Home » Forum » Katoenen zakdoeken

Katoenen zakdoeken?

45 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bromvlieg
Katoenen zakdoeken?

Bestaan er meer mensen die nog katoenen zakdoeken in ere houden? Ik zelf niet, doe mij maar papieren. Of tissues uit zo'n doosje. Maar echtgenoot heeft altijd katoenen zakdoeken in gebruik, dagelijks een schone, en hij zou niet anders willen. Vanwege het formaat en ook omdat ze voor andere kleinigheidjes bruikbaar zijn. Bril schoonpoetsen, nat fietszadel even drogen, vlekje verwijderen, weet-ik-veel. Bij ernstige noodzaak zal hij wel een papieren pakken, maar liever niet. Het lijkt mij niks, zo'n zakdoek steeds in je broekzak, maar dat is bij mannen kennelijk anders.

Onlangs troffen wij tijdens een vakantie een generatiegenoot met eveneens een katoenen zakdoek. Even tevreden.

Ik was en strijk ze - naar tevredenheid, want wat is er simpeler dan een zakdoek strijken. Lekker schoon!

Kennen jullie zakdoekgebruikers?

Half a twin
Ja ik ken er twee

Man en schoonvader. Ik was ze en strijk ze voor man. Iedere dag een schone. Zelf gebruik ik tissues of een pakje zakdoekjes.

Pirata
ja

Mijn tante gebruikt die. Ik vind het vies. Neus snuiten en weer in je zak doen, bah. En dan nog een keer gebruiken.
Mijn man gebruikte ze vroeger ook, maar die gebruikt gelukkig papier.

Lilian1
Man

Is er niet vanaf te krijgen,helaas. Hij heeft altijd een gewone zakdoek bij. Nu is hij zo verkouden en ik roep steeds...pak dan een papieren zakdoek en gooi die weg! Nee hoor,weer die snotlap.
Mijn vader heeft nu sinds een paar jaar papieren zakdoekjes. Hij gebruikte m inderdaad als poets,droog en handig doekje. Ik heb m er nooit z'n neus in zien snuiten..... Ik heb zijn zakdoeken gekregen en die heb ik altijd 1 bij mijn bed liggen. Handig voor als ik snachts ineens een loopneus krijg. Want die papieren zakdoeken krijg ik dan op een of andere manier nooit gevonden.

Nicole
Ja hoor

Man en ik gebruiken alle twee stoffen zakdoeken. Geen enkel probleem, draait gewoon mee in de was en onze prullenbak raakt er minder vol door. Alleen als je zo verkouden bent, dat je hele neus kapot is/gaat, dan pakken wij van die gebalsemde papieren zakdoejes want dat is zachter. En zoals ts zegt, ook handig voor andere dingen.

Caroro
mijn vader

Vorig jaar nog kado gedaan met Sinterklaas. En zelfde gebruik als hierboven.

MargaM
nee

Als het voor de neus wordt gebruikt vind ik het ook niet zo fris om daarna met opgekoekt snot je bril schoon te maken en in je zak te houden ;-)

Tip waar hij het voor gebruikt: bril, nat zadel of een vlekje: gebruik een in vieren geknipte microvezeldoek.
Daar heb ik er eentje van in mijn tas. Mijn bril wordt er schoon van en je veegt het vet niet heen en weer, het neemt veel beter vocht op en is gemaakt om schoon te maken.

Kinne
Altijd

Man gebruikt altijd katoenen zakdoeken. Nooit papieren die vindt hij niet prettig. Ik heb er ook altijd 1 in mijn zak, als ik snipverkouden ben gebruik ik ook papieren zakdoeken.

Strijk de katoenen altijd.

Dendy Pearson
Ja

Ook mijn man heeft altijd een katoenen zakdoek mee. Niet voor verkoudheden, maar voor andere poetsdingen.
Ik strijk ze trouwens nooit.

zebra
man wel

katoenen zakdoeken, ik meestal papieren zakdoekjes. Op het werk neem ik tussendoor zo'n tissue handdoek die ik gelijk erna weggooi.
De katoenen zakdoeken strijk ik overigens ook wel.

