Home » Forum » Kassaband etiquette

Kassaband etiquette

76 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
cobi
Kassaband etiquette

Even een belangwekkend vraagstuk aan de orde stellen dat alle kanten uit kan slaan, van "ben ik nou zo'n muts" of "waar moet dat heen met Nederland" Wanneer leg je je boodschappen op de band?

Ik stond vanochtend met een volle kar flink te consumeerderen in het kader van de Hamsteractie. Koud had ik 1 pak Eftelingvla (2 voor de prijs van 1) en een pakje zalm (dito) op de band gelegd of de man achter me zet er een beurtbalkje achter en begint zijn boodschappen er op te leggen. Ik vraag vriendelijk of hij nog even kan wachten, man reageert niet, ik herhaal mijn vraag en zeg dat ik nog een volle kar te gaan heb,de man zegt dat het geen probleem is. Ik antwoord dat het voor mij wel een probleem is omdat ik mijn spullen niet kwijt kan en me er behoorlijk opgejaagd door voel. De man gaat gewoon stug door. En ik ook, af en toe dat beurtbalkje naar achter schuivend om mijn spullen er tussen te frutten. Nou had ik geen zin in verdere confrontatie, dus ik hield mijn mond maar.

Ik heb het de laatste tijd wel vaker dat mensen hun spullen erachter leggen terwijl ik nog niet klaar ben. Meestal heb ik niet zo'n afgeladen kar, dus dan is het niet zo'n probleem. Maar eigenlijk vind ik het vrij onbehoorlijk en irritant. Zou het ook iets te maken hebben met stadse haastigheid? Wat is de gewoonte bij jullie in de supermarkt?

rodebeuk
Ken het niet..

...maar ook weer wel. Dit specifiek heb ik nog niet mogen meemaken, maar het genre is maar al te bekend.

Alledaagse Hufterigheid klinkt een beetje zwaar... mmm... het zijn mensen die te veel ruimte innemen. Kom je veel tegen. Soms kijk ik gewoon vol verbazing naar ze. Dan weet ik niet eens wat ik moet zeggen, jij bent nog heel concreet en duidelijk geweest vind ik.

Altijd weer een uitdaging om rustig te blijven en te genieten van het moment (nou ja, van je eigen rust zeg maar).

Terwijl ik dit typ hoor ik van de TV een Sire-reclame:"aardige mensen, hoe gaan we ermee om?" - daar had die meneer achter jou geen vragen over zo te horen!

Een vriendin van mij was naar West-Friesland verhuisd en die had regelmatig dit soort verhalen, alweer ruim 10 jaar geleden. Ook dat ze als automobilist werd uitgekafferd als het erop leek dat ze misschien niet ging stoppen bij een zebrapad.

En even terug naar je vraag: etiquette is volgens mij dat je oogcontact zoekt met de voorganger in de rij bij de kassa en non-verbaal coördineert hoe je verder gaat, wie het beurtbalkje wanneer waar neerzet enz..

IngridT
Kom naar drenthe!

...want bij ons doen ze dat niet. Dorpse relaxtheid?

Als ik al eens een beurtbalkje (oooh, zo'n mooi woord!) neerzet voordat mijn voorganger klaar is met het uitpakken van de kar, dan doe ik als keiharde beta een instantanalyse van het aantal decimeters band dat nog nodig is voor de nog-in-de-kar-liggende boodschappen. Dat aantal decimeters vermenigvuldig ik dan met 1,5. om in te calculeren dat degene voor mij minder efficient band-plaatst dan ik, danwel een stresskip is die zich opgejaagd voelt als het balkje iets te dichtbij komt.....

Ingrid

Puck
Ja, ik ken het

Is mij ook al een paar keer overkomen en als ik zie dat ik mijn boodschappen kwijt kan dan laat ik het zo, maar als ik dat niet kan vraag ik ze ook om even te wachten. En dat wordt dan ook gewoon gedaan, ik heb nog niet zo'n botte hork meegemaakt die dan stug doorging met zijn spullen erop zetten. Lijkt me hoogst irritant en veel meer dan iedere keer zijn spullen naar achteren schuiven kan je dan ook niet doen. Of vragen of de cassière de band stil wil zetten zodat botte hork zijn spullen weer even in zijn karretje terug kan stoppen, maar ik kom ter plekke nooit op dat soort oplossingen.
Ik vind dat je gewoon hoort te wachten met je spullen op de band zetten tot je voorganger klaar is. Wil je eerder dan vraag je het toch gewoon of ze het goed vinden dat je alvast ook uitpakt?

