Home » Forum » Kado idee voor 80 jarige

Kado idee voor 80 jarige

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Annie
Kado idee voor 80 jarige

Mijn moeder wordt binnenkort 80 jaar. Wij hebben niet kunnen denken dat ze het zou halen. Vorig jaar was zwaar met de behandeling voor slokdarmkanker.
Nu ziet alles er goed uit en komt er een feestje.
Bij een feest hoort een kado, maar wat?
Wij hadden een foto van ons gezin in gedachten maar door omstandigheden zien wij er erg slecht uit door zorgen en slaapgebrek. Foto valt dus af.
Een ster een naam geven leek ook leuk, maar helaas dat is nep en valt dus ook af.
Maar wat dan wel??
Graag hoor ik jullie goede ideeën.
Door mijn eigen zorgen ben ik even niet zo creatief.

Klaartje
Zomaar wat ideetjes

Een fotoalbum met allemaal leuke foto's van vroeger en nu van de (klein)kinderen. Een dagje uit naar een plaats waar ze goede herinneringen aan heeft. Een "kunstwerk" gemaakt door de kleinkinderen.

Kaaskopje
Vermoeid uiterlijk

Ik kan me niet voorstellen dat de vermoeidheid en zorgen jullie tot zulke zombies heeft veranderd dat je moeder een foto van jullie huidige staat niet zal kunnen waarderen. Kwastje hier, kappertje daar, dan lijkt het weer heel wat :-). Een goede fotograaf kan ook het een en ander met goed licht. De zorgen hebben jullie momenteel nu eenmaal, het geeft niet als daar een glimpje van te zien is.

Ik denk dat ik het vooral in een 'belevenis' zou zoeken, zolang je moeder nog goed genoeg is om lekker mee te kunnen doen. Tijdens die dag maken jullie uiteraard ook foto's en daar zou je een collage van kunnen (laten) maken, of een fotoboek. Dan doe je de familiefoto niet, maar iedereen in actie op de foto. Ik zou dat nog leuker vinden als cadeau.

Ik weet niet of je moeder zo goed hersteld is dat ze normaal kan eten? Zo ja, dan zouden jullie met elkaar uit eten kunnen gaan. Bij het bedenken van cadeaus vraag ik me altijd af of ik het zelf leuk zou vinden en uit eten gaan, zou ik leuk vinden :-). Dat kun je in de vorm van de lunch, high tea of het diner doen. Gezien de conditie waarin jullie zijn, zou ik voor een lunch of high tea gaan.

Ik ontdekte net een website met leuke locaties: https://www.bijzonderplekje.nl/eten-drinken/

Als eten toch lastig is voor haar, zou je naar een kleinschalig museum met een thema kunnen gaan. Wat zijn haar interesses?

Antje
Bloemen abonnement

Mijn moeder was heel erg blij met een bloemenabonnement. Met de plaatselijke bloemist afgesproken dat ze elke week op een vast moment een mooie bos bloemen bezorgd kreeg, in een vaas. Dus geen werk aan voor moeder.

Wuppie
Verjaardagskalender

Wij zijn met een grote groep, dus iedere maand zijn er wel een paar jarig. Wij hebben foto's gemaakt van alle jarigen per maand en daar een kalender van gemaakt. Vinden mijn ouders erg leuk.
Ook leuk: een jeugdfoto over maken. Dus de setting van toen, met je lichaam van nu. Is ook erg geslaagd.

Dendy Pearson
Fotoshoot

Een goede fotoshoot met oma erbij. Tegenwoordig maken ze van die mooie generatiefoto’s.
Daar kun je een leuke dag van maken, niet te vermoeiend en je hebt aan het eind een tastbare herrinnering. Een goede fotograaf poetst oneffenheden wel weg of legt er een mooi filter over. Ik word zelf ook altijd een stuk knapper in zwart-wit:-)

Rudo
Foto

Of als je tijd over hebt en de beschikking over oude foto's: fotoalbum van je moeder van kind tot nu. Ook met je vader en de kinderen opgroeiend erbij natuurlijk. Veel werk, hier was het geslaagd. Iedereen een roos met een eigen boodschap/dankwoord aan je moeder eraan. Mooi kartonnetje erachter, lamineren

Flanagan
Mijn moeder

zou ook blij zijn met een opgemaakte bak voorjaarsplanten of een fijn vest of een heerlijke pot speciale ‘duur merk’ dagcreme dat extra snel intrekt. Het boeit haar niet zo dat ze de leeftijd van 80 bereik heeft.
Ze is tamelijk praktisch ingesteld; de volgende dag is weer een gewone dag. Als ze dan een bezigheid heeft zoals de plantjes water kan geven of haar kleding kan combineren met een nieuw vest, is ze ook dankbaar.

Mocht ze nog geen abonnement hebben op een leesblad juist voor ouderen met een jaartje plus, kan dat mogelijk ook een suggestie zijn.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.