Kaaskopje
Oh wat grappig

Als ik bij Zeeman bijvoorbeeld katoenen zakdoeken zie liggen vraag ik me altijd af wie dat nog gebruikt. Maar als in zo korte tijd al zoveel gebruikers gemeld worden, is het antwoord dus 'heel veel mensen'.

Voor het oppoetsen van brillenglazen is een katoenen zakdoek wel handig, maar verder vind ik het niet echt fris, of eigenlijk echt niet fris. Ook niet voor het drogen van een zadel. Waar laat je dat natte lapje? In je jaszak? Ik gebruik voor dat doel liever een schoon keukendoekje, of een handdoekje. Die gaat onder de snelbinder na gebruik.

Flanagan
Katoenen

Hier ook steenvast de deur uit met een schone katoenen zakdoek. Het idee dat een papieren zakdoek kan scheuren tijdens het snuiten is hieraan debet.

Het is natuurlijk ook een dingetje dat je met de paplepel meekrijgt. Krijg je het niet mee, ben je genoodzaakt naar de wc te lopen of een stuk keukenrol te pakken.

Maar een pakje zakdoeken in je kontzak, zit minder lekker dan 1 katoenen zakdoek. De voorkeur voor katoen is zodoende te begrijpen.

Pirata
Flanagan

Dat pakje doe je in je tas en één schone papieren zakdoek in je (kont)zak.
Gebruik jij óf 1 stoffen zakdoek, óf een heel pakje papieren zakdoeken? Dan kun je die stoffen zakdoek wel uitwringen toch?

Strijken van die stofdingen heeft vermoedelijk iets met het doden van virussen en bacterieen te maken.

Nicole
zachter

Van strijken worden de zakdoeken zachter en soepeler. Vandaar dat ik ze strijk.
En nee, met een zakdoek vol snot, maak ik mijn bril niet schoon.

Christel
Brr

Ik herinner me nog dat ik vroeger wel eens uit school kwamen dan stond er een zinken emmer op het fornuis waar mijn moeder de zakdoeken van mijn vader in uitkookten. Die lucht was zo vreselijk, geen stoffen zakdoeken in mijn huis.

Wilgenroosje
Heeft wel iets

Wij gebruiken thuis papieren zakdoekjes, maar die stoffen hebben wel iets bijzonders vind ik. Hoe heerlijk is het om, als je moet huilen, een echte zakdoek aangeboden te krijgen. Toch veel leuker dan dat er gezegd wordt waar de tissues staan? Daarbij ga ik er wel van uit dat het een schone zakdoek is.

Labello
Man

heeft er twee in gebruik. Eentje om zijn bril e.d. te poetsen en de andere voor zijn neus.
Zelf gebruik ik papieren zakdoekjes.
Mijn zoon heeft alle zakdoeken van overleden opa gekregen en gebruikt 'dus' ook katoenen zakdoeken.

Kaaskopje
Flanagan

Het is werkelijk nog nooit bij mij opgekomen om een zakdoek, laat staan een pakje, in mijn kontzak te frommelen. Die gaat alleen in uiterste nood in de voorzak, dus naast de rits, of in een jaszak (komt in de winter vaak voor). Ik heb in de winter altijd last van lekkende ogen, dus dan is een doekje die ik snel kan pakken wel prettig.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind het gebruik van stoffen zakdoeken voor de neus echt heel erg vies.

Bromvlieg
Vooral mannen dus, zie ik

Ach vies, vies. Als je na het gebruik van een papieren zakdoek niet je handen gaat wassen, is dat eveneens vies. Verkouden zijn is sowieso niet heel fris voor de mensen om je heen. Tegen alledaagse viezigheid zijn de meeste mensen bestand. We raken zoveel vieze voorwerpen aan: pinapparaten, geld, winkelwagentjes, lichtknoppen, liftbediening, trapleuningen...