Linda99
Grote boze randstad

Ook hier een randstedeling die het fenomeen gelukkig niet kent. Denk ook dat ik overdonderd/verbaasd zou zijn als het me overkwam. Denk dat ik dan maar heel boos ga kijken ofzo, dat kan ik wel ;-)

Rieke
Misschien doof

Omdat ie niet reageert?? Heel vreemd in ieder geval.....ik zou me ook behoorlijk opgejaagd voelen. Ik heb het zelf ook wel eens en vreemd genoeg altijd als er een man achter me staat. Misschien ligt 't daaraan?? Dat ze het gewoon niet doorhebben ofzo.
Meestal begin ik te lachen en zeg iets in de trant van; ik ben er nog lang niet hoor. Maar bij ons in de super wachten ze met de band laten rollen tot je zelf je kar hebt uitgepakt. Kom naar Drenthe ( nieuwe slogan )

Sancy-QQ1
Ah

Eerst Rieke: de man reageerde in tweede instantie wel, dus zo doof was hij ook weer niet.
En Cobi: ik ben als IngridT, behalve dan dat ik een natuurkundeknobbel ontbeer. Waar zij calculeert, maak ik in een oogwenk een intuïtieve schatting van de ruimte die mijn voorganger nog nodig heeft, en leg het beurtbalkje op gepaste afstand.
In jouw sitautie, waar je zelf de voorganger bent en de naganger je opjaagt, zou ik toch anders reageren. Ik zou in een oogwenk een intuïtieve schatting maken hoeveel speling ik nog nodig heb en dan bijzonder efficiënt en met een fraaie zwiep de beurtbalk nét 10 cm verder naar achter duwen op de kassaband, zodat mijn naganger de spullen nogmaals mag plaatsen.
(Oeps. Viel het eraf? Wat vervelend voor u. Nu moet u het twee keer doen. Ach eieren ook nog...)

Chippie
Puck

"Ik vind dat je gewoon hoort te wachten met je spullen op de band zetten tot je voorganger klaar is"

Ik denk dat ik zeer meewarrig zou worden aangekeken als ik zolang wacht totdat mijn voorganger klaar is. Ik heb vaak een zeer volle kar, dat duurt wel een tijdje voordat die is uitgepakt. Dan zitten de personen achter mij én de kassiere verveeld te wachten, toch? Ik doe het ongeveer als IngridT, inschatting maken en dan ergens een beurtbalkje neerleggen.

Wat ik vreemd vond was dat de kassiere niet eerder mocht beginnen dan op het moment dat alle boodschappen op de band lagen en ik klaar was. Dat was klantvriendelijk. Haha, alles pastte niet eens op de band.

Waar ik wel eens supergestoord van wordt is dat de persoon achter mij, mij vreemd aankijkt omdat ik nog niet klaar ben met inpakken. Zij hebben dan voor 25 euro aan boodschappen en ik voor 150 euro. Raar he, dat ik nog niet klaar ben?

emma43
Brabant.

Ik ken het hoor,ik vind het juist altijd bot boerengedrag,hier in Brabant,maar daar ligt het dus niet aan.Ik zeg gewoon niets en dan is de band vol met boodschappen van een ander en is mijn kar nog niet leeg.Ja,als dit mij zou overkomen zou ik me toch goed lullig vinden,ik hoop altijd dat diegene zich dan ook zo voelt.
Ik vind de opmerking dat het geen probleem is van die man echt komisch,volgens mij was hij gewoon zo met z'n eigen boodschappen bezig dat hij het echt niet door had.Typisch mannengedrag.......en anders was hij wel heel erg bot.
Ik zorg altijd dat mijn boodschappenkar achter me staat,dat geeft wat ruimte.k tas altijd de boodschappen meteen weer in.Het is me al een paar keer overkomen dat ik me omdraai om te pinnen en degene die achter me aan de beurt is staat al voor de kassa.Dan ga ik echt niet pinnen.
maar hier in Brabant heb je dus ook haastige mensen.

