water laten drijven. Ontdooit erg snel.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.