Lilian1
Ik heb in bed dus de oude zakdoeken van mijn vader

En die gaan nu kapot.... snik. Heerlijk om m'n tranende oog, wat ik nogal eens heb aan af te vegen. Zo zacht dat ie nu uit elkaar valt. Niet te strijken want dan vallen de scheuren erin.
De rest van de zákdoeken strijk ik dus wel

Teuntje
Hier ook door

man natuurlijk. Altijd 2 stuks bij zich. En niet voor de grote snottebellen maar voor al die andere al genoemde dingen.

Sally MacLennane
katoen en papier

Katoen voor diverse poetswerkzaamheden, papier voor snotneuzen.

lennest
Ik ook

Standaard. Al jaren, iedereen hier in huis trouwens, veel zachter dan papier.

Flanagan
Wasbeurt

Als je wel eens vergeet de kontzak te controlleren, ben je blij dat het maar een katoenen zakdoek betrof.. En het leukste onderdeel van de strijkstapel is de zakdoek.

Als ik zwaar verkouden ben, koop ik wel een doos met kamillelotion geïmpregneerde papieren zakdoeken.

Kaaskopje
Bromvlieg

Vooral vies wat betreft "waar stop je dat ding?" :-) Papier gooi je als het even kan direct weg. De katoenen versie moet gewoon weer in de jas of tas.

Temet
hier

Partner heeft ook katoenen zakdoeken. Weet eerlijk gezegd niet waarvoor, want voor snuiten gebruikt hij papier. En ik zie hem nooit zijn bril poetsen (trouwens, daar hebben we aparte brillenpoetdoekjes voor, die vochtige in een verpakking).

Dat meer mannen dan vrouwen ze gebruiken zal samenhangen met het feit dat mannenbroeken meestal diepere zakken hebben waar je meer in kwijt kunt, waaronder een zakdoek.

Groeten,

Temet

Tango
Ja, mijn vader

Mijn vader gebruikt altijd katoenen zakdoeken. Ook voor zijn neus. Hij snuit er altijd flink hard mee. Mijn moeder strijkt ze ook altijd. Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit een papieren zakdoek heb zien gebruiken, maar goed ik woon niet meer thuis dus wie weet bij een flinke verkoudheid....
Man hier gebruikt gelukkig papieren zakdoeken. Gelukkig gooit hij ze meestal weg, maar heel soms vind ik er eentje in de was. Dan ben ik niet blij nee.

Lilian1
Papieren zakdoekjes in de was

Ik ben dus zo iemand die in elke zak een papieren zakdoekje stopt. Helaas had ik regelmatig de was vol pluisjes. Nu pak ik alleen nog de zakdoekjes van Tem.. ( zal geen reclame maken;) ) wel duurder maar t scheelt heel veel irritätie want deze blijven dus gewoon heel in de was.

Kenfan
Vies en achterhaald

Dat de tevreden gebruiker ze in zijn eigen broekzak doet, is geen probleem. Maar dan? Die dingen moeten ook nog gewassen worden. Vroeger ging zo'n korstig stuk textiel op maandag wasdag in de ketel, die de hele dag op het petroleumstel stond te gisten, met alle andere goorlapjes: ondergekakte oogjesluiers, besmeurde dameshygiene en volgesausde varkensblazen. De gemiddelde Nederlander in die tijd bereikte de leeftijd van 55 jaar. Bovengenoemde attributen zijn dan ook vervangen door moderne en frissere varianten.

Behalve die katoenen zakdoek. Echt,ik wist niet dat er nog mensen waren die die nog gebruikten. En dan vraag ik me af: Hoe was je zo'n ding nou in deze tijd? Een milieuvriendelijk 40 gradenwasje volstaat niet. Om alle ziekmakende bacterien grondig te verwijderen moet aangekoekte in de 60 graden was. Met de handdoeken en de theedoeken waar je daarna de vaat weer even nadroogt.

irisb
harde snotjes....

Brrrrr, mijn vader gebruikte ze altijd. Ik weet nog wel dat ik ze soms moest strijken en dat er nog harde snotjes inzaten die er in de was niet uit waren gegaan.....
Hier in huis dus geen katoenen zakdoeken!

Vakantieganger
In bed als poetslap

Ben ik dan de enige die de katoenen zakdoek gebruikt in bed, als poetslap voor de sexuele vlekjes die moeten worden weggepoetst?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.