Maxime.M
Herkenbaar

Hoi,

Oh ik heb dat ook wel eens gehad, maar er nog nooit wat van gezegd, meestal ga ik een tempo lager door met uitpakken van mijn kar (laat me dus niet opjagen) en zet mijn boodschappen dwars door die van de ander heen. Meestal is dat voldoende om de ander zijn spullen er gauw weer tussenuit te pakken met een sorry mompelend. Nog nooit gebeurd dat diegene het liet staan en ze per ongeluk als mijn boodschappen waren gescand (maar dat zou ik ook met een half ook wel in de gaten hebben gehouden) Ik vind het dus ook bloed irritant en ik krijg er acuut een langzaamaanactie van.

Maxime

Genista
Het is me pas een keer overkomen

Maar wel is me twee keer iets anders irritants overkomen, namelijk dat degene voor mij mijn spullen ging herschikken. Alsof ik het naar zijn zin niet efficiënt genoeg deed en hij mij even uit de brand hielp. Daar heb ik, tegen mijn natuur in, tamelijk pinnig wat van gezegd.

Suzanne
Toevallig laatst gehad..

Paar weken voor het eerst meegemaakt, bij de Aldi en het was inderdaad een man.. Vond het erg vervelend, opgejaagd en heb er ook wat van gezegd. De man keek me niet begrijpend en boos aan, maar stopte wel. Wat schiet zo iemand daar nou mee op?

moppeke
O ja....

Ik herken dat ook, bloedirritant. Wat ook irritant is: wanneer jij net je spullen op de band hebt staan je telkens een elleboog in je zij voelt omdat de persoon achter je elke cm gretig benut om vooral maar alles op de band te krijgen terwijl jij nog helemaal niet kunt doorlopen.

In het eerste geval: wanneer ik nog bezig ben met het op de band zetten, dan zet ik mijn kar meestal nog iets naar voren, bij het begin van de band, zodat ik zelf de ruimte heb om de inhoud van de kar op de band te zetten.
Maar ik tref ook weleens mensen die gewoon doorgaan en wanneer je er dan iets van zegt ze je nog kritisch aankijken ook.

Overigens overkomt het me meestal in de AH. Bij de Lidl heb ik er nooit last van..... Gut, zou dat een betekenis hebben? :-)

Persoonlijk vind ik dat je gewoon even netjes moet wachten tot je voorganger alles op de band heeft staan. Dan kan de ander.

Mamvantwee
Buiten de randstad

Ik ben geïmporteerd in onze stad, buiten de randstad, maar wel opgegroeid in de randstad. Ik vind het veel gemoedelijker waar ik nu woon. Dit soort stress in de super hebben we niet hier, terwijl het echt niet het kleine dorpje is hier. In de randstad was iedereen over het algemeen drukker, gejaagder, asocialer vind ik (no offence voor de randstadters hier...!).

groet, Mamvantwee

ChrisH
En waar leg je het beurtbalkje?

Cobi, ik heb dit gelukkig nog niet zo erg meegemaakt als in jouw geval, maar ik ken het probleem wel. Sommige mensen komen bij die kassa net iets te dicht in mijn comfort zone, inderdaad bij het op de band leggen van de boodschappen of als ik wil betalen bijvoorbeeld.

Een andere vraag is waar leg je het beurtbalkje? Achter jouw eigen boodschappen, of na de boodschappen van je voorganger? Ik leg hem zelf achter mijn eigen boodschappen, en erger me er een beetje aan als mijn voorganger dat niet doet. Volkomen zinloos natuurlijk, ik weet het ;-)

Chris

janneke-c
Zelf neerzetten

Bij de AH waar ik naar toe ga is het de gewoonte dat degene die bezig is met boodschappen neerzetten het beurtbalkje neerzet voor de volgende. Je geeft daarmee als het ware het sein dat de volgende kan beginnen met neerzetten. Dit systeem werkt goed.
Over etiquette gesproken: wat ik regelmatig doe: als ik veel boodschappen heb en achter mij staat iemand met een paar spullen dan laat ik die altijd even voor gaan. Die persoon hoeft dan niet zo lang te wachten, en ik voel me dan niet opgejaagd. Met name de scholieren met bv. één blikje energydrink die moeten opschieten om weer naar school te gaan zijn altijd dankbaar. Het valt me op dat, hoe luidruchtig en onverschillig sommigen ook lijken, ze altijd keurig bedanken.

Tink
Net als chris

Ik leg het balkje ook altijd achter mijn boodschappen. Degene die na mij komt kan er meestal niet bij. Al heb je ook ongeduldige types die dwars over mijn boodschappen heen gaan hangen om toch maar vooral snel zo'n balkje te pakken. Ook al irritant!

Zo erg als Cobi heb ik het nog niet meegemaakt trouwens. Mensen beginnen soms wel vast uit te laden maar altijd met gepaste afstand. En als ik dan toch in de knel dreig te komen hoef ik eigenlijk nooit iets te zeggen, dat doen ze dan zelf al. "O, sorry, past het nog?"

Ach ze moeten gewoon overal van die enorm lange kassabanden neerzetten als bij de Lidl :). Dan was het probleem meteen opgelost. Nadeel is weer wel dat de ruimte ná de kassa bij Lidl zeer beperkt is. Dus je moet heel snel alles weer in je kar knikkeren. En dat lukt dan niet op tijd omdat ik daar meestal kom met de buggy bij me, waar dus alles onderin moet. En een uk die graag helpt maar nog niet al te snel en efficiënt is :)

Wat wel irritant is: ik ben nooit snel genoeg met inladen. Ik doe mijn best hoor, maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn boodschappen in de tas te hebben en dan af te rekenen, zodat er weinig/niks meer staat als de volgende klant aan de beurt is. Ik ben altijd nog aan het goochelen met bankpasje, zegeltjes, kassabon, winkelwagenmuntjes die mijn kinderen (die hun mini winkelwagen al weg gezet hebben) alweer terug komen brengen, etc. Bij de meeste kassa's heb je dan zo'n scheidingsbalk, die de caissière even opzij kan doen, zodat mijn betaalde boodschappen gescheiden zijn van die van de volgende klant. Om de een of andere reden gebruiken ze dat ding hier bij de Emté supermarkt nooit. Dus dan is het opletten dat de klant na mij niet per ongeluk mijn laatste boodschappen meeneemt. Ik hark de boel dan maar weer snel bij elkaar of mik alles bovenop elkaar weer in de kar en ga elders inladen. Maar handig is anders. Ik vind dat zo raar! Dat ding zit er niet voor niks, doe er wat mee... Heb het wel eens gevraagd, maar verder dan "Dat doen we nooit mevrouw" kwamen ze niet :)

lennest
Of juist andersom

Ik sta bij de supermarkt en een wat oudere dame (65+) is voor mij. De boodschappen gaan rap door de handen van de caissiere en belanden op de achterste band. Dame wil afrekenen en dat gaat allemaal niet zo snel. Ik zeg tegen haar: doe maar rustig aan hoor, het is nog lang geen zes uur. Ze kijkt me aan en zegt dan iets in de trant van; nou, dan ben je wel de enige hoor. Het inladen van de boodschappen gaat ook niet echt snel en de caissiere wil duidelijk door. Ik bied aan om de dame in kwestie even te helpen en maak de nogmaals de opmerking dat ze gewoon haar tijd moet nemen. Achter mij hoor ik de opmerking dat 't ook altijd wat is met 'die ouwe mensen' en dat ze maar 'ns op een ander tijdstip boodschappen moeten gaan doen. Nou ja....
En wat scheelt 't nou? 2 of 3 minuten? Is dat zo erg?

Nasha 1st
Kar zo neer zetten

dat de volgende nog niet bij de band kan komen....dan heb je er geen last van.....of gewoon je man sturen zoals ik doe hahahahaha

Puck
Chippie en pelle

Pelle: soms schiet je naast ;-) Volgens mij bedoelde Chippie het uitpakken op de band en niet het inpakken erna.
Maar Chippie, als jouw kar zo vol is dan is het toch volkomen zinloos om alvast te beginnen met uitpakken van je kar. Terwijl jij nog aan het uitpakken bent is de casiere alweer lekker bezig met afrekenen van jou spullen en is de tijdswinst dus nul. Hier in de dorpssupers red ik het soms niet eens om al mijn boodschappen op de band te krijgen en dan is het alleen maar lastig als iemand alvast een beurtbalkje denkt te moeten plaatsen. En de afgerekende boodschappen liggen wel na de kassa op mij te wachten. Ik kan me wel voorstellen dat zoals bij de Aldi, waar geen ruimte is voor je boodschappen NA de kassa en de cassiere dus moet wachten met afrekenen tot jij je kar leeg hebt dat je misschien wat sneller bent. Maar ook daar heb ik tegenwoordig maling aan. Ik liep altijd met het zweet op mijn rug de Aldi uit om toch vooral de cassiere bij te blijven. Nu wacht ze maar op mij zodat ik mijn boodschappen fatsoenlijk in mijn kar kan laden zonder dat een pot appelmoes op de chips landt. En zoals Lennest ?? al zegt: wat scheelt het in tijd...

liora
Idioot

Oh Cobi, ik zou woest worden! Ik vind het niet kunnen van die man. Bah.

Ik ben sowieso altijd al licht gestresst als ik mijn boodschappen op de band leg, want daarna volgt het inpakken, en kan dan heel weinig hebben. Dus ik zou zeker ruzie hebben gekregen met deze ongeduldige man!

Liora

Maxx
Pas betalen na inpakken

Dat maken wij regelmatig mee.
Ik vind het echt onvoorstelbaar dat iemand op z'n dooie gemak de boodschappen in tassen staat te passen en meten en als dan alles er in zit naar de cassière loopt om af te rekenen.
Iemand een idee hoe je met deze situatie kunt omgaan?
(mijn dank is gróóót).
Maxx

Suzanne
Maxx - vragen

Afgelopen zomer zou ik snel even een paar dingen halen in een winkel waar ik niet bekend was. Dame voor me was er zo eentje. Veel boodschappen die ze zéér traag inpakte terwijl ze nog niet betaald had. Kassière keek geërgerd evenals de flinke rij achter mij. Ik heb een paar keer diep adem gehaald en gevraagd of ze eerst wilde betalen en daarna in wilde pakken. 'Ja maar.. ik moet toch ook inpakken?', 'Ja maar mevrouw, dat kan toch ook nadat u betaald hebt, dan kan de kassière verder met mijn boodschappen'. 'Nou.. als u daarop staat..', dat laatste als de beledigde majesteit. Het was géén hoogbejaarde dame, hooguit een paar jaar ouder dan ik. Pff.. ze betaalde uiteindelijk wel en was nog aan het inpakken toen ik alweer buiten was.

Vic
Oh, dat was ik ;-)

Ik vind boodschappen dermate stressvol dat ik me zeker niet ga laten opjagen. Zodra de caissiere met scannen en doorschuiven begint, begin ik met inpakken (als er al ruimte is). Ik ga door met inpakken totdat alles gescand is. Daarna zoek ik op mijn dooie akkertje mijn bonuskaart en pinpas. Eigenlijk heb ik daar nog nooit opmerkingen over gekregen.

Holiday
Ja erg!

Jemig ja wordt dat de nieuwe trend? Pas betalen nadat je alles hebt ingepakt..ik heb het laatst ook meegemaakt. En vond het zo komisch en wereldvreemd dat ik er samen met de caissiere licht geergerd en verbaasd naar heb staan kijken. Wij wisselden af en toe een blik van verstandhouding maar moesten wel doelloos toekijken hoe mevrouw (inderdaad, gewoon mijn leeftijd geen bejaarde)haar tassen had gevuld. En ze keek niet óp of om hoor toen ze klaar was, keurde me geen blik waardig. Dan voel ik me wel een sukkel hoor. Volgende keer ga ik toch vriendelijk informeren of het in omgekeerde volgorde kan.

En cobi, de eftelingvla (twee voor de prijs van 1!) gaat hier niet meer op de lopende band want de plaatselijke AH heeft sinds kort zelfscanning, halleluja! Je stopt alles in een daartoe gratis verkregen zeer handige tas die in je karretje hangt en bij de uitgang aangekomen hoef je alleen nog maar je pinpas te trekken. Geen lopende bandperikelen, geen beurtbalkje, geen volle kar uitpakken en vervolgens na het betalen al je boodschappen in elkaar gedrukt op de achterste band. Wat een genot.

Helaas mis je dan ook het leuke contact met al die vriendelijke mensen in de rij, zoals jij nog echt hollands hebt!

Katrien
Grappig & de colruyt

Grappig, hier is het héél normaal dat je eerst inpakt en dan pas afrekent. Doe je het omgekeerd, dan kan de kassierster toch nog niet verdergaan, want dan staan je inkopen toch nog op de band? Die moeten toch echt eerst weg vooraleer de kassierster aan de volgende begint.

Zelf vind ik wat dat betreft de Colruyt hier echt zalig. Je parkeert je kar aan de kassa (geen band) en de kassier(ster) herlegt alles van de ene kar in de andere (en als je een doos/tas klaarzet, pakken ze alles daar dan ook keurig in) en dan rij je gewoon weg met die kar. Niks zelf boodschappen uit- of inladen.

Katrien

margje van dijk
Tjongejongejonge

Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben hoor. Ik had misschien wel iets minder subtiel de hele zaak weer een meter achteruitgeschoven, een beetje a la Sancy.

(Heb jij al dertig achterafreacties bijbedacht, Cobi? Of ben jij zo niet).

Margje

Guinevere
Betalen na inpakken

Mijn man doet dat ook, eerst inpakken en dan betalen. Ook als ik erbij bent, ik schaam me dood. Zijn reden: er zijn een keer boodschappen van hem verdwenen terwijl hij stond af te rekenen (in de grote stad). Sindsdien zet hij geen stap meer van zijn doorgeschoven boodschappen vandaan. Ik betaal zelf zodra de caissiere klaar is met mijn laatste artikel. Wat mij dan weer mateloos stoort, is als die caissiere dat ding niet omklapt dat mijn boodschappen scheidt van de boodschappen van de volgende klant. Kan ik me gaan haasten, omdat die dingen van de persoon na mij bij mijn boodschappen erbij schuiven.
Wat Cobi heeft meegemaakt, heb ik zelf gelukkig nog nooit gezien. Echt bezopen, en ook dat ie nauwelijks reageert. Maar ja, wie weet was die man wel niet helemaal in orde.

Vic
Boodschappen van een ander

Wat ook heel irritant is, is als mensen hun boodschappen heel dicht op de jouwe zetten. Laatst heb ik zo onbedoeld de kaas van iemand anders betaald. Toen ik inpakte zag ik dat er vreemde kaas bij mijn boodschappen lag. Die bleek van de mevrouw achter mij, dus heb ik haar gegeven. Toen ik even later mijn bon controleerde bleek dat de kaas als laatste boodschap van mij was gescand. De mevrouw was inmiddels verdwenen (dat is gek, ze was na mij en veel eerder weg). Bij de hoofdcaissiere heb ik moeten praten als brugman om het geld terug te krijgen.

Asa Torell
Joepie

Ik prijs mijzelf weer eens gelukkig met onze supermarkt! Zoals wel vaker met dit soort draadjes.
Wat volgens mij enorm scheelt is dat ze bij ons gewoon genoeg kassa's open hebben. Ook op de enorm drukke zaterdagmiddag sta je maar hooguit achter 1 andere klant. Dus het opfoknivo waarbij je alvast je boodschappen achter die van je voorganger wilt proppen, of waarbij je met microscopenogen de inpaksnelheid van je voorganger gaat staan volgen, dat nivo wordt bij ons gewoon niet bereikt.
Verder is dit de randstad en een buurt met allerlei 'uw kind moet maar aan mijn hond wennen' en 'iedereen gooit de vuilnis altijd in de container van uw flat' types dus daar ligt het echt niet aan, het komt gewoon door het beleid van onze geweldige supermarkt. Dit is overigens niet de ah die onze wijk ook rijk is, daar kom ik nooit omdat ze megatraag zijn en er zelfs met 3 klanten op een dag al een rij gemaakt kan worden. Dus cobi, je moet je gewoon niet meer laten foppen door die hamsterweken ;-)!
Overigens moet je bij ons wel bijna alles inpakken dwz. in je kar kieperen, voordat je kunt betalen, want na de kassa is de ruimte maar heel klein. Gaat vanzelf omdat de cassiere ook niet verder kan scannen als het daar vol staat.

Tijgeroog
En de cassieres dan?

Hier wachten de cassieres met scannen tot alle boodschappen uit het karretje op de band liggen. Dus moet je je voorstellen dat degene voor je allang weg is, de hele band vol ligt met boodschappen en je nog steeds de laatste spullen uit je karretje haalt, en ondertussen zit de cassiere een beetje om zich heen te kijken.
Overigens wordt het scheidingsding bij de kassa hier nooit gebruikt (is er wel), de cassiere wacht ook tot de vorige klant weg is. Dus hier maakt het helemaal niet uit of je eerst inpakt of eerst betaalt (eerst inpakken is zelfs sneller: dan hoef je heen en weer te lopen tussen de kassa en de boodschappen)
Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de nieuwe supermarkt met zelfscanners. Ik hoef nooit meer te wachten